® Португалия - тема № 13

• 36 532
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Светле,тия рамки от 24 евро са онези с винтчетата-дето уж имаш рамка  Laughing
аз такива не ща  Stop вече съм си патила от тях-на три дни -два пъти трябва да се стягат,че се разместват  #Cussing out

ето от този тип http://bazar.bg/obiava.php?id=696666
Деси Naughty мойте са от 25€ и ве4е 2 година не са мръднали(скоро имах инцидент и ги изпуснах и нищо им няма)...а имаше и разни други модели и с пласмасова рамка и със метална...а за тези които говориш без рамка тук  са много по скъпи Thinking

# 136
  • Стара Загора
Аз имах предвид такива: Peace

От горната страна си е рамка, но от долната страна е корда.Не ги разбирам много, но Стоян имаше такива няколко години и не му бяха мръднали, но кучето ни ги набара, наяде рамката и стъклата и като си ги сменя преди няколко месеца си взе пак такива Peace Той лично е доволен от този вид рамки.

# 137
  • В голямото море...Живот
Моите сега са такива - с корда отдоло - нищо им няма.

# 138
Здравейте отново  Grinning
Много сте изписали за 3 дни, аз имах задачки и нямах време да ви чета, но наваксах.
Бебето ни засега си е твърдо момиче, избрали сме име - София. На никой не е, така си го харесахме, да го има и на двата езика и да ни звучи добре. Термина ми е на 23.11, да видим кога ще иска да се покаже  Simple Smile
zoui и моя мъж е от село Troviscal,Oliveira Do Bairro на 17км от Авейро  Crazy Догодина, живот и здраве, ще сме съседки  Praynig
Завърших бакалавър Инженерна химия на немски и магистратура Екология в ХТМУ, София, но имаме програми по Еразъм и след Германия ми се ходеше на някое по-приятно и топло място и попаднах за 4 месеца лятото в Португалия. Изкарах невероятно там и много ми допадна страната и начина на живот. Още от първите дни си мислех как да се върна отново. Тази докторантура е пак в сферата на химия, биология, екология. Има много добри специалности и възможности, а и стипендията е добра - около 1200 Евро/месец. Аз там живях със стипендия от 500евро и ми беше достатъчно да си покрия всички разходи, да живея добре, да се забавлявам и да пообиколя малко околоностите.
Както и ти си забелязала, цените на храната в БГ са доста по-високи от там или поне подобни, но не мисля, че хората живеят с 300евро заплата, както тук е нормално за доста градове. Вие можете да кажете по-добре от мен де, но аз не виждах много намръщени хора по улиците, манталитета е друг и всички са спокойни и не толкова стресирани, колкото тук. Поизнервих се доста накрая от мудността на всички и как не си дават зор, незнам дали бих се нагодила към това.
Започнах да ви чета отначалото и си мислех за влагата и студа през зимата, които описвате. Ние макар да бяхме там от май до септември си пускахме няколко пъти едни електрически радиатори в стаите, когато беше дъждовно и по-хладно  Rolling Eyes
Незнам какво друго да ви пиша сега, питайте пак. Ако имате желание, ми разкажете нещо за себе си, аз ви чета, но нямам толкова време за старите ви теми.

# 139
Доре и твоя ред дойде Wink
Пожелавам ти много много здраве,късмет и пари за вси4ко останало  bouquet

# 140
Зойче, верно доста съм дала напред, нямам самочувствието да кажа че го говоря, е говоря го де  Laughing, но за да кажа че го говоря добре - не знам колко години ще трябва да минат... Самата аз сега през август се усетих, че някакси много по-естествено ми се получават изреченията и с доста по-малко грешки и мъдрене.  Embarassed И оня ден като започнахме курса, учителката също каза че имам голям напредък. По-леко ми е някакси така ама има още мноооого за учене... Абе определено курса ми даде/дава/ добра основа върху която да градя..
Относно очилата - тези за които говорите по-горе са тъй наречените "глазанти" аз лично много ги харесвам имала съм същите дето Деси е пуснала линк и бях много доволна. Издържаха ми няколко години. Общо взето отдавна минах времето като чупех очила на поразия  Grinning. Едните ми сегашни са също глазант но от тези дето имат рамка и отгоре, тъй да се каже и не са метални. Не знам тука как е на практика, но в БГ почти всички рамки и най-вече "марковите" са си чисти китайски ментета та за това са толкова евтини, то даже и където са скъпи и там има ментета също, макар и не всички...
Веси според мен много точно си усетила нещата тука. Поне и моите впечатления са подобни. Няма намръщени хора, всички са спокойни (май съм попаднала на единствения нервак  Laughing  ooooh! ) и не си дават зор за нищо, ама даже и не си помислят че биха могли да си дадат  Laughing Но пък е слънчево, красиво, достатъчно чисто без да е стерилно  Laughing Различни сме, но пък и в същото време достатъчно близки в много отношения.

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.
 Laughing

# 141
Ахахах аз още миналато година си помислих че тая тема вместо Португалия може да се нарече - зодия Дева ама...   Laughing

Хайде ЧРД и на Дорето!!
Здрава, щастлива, спокойна и с хубава работа  Grinning

# 142
  • В голямото море...Живот
Благодаря ви за пожеланията  Hug
Да ви се връща тъпкано  Wink

# 143
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ДОРЕ!

# 144
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДОРЕ !!!

Желая ти много късмет, здраве и щастие!!! newsm51 newsm59 baloni

# 145
Ха, пак рожденик  Rolling Eyes,......

Доре,4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН.Бъди жива и здрава,радвай се на живота и хората около теб,бъди обичана и раздавай обич,чувствай че живееш!!!!

Хора ,довечета отивам на ДИСКОТЕКАААА.Да ви кажа ,4е на такова мероприятие не съм ходила от.......6 год. newsm78
Последно като ходихме на португалска дискотека беше като се роди Тани и майка беше тук да я гледа....,оттогава  такива среднощни  културно–масови меропрятия НЕМА!!!! :Да видим къде ще ни водят довечера комшиите.Честно да ви кажа кефя се като тинейджърка Joy

# 146
Dore 4estit rojden den mila,mnogo uspehi ti jelaq!
Vesi nie napravo 6te sme si kom6iiki Crazy,nie sme v Anadia,mai e na okolo 10tina km ot  Troviscal,sega ako se okaje ,4e i myjete ni se poznavat i 6te byde golqm maitap :lol:A tvoq kak taka se e navil da jivee v Bg?Ima6 li facebook?
Svetle veselo izkarvane na diskotekata,az za poslednite 5g sym hodila vednyj,tazi godina imahme vyzmojnost da idem na moreto,oba4e na men mnogo rano mi se dospiva6e,poneje Dani ni sybujda vsqka sutrin kym 6:30 4asa i ne6to ne bqh v nastroenie za disko.Pyk kato mi se hodi nqma na koi da ostavim Dani i taka.
Rumi edin syvet 6te ti dam,po4ni da govori6 s tvoq samo na portugalski,sys sigurnost 6te drypne6 mnogo byrzo.Moqt myj e  zle s angliiskiq i zatova kato se sybrah s nego izvednyj go progovorih.
Pak se izvinqvam za latinicata,no kompa e na remont,dobre 4e o6te e v gartanciq.

# 147
Зоуи не е нужно да имаш инсталирана кирилица  Naughty
В дясно на бутона ИЗХОД има едно квадрат4е..по принцип е синъо(за латиница) натисни и го направи 4ервено и си пишеш на кирилица Peace
Светле приятно изкарване Peace

# 148
Светле,приятно изкарване   Peace
и ние се готвим да излизаме,ама маймуните още не са заспали ,и само разиграват баба си до тоалетната..вода... Crazy
не смея да се вчеша даже- ще усетят,че става нещо  hahaha

# 149
Свикнали сме си на английски, не ни се получава естествено да си говорим на португалски.  Crazy А иначе с други хора си говоря на португалски. И все по-лесно ми се получава, но аз малко си падам максималист..  Wink
Деси как ме разсмяяя с това за сресването  Laughing така е, аз наште навремето като излизаха ги надушвах от най-дребни детайли, а те ме лъжеха че отиват на зъболекар примерно, не знам как са си мислели, че мога да им повярвам  Joy.
На дискотека и аз не помня от кога не съм ходила, но и не ме влече, ама никак..  Обичам друг тип "вечерни излизания" - на по питие или да похапнем нещо вкусно на приятно място...  или примерно концерт на някоя любима група - изхвърчавам на момента...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт