® Португалия - тема № 13

• 36 478
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Ами аз съм с много малки диоптри,на едното око 0,5,а на другото 0,75,няма да нося очила постоянно,просто като гледам телевизия примерно буквите ми се виждат размазани и трябва много да се напрягам,иначе на компютъра нямам такъв проблем,защото не виждам на далеч.Взех си най-обикновените стъкла,мисля че евтинко ми излезе,не че знам цените тука де,но със сигурност тука щях да платя повече.А и със сигурност очният лекар тука ще ми вземе по скъпо.Аз не бях ходила от десетина година на преглед,но преди беше някакъв супер прост преглед просто те питат дали можеш да разчетеш разни букви и цифри,а сега всичко е толкова модерно,с една машина ме гледаха,позна че имам ниско кръвно само,докато ме гледаше в очите Shocked
Дани и аз все си мислех,че ще родя по-рано,може би защото имах огромен корем и още по нова година ме питаха дали ще раждам вече и като  им кажех,че съм за март месец и яко шокирвах хората,все ме питаха дали чакам близнаци CrazyА накрая какво стана,взех че преносих 10дена Rolling EyesДани до 9ти месец винаги беше странично,нито с главата надолу,нито с дупето,може би от там идваше холемия корем и чак в последния месец се обърна.
За техниката за първи път чувам,че имало допълнителна гаранция,досега май само на ютията ми се е налагало да и ползвам гаранцията.
Деси градината ни е затворена само август месец,но на 01.09 правят почистване и затова от днес я отварят.Най-сетне малко спокойствие и за мен,че моят дивак не може да седи по цял ден затворен,а тука като няма къде да отидем и не може да си изразходи енергията,то не са крясъци,не е бягане,скачане,лудницата е пълна #Crazy

# 121
ЕЕ,Дани,кога мина времето-като че вчера се похвали за бебето  Grinning
всичко ще е наред,ако си повтаряш че е наред  Simple Smile

Светле,за стъклата не знам-ама май цилиндър му викат и тука  newsm78 и аз съм с миопия,и сега сложих 0,5 цилиндър на стъклата

Зойче, и моите взеха да разстат  Crazy преди спяха по12-13часа нощем,а през деня се уморяваха и имаха нужда да полегнат на дивана да се гушкаме поне 2 пъти-и то,без особени беснения из къщи или на двора
сегааа...  #Crazy  събуждам ги по-рано/спят вече по 10,5-11 часа/,а през деня не спират за секунда,и все викове и крясъци-вчера без глас останах-всяка секунда бели,и то големи!!!

влизам да взема прането,бях ги оставила вън на пясъка,излизам -няма ги-викам ,викам,посинях  Sick...и в онзи момент чувам слаба музика от колата на мъжа ми-влезли вътре двечките и си пуснали музиката/ ама преди това запалили мотора,че акумулатора не дава достатъчно ток за всичките усилватели инъче/   #Crazy #Crazy

# 122
# 123
Зойчее,припаднали моми покрай вас ще има много  smile3521

# 124
  • Стара Загора
Зойче, Дани много пораснал! Какво сладко русо бебче беше, а вече си е готин батко Grinning .Време ви е за второто Mr. Green  Blush !
Аз ходих до болницата и си взех болничния за раждане (който се дава 45 дни преди термина).Оставих го в работа, пазарих и се прибрах.

# 125
Зоуи добре сте си изкарали Peace

Изрових си рецептата за о4илата Rolling Eyes
Деси има сфера цилиндър Peace и ейшо(не знам какво озна4ава)
И мойте са sfera 0.75 цилиндър 0.75 и ейшото на дясното е 35º и на лявото 180º

Зоуи в оптиките е безплатен прегледа Peace И тук има разни уреди..за о4ните дъна и други...Колко ти излезнаха о4илата?

# 126
ейшо е ъгълът под който се развива  астигматизма-т.е. степента на изкривяване на образа за всяко око
тако го разбирам лаишки,защото не съм чела подробно Peace

очилата в бг са в пъти по-евтини,макар че последно през 2008 ма съм правила,де
тогава /без цилиндър/ми излезнаха едните очила +рамката 80лв,а другите/с маллко по-файска рамка бяха  към 140лв
тука само стъкла смених,че ги бях надрала,и платих 164евро  Crazy
но пък,сега имам отстъпка за нови стъкла,ще ми струват 52 евро
само да си намеря рамка на сносна цена,че все по 200-300евро ми попадат  #Cussing out

# 127
Лелеееее колко сте изписали  Laughing smile3501
Относно очилата - аз от пубертета насам съм късогледа... Малък диоптер, но си ги нося общо взето редовно очилата, особено навън, че в студенскте години свикнах и ми е терсене без, а и мен като на Светлето ми се беше случвало да подмина познати заради недовиждане.
Та да.. в БГ винаги препоръчват малко по-слаб диоптер... но според мен дали по-слаб или нормален при редовно носене на очила винаги се покачва малко и ако го смените пак и пак и пак... За това не го сменяйте често... дори и да са ви малко слаби очилата и ако това не ви пречи разбира се... Аз преди няколко години успях да намаля диоптрите на едното с един, а на другото око с половин диоптер, което отдавам на упражненията за очи които всеки път правехме като ходех редовно на йога.
А какви са тия луди цени за съкла и рамки които споменавате...  #Crazy моите съкла определено са за смяна, щеше ми се дори и рамките ама  Shocked май по-добре да е в БГ. Между другото, ако някой види евтини билети за коледа/нова година, моля да свирка.. или по-добре да пише тук или в скайп  Laughing

# 128
  • В голямото море...Живот
Аз очила за повече от 160 евро не съм правила в Португалия  newsm78 И аз имам астигматизъм и миопия - с големи диоптри 2,50 на едното и 3,25 на другото,градусите са 10 и 180.Светле ,Деси ти го е обяснила м-макар и лаишки е точно това  Peace Тук ,в БГ, миналата година хванах промоция и направих 2 чифта за 150лв - и винаги има такива промоции.За 200лв могат да се направят доста добри очила - като за мен де.А като гледам май съм най-зле от към диоптри  Mr. Green щото това качва цената...

Приятен уикенд  Hug

# 129
  • Стара Загора
С една дума - купувайте си от БГ очила Mr. Green .С тези цени в Португалия Shocked
Утре майка си идва и ще носи снимки от сестра ми (беше при нея за раждането и остана 2 месеца).
Ще се включа пак в темата в неделя Hug .

# 130
Мойте о4ила ги  направих за 99€ със по хубавите стъкла в Мултиоптикаш..има такава промоция "Леве" на която има рамки от 25€..
Цитат
Os melhores preços do mercado:
•Armações a 24,50€
•Par de Lentes Monofocais desde 35€
•Lentes Progressivas desde 118€
•Óculos Completos por apenas 99€
•Oferta do 1º par de Lentes de Contacto (de renovação frequente)
•Óculos de Sol a 24,90€
не винаги има хубави но редовно зареждат нови и нови.... е не са маркови но не са лоши Peace

# 131
Светле,тия рамки от 24 евро са онези с винтчетата-дето уж имаш рамка  Laughing
аз такива не ща  Stop вече съм си патила от тях-на три дни -два пъти трябва да се стягат,че се разместват  #Cussing out

ето от този тип http://bazar.bg/obiava.php?id=696666

# 132
  • Стара Загора
Добре де, а тези, които са с корда също ли са скъпи newsm78 Тук са евтини Peace

# 133
тези дето са с корда,се предполага,че имат поне отгоре рамка,или дори  така[url]

зависи ...но тук при нас почти няма т.нар. бяла линия-всичко е марка #Cussing out #2gunfire

# 134
Moite o4ila s ramkata izleze vsi4ko za 47lv.Drugata sedmica trqbva da si gi polu4a i 6te gi snimam,ni6to osobeno,kato za vky6ti stavat,ramkite mi izlqzoha 35lv,no ima6e i za po 10lv,neznam kolko sa zdravi oba4e.
I az se prisyedinqvam,ako 4uete za evttini bileti za ili ot Bg za nasam kajete,4e sega to4no Lozeva mi kaza za Luftansa i ostanah dovolna.
Zmen4o vze li da svikva6 ve4e?Napredva6 li s ezika?
A Rumito sigurno ve4e si go govori Hug
Dani ot dnes e na pluvane,da vidim kak 6te se spravq,4e na moreto samo v baseina kisne6e i dosta dobre se spravq6e s razstoqniqta.
Izvinqvam se za latinicata,no kompa mi se razvali i pi6a ot lap topa,a tuka nqmam instalirana kirilica.

Общи условия

Активация на акаунт