Дами, помагайте,нахални съседи със зло куче!!!!!!!

• 5 111
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Е изивнявайте, ама айде сега, да ви скача всеки минувач-човек по улицата, много ли ще ви е приятно, а?! Същото е и с животните- не държа някой си да скача по мен.
Това че не желаеш да те притеснява чуждо куче е нормално, а не обратното, и не става дума за любов към животните, а за нормални правила за съвместен живот
Аз пък не желая да ме цапат кални лапи и да ме лижат кучетата на някакви си стопани, дето не ги знам какви грижи полагат и до колко животното е здраво

# 31

Всички кучетя трябва да се очистят ,
след време на децата ще ги показваш само на картинка,
а като им покажеш яйце от кокошка ще питат ,
коя фабрика ги произвежда. Joy Joy Joy

Не схванах хумора.

# 32
  • Be realistic - plan for a miracle.
Важното е, че тя сама за себе си е много забавна и си се кефи Grinning

Кучето ми се изправя на раменете САМО за да ми се радва? То ли го сподели с вас? Или четете мислите му?
Както казвате, че кучетата така си играят и мен това трябва само да ми е приятно, защото те така са си свикнали, аз мога да кажа, че примерно съм свикнала и се кефя, да дърпам щастливо кучетата за ушите. Примерно. Не давате ?? Ама аз така им се радвам!

Дори да приемем че кучето ми се радва като ми се мята по тялото и лицето - да речем, че примерно съм остро алергична към кучета - кучето ми се мята на гърдите, облизва ме , полепват ми косми и започвам да се задушавам и докато дойде линейка си умирам. Кво праим?

Сериозно сега. Аз не познавам ВАШЕТО куче, не познавам характера и навиците му, нито съм длъжна да се съобразявам с тях. Кучетата трябва да са на повод, с намордник и с внимание от страна на собственика. Изключвам парковете със специални места за кучета, където могат да тичат спокойно и да си играят.

# 33
Мила родна картинка...
Само едно се чудя - тези хора, дет си пускат ей така животничетата, не ги ли е страх, аджеба, че може да им се случи нещо? Например кола да ги удари, друго куче да ги ухапе. Аз треперя моето да не се измъкне, докато отварям вратата и хукне към улицата.
Обичам да лигавя чужди кучета, но за някои хора си е стряскащо, ако ей така отнейде ти се метне някое 30-50 кила магаре с идеята да те лиже до смърт, нали  Simple Smile
Що не пробвате да им го кажете това за опастностите? Все трябва да им пука за животинчето, поне малко.

# 34
Ние никога не си пускаме кучето, но редовно срещам по улицата ни: ротвайлер, ритрийвър, шар пей, ловни кучета, както и питбул наскоро. Добре, че не съм ги хващала "в настроение" за изяждане до сега. Нашият е бягал два пъти и си е играл с други от квартала, но сме го намирали в пърите 5 минути след като е изчезнал от двора. Свикнала съм с кучета, но само с моето, нещо чуждите не ме радват.

# 35
Ние никога не си пускаме кучето, но редовно срещам по улицата ни: ротвайлер, ритрийвър, шар пей, ловни кучета, както и питбул наскоро. Добре, че не съм ги хващала "в настроение" за изяждане до сега. Нашият е бягал два пъти и си е играл с други от квартала, но сме го намирали в пърите 5 минути след като е изчезнал от двора. Свикнала съм с кучета, но само с моето, нещо чуждите не ме радват.
Бъди спокойна, поне ретрийвъра няма да го срещнеш в настроение за "изяждане". Mr. Green  bouquet

# 36
Като бях малка куче-гледачите не бяха толкова много, съответно и кучета нямаше толкова.
И ние, децата като видехме някое - независимо дали домашно или безпризорно - тичахме вкупом да го пипаме, да играем с него, да скачаме с него и т.н. Не сме се и замисляли да се уплашим. А на площадката бяхме деца от всякаква възраст - от 2-3 до 13-14 годишни..
Пак преди време, да съм била 5-6 годишна, ме подгони безпризорно куче. Бях с баща ми, но хукнах да тичам като ревях с цяло гърло, а кучето - спринт след мен и лае, та се дере и то. Няма да забравя как баща ми извика да спра и да чакам кучето да дойде до мен.
Спрях, а то дойде да ми се хвърля да играем.
Тогава ми бяха обяснени много неща за кучетата и поведението на животните като цяло. И не съм имала никакви травми...

Не знам защо го разказах това.
Имам чувството, че вече никой не познава поведението на животните така добре, както преди. Сякаш и хората се интересуваха от повече неща...
Сега кучетата - много, стопаните - всякакви, но и останалите - и те всякакви...
Задължително е воденето с намордник и каишка, но може би трябва да стане задължително и четенето на повече книжки...

# 37
Аз имах проблем с наематели на нашия етаж - отглеждаха 2 броя питбули - голям и малък. Нямаше да има проблем ако си ги водеха на повод. Два пъти ми се случи да излязат ей така срещу детето, няма да описвам какво преживях.. а малката нагла 20-25 год пикла взе да ми обяснява как да не съм се плашела..
Та първо в прав текст и казах, че още утре ще я посети кварталния и да си приготви документита на кучетата (толкова са ограничени, че дори не се сетиха, че може и да ги скрият). После добавих да каже на хазаина си, че ще го посетят от НАП - да проверят дали е регистрирана квартирата.
Лелка от входа стана свидетел на разговора и изпяла на момента на хазаина, той на часа се обадил на младежите с ултиматум в края на седмицата да ги няма. Mr. Green

Само един въпрос към собствениците на кучета - събирате ли екскрементите на животните си от тротоарите и детските площадки. Питам, защото всички собственици, които познавам УЖ си събират кучешките дарове, а тротоара пред блока е като миниран.

Та ако тук чете някой, който си разхожда кучето около ДГ "Карамфилче" във Варна искам да му благодаря, че преди месец на път за детската градина моето дете настъпа такова щастие и деня ми започна "прекрасно" с чистене на кучешко лайно от детска маратонка пред погледа на 10 майки, водещи децата си в групата  Sick. Благодаря и за аромата, и прилошаването от него и за това, че детето се разплака, защото се почувства унизено, че мирише на лайно. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт