Бг гари,Арабски летища,някой някого с усмивка посреща !

• 49 413
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
                         Лили  Hug  Heart Eyes благодаря ти много за разказчето.
           Предполагам че всичко което описа , на живо ще изглежда много красиво , интересно и зареждащо с позитивна
           енергия.
           Дано някога имам щастието и късмета да присъствам лично на тези празници  Praynig

Лека вечер момичета .   bouquet

# 361
Здравейте и от мен!

Последните дни ми бяха много напрегнати и за това не съм писала, но сега поне всички изпити са взети, остава ми само дипломната  dance

Айа, а половинката спретна ли някакава програма за утре?
Нищо не е планирал, по-скоро бяхме решили утре да се отдадем на нищо правене и почивка, нооо домакинът днес ни е оставил бележка - утре щели да идват майстори да сменят ваната в банята  #Crazy
Иначе мисля да изпека любимите сладки с фурми.   chef

А другите нещо специално за празника замислили ли са?

Уго, мисля, че вече е в Сирия, та вероятно пак има проблеми с интернета  Thinking

Саида, нормално е да не знаеш кое кога почва. Все пак няма определена дата, а всяка година  е на различна дата, защото зависи от позицията на луната. Днес все още е месец Рамадан, 29 ия му ден, и в зависимост кога има новолуние ще започне следващият месец. Първите три дни на новия месец са самият празник, отбелязващ края на говеенето - Ейд Ал Фитр, а в България по-известен като Шекер байрам под влиянието на комшиите.  Peace

Поздрави на всички   bouquet

# 362
Айа, честито семестриално завършване Hug

Чухте ли за поредното безумие Crazy: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3246271

# 363
  • Плевен
Здравейте момичета!
Може ли някоя от вас да ми преведе един ред текст от арабски на български? Praynig

# 364
Здравейте момичета!
Може ли някоя от вас да ми преведе един ред текст от арабски на български? Praynig
може

Айа, честито приключване на изпитите ! Браво на теб ! Дано се реализираш успешно след дипломирането !

Water Lily, джазаки Аллах хайр ! За празника няма какви идеи да ти дам - класически сладки (кледжа, баклава, мхалаби), кубба (с булгур и с ориз), долма (сарми) и естествено хариса (жито с месо подобно на крем супа).

Астарта, чудесата на хорската злоба нямат край. Вече нищо не ме учудва.

# 365
  • София
Здравейте момичета! Heart Eyes
Най-накрая намерих време да се разпиша по-детайлно. EmbarassedНе си мислете, че не съм искала да го направя по-рано, но ме завъртяха редица ангажименти - вадене на здравни карти на момичетата за началото на учебната година, воденето на две от тях на офталмолог заради оплаквания от недовиждане и главоболие, разправии с един теч в банята и т.н.. Peace
Сега за пътуването.. Heart EyesМи беше  поредица от хубави емоции, последвана от леко обхаванала ме към края  носталгия и известно доскучаване, завършила с кофти финал .Не се стряскайте чак, нищо страшно и непоправимо  не е станало.. Mr. GreenИгра на нерви! Важното е, че сме живи и здрави. Grinning
За самия престой какво да ви кажа, убедена съм, че знаете, че беше страхотно - посещение на Петра, Джераш, Акаба, Мъртво море, Уади Рум, Ирбид, Маан и  т.н..Забавленията вътре в Аман включваха ходене на няколко пъти в луна парка Джбеха, плуване в закрит басейн в ден определен само за жени,разходки, празнуване на рождените дни на девойките, присъствие на арабска сватба.Всяко от тези забавления по неписано правило беше съпроводено с вякой майтап.Но  по-нататък ще ви разкажа приключенията на Ганьовица и Ганьовчета. PeaceДокато таткото още беше с нас, програмата ни беше далеч по-активна и интересна.Включваше неколкодневно посещение и на Сирия. Grinning После ни заклещиха яките жеги и в негово отсъствие понамалихме чувствително скиторенето... WinkОтдадох се на четене и сърфиране  в нета в среднощните прохладни  часове. Дечурлигата си купонясваха, нямаха оплаквания . Party
Приближаваше времето за тръгване и тогава почна поредицата ми от неволи и притеснения от далеч.Най-напред  бях достатъчно несъобразителна и не се сетих  да  запазя билети  за автобуса от рано.Съответно бях лошо изненадана, че за деня, в който исках да тръгнем, няма свободни места. SadОтделно, таткото, който следваше да дойде да ни подбере и да си ходим заедно, беше се изтръсил яко от триметрова стълба в Атина върху не знам точно какъв материал, в резултат на което се беше сдобил с 7 шева на ръката и с почти толкова на крака. Научила за инцидента, майка ми в БГ беше вдигнала кръвно. #Crazy За кого по-напред да се притеснявам?След всичките перипетии все пак поехме в очакване да се приберем скоро на родна земя.Но трябваше и още да се поизмъчим междувременно. Mr. Green
За прекрасното представяне на изпитите за  прием в езикова гимназия, таткото подари на Сара лаптоп и нов-новеничък телефон още в началото на ваканцията.За мен като поддържащ процеса на целогодишната подготовка беше отредено симпатично,компактно дигитално фотоапаратче, на което се бях наточила доста отдавна.Тъй като нещата бяха купени от него в Гърция, като типичен забраван при заминеването към Аман беше оставил кабела на апаратчето в Атина.Но нямаше проблем, щях да източа снимките при прибирането си в София.Е, не им беше писано... Rolling EyesНавръщане, на една от спирките на рейса в Турция, при ходенето до едното място забравих в една от кабинките чантичката с фотоапарата, телефона и разни други нещица и дреболии.Буквално след 5 минути се присетих и се върнах до тоалетните, но ...напразно.Чантичката липсваше.Благодаря се само , че поспортите не бяха в нея.Но нещото, което най-много ме нарани, е това че в момента на въпросната спирка за почивка нямаше други хора, освен слезлите от нашия автобус.С други думи, макар и никоя дама да не си призна да знае нещо по въпроса, крадлата от женската тоалетна  се помещаваше със сигурност в нашия рейс. SickТа така останахме и без снимки, и без новия телефон и без йорданската карта в него.За десерт нервите ми се скъсаха докрай на нашата граница.Сирийските шофьори на тръгване от Халеб бяха така добри да приемат молбата ми да поставят един от куфарите ни най-отгоре, за да не се счупи намиращият се вътре лаптоп.Но нашите граничари не бяха толкова отзивчиви. CloseМоже би заради някакъв сигнал, нямам идея, изкараха всичко от багажниците навън и разровиха безобразно  куфарите на хората.На молбата ми да свали лекичко въпросния куфар или да ме остави аз да го направя, граничният полицай изсумтя демонстративно и  ми направи напук, тряскайки го на земята с всичка сила.След предишните ни изживявания, оставаше да се сбогуваме и с компютъра.Е, тук поне късметът ни проработи.Дрехите под и над него го бяха запазили здрав. GrinningТа поне девойката с пълна сила се наслаждава на едната част от подаръка си.
Прозвуча ли ви  края на една иначе вълнуваща, разнообразна и  интересна лятна история, малко по Бай Ганьовски или като филм на ужасите.. Mr. GreenПоне не можем да се оплачем от скука, нали?
Живи и здрави сме, тук сме си, значи всичко ни е наред.Снимки - следващия път. WinkИ сега имам някакви свръх замазани на телефона, но те са само от рождения ден на близначките. Peace

Пожелавам на всички ви хубави предстоящи празници, мир и любов в домовете ви, здраве и мноооооого усмивки! Hug А сега се връщам назад да чета по-обстойно.

# 366
Саидке, не си виновна ти аз те подведох с "празниците'. Rolling Eyes
Еми добре бе Лилсън, не съм толкова сведуща.  Wink Добре е да се напомнят тези неща, за да не стават грешки. Hug Позволяваш ли да те цитирам в една публикация? Praynig

Айа, честито, ти си ни форумската гордост.  Heart Eyes Ама и тез германци, никакво съобразяване с наближаващите празници. Wink Моля те напиши рецептата за сладките.  Praynig Hug

АД, не перипетии, а чудо!!! Най-кофти са ти се отразили постъпките на нашите сънародници. Е защо е тази неоправдана грубост? Rolling Eyes Значи и до Сирия скокнахте. Peace

Астарта, ако знаеш как изглеждаха по Ал Джазира последователите в тази църква и как се полюшваха в транс без изобщо да мислят ще разбереш как му е хрумнало на този пастор да гори Корана. Че той по-далеч от носа си не вижда. И се чудя дали са спокойни да подстрекават такива сбъсъци като в САЩ има толкова  много мюслмани и ако да са мюсюлмани, са американски граждани....били добре дошли, е така ли се спира радикализъм...

Угото значи да иска репарации от сирийското правителство.  Mr. Green

Хм, аз менюто не съм го измислила още. Embarassed

Валка, дай го, все ще има отзовали се. Peace

# 367
  • Плевен
hadil, и тук да  благодаря за превода!  Laughing

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 00:32 от valка

# 368
        Амалче  Heart Eyes не се притеснявай
        АД това на българската граница , явно си им е практика.като се прибирахме от Сирия , и при нас смъкнаха всичкият багаж.На другите граници нямахме такъв проблем.

# 369
Момичета, здравейте Simple Smile
Идвам при вас да ви питам за нещо, на което не му знам името, за да го търся. Преди години приятелка работи при един сириец, който си е чистил зъбите вместо с четка и паста за зъби с някакво парче дърво, разпърпано накрая на влакна. Вие сещате ли се за какво иде реч?
Ще съм ви много благодарна!  bouquet

# 370
  • София
Тук ще видиш името на това нещо, предназначено за почистване на зъбите и ще прочетеш доста детайлно инфо по темата..
http://en.wikipedia.org/wiki/Miswak
А тук пък ще го мернеш на картинка, по време на употребата му по предназначение Peace
http://www.orthodontist.com.pk/helper/images/category_images/Mis … r%20dentistry.jpg

# 371
Детективке, чак мен ме хвана яд за чантичката с подаръците. Не е толкова важна стойността им, колкото това, че са ви били подаръци и за вас със сигурност имат и сантиментална стойност. Пък, който ги е взел, се чудя как ще ги ползва спокойно, знаейки че не са негови. Важното, както казваш ти, е че сте живи и здрави, другото се купува Hug. А и така имате повод да посетите тези места отново, за да ги снимате Simple Smile. Бързо възстановяване на мъжа ти от шевовете Peace

Амал, така се разпалва радикализъм, обаче дали някой ще се сети за това, когато "фанатизираните ислямисти" им отговорят newsm78. Не знам дали видяхте темата за конспирацията "11 септември" в Клюкарника. На мен ми беше интересна Peace

Саида, приятно изкарване в Сирия. Дано и този път натрупаш само положителни впечатления Hug

# 372
Detective, благодаря ти много!  bouquet  bouquet  bouquet

# 373

честит празник на всички празнуващи!!!!!!!!!!!!!!! Тук още е Рамадан.

АЙА-честито за изпитите!!!!!!!!!!

Ние пътувахме със самолет до Ливан ,от където в сряда сутринта бяхме прибрани от таткото.Малкото Чавесче беше във възторг ,че лети горе,по едно време обаче заспа.
АД-добре че, лаптопа е оцелял.А винаги е гадно ,когато загубия снимки-все пак спомени са,но пък здраве да е.

Аз пък си носих хлебопекарната,не мовах да я кача ,като личен багаж и беше долу,видими поражения няма.Днес мисля да я изпробвам.

Това е за сега ,че утре е празник и ще си подготвям къщата.

# 374
Хайде сега официално Честити празник!! Дано пак не съм сбъркала, ама се водя по Уго. Mr. Green Wink

Угото добре пристигнала.  bowuu bowuu

АД, много полезно. Hug Peace

Астарта, не съм чела тази тема, активна ли е още?  newsm78

Днес си говорих с една майка в градинката, казах ви, че е била в Сирия и Ливан на работа преди години, каза, че мъжът й чете и гледа немска преса и ТВ и казал, че стотици германци приемали исляма и заминавали за ар. страни. Айче, кажи как стоят нещата? Hug

Аз да ви се оплача - може ли такава държава абсурдистан? Майките нямат майчинство, детските ги бавят, за ясли има 20 места и 200 кандидата? Кво става? Rolling Eyes Ние не сме приети и на това класиране и сме 68 по ред. Кога ли пък ще открият нови групи за 200 деца? #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт