Дами, помагайте,нахални съседи със зло куче!!!!!!!

• 5 115
  • 37
  •   1
Отговори
Ето каква е работата. В съседния на нас вход има едно семейство с куче боксер, което налита на хора, лае мн злобно и не знам кога някой ще пострада. Тези хора излизат пред входа си и го пускат да се разхожда най- спокойно (е думата не е разхожда, защото както ви казах то тича, лае, хвърля се по хората) РАЗВЪРЗАНО и БЕЗ намордник докато те си лафят с този онзи. Излишно е да ви казвам, че е пълно с малки деца, и майки с колички. Но това далеч не е върха на наглостта. Те застават пред нашия вход с въпросното куче и мен ме е страх да припаря до собствения си дом! Не му обръщат грам внимание. Като започне да лае и да се хвърля към хората даже му се радват. На няколко пъти различни хора се опитваха да им обяснят да си държат кучето вързано и то пред техния вход. Не сме длъжни все пак всички да ги търпим и да ни е страх да си припарим до домовете. Не искам да обиждам никого, но не са от най- интелигентните хора и от дума не разбират. Само преди ден мъжа на тази дама се сби със случаен минувач, защото последния направи забележка да си вържат кучето. Аз разбирам, че не животното е виновно, но това повече не може да се търпи.
Та след този дълъг разказ въпроса ми е следният: къде мога да се оплача, на коя институция (различна от арменския поп  Simple Smile ), та някой да направи нещо преди да четем поредното заглавие за нападнато дете? Има ли кой поне да ги глоби? Почти съм наясно с отговора, но във вас ми е надеждата Simple Smile

# 1
  • София
Писменна  жалба с входящ номер в местната община.
В свободен текст описваш написаното тук. После чакаш да ги респектират.
Неприятна история.

# 2
Благодаря ти за бързия отговор. Heart Eyes
 Чудя се в този случай как биха процедирали тия от общината, ако въобще решат да процедират- в смисъл ако някой дойде на проверка, но точно в този момент кучето не е отпред? Да не се получи като приказката за лъжливото овчарче?

# 3
  • София
Може да подадеш оплакване и при кварталния - всеки квартал си има, просто трябва да го откриеш.
Обаче, май такъв тип хора се респектират само от по-елементарен тип общуване.

# 4
Да, много вярно за елементарния тип общуване. Може би щяха да вденат какво им се говори, ако случайния господин, участвал в сбиването беше по- едричък и собственика беше изял по- здрав тупаник. За съжаление- мила родна картинка.

# 5
Аз ти предлагам да направиш един клип на кучето,да го запишеш на диск и да го приложиш към жалбата.
Само гледай клипа да е с хубаво качество,т.е. да си личи,че става дума точно за това куче.

# 6
Това е гениално!!!!!!!!!
Наистина ми хареса идеята!!!!! Да, ще обединя всичките ви идеи до тук! Страхотни сте Simple Smile

# 7
А може като направиш клипчето и да го изпратиш и на някоя от телевизиите, но там ясно да личат и кои са точно собствениците на кучето и как нехаят за това, което става.

# 8
Да тази сутрин ми мина същатата идея, само се чудя на кое предаване е най- добре- господари на ефира или някой сутришен блок?

# 9
На което и предаване от тези двете да изпратиш все ще е добре, но първо изпрати и на Общината, защото те могат да заявят, че такъв сигнал при тях няма и затова не са взели мерки. А може и на репортерите на Нова телевизия и те се занимават с тези проблеми.

# 10
Да, ще се заема със записа на първо място, за да имам доказателство. Simple Smile

# 11
  • София
Предполагам, че и другите съседи имат против кучето, така че съберете една подписка и в общината. За да го гледат в апартамента си, те би трябвало да са поискали разрешението на останалите съседи. След като пречи и е с опасно и агресивно поведение, направете дружно оплакване.
Проблемът не е в животното, а в кофти стопаните му.

# 12
Тази порода кучета не са агресивни.Скачането по хората и лаенето е вид игра.
Физиономията на боксера е доста страшна и плаши всичко наред.

# 13
  • София
За да го гледат в апартамента си, те би трябвало да са поискали разрешението на останалите съседи.

Не, не би трябвало. Имаше го в проектозакона, обаче отпадна на второ четене.

# 14
Тази порода кучета не са агресивни.Скачането по хората и лаенето е вид игра.
Физиономията на боксера е доста страшна и плаши всичко наред.

Сериозно? Ами ако аз не желая да ми скача и лае като си играе на плашене евентуално с четиригодишното ми дете например? Обади се в общината и пусни жалби смело. Вече глобяват наред за куче не на повод и извън определените места и часове за разходка. В Младост. Имате права, изисквайте си ги.

Общи условия

Активация на акаунт