® Португалия - тема № 13

• 36 465
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета Hug Ние се завърнахме и мисля,да си останем у дома,нека мъжо попътува сам,че иначе ще се разглези Wink Искам да ви питам  - искам да сменим квартирата,но не ми стига речниковия запас,да разпитам хората - бърниках из някакви сайтове,но за нашия регион не попаднах на нищо,та въпроса ми е да ми дадете сайта за имоти под наем  Praynig или акъл,приемам от всичко....

# 46
  • Стара Загора
Здравейте момичета Hug Ние се завърнахме и мисля,да си останем у дома,нека мъжо попътува сам,че иначе ще се разглези Wink Искам да ви питам  - искам да сменим квартирата,но не ми стига речниковия запас,да разпитам хората - бърниках из някакви сайтове,но за нашия регион не попаднах на нищо,та въпроса ми е да ми дадете сайта за имоти под наем  Praynig или акъл,приемам от всичко....
Не знам кой е твоя регион, но ако не си гледала тук - може да потърсиш:
http://casa.sapo.pt/
http://www.casa.iol.pt/
http://www.remax-portugal.com/
http://www.lardocelar.com/imobiliario/
http://imobiliario.slando.pt/lisboa/vende_se_apartamento_oferta_1714_1.html
http://www.imobiliario.sol.pt/
http://clix.bpiexpressoimobiliario.pt/

Няма да изпадам в подробности как търсих нашият апартамен, само ще подскажа - мъжът ми беше на работа и ходих сама по агенции и ме придружаваше една приятелка-също българка.Та познайте какво беше първото впечатление на португалците ooooh! Laughing

# 47
zmen4o като се разхождате се оглеждай за агенции..на прозорците им има залепени оферти или тук при нас има безплатни вестници в които също има обяви може да ги намериш по реповете или ги пускат в пощата Peace
Не ти ли харесва тази?

# 48
Тук при нас - нито агенциии има,нито вестник.Мъжо на няколко пъти подхвърля идеята да се местим в Leiria или Figueira de foz ( Май така се пишеше ),за да му е по- близко до работата, и вече наистина се замислям.Винаги съм била фенка на по- малкия град,но това май ми идва в повече.Спира ме факта,че хич не напредвам с езика,притеснявам се вече за градината на малкия ,пуснахме му документи тук,но шанса е 50 на 50,а частни наоколо няма - другия вариант е на ама ,но тук те са две и е малко претъпкаано,за работа с моя английкси и беееедничък португалски също съм изгубила надежда....ами поне тук имаме едно българско приятелско семейство, на всичкото отгоре баща ми не е добре,абе изобщо едни такива......а що се отнася до сегашната ни квартира - хич не е подходяща за дете - на два етажа е,като на втория е спалнята,но стъпалата до там са толкова стръмни,че всеки път като слиза малкия ми настръхва косата.От входната врата излизаш направо на пътя - няма праг,няма камък.....

# 49
Зменчо а вие къде живеехте?Не беше ли някъде до Лисабон?А мъжът ти къде работи?Ти сега пристигна и вече искаш да говориш португалски,нормално е,след една година вече ще си говориш свободно.
Аз взех да си мечтая да живея в къща,много шумни комшии имаме,и то да само едни,ами отгоре,отдолу,отстрани,навсякъде вечер не можем да спим на отворени прозорци,защото е много шумно.От едните комшии всяка вечер се дере едно бебе,от другите вечно са на маса и идеално ги чувам какво си приказват,третите се прибират винаги към 11 часа и се почва едно тропане на врати,рев на деца,крясъци,абе лятото е кошмар,понеже нали все сме на отворени прозорци и всичко се чува.Тъпото е,че през деня не можеш да им чуеш гласа и вечер след 22 часа  се почва шумотевицата,а и имам една комшиика дето всяка сутрин в 8 часа пуска прахосмукачката,няма събота,няма неделя,и поне един час бучи #2gunfire
В момента дават по ртп1 нашата Анадия,да взема да ида в публиката да ви помахам CrazyТрябва да приготвям багажа,а така ме мързи EmbarassedА утре сутрин тръгваме,дано да не забравя нещо Rolling Eyes

# 50
Zoui  - на 40 км от Лисабон,но главата на семейството работи в Leiria ,то гаража им се намира там,но все пътува 100км до работа.О, Zoui , дано да е така,че сега съм направо картинка,заучавам си едни изречения ,но като се опитвам да ги вмъкна в разговор обикновено оплесквам нещо,а после като си направя справка какво всъщност съм изтърсила сама си се смея Mr. Green

# 51
Ехооо Hug къде сте всички....при нас нищо интересно,ходихме до Лисабон,но минахме малко транзит,че мъжо имаше работа,та нищо не видях де...и като казах Лисабон,може ли някой да ми помогне да намеря точния адрес на Океанариума? Тъй като се придвижваме осново с навигация,даже и да е на лесно място с обяснение надали ще се оправи,та затова ми трябва адрес .А иначе ходихме на разходка до Caldas da rainha - хареса ми много....

# 52
Земенчо http://www.oceanario.pt/cms/1046/.
Eто и точният адрес:
Oceanário de Lisboa, S.A.
Esplanada D. Carlos I – Doca dos Olivais
1990-005 Lisboa

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 18:19 от miniemouse

# 53
Днес се отдадох  на мързел и да се разпиша 4е после не знам кога ще имам време да седна на компа за пове4е време ooooh!
Не 4е има с какво да се похваля или опла4а....
с нашия проблем с колата..уж полу4ихме писмо 4е от нашата компания са асумирали респонсабилидаде(което  е в наш ущърб) но в същото време ми се обади 4овека който ни помага(медиадор) и поиска релаториото от перитото  за нашата кола..4е от апойо журидико са го искали"което озна4ава 4е са се навили да ни защитават...т.е. ще го съдим онзи...а те първо иследвали и само ако има смисъл се захващали ThinkingНадявам се Praynig

Ина4е няма да имаме отпуск..макар 4е фабриките излизат но ни остават много работа..и така..

Нещо на никой не му се пише Thinking

# 54
ами то ..какво да пиша  Rolling Eyes
все едно и също-с малки изключения  Laughing
днес излизахме-малко бар,малко сладолед,малко блъскащи колички ...малко свобода без децата/че бабата е на линияGrinning

замислила съм се какво ще правя  след месец,или малко още отгоре-децата на детска ще тръгват...аз трябва да се ориентирам на пазара на труда  Rolling Eyes

# 55
Miniemouse - мерси мнооого Hug И като стана дума за детска градина - аз също се надявам малкия да го приемат,макар че в градината ми казаха да не се навивам много,ще го сложат в списъка на чакащи,което направо ми е странно,защото тук много малко деца има,но....както и да е,че въпроса ми е ,ако не стане в тази ми се иска да го запиша в частна,но не знам как се казва на португалски и се чудех дали някъде няма списък с частните,та така де - помагааааайте   bouquet

# 56
  • В голямото море...Живот
 Hug
Бях 3 дни на морето - мислех,че ще се разтопя от жегите.На плаж ходихме само за 2 часа - работа вършехме.Добре я свършихме.
Вчера станахме свидетели/и още 60 човека/ как се удави 15 годишно момиче  Confused Много гадна работа...
Утре се връщам в София и във вторник на работа  ooooh! Поне има климатици.

# 57
Доре каква работа на морето? от работата ли?е пак си се разтоварила Peace
Змен4о тук с градините е доста сложно..4ула съм 4е майки още бременни си записват децата на градина та като родят детето да има място Rolling Eyes 4асна градина се казва жардим де енфансия партикулар...но там цените са доста солени..да имаш в предвид Peace щом са ти казали 4е ще те запишат в 4акащите..наистина търси друг вариант..питай има Ами се казват жени които гледат деца..но и те не са евтини..но ти ще си прецениш Peace
Деси  дано намериш работа..4е в къщи не се стои..а ти доста изкара Peace макар и заета с грижите на щерките..кажи нещо ново за тях говорят ли ве4е? Thinking

# 58
чатната градина при нас е със субсидия и струва 160!-без субсидията ще е поне 260!!!! #2gunfire
а яслата е 305! #Cussing out
Светле-октомври ще станат 4 г,откакто съм вкъщи  Rolling Eyes
а децата не спират-целодневно мелят Crazy

# 59
Аз нямам време да се разпиша,все сме някъде навънка.Има малко снимки с мен във феисбук,където девер ми ги е ка4вал и ги е отбелязал.В сряда заминаваме за море и после се прибираме за съжаление Sad

Общи условия

Активация на акаунт