Движение на българските майки - ПАЗАРДЖИК / работна тема/

• 56 625
  • 370
  •   1
Отговори
# 60
  • Buffyworld
Честита Нова  Година и честит имен ден на празнуващите !!!

Няма ли да се организира новогодишно посещение  в ДМСГД ??? 

# 61
  • Buffyworld
ЯнаHug искам да попитам за детето от с. Алеко с хидроенцефалията, понеже скоро не сме имали инфо за него :

Ти имаш ли информация - знаеш ли как е , оправило ли се е, подобрило ли се е , има ли нужда от нещо да му се изпрати ........?

А другото оперирано от същото заболяване  детенце от бебешкия дом миналата година , знаеш ли дали вече е добре ?   Hug

Стискам палци всичко да е наред  Praynig  Hug

# 62
  • Варна
Момичета, чух по новините за майката на близнаците, родени в Пазарджик на 1.01., която искала да ги оставя, поради недостиг на пари. Дали можем да я подпомогнем някак, за да си ги задържи? Срамота е държавата да има пари да отглежда деца в домове, а да не подкрепя майките да си ги гледат сами.

Поздрави и успешна Нова година!

# 63
  • Buffyworld
Момичета, чух по новините за майката на близнаците, родени в Пазарджик на 1.01., която искала да ги оставя, поради недостиг на пари. Дали можем да я подпомогнем някак, за да си ги задържи? Срамота е държавата да има пари да отглежда деца в домове, а да не подкрепя майките да си ги гледат сами.

Поздрави и успешна Нова година!

Това което ме стресира повече беше, че поне според репортажа по ТВ - майката след раждането не искала дори да ги види. Докторката, която даваше интервюто каза, че ако тя само види какви хубави деца е родила , ще си ги поиска веднага. Дано !  Praynig

# 64
  • Варна
Ами сигурно и майката знае, че ако ги види, няма да може да ги остави и затова не иска.

# 65
  • Buffyworld
Lilibon, ти имаш ли конкретно предложение как можем ние да помогнем ? Доколкото чух сутринта по новините, май от Агенцията за социално подпомагане са казали, че ще предприемат някакви стъпки в тази насока. Ако се организира някакво колективно дарение на средства, - ок . Но въпросът е доколко това ще й помогне. Това ще бъде просто една еднократна помощ.  newsm78

# 66
  • Варна
Ами зависи от какво има нужда жената. Предполагам, можем да й съберем бебешки дрешки и всичко, нужно за гледане на бебета. А ако ги кърми и ако Социално подпомагане й отпуснат някакви пари, би трябвало да се справи. Не знам само към кого да се обърнем? Имате ли връзки при социалните? Поне да й предадат, че от форума ще я подкрепим с необходимите бебешки предмети.

# 67
  • Buffyworld
Благодаря ти Лилибон Hug

Даскалица Кукундрелова / Яна / е координатор на ДБМ за Пазарджик. Само тя може да каже какви са отношенията на ДБМ със Социални грижи. Ако се организира нещо,   аз също  съм  ЗА !  Peace     

# 68
Изпуснала съм темата...
За жената с близначетата - социалните могат да помогнат еднократно. Не вярвам да се наемат да помагат ежедневно. Ние тук можем да помогнем с дрехи, но едва ли проблемът на тази жева са точно дрехите, за да стигне до това решение. Нямам предства какъв е семейният статус на жената. Хич не ми се иска да ходя да търся и евентуално да говоря с нея и да и обещавам помощ, като тя няма да е ежедневна. Не знам как да постъпим.
Някой ако има идея да свирка. Със социалните почти не комуникираме. Мога да попитам как стои въпроса и с какво ще сме полезни АКО жената е решила да си вземе децата. Ще ви пиша като разбера нещо.

Бъфи, детето с хидроцефалия последно беше добре.
За детето от Алеко нямам връзка никаква с жената, което беше посредник. Последно и то беше добре.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 15:35 от Даскалица Кукундрелова

# 69
  • Buffyworld
Даскалице, благодаря за информацията. Радвам се, че са добре дечицата  Simple Smile
Сутринта не можах да изгледам напълно този репортаж по Нова, защото трябваше да тръгвам за работа. Имаше интервю с директорката на соц. грижи...но подробности не знам. Аз също имах предвид, че нашата помощ ще е само еднократна. Не зависи нищо от нас, за да можем да й намерим работа или нещо такова. Ако е за еднократната помощ - да съберем дрешки, пеленки, памперси, пюрета , ние ще се организираме. Но и аз мисля, че проблемът е доста по-сериозен и тук по-скоро могат да помогнат най-вече социалните служители.  Ако разбереш нещо  по- конкретно - пиши  Hug

# 70
Точно така Бъфи, разбрала си точно думите ми.
До момента официално няма отказ от майката или информация за тяхното изоставяне. Ще видим с какво ще помагаме ако си ги вземе, поне дрехи и неща от първа необходимост да дадем. Ние така или иначе сме оставили дрешки в Комплекса и те имат предвид.

# 71
 smile3506  време ли е Пз-майките да се стягат за Великденски базар?

# 72
Здравейте момичета! След дълго ровене във форума най-сетне открих тази тема, която търсех заради изоставените близначета. Знаете ли нещо ново? ЗНае ли се из Пазарджик нещо повече по случая?
Аз исках да се свържа със социалните, за да им предложа да изпратя моята двойна количка на тази жена, ако реши да си задържи дечицата. Мислех си, че и от форума за близнаците може да се организираме да съберем дрешки, играчки, други неща, за 2 бебета все нещо ще потрябва.
Знам, че ще бъде еднократна помощ, но все пак е по-добре от нищо, дано и местните власти помогнат по някакъв начин и тези две дечица останат заедно при родителите си  Praynig

Добра идея ли е да се обадя в социални грижи или и вие евентуално ще предприемете нещо?

# 73
Фата благодарим ти за желанието да помогнеш.
Задължително ще следим случая и обещаваме да ти пишем.
Майката има 14 дневен срок в който да реши какво ще прави със живота си и със живота на децата, този срок изтича тези дни.

# 74
Да, но може би ако знае, че ще има и тази помощ все пак ще повлияе на решението й  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт