Бг гари,Арабски летища,някой някого с усмивка посреща !

• 49 445
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
астарта не знам с кои линии е летял мъжа ти ,но предполагам с турските .Ако е така ,то той е взел самолет до Истанбул ,а там се е прехвърлил на друг за Дамаск.Защото директните ги спряха,когато продадоха Балкан на израелска фирма.

ясмин по простата причина,че 19 е първата неделя след празника,явно са преценили ,че ако бяха почнали навреме ,за тези няколко дена ,много малко народ щеше да си пусне децата. Mr. Green
Аз вече се разписах в темата,дори предложих да пуснеш анкета.
саида Моника е дете от смесен брак,на 16 години ,с баща йорданец.Била е на гости на баба си в БГ и една вече не се прибира. Sad

http://ruslantrad.wordpress.com/2010/08/18/5841/

И още малко смях-звъня на ливанското посолство ,да попитам за виза,от там ми казват,че ще ми трябва виза транзит,взимала се от летището и струвала 35 долара.Да, ама аз за всеки случай се разрових из нета и видях ,че за бг граждани транзитната е безплатна.Съответно пак звъня на посолството и този път ми казаха,че те не знаели  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy ,на летището щели да ми кажат  #Crazy #Crazy #Crazy.Оказа се ,че ми трябва входна,която е и безплатна. Laughing

Преди да тръгнем от БГ ,водихме чавесчето на куклен вятър ,да гледа котаракът в чешми . Joy Joy Joy
Пиесата и хареса ,накрая обаче се разплака,теглиха томбола с 4 награди,та проблемът беше ,защо не са я изтеглили нея.  Mr. Green

# 391
  • сред маслини и портокалов цвят
А, тъкмо за куклен театър се бях замислила вчера. Дали ще му е интересно на Каруми? Има едно детско предаване с кукли, гледа като хипнотизиран. Ама незнам дали няма да му писне на едно място. Ще взема да го заведа, пък винаги можем да си тръгнем ако искаме.
Почват студените дни и трябва да му измислям занимания.

Уго, анкета незнам как се пуска. Пък и не искам. Няма да кръщаваме царска особа все пак. Grinning

Другата седмица пристига една дружка от Дубай и много се вълнувам. Мислих, че тази година ще се разминем. Ама имахме късмет.

# 392
Здравейте момичета!

Съжалявам, че така набързо преминавам, но не ми остава време, а и вчера беше първият ми работен ден – превеждах на кабина, но на място на около 200 км от града ми и така: с път насам – натам и с преводите ме нямаше 10 часа. Бях оставила консумативи за бебето – от всякакъв вид и като се върнах вечерта – тя спеше! Не мислете, че се е гледала сама – имаше помагачи!

EID MBARAK на всички.

Имам много неща за разказване, но може би след някой-друг ден!

Поздрави на всички, успешна нова учебна година на учениците.

Амал, от скоро съм мама, но и на мен ми прави впечатление – закъснениета при изплащането на „детските”, проблемите с детските градини – бебата още сега да я записвам – и в едната, и в другата страна – и където има място!
Не казвам, че детските са ключови за гледане на бебе ие възпитание на дете, но с такива "ходове" - как да има деца в България.

Хайде много да не философствам. Да кажа – добре сме!

А, за кажа, че онзи мароканец, който беше амбициран да каже довиждане на ергенлъка по време на лагера в Швейцария не е успял и търсенето продължава!   

# 393
Привет принцеси. За толкова  неща искам да пиша, но ако не забравя нещо. Че днес си помислих, че е вториник. Rolling Eyes Нещо определено не съм в час.

Угото, за Моника нищо не се е чуло. И се съмнявам, че ще се чуе. По този случай Ясминка беше пуснала във фейса линк към една тема за въвеждането на план за бързо откриване на деца (та тя е дете все още), но не знам някога дали ще стане факт. По-важно е да се играят фурболни мачове от Супермен, да се позалъже малко народа..... #Cussing out
Хи хи, големи премеждия с твоя перфектен арабски. Mr. Green За дреби и театъра - Карим така рева на делфинариума, позната работа. Mr. Green
Така като ти гледам никът ти напълно отговаря на резултатите на арабското обществено мнение, където Угото държи второ място по популярност след Ердоган, Асад е на 5-то след Ахмединажат и Насралла.  Rolling Eyes
Тук
Иначе другите резултати не ме изненадват осбено.  bowuu

Сафар, дано скоро си по-свободна да разказваш. Не знам, мисля, си, че са нужни петиции за всичко, иначе ще си ни правят на маймуни и това е. Tired Как е бебка? Hug

Ясминке, мисля, че театърът е добър за него вече стига да не са много малки куклите, че до моята работа имаше един Ариел театър, когато водих деца да гледат Аладин толков мънички кукли, че едвам аз ги виждах.  Peace Писах за името - Елиза. Heart Eyes За яслата принципно не искам, но пък ако ни вземат ще я дам, за да ходя на работа.  :Айде, чакаме датата за срещата, че има и други желаещи.  Peace

Ом Саед, важното е, че всичко лошо е зад гърба ти каквотот и да е. Praynig Praynig Сега е ред по-често да се включваш. Peace

Айче, кажи накратичко за какво пише в линка, плиййз. Praynig Иначе за линия не ми се вярва да стне скоро, всичко е само приказки. България трябва да е активната страна, а то като гледам как се правят сделки за писти за Фрмула едноооооооооооо Mr. Green Mr. Green Mr. Green

АД, попремина ли емоцията от милите ни сънародници? Wink

Рени, много транзитно се разписа. Praynig Да ти е честит празника и на теб и целите ви семейства. Както и на всички принцеси. Heart Eyes

Астрта, и на мен ми беше интересна темата. Peace

Кате Ш. Лили, Елидна, Дуа, Джи и всички пропуснати Hug Hug

# 394
  • София
Аид мубарак, скъпи момичета!  bouquet
Айа, нека се настроя на тема писане и със сигурност ще разкажа ганьовщините на девойките и майка им. Mr. Green
Амал, вече забравих простотиите на някои наши сънародници. Wink Колкото до яслите - аз съм много доволна от ходенето на близначките там преди 9 години.Гледаха ги далеч по-старателно отколкото след това в детската градина.Но пред нас нямаше бариери с приема..Затова - никакво четвърто..Ако знаете там как ме закачаха по темата. Joy
Уго, как е при вас температурната  адаптация?Ние си дойдохме от зверските жеги и попаднахме на доста студени първи дни тук.При вас обратното... Laughing
Сафар,как е бебешорка?
Саида, приятно изкарване и  при новото ти пътуване по сирийските земи!
Ясмин, и аз се отчетох в темата с имената. Peace Девойките тръгват на училище от сряда, после и аз съм на разположение за среща.  Heart Eyes
Гаричке, къде си..Изядох донесените за теб баклави! Mr. Green Като заговорих за сладко, донесохме си от Йордания няколко кутии от така наречения маамул , в случая курабийки с пълнеж от фурми. Познайте дали остана нещо.. Mr. Green
И грозният аватар нещо ми се губи, сигурно готви прословутата зелена манджа. hahaha
Не ви изброих всички, да ме извините ако забравих неволно някого.
Тези дни следих темата малко повърхностно, тъй като бях заета с разкарването на девойките по доктори преди началото на учебната година.Първо им вадих профилактичните карти при личната докторка, после  на зъболекар, накрая и на очен..Равносметката за жалост показва пломби на постоянни зъби и при трите и необходимост от носене на очила при две от тях. Добре е поне, че ще ги носят само при четене и гледане на телевизия. Peace

# 395
Детективке, за началото на всяка учебна година ли се вадят тези здравно-профилактични карти? Питам, за да разбера какво ме очаква след 2 години Mr. Green

За четвъртото хич не се притеснявай - децата на многодетните семейства ги приемат с предимство, така че без оправдания Wink. Дори в страстната тема за приема в детските градини се възмущаваха, че приемали само деца с арабски и турски имена (понеже повечето са от многодетни семейства) Joy
Това с кариесите е много неприятно. Алекс е с много кариеси по млечните зъби, така че очаквам проблеми и с постоянните. Чух че имало някакъв препарат, с който се мажели постоянните зъбчета още при поникването им и се "запечатвали". Намазването гарантирало 10-15 години без кариеси. Алекс вече смени първите два зъба и трябва да проуча по-подробно въпроса Thinking

# 396
  • София
Астарта, да, всяка учебна година се попълват от личния лекар тези карти.Пада голямо висене, поне пред кабинета на нашето джи-пи.Още по-голямо е забавянето вътре в кабинета. Mr. Green  Докато премери  жената тегло, ръст, гръдни обиколки и т.н, докато ги преслуша и им види гърлата, докато отрази направените имунизации.. ooooh! Купон Mr. Green
С бройката на дечурлигата не ме закачай, че ти изоставаш hahaha
Колкото до зъбите, предполагам, че имаш предвид поставянето на силанти. PeaceЧела съм няколко причини в подкрепа на ранното поставяне на силанти при децата, непосредствено след избиването на постоянните им зъби.
-първо, защото зъбите са най-уязвими именно след пробива им, тъй като не са достигнали нужното ниво на минерално съдържание, предпазващо  ги  от  киселинни нападения.. hahaha
- второ, точно в тази възраст дечурлигата си спестяват миенето на зъби и подценяват устната хигиена, въпреки че моито горе долу си спазват задълженията.
- тогава най-много се хранят със скапани храни от училищните бюфетчета . Wink
Малее, какъв лектор се извъдих само... Embarassed Много важно, че прочетох още преди време доста материали  за и против силантите..Не направих нищо в тази посока и резултатите са налице. Sad

# 397
Детективке, благодаря за споделената информация  bouquet. Нямах представа, че се нарича силанти. Щях да разпитвам чичко Гугъл, а така ми спести част от ровичкането Simple Smile

# 398
Къде стеееееееееее  newsm78 newsm78 newsm78

сафар ,а малката принцеса няма ли да покажеш  newsm78 Praynig

снежна ,къде сте  newsm78

Вчера ходихме до християнския квартал,нищо че беше неделя,всичко беше отворено-заради празника.Обикновено ,тогава минават и грузинци с чанти,носят най-различна стока,само тогава им позволяват да разпъват на тротоарите,предните години ,носеха хубави неща.Тази година ,обаче освен че,нямаше нищо интересно,а и цените бяха по големи и от тези на магазините-а ,квартала е известен с по-високите цени.Та ,влязохме в един магазин ,каките си харесаха блузки,и докато едната мереше .продавача поглежда Сам и я пита-това момиченце не ви е сестра ,нали  newsm78 newsm78 newsm78./като визираше дребната/ ,Сам обаче го срази с отговора ,че не е познал . Laughing Laughing Laughing

За тези ,които скоро не са били в Сирия-смени ли са парите ,новите банкноти ,приличат малко на еврото.Малки са по размер и са шарени,аз все още не съм им свикнала. Laughing

Сега правя един кекс в хлебопекарната,че едната кака ще си кани гости.
Лек ден на всички   bouquet

# 399
Крайно време беше да ги сменят ония чаршафи. Надявам се, че новите са от по-свястна хартия.
Ама кога успяха бе, само от 2 месеца съм тука.
Старите надявам се, че ще важат за някакъв период. Щото имам в мен 5000 лири. Не че са кой знае каква сума, ама не ми се ще да се прецакам.

Засега толкоз, ще водя халата навън. Mr. Green

# 400
Не знам до кога,но за сега вървят и старите и новите.
Ето 200

http://syria-news.com/pic/economic/new_syrian_mony/200.jpg

100

http://www.thenewalphabet.com/UserFiles/Image/28-07-2010/syria-money2.jpg

50
http://www.thenewalphabet.com/UserFiles/Image/28-07-2010/syria-money1.jpg

Вчера дребната попита,защо тук не говорят бг  Thinking hahaha

# 401
.

И грозният аватар нещо ми се губи, сигурно готви прословутата зелена манджа. hahaha

Тук съм, само че вече съм с красив аватар  Embarassed   и следя приключенията на Ганьовица и ганьовчетата, също с нетърпение очаквам на новия сезон на сериала 'До Атина и назад'

АД, а ти кога ще станеш already something else, че ми е някак некомфортно да те наричам...ад.

Зелената манджа е вече редовна в менюто ми, използвам да попитам за какво точно била полезна. Казаха ми, че по арабско много я ядяли за определена болест, но не можаха да си спомнят каква.... Thinking

Уго и другите сирийки, днес ненадейно част от Сирия се оказа мое притежание. Получих неочакван подарък от неочакван човек - маслинен сапун произведен в Дамаск. Много ми харесва и исках да прочета малко повече за него, но не можах да намеря в нета нищо за конкретната 'марка' Laulive

# 402
Като видях, че някаква си "люспа" е писала в темата, веднага ми светна кой е. Mr. Green
Обаче трябва да ти се признае, че имаш усет за никове. Готини са.
Честит ти сапун. За тази марка нищо не знам, ама нали ти харесва.  И да, страхотни са тия сапуни. Аз винаги си имам по 1 кашонче резерва- и тук, и в Сирия.

Няма никой днес, сигурно сте много работни, понеделнишки. Mr. Green

Уго, крайно време е да въведат бг в училищната програма. Mr. Green След още едно поколение ще се водим малцинство, пък те малцинствата нали имат разни претенции обикновено... И ние така. Grinning

Лека ви нощ! Hug

# 403

Уго, крайно време е да въведат бг в училищната програма. Mr. Green След още едно поколение ще се водим малцинство, пък те малцинствата нали имат разни претенции обикновено... И ние така. Grinning

Дай да спретнем една подписка  bowuu bowuu bowuu ,аз и на руски съм съгласна . Laughing

люспа и аз не съм чувала за тази марка  newsm78 ,да ти е 4естит.

# 404
Пише ли някой тук, който живее в Кувейт?

Общи условия

Активация на акаунт