ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ (ДБМ) - Работна тема 16

• 156 593
  • 421
  •   1
Отговори
# 150
Щеше да е хубаво да се закрива, но при нас в Пазарджик децата се увеличават или запазват бройката.
Дома не се закрива, а преобразува. Нещата, като гледам, ще си останат постарому, но под ново име! Confused

Вени*, Мари ще ти даде информация за детето като разбере. Hug

# 151
  • sofia
Щеше да е хубаво да се закрива, но при нас в Пазарджик децата се увеличават или запазват бройката.
Дома не се закрива, а преобразува. Нещата, като гледам, ще си останат постарому, но под ново име! Confused

Вени*, Мари ще ти даде информация за детето като разбере. Hug

Ян4е,"закривам" е много грубо казано.Правилният термин е преструктуриране  .Но за да се променят услугите,трябва да се промени и 4аст от базата.За това говорим вси4ки.Но хората,които не са в процеса и не са покрай децата не могат да го разберът.За това се казва грубо "закривам"......Закрива се понятието "дом" и досегашните разбирания за това.......Много е дълго за обяснение Shocked

Да,някъде бройката се запазва,но това е защото не се знае каква е "мярката на настаняване".Наблюдавам бързо настаняване и бързо излизане.Много приемни семейства на бебета .......Ще намалеят,ще видиш.Те в момента си подготвят проектите по базите,а социалните правят приемната грижа и осиноваванията.До края мна годината ще са много по-малко,ще видиш Peace

# 152
  • София
Мишо е беличък, но майката и бащата били цигани по думите на жената доста черни. Изоставили са го на 10 ден, може би като са разбрали, че е увреден.
Роси, знам, че е безнадежно, но ми беше жал за горкото бебе, което никой не гушка. Правиха му операция, докато бяхме там - дренаж на главата за изтичане на течността, защото иначе му се бяха затворили очите и повръщаше много. След дренажа се оправи, гледкаше си и не повръщаше.
Знаете ли колко живеят такива деца?

# 153
Вени*, вчера като бяхме в Дома, зам.-директорката каза, че имат много нови болни деца, каза, че има няколко със спина бифида - бебета. Другата седмица като отидем ще попитам за Мишо и ще пиша Hug
П.С. Ти не пишеше ли в Зачатие преди време Embarassed

Освен другото след Гергьовден -до 2 седмици - сме решили да направим парти за децата от ДМСГД - Пазарджик. Ако някой може с нещо да помогне ще се радваме. Преди сме носили торта, пица или закуски от производител, сокове, плодове. Heart Eyes

# 154
  • София
Не са ли малки за такива неща или там бяха да 4 години май?

Мари, пишех! А ти коя беше там? Виждам, че ви е застигнало чудото! Hug

# 155
Вени, ако му сложат клапа мноог бързо, с хидроцефалията нещата няма да се влошат и може да живее дългиии години ( дано! ), със спина бифидата зависи- щом е жив, значи не е в необратимата форма, ако го оперират и премахнат аномалията, може да е напълно нормално дете. Ако си е движел крачетата, значи не е бил парализиран и спината не е с фатален край. Но това е принципно, дано да е така, както си мисля, защото ако е така, той може да живее нормален живот Peace

# 156
  • София
Забравих да кажа, че спина бифидата е оперирана и детето няма чувствителност на долната половина от тялото си или поне на краката си след операцията. Иначе мисля, че това, което му сложиха е клапа точно.

# 157
  • sofia
Забравих да кажа, че спина бифидата е оперирана и детето няма чувствителност на долната половина от тялото си или поне на краката си след операцията. Иначе мисля, че това, което му сложиха е клапа точно.

Вени,всеки слу4ай е много индивидуален.Познавам бебета ,които живяха с двете .....аномалии(да ги нарека)  6 м.,година максимум...Водеща е спина бифидата .Хидроцефалията е малкия дявол.Тя е следствие от бифидата и обикновена де4ицата си отиваха от силни инфекции ,с които нямаше как да се справи който и да е Confused
Така 4е........колкото и да се молим да се оправят тези деца,то шансовете за нормален и пълноценен живот не са големи .

В ДМСГД са до 3г.,максимум 4г.Децата с увреждания оба4е ги държат до около 5-6 г.,при условие,4е дома има условия и е в полза за детето.Действа се строго индивидуално по преценка на лекарите и директора на дома.

А за тържеството.......ако координатора ни информира за подобна нужда,ще осигурим каквото е необходимо.Или поне това,което можем от София,според финансовите възможности в момента Peace
Яна знае какъв е на4ина Wink

# 158
  • Sofia - TelAviv
Вчера се състоя представянето на една нова българска книжка за деца. Нейната млада авторка Маги Благоева пожела да подкрепи дейността на ДБМ, като по 1лв. от всяка продадена книжка ще дари на фондацията. Благодарим на Маги за доверието, желаем и успех и да ни зарадва скоро с още много нови творби.
Лично аз прочетох вече част от книжката заедно с Ерик и мога да потвърдя, че е много увлекателна и доста вълшебна, а илюстрациите са приказни и всичко това накуп носи голяма наслада, както за малките така и за големмите.

Повече за книжката и авторката прочетете на сайта ни:

http://fdbm.org/site2/content/view/607/2/lang,bg/

# 159
  • sofia
Това е базара ,на който у4аствахме преди няколко седмици  Peace

http://www.bcaf.bg/Bulgarian/NewsArticles.aspx?article=25426

Благодарим на колегите от ФПББ Hug

В4ера бяхме в дома в с.Доганово.Децата са здрави.Ще има 2ма абитуренти,мом4е и моми4е.Готови са, с малки изклю4ения.Ще ходят на екскурзия в Гърция след бала ,а после вероятно ще продължат живота си в ЗЖ Заедно.

Двамата абитуренти имат нужди,за които ще пишем,с молба,който може да помогне Peace

# 160
  • Sofia - TelAviv
Така, покрай всичко друго, баловете на децата тази година някак си се самоподготвиха  Mr. Green
в Доганово тази година има двама абитуренти- момиче и момче.
За последни приготовления ще им трябват неща, чиито списък ще пусна по-надолу и които от дома все още не са успялли да осигурят. Ако някой може да помогне до към 20 Май. Бала на децата е в Сандански и след това отиват на екскурзия в Гърция със съучениците си   bouquet

ЕТо и списъка с нещата, някои от тях доста наложащи за екскурзията и бала:

Момчето:
Кърпа за баня, всекидневна риза с дълъг ръкав, пантофи и чехли за баня
Спортно долнище №30, шампоан, неща против изпотяване,парфюм – street,
Пяна за бръснене, паста за зъби, дезодорант, препарат против косопад,
Суитчер с цип и качулка „L” – сив,черен,бял;
3 тениски - L” – сив,черен,бял;
2 потника –„M” – сив,бял;
2 чифта дънки №31 – сиви,сини;
2 чифта къси панталони – по избор;
Официални обувки за бала, по възможност не остри, без ток, черни № 41;
2 чифта бански – черни или сиви –„M”;
2 блузи с дълъг ръкав по избор – „L”;
2 чифта боксерки „M” –сиви,бели, черни;
Кецове по избор №41;

Момичето:
Шампоан и балсам за коса,парфюм, гримове, паста за зъби, лосион за тяло, крем за лице – Нивеа,четка за коса, Рексона или др.против изпотяване;
Летни обувки или сандали № 38, плажна чанта, лятна рокля – бяла или черна;
Къси панталони, поли,потничета – летни или тениски;
Бельо/сутиени/,дънки №29 или 32, кърпа за тяло, черна дамска чанта, сак за багажа.

# 161
Така, покрай всичко друго, баловете на децата тази година някак си се самоподготвиха  Mr. Green
За последни приготовления ще им трябват неща, чиито списък ще пусна по-надолу и които от дома все още не са успялли да осигурят. Ако някой може да помогне до към 20 Май. Бала на децата е в Сандански и след това отиват на екскурзия в Гърция със съучениците си   bouquet

Момчето:
Кецове по избор №41;

Момичето:
Шампоан и балсам за коса,парфюм, гримове, паста за зъби, лосион за тяло, крем за лице – Нивеа,четка за коса, Рексона или др.против изпотяване;
Бельо/сутиени/,дънки №29 или 32, кърпа за тяло, черна дамска чанта, сак за багажа.

Нещата в червено ги има при мен, ще им ги приготвя, така че отпадат Peace

# 162

Момчето:
Кецове по избор №41;

Момичето:

Копирам се от ФЕйсбук, че нямам време пак да описвам, извинете за грешките,  бързам Simple Smile :
За момичето имам бяла памучна рокля, но е дълга, дав чифта дънки, подобен номер, чантата официална или всекидневна се търси? плажна чанта имам, но е с повреден цип, не знам ще успея ли да го занеса на поправка, ако так авърши работа, пращам... веднага. Имам и два дълги памучни панталона, мисля, ме са номер 48 по бг намирацията. За блузи и потничета ще погледна, не помня какво оставих след прибирането на летните дрехи през есента. Сутиен имам нов, но без етикети номер 75 Б ако не се лъжа, бански в две части също имам. Довечера или утре сутринта ще ги снимам, ще ги опиша с размерите им, ако се харесат, в началото на другата седмица ще ги пратя.

# 163
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
За сега на първо четене , ще пратя паста за зъби, сутиени,блузки,рокля,плажна чанта,полички...по-късно ще кажа и о още неща.Ще ги пусна на Роси по пощата, до вторник ще дойдат!

# 164
Дидка, паста за зъби имаме доста, дарение ни е от Хенкел, така че за нея не се притеснявай Peace

Общи условия

Активация на акаунт