Дами, помагайте,нахални съседи със зло куче!!!!!!!

• 5 114
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София
За да го гледат в апартамента си, те би трябвало да са поискали разрешението на останалите съседи.

Не, не би трябвало. Имаше го в проектозакона, обаче отпадна на второ четене.

Може, не знаех. А остана ли изискването за регистрация в общината? Питам, защото хабер си нямам, а не искам любимецът ми да е "неизправен". Simple Smile
ГРИПче, имам мини пинчер бебе, около кило и половина и има хора, които и от него се притесняват... Водя го на каишка, защото е трудно да обясниш на някой, който се страхува, че е бебе и се радва на всички. Наистина е редно да се водят на повод, защото хората са различни, а най-малко виновно в случая е животинчето.

# 16
  • София
А остана ли изискването за регистрация в общината? Питам, защото хабер си нямам, а не искам любимецът ми да е "неизправен". Simple Smile

Да. Чип при ветеринар (данните се регистрират от самия ветеринар и се изпращат където трябва) и регистрация в общината след платен данък. Ако кучето е кастрирано, се освобождава от данък, обаче това не освобождава от задължението да се регистрира кучето. Регистрацията е еднократна, а данъкът се плаща всяка година.

# 17
  • София
Много благодаря за инфото!   bouquet  Hug

# 18
Тази порода кучета не са агресивни.Скачането по хората и лаенето е вид игра.
Физиономията на боксера е доста страшна и плаши всичко наред.

Сериозно? Ами ако аз не желая да ми скача и лае като си играе на плашене евентуално с четиригодишното ми дете например? Обади се в общината и пусни жалби смело. Вече глобяват наред за куче не на повод и извън определените места и часове за разходка. В Младост. Имате права, изисквайте си ги.
Хора които не обичат животни , няма да разберат за какво става на въпрос.
Темата трябва да бъде:
Неподходящи собственици на добро куче.
Кучетата трябва да се разхождат с каишка ,а някои с наморник , в това няма спор.

# 19
  • Ланкър, планините Овнерог
Клип + мейл до "Бай Ганьо европеец" в сутрешния блок на БТВ. Сутрин преди работа има хвърлям по едно око и гледам, че има ефект от сигналите.

# 20
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Тази порода кучета не са агресивни.Скачането по хората и лаенето е вид игра.
Физиономията на боксера е доста страшна и плаши всичко наред.

Сериозно? Ами ако аз не желая да ми скача и лае като си играе на плашене евентуално с четиригодишното ми дете например? Обади се в общината и пусни жалби смело. Вече глобяват наред за куче не на повод и извън определените места и часове за разходка. В Младост. Имате права, изисквайте си ги.
Хора които не обичат животни , няма да разберат за какво става на въпрос.
Темата трябва да бъде:
Неподходящи собственици на добро куче.
Кучетата трябва да се разхождат с каишка ,а някои с наморник , в това няма спор.

Аз обичам животни и пак не разбирам позицията ти. Имам куче. И деца. И ми е неприятно да скача да ми се "радва???" чуждо куче. И меко казано ми е неприятно да стряска децата.

# 21
  • София
Аз пък обожавам да ми скачат кучета, то просто показва толкова всепоглъщата любов и радост от това, че си му обърнал внимание, че направо се разтапям.

Което, естествено, не пречи да си водя кучето само на повод и никога да не го пускам свободно, пък който иска да бъде "прегърнат" от него, и сам ще дойде  Laughing

# 22
Аз обичам животни и пак не разбирам позицията ти. Имам куче. И деца. И ми е неприятно да скача да ми се "радва???" чуждо куче. И меко казано ми е неприятно да стряска децата.
Ииии, не обичаш животните пък. И аз имам котка, риби, детето ми ходи на зооучилище, на вилата отглеждаме огромен дратхаар... Но не, щом не желая да ми скача облещен съседски боксер изневиделица, мразител съм на животни и това си е.

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 15:34 от iris06

# 23
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Сега ще се завихри раздувка...
Аз пък обожавам да ми скачат кучета, то просто показва толкова всепоглъщата любов и радост от това, че си му обърнал внимание, че направо се разтапям.

Което, естествено, не пречи да си водя кучето само на повод и никога да не го пускам свободно, пък който иска да бъде "прегърнат" от него, и сам ще дойде  Laughing
   Peace Така е!

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 15:27 от Seanon

# 24
Няма да се завихри. Може боксерчето наистина да е добро и любвеобилно. Но все пак трябва да си го извеждат на повод и оттам до мястото, което е определено, а не да го пускат по всяко време пред блока. Това е тъжната съдба на градското куче. Вече посъветвах авторката, както и други, да се обади в общината, да ги глобят. От мене толкова.

# 25
Ей така едно огромно бебе куче скочи на три годишната ми дъщеря да и се радва,защото незнайно защо беше на нашия етаж,слизали са по стълбите пуснати,бяха две кучета плюс стопанката,а аз със двете деца слизам от асансьора, та изправи се в цял ръст върху нея и беше с една глава по-голямо,дъщеря ми изпадна в истерия,и още като види куче реагира бурно.Как да и обясня,че това куче е искало да си играе с нея или че е с добър характер.Уплаха и можеше да доведе до по-сериозни проблеми,да не говорим въобще за многото случаи в които уж добрички кучета изпонахапват хора. Действай,с теб сме!

# 26
Ей така едно огромно бебе куче скочи на три годишната ми дъщеря да и се радва,защото незнайно защо беше на нашия етаж,слизали са по стълбите пуснати,бяха две кучета плюс стопанката,а аз със двете деца слизам от асансьора, та изправи се в цял ръст върху нея и беше с една глава по-голямо,дъщеря ми изпадна в истерия,и още като види куче реагира бурно.Как да и обясня,че това куче е искало да си играе с нея или че е с добър характер.Уплаха и можеше да доведе до по-сериозни проблеми,да не говорим въобще за многото случаи в които уж добрички кучета изпонахапват хора. Действай,с теб сме!
Всички кучетя трябва да се очистят ,
след време на децата ще ги показваш само на картинка,
а като им покажеш яйце от кокошка ще питат ,
коя фабрика ги произвежда. Joy Joy Joy

# 27
  • в моя свят на мир и любов

Всички кучетя трябва да се очистят ,
след време на децата ще ги показваш само на картинка,
а като им покажеш яйце от кокошка ще питат ,
коя фабрика ги произвежда. Joy Joy Joy

Що за отношение!? Аман от криворазбрана любов към животните.
Който толкова обича кучета, да се грижи за тях, а не да ги пуска безстопанствени.
Аз пък не обичам разни кучета да тичат подире ми, или пък да скачат и да събарят дето ми, уж на игра. Нито да пикаят на входната врата на блока.

Не се чувствам длъжна да обичам кучето на съседа и се тревожа всеки път когато огромната кавказка овчарка на другия съсед се хвърля зловещо лаейки върху тънката телена мрежа.

# 28
Аз имам куче . Но не обичам всички кучета на света . Напротив - някой даже не ги понасям . И съм на мнение , че трябва да се уважава правото на хората да се чувстват спокойни и незастрашени . Какво значи радва се ? Ми аз може да не искам да ми се радва  Rolling Eyes Хайде , мене не ме е страх , но може да ме изцапа примерно ...или да ми уплаши детето ...
Също така смятам , че има много загубени собственици на кучета ... Не стига , че не можем да се опазим от помиярите , ами и домашните да ни плашат  Sick

За протокола - имам ужасно добродушен и крайно мързелив английски булдог . Толкова я мързи , че даже крачка няма да направи към някой . Но това аз го знам . Човека отгсреща - не . И затова винаги е вързана .

# 29
Тук не става въпрос за любовта към животните. Едни я изпитваме, други- не. Аз например не обичам котки, но разбирам хората,които ги имат и си ги гледат кати писани яйца.
Кучетата трябва да се водят на повод, никой не е длъжен да обича да му скачат и ближат,дори и на игра.
Да не говорим пък за агресивните кучета,чиято близост е наистина опасна.
Имам лабрадор-мога да заявя,че е едно от най-добродушните същества на света. Не би ухапал при никое положение.
Но е едно голямо 40-килограмово магаре, което като се изправи на два крака е съвсем малко по-ниско от мен, а аз съм 25-годишна с нормален ръст. Mr. Green Обича хората повече от всичко и с удоволствие би скачал по всеки,би играл с всеки.. Но никой не е длъжен (освен нас Mr. Green) да обича него и неговите бурни игри.Затова ВИНАГИ го водя на повод, когато сме по улици,паркове и т.н.,тоест където има хора. Много пъти идват при нас родители с мънички деца и питат може ли детенцето да погали "бау-бау",за да опознава животните. Много ме радва това.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт