ФЕВРУАРИ 2007

• 30 318
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Хаха, Анимски, голям майтап с тия свещи. Laughing Предполагам на Калина точно това ѝ трябва за да си издуха духалото и да си начеше крастата веднъж завинаги. Но пък ние не сме попадали на такива. Thinking

Купих ги от Темпо, имаше голям избор, фойерверки/фонтан за торта, някакви много особени тънки и много дълги свещи, и обикновените ама различни разновидности....да, ама не били всички обикновени.

# 601
  • offshore & overseas
А какво беше това Темпо? Аз само за бензиностанциите съм чувала.

# 602
  • София
Хипермаркет, близо до вас  Grinning срещу ТЕЦ София. Ние там ходим на шопинг терапия семейно Simple Smile

# 603
  • София
Това е нов денонощен хипермаркет, от типа на Билла, Фантастико, Пикадили...но по-голям. Намира се на ул.202 ...това е след надлез Надежда в посока Тец-а. Там построиха Технополис, Явор...та до тях.

ха бадемчето е обяснила, завидях, при нас семейно се получава шопинг изнервяне, а не терапия Laughing

# 604
  • София
Направо си е Метро, но без карти, ДДС-та и разни такива усложнения.
И Дани е във фаза, не точно принцеска, по-скоро "йозово-лилава". Ако не е в тая гама, нищо не се признава. Лак, грим и т.н. не съм използвала от сума време, но за мой ужас свекървата се гласи всяка сутрин и съответно внучето ходи на градина с лак  Sick и балсам за устни.
Такива свещи ни трябват и на нас  hahaha че по колко пъти палим обикновените докато се надуха Дани  Grinning
Мяу, не ме хвали много-много, захвърлила съм го това хоби в девета глуха, да видим какви ще ги стортя  Joy
имах още нещо да казвам, но бебето-беглец изчезна на някъде ......

# 605
Вий сте се разписали, я и аз да се отчета по актуалните теми.
Като първо от сега заявявам най безотговорно Ич нЕма да ви се сърдиМ ако не ме поздравявате, то си е под въпрос дали изобщо ще успея да прочета, понеже по всичко изглежда че ще си имаме още едно февруарче, доФтора казА че това нЕма да изтрае до март.
За тортите и празнуването - онзи стандарт европейски за храните (ХАСП е по тукашно му), ни спасява от тортите. В градината е забранено да носиш торта, имат една фейк хартиена и и слагат чайна свещичка колкото да духнат дечицата, ако искаш да черпиш може само със здрави опаковани плодове купени от мЪгЪзина. У дома мислехме да му купим торта - трактор, ама съм в толкова кризисно състояние, та празнуванията отпадат до другата година, ще купим обикновена торта и ще поканим само най-близките на сандвичи и торта, за тази година Нема начин. Освен това и свеки зе че сЪ Гътна (жива е де, ама изкара инсулт), та и около нея скачаме и празниците остават за друг път.
В градината и при нас пишат на вратата какво са правили всеки ден, дават ни произведенията им (които аз щателно съхранявам) а и като отиде баща му да го взима винаги носи да покаже с какво се занимава в момента. Тук ги учат на много неща, предишната повече, тази по-малко, но нямаме избор.
За цветовете, миналата година на психо теста за 3 годишни от Иво се очакваше да разпознава само три цвята - жълт, червен и зелен. Има си някаква психо-закономерност колко трябва да разпознава, до 4 години се очаква да разпознава безпогрешно всички цветове. Все пак си мисля, че е и въпрос на занимаване и характер на детето. Ние хич не сме се старали да го учим цветовете, но в градината ги учат. Също според тези психо тестове детето осъзнато на 3 години разпознава като бройка и понятие само числата до 3, в смисъл че има в главичката си идея за предмет и пространство, на теста го накара от купчинка малки кубчета да отброи и вземе три кубчета. За останалото било неосъзнато, ако брои до 20 то е песен, но не и съзнавана идея за бройка и количество. За нашия много е равносилно на три.
Ний твърдо чакаме госпоЙца, та като ви чета взе да ми става страшно, аз хич не одобрявам/ах лакирани или гримирани госпожици, като ви чета, май бързичко ще си променя мнението като писне за червило или грим. За сега няма от къде да ги допипа, понеже не Фомна от кога не съм си купувала, пък моминските ми мазила вече бяха опасни за здравето и живота. Ама явно те като имат желание се сдобиват с нужните приспособления без да те питат  hahaha.
Аз като се разпиша като не виждало форум, бЕгам да лЕгам, утре пак ШЪ ви проверя.

# 606
Утрепали сте се да пишете, тия дни.
И ние сме във вихъра на приготовленията.
Даже спрях Никол от градина тая седмица, за да не се разболее,
и сега ще поръчвам торта.
При нас в детската тъй или иначе не дават да се внасят торти, така че си го спестявам в полза на подаръците.
bzepic, малко остана...ще издържиш, да не те успокоявам ама после какво те чака .....  ooooh!
При нас е като зверилник.  Идеята ми за трето, явно доста ще отлежи във времето, като гледам какво ме чака.
За цветовете, при нас проблема беше между две и три, знаеше ги ама ги бъркаше. Сега вече ги знае идеално, плюс доста други неща. Не знам дали бих се притеснила ако не ги знае, даже не знаех че може да е проблем  newsm78

# 607
Свещи негаснещи аз винаги взимам.. така си спестявам постоянното палене след всяко духане.. та и за нашите Рд сме с такива.. и понеже обикновенно празнуваме компанията винаги децата се занимават да плюят върху тортата (ще ме прощавате ама това тяхното духане си е баш масово оплюване).
Тортата за нашия ден рожден ще е шоколадова - само такава ники е склонен да хапне малко... картинки не обича, така че или ще търсим някакъв сюжет с коли - тук варира от 13 до 20 лв само за украса или ще купя един платмасов Док и ще го цопна отгоре насред шоколада.. (това второто е по вероятно). За градината винаги взимам 16 парчета - никой не съм питала дали им стига но и никой не ми се е оплакал.. с украсата и миналата година процедирах така - едно влакче цоп отгоре и Никс пърхаше от кеф.. за домашните аз се вихря с тортата и я украсяваме двамата с Ники.. което е по голямо щастие от колкото да ми я яде после.. тъй че скрупули нямам..
Момичешките ви проблеми са ми чужди, но откровенно се забавлявам с малките ви госпо'ици..
Боги - леко и безпроблемно!

# 608
  • Kyustendil
Незагасващите свещички са много готини. Миналата година малкия много се забавлява с тях. Накрая се наложи да ги гасим в купа с вода - нямаха гасене ей! В нашата детска разрешават торти, но само със сертификат и понеже за първа година е на детска, досега не ми се е налагало да искам такъв, но предполагам, че дават навсякъде. А и аз съм го спряла от детска /по препоръка на личната/ и с идеята да го опазя здрав за РД. Тортите на бубулинката са много, ама много красиви, но пише, че не приема поръчки за януари и февруари. Така, че ще следя за всяка свежа идея, която напишете.

# 609
А Яско днес за първи ден е на градина. След 9 дена с децата в къщи, уааааа, рай.
За тортата, не ми се прави. 2 години поръчвах от лагуна и бях много доволна. Тортите, които са с картинки отгоре излизат поне двойно повече като брой парчета. Юнаците сами си избират картинката на компа... Обаче последната беше по-различна на вкус и не ми хареса.... и сега се чудя...
Незагасващите свещи звучат забавно, но не бих взела, заради плюещият ефект, който и скай е забелязала.  Grinning
Това с кипренето на малките госпоЙци е много забавно отстрани, но дали вие се смеете...  newsm78 Явно е масово явление и гледат една от друга. Като се сетя, че на нас грим ни беше забранен дори в гимназията и ни гонеха от училище...  ooooh! да беше жив Макаренко, да види....  hahaha
Мила, всяка градина си има обучителна програма. В нашата работят по Моливко и имат български, математика, роден край.... съобразени с тяхната възраст, на ден по 20, 30 мин. Отделно рисуват, апликират и носят произведенията на изкуството в къщи, та гордо да се хвалим с отрочетата.  hahaha Освен това Ясен ходи на английски и приложно, още по 30 мин. Според мен - предостатъчно.  Grinning

# 610
  • София
Теди, ти спомена по-назад, че сте боледували...от грипа ли? Може ли да попитам за симптоми? Криси ми е много болна, вече 3 ден с Т...измъчи се. Днес тамън реших, че всичко мина, беше без Т цял ден и от 4:30 като е качила 39 и не ги сваля, преди малко я къпах, събудих я и я изкъпах..много ми е сърдита, ама се уплаших 39,8 й беше Т.

# 611
Пробвай с оцет, при нас много помага, по-бавно пада температурата, но пък е трайно. Случвало се е и да комбинирам с калпол и чорапки с оцет. стискам палци да не е грип и бързо да се оправи  Praynig

# 612
  • София
Благодаря ти, Боги ! Знам за оцета, но тя е на хомеопатия, а и Панадол й дадох в 9 ч....аз се изплаших, защото тя за 7 години може би 2-3 пъти да е вдигала Т, просто не вдига и това е, 38 и е максимума. А сега спи и няма Т Rolling Eyes е това как стана незнам допреди 50 минути изгаряше, а сега е с нормална Т.

# 613
  • Варна
Благодаря ти, Боги ! Знам за оцета, но тя е на хомеопатия, а и Панадол й дадох в 9 ч....аз се изплаших, защото тя за 7 години може би 2-3 пъти да е вдигала Т, просто не вдига и това е, 38 и е максимума. А сега спи и няма Т Rolling Eyes е това как стана незнам допреди 50 минути изгаряше, а сега е с нормална Т.
Hug Нали си я изкъпала, дано от това да е смъкнала, все пак това е целта нали? Да взема да спра Вики от градина ли, че само това ми липсва след варицелата  newsm78
..за рождения ден, не ми се мисли, като останат 3-4 дена тогава, че криви ми излизат сметките напоследък
Боги, то не останало бе, кога се похвали..., ей го де е, не остана Simple Smile, дано да е кротка момата  Praynig

# 614
Вале, грип беше и го караха много различно. Дани с Т около 38, но проблема бяха ушите, особено едното. Една нощ не спа от болки, много гадно. Притесни ме, защото от 3г. не е боледувал сериозно. Ясен започна с висока Т 39.6. Той обикновено толкова си дига и вече не му се плаша, след ден я свали и после дигаше по-ниска... обаче като започна да ака - по 12 пъти в денонощието, включително ме вдигаше по 3,4 пъти през нощта. Двамата в комплект много тежко ми дойде, единия гушкам, че го боли, с другия търча до тоалетната. Мъка. Между другото от другата ми тема ми обадиха бабин лек за уши. Увива се марля върху по-тънкия връх на вретено и се потапя в разтопен на водна баня пчелен восък. Получава се фунийка - свещ, която се слага в ухото и горния по-широк край се пали. Това чудо чисти ухото от гной, вода, ушна кал. Бях толкова отчаяна, че и това пробвах и май имаше ефект. Само, че не намерих вретено и ползвах по дебел химикал.  Crazy Казвам рецептата, ако на някой му се наложи....

Общи условия

Активация на акаунт