Под черешата на кайсиев речел+прасковен конфитюр да обсъдим ваканционния турTR33

• 35 895
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Аши, да е жив и здрав татко ти, и да ви слуша много  Wink  Party  

Ей, запалихте ме по тази книга бе хора, още утре съм в Хеликон... нищо че най-накрая намерих "Чучулигата" .... може да пробвам паралелно четене, освен за изпити не съм чела по този начин, но никога не е късно да се пробвам ...  Thinking

# 211
  • Varna
АШЕЕЕЕЙ Hug
Да ти е жив и здрав татето и да люска бирата със майка ти, като на тая картинка newsm10
Ей, сЯ сЪ прибраФ от тренироФкИти и люскам и аз бирЪтЪ Wink
АНЖДЕЛОТИ Hug
Виж сЯ ти защитаваш Диването.  Joy Нищо му няма на него, нЪл съм писала, че 18 годишен замина да учи по чужбините. Сига дъртУ магарИ и после мама му и тате му зад него. Колко деца имат такава опора бе Душата- в смисъл освен ЛибоФФ .....и money. У дома никога не се е викало, във моят дом специално, нито аз, нито Ашкъма.
А не мога да викам момичета, защото много е грозно. 22 години са ми викали.......спирам до тука, че почвам да рИва за себе си.....
ДЪн чуИ само ДиванетУ как го защитава Анджелоти Joy И шИ кажИ- виж как ме разбират приятелките ти Laughing
ЛОРЧЕ,  Hug
Джанъм, много, много ми хареса това със съскането Hug

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 20:59 от DELTA_DELTA

# 212
  • до вятърните мелници
Аше, наздраве за татко ти! Да ви е жив и здрав и да се радва на семейството си още много години!!!

да са живи и здрави ръцете на тази, която донесе това чудно розе (аз преди не си падах, но вече, ДА!  Mr. Green)

Дядо Хаджи, честито и на вас!!! Ма каква пица само си изтипосал! Страхотия!

Абе днес като ви писах, сякаш имах нещо на върха на пръстите, да напиша, обаче синковеца не ме остави да си събера мислите... обаче сега тъкмо съм се сетила.... - Ашеееееееее, мила  Hug кога казваш, че ще се видим? Чакам с нетърпение и нищо не искам да ми носиш  Hug само ще се радвам пак да пием кафе/бира/каквото и да е, заедно   bouquet

За "Любов" днес си говорихме и с една мояученичка. И тя ми я препоръча горещо... Но Хаки, ммм... ъъъ... хммм... таковата... аз...абе... аз не мога да чета на турски - по-точно ако се напъна мога, но ми е страшно трудно, изморявам се, разбирам сигурно по-малко и от една трета и се отказвам страшно бързо.... така че ще я търся пак на английски, какво да се прави  Tired

А, Ани, добре че повдигна въпроса    bouquet. Пък у нас се намира едно ДВД с Латифе Ханъм. Дали да го изгледам?

# 213
  • Казанлък of all places
Хм, ще стане човек от тебе! Днес розе, утре розе...много добро вино за лятото е то!
Джорди, ако изчакаш малко, ще ти я донеса/изпратя на български. Ако я намериш на английски обаче, ще ми е интересно да я прочета в оригинал . Ама наистина много си струва. А как ти харесват двете момичета от "Baba ve Pic"?

# 214
  • до вятърните мелници
аз, щото навремето габровския ми дядо все розе правеше, пък неговото едно такова резливо ставаше и затова  Whistling

Армануш ми е малко бледна, но то може да е заради Ас/зия  Mr. Green

да не излязат нещо природени сестри накрая? аз всъщност съм точно до момента с зачеването на Азия, си мисля, но понеже не ми се ще да я приключвам и си чета бавничко  Blush Joy Joy Joy hahaha много ми харесва кафе Кундера и образите вътре!!!

днес мацката с която обсъждахме се изказа че Шафак била снобка  Rolling Eyes нищо, че по принцип и харесвала книгата Любов. Thinking

а ти кога идваш къмто нази Hug Hug Hug Hug?

# 215
  • Истанбул
Добро утро HugДа ви сложа една закуска и да си гледам работата.

# 216
Взимам бухтите на Хаки и бягам, че много работа ме чака  Laughing

# 217
  • Varna
Като гледам и пържени картофки има, таман, за обяд отива, а аз нямах време да закуся. Така, че обядвам и си бия камшика и аз  animal037
Хаки- Благодаря Hug

# 218
  • Истанбул
Аз като предлагах закуската имах предвид да е навън ,на теферич Mr. Green В такова време е много приятно да си на  закуска сред природата,на сенчица.И се сливат в закуско=обяд.

# 219
Ее, Хаки, златни ти ръце .... да ни е сладко  Crazy  закуска тъкмо по мой вкус  Blush   мммм да, чистия въздух отваря апетита, не че аз страдам от липса на такъв де  Blush

# 220
  • Varna
ПрибраФ сЪ, най- сетнИ!!!
Ходих на педикюр, че ми рисуваха и със китки ноктите. Да съм нИземнЪ красУтЪ Joy
ХАКИ Hug
КъФ тиферич бе Душатааа, тука си е мамата си трака. Само на кандишън да стоиш. На прибежки отивам до терасата да простра нещо и със трясак затварям вратата. И така от сЮтринтЪ. 
Ама закуската е образцова, ей така и аз обичам, закуско обяд, ама със другари със които сме на една вълна. То няма да се яде де, шЪ сЪ говори, че аз като съм със такива хора забравям да лапам. Дай Боже да се съберем на такъв тиферич и на такава закуско-обяд!!!
Отивам до положа морно тяло, че не съм се спряла. А след това пак ме чака препускане, и гладене отново на чаршафи и дреФи rotfImao

# 221
  • Варна

asha , да ти е жив и здрав милият татко ! Да те подкрепя с обичта си още дълги , дълги години ! ... Наздраве !

Джорди , стана ми интересно , защо твоята ученичка е на мнение , че Елиф Шафак е снобка ... Защото пише на английски ли ? ...
На мен много ми хареса на снимката - млада , елегантна жена , че и талантлива , отгоре на всичко ... Господ давал , че давал ... Винаги съм завиждала на такива жени ... И много ми харесва тази комбинация между източна екзотична хубост и европейски стил , с тази меланхолия в очите ... http://hikma.blog.bg/drugi/2010/07/15/nai-prodavanata-kniga-na-e … -bylgarski.577176

Да ви споделя за една среща от днешния ден ... При мен , в кабинета , дойдоха за преглед , възрастна двойка англичани , живеещи от известно време в България ... Когато попълваха документите , изискващи се в случая от здравната каса , трябваше да отговорят на въпроса " До кога ще пребивавате в България ? " ... Съпрузите се замислиха , спогледаха се ... После решително попълниха " forever " ... Англичанката , много симпатична жена , ми се усмихна и с жестомимика показа "докато умрем" ... Замислих се ... Май това е голям комплимент за България - тези хора ( а и много други , като тях ) , родили се и прекарали целия си живот в една друга страна , предприемат в залеза му такава авантюра ( те почти не знаят бълтгарски език ) и избират България , за да умрат в нея ... Много , много мили хора ... Моля се , дано , дано , дано , да греша в лошите си предчувствия  Praynig
Вижте какви неща споделям с вас  Simple Smile... Да знаете , че с никой друг не ги споделям !

Между другото ... Какъв е този закон в Турция - ако младоженката не е девствена , баща и отива в затвора ? ... Или нещо не съм разбрала  newsm78 ... Гледам сега "Цената на живота" (спряха моя "Листопад") ... Ама малко по диагонал го гледам , та може да не съм разбрала ...

Един музикален поздрав от мен : http://www.youtube.com/watch?v=zJUA8BiiWc8&feature=related
Действа ми някак разхлаждащо  Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 21:24 от Lora-Di

# 222
  • Varna
ЛОРЧЕ Hug
Страхотен пост, мила. А там за старите англичани, така добре си го описала, че все едно бях до тебе и ги виждах. Настръхнах от разказаното от тебе. Благодяра ти  bouquet
Благодаря и за линка за Елиф Шафак Hug
Гледам Елифчето носи пръстен на същото място където и аз нося Wink
Наистина много хубава, млада жена, че и талантлива!!!

# 223
  • Истанбул
ГУТЕН МОРГЕН Hug Hug Hug
Лорче HugАз винаги съм твърдяла ,че нещата в чашата =образно казано се виждат по=добре отвън ,отколкото когато си в чашата.Забързани в работата си,в ежедневната гонитба за насъщния много често забравяме за красотата и преимуществата на родното си място.А ето ,че хора от чужбина харесват и заобичват тези места=дотолкова ,че да искат да умрат тук.Дано наистина съмненията ти се окажат само съмнения.
За затвора на бащите =няма такова нещо бе Душа Hug.Най=вероятно е станало така ,че бащата или братът на девойката са отмъстили за погубената чест и  затова са подведени под отговорност.
Абе гледам аз тук в презентацията и в  краткото описание се казва че главаната героиня трябва да преведе книгата на Захара наречена Сладко богохулство,така е преведено от англ .вероятно.На турски книгата му има следното заглавие=ШЕРИАТЪТ НА лЮБОВТА=ИЛИ ЗАКОНЪТ НА ЛЮБОВТА.пОЛУЧАВА СЕ СМИСЛОВА ГРЕШКА newsm78.Защото в целия роман са написани и 40= те правила на любовта.
Делто не можахме да се видим ний с тебе и го отчитам като грешка,сродни души са Овните. Heart Eyes Hug
На всички ви хубав и усмихнат ден 

# 224
  • София
...
Делто не можахме да се видим ний с тебе и го отчитам като грешка,сродни души са Овните. Heart Eyes Hug
...

Аз затова ходя във Фейса и там я гледам на снимки с едър план, барбар с още една позната форумджийка. Ама да ти кажа под секрет не видях да носи пръстен на палеца, та се съмнявам дали е тя.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт