Под черешата на кайсиев речел+прасковен конфитюр да обсъдим ваканционния турTR33

• 35 908
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
  • до вятърните мелници
уау! тук току що притъмня, прогърмя и взе че заваля!  Party супер, ще разхлади!

а аз така се отнесох с тези мотористи, че изчетох почти всички пътешествия. Crazy много заразително действа  Blush страхотни изгледи са показали и наистина имат очи за "красивото", където и да отидат Peace

# 196
уау! тук току що притъмня, прогърмя и взе че заваля!  Party супер, ще разхлади

И при нас , и при нас ..  smile3521 newsm44  umbrella

# 197
  • Varna
При нас вчера след обяда пра много яко. Три часа не спря да вали и гърми.
Сега отново притъмня и пак чакаме да ни разхлади, та така шЪ откара еднЪ седмицЪ. Тъй пУказаха пУ тИлИвИзИятЪ.
Отивам малко да си положа канчето на възглавницата, че от рано сутринтЪ препускам със наследника от Калкута, да пазарувамИ вече, да си ходи на Данско. И мЪ ядоса, вика кЪт УлаФ. Що нИ мога и аз да викам беееее smile3518
На тренировкитИ, шЪ ми минИ малкУ.........

# 198
  • София
Да взема и тук, послучай празника ни, да ви почерпя с една годежна пица на влюбения вълк.

Блата е от кайма, а отгоре влюбения вълк е нахвърлял, доматени резени, салам, картофени шницелчета, сварени яйца и кашкавал. Пицата се поднася със специален (измислен на момента естествено) сос от сварени моркови, сварен картоф, домати, топено сирене, чесън, копър и бял пипер.

# 199
  • Истанбул
Здарвейте  Hug Hug
Делте,много романтично си го измислила това за 30 годишнината,с право казваш че тукашните моми много романтично настроени ,все либофчийки Mr. Green Hug Hug
БЗ на лятната къща =хубаво ама и там топло.Едва идвайки,днес към Селимпаша започна да вали проливен дъжд.Дано да охлади малко орталъка.
Мистикова,демек тъй= омръзнало ти от дофтури Mr. Green #Crazy SickХубаво,тъй да бъде.
Андже ,добре си си дошла дома Heart Eyes
Дедо=таз годежна пица е достойна да нахрани и годеници и годежари.
Джорди ,като си почнала Елиф прочети и Любовта=още по=хубава е,обаче предчувствам ,че на турски звучи по=добре отколкото на английски.Това е скромен съвет към теб и към БЗ=щом ползвате и 2 езика =проблемът е никакъв.
Лоре,кога излизаш в отпуск.Май болните не ви пускат .
Аше,ЛУизи,Анипче,Мирамилке,Весе ей да не забравя някого newsm78 приятен ден  Heart Eyes Hug :lov
И един поздрав 
Любовта няма нужда от описание и определение
Любовта е един отделен Свят
Или си там в средата,в центъра
или си отвън,тъгувайки по нея.   Елиф Шафак

# 200
  • Varna
ХАКИ Hug
НИзнЪм дЪл смИ лИбУФчиЙки, но си личи, че сме все лИбенИ мУмИ newsm03 Дано съм права за всичкитИ мУмИ тука!
Тука пере ужасен дъжд. А как гърмиииии. От дъжда не ме е страх, но виж от гръмотевиците много, много ме е страх. А трябва да тръгвам на тренировки, кЪк шЪ стани тЪз рабУта, нИзанам newsm78
АНЖ Hug
снимкИтИ старОтни newsm10
ХАДЖИ Hug
и от тука, най-най- искрени Поздравления!!!

# 201
Здравейтеее!!! Кво правите!!!
На нас нещо ни се прецака  онзи ден нета и затова не съм ви писала.
Я да питам някой от вас ходил ли е в Слънчев Бряг на почивка тази година, че едни приятели искат да отидат до там  а аз не съм хдоила там от 5-6години.
Като имам повече време ще пиша пак а сега отивам да готвя.

# 202
  • Казанлък of all places
Хаки, личи си вкуса на поколението бе! Hug  Laughing И на мен "Любов" ми хареса повече!Виж как в една посока мислим, а аз тази книга я четох с бележник и химикал ( както често ми се случва напоследък) - толкова мъдрост и толкова красота има в нея! Чакай да видя на първо четене какво ще излезе от бележника :

"Ние не се различаваме от гърнето. Изправени ни държи не украсата отвън, а празнотата вътре".

"Не всички имат добро мнение и за Бог. И вярата в Бог ли да отложим?"

И не на последно място, романът е една своеобразна "инструкция за употреба " на Руми . А от там - много интересно става това със суфизма...

Хаджи, поздравления! А , таковата, доставки по домовете дали правите?Simple Smile

Оле, Делте, това "улав" е много варненски израз !:) Ама не му се сърди на момчето, бе, ти знаеш ли на него в душицата му какво е...

БЗ, сетих се ,че имам кафе с кардамон у дома, подарък , много хубаво ме подсети за него твоят разказ! Simple Smile

# 203
Джорди, Хаксевче благодаря и на вас  Hug

Дядо Хаджи, срам не срам да попитам, ама какъв годеж, какви пет лева, какъв празник? Нали то какъвто и да е, де ви е честит и най-сърдечни пожелания разбира се  Flutter

# 204
  • Варна
ПРИВЕТ-МРИВЕТ !

Бизи , добре че ни открехваш за спецификите на кафепиенето по тоя край ... Ако ни се случи , да го посетим , да знаем , да си отваряме очетата на 16 - къде , как , с кого и защо да пием mırra ...
Че то , ако се улисаш в сладки приказки , докато се усетиш  ... я виж какви неща може да ти дойдат до главата !

Анджи , майстор си на снимките ! Евалла ! На този твой фотоапарат , мира не му даваш ! ... Ама наистина , на човек да му се прииска да се дигне , че да отиде и да види тези уютни улички и кафенета в Лвов ! ... Много ме изненадаха ... Аз си мислех , че във всички страни на бившия СССР , чаят е на почит , а то , виж какви места за пиене на кафе имали ! ... А я сподели някакви впечатления за хората , ако си се докоснала до тях , за краткото време на престоя си ... Готини ли са и те , като града си ? ... Много се разочаровам аз и ме хваща яд , когато установя , че на готини места живеят кофти хора ... Така на времето се разочаровах , когато ходих в Петербург ( тогава - Ленинград ) ... То , верно че времето беше малко ... ама пък как тъй , нито един път не
срещнахме прословутата широка руска душа . Срещнахме само нейната противоположност ... Голямо разочарование

Делтичке , аз , която никога не бях повишавала тон , на никого и бях толкова тих човек , от както имам син , такива гласови способности съм развила , че чак понякога сама се изненадвам от себе си  Mr. Green ... Като ме ядоса , оставям добрите обноски настрана и ... яхвам метлата ... Ам`чи как ! ... Аз инак ШЪ сЪ пръсна ! ... Нездравословно е ! ... Не сЪ давай ! ... Като не можеш да крещиш ... СЪСКАЙ ! ... Даже е по-ефикасно !  Mr. Green

дядо хаджия , твойте хора имат желязна воля , явно ! ... Как поддържат стройни тела с такъв табиетлия - кулинар в къщи ! ... Не мога да се начудя !  Grinning

Хаки , правя си аз едни сметчици , за отпуск през август ... Ама не знам , дали няма да излязат сметки без кръчмар ... Понеже работя по договор и като интернист , стане ли въпрос за отпуск , оказва се , че съм незаменима ( няма да ти мине през ума такова нещо , обаче , ако ми видиш фиша  Mr. Green )

Между другото , не мога да намеря "Любов" по варненските книжарници (не съм гледала , обаче , зад часовника ) ... Ще трябва да си я поръчам чрез Интернет ... Но много се кефя , да влезя в книжарницата , да попитам дали имат "Любов" на Елиф Шафак и да гледам сеира на продавачките  Mr. Green ... Започва се едно суетене , едно шушукане , споглеждане ... Най-накрая смънкват "Нямаме я " ... Пък аз се усмихвам снизходително , демек , "Така си и знаех ... Това е книга за ценители ..."  Mr. Green и си излизам ...

Айде , пак заваля ... Станахме бетер тропиците ...

Веси , миналата есен минах покрай Слънчев бряг ... Бях чувала много , но видяното надмина всичките ми представи ... Наистина , тотално са прецакали мястото (ще ми се да употребя по-пиперлива , но по-точна дума ... ама , нейсе ) ... Ако приятелите ти имат мерак да гледат бетон , накъдето и да
се обърнат , Слънчев бряг е тяхното място !

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 19:29 от Lora-Di

# 205
  • Казанлък of all places
Лорче, аз също бях изненадана от наличието на толкова много кафенета и хубаво кафе! Истината се оказа скрита в мвстоположението на града, който е в равнина с много ниско атмосферно налягане, Днестър е наблизо и това прави ситуацията неудържима. Иначе, според моята собствена теория на конспирацията , в Русия има таен заговор за унищожаването ми поради липса на кафе. Laughing бях поготвена и в Украйна да има, ама не, хората ме обичат и ценят!  Blush  Между впрочем и Турция съм я заподозряла в участие във въпросния заговор! Crossing Arms (няма еспресо масово и това е!)

Хората бяха много готини. И колегите, при които бяхме, и случайни хора, които снимах и с които си говорих. Не са типичните славянски физиономии ( разочарование за колегата, който е бил студент в Киев и за него уркаинките от младостта му са нещо като полубогиниSimple Smile ) , много инстересни и нетипични лица - явно и арменската, и еврейската, и полската, и литовската кръв са допринесли за разнооборзаите на типажите. Много улични музиканти, момичета (и баба!), танцуващи под звуците на музиката им,  търговци на книги, продавачи на семки , все едно излезли от "Ну, погоди!" и абсолютно пренебрежение към руския като език! Което не ни пречеше да се разбираме, де...ние и други езици говорим...
МНого, много приятно ме изненада този ми ти град!

# 206
Merhaba на цялата тайфа.

Анджи Hug страшни снимки душата.Попътувах малко докато ги гледах.
Екстра разтоварващо действат.
Teşekkürler canım Hug

Делтичка HugЩо да не можеш да викаш бе душицо?
И аз,като Лорчето сериозно си показвам гласовите данни.
Майка ми все  казва"Ако знаех,че имаш такъв глас,щях да те пратя да учиш за оперна певица"
 hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy

Как так авас ви вали,и в Стамбулско вали,а пък ние в София се опекахме  newsm78

Вчера ми разказаха за една книга на Ипек Чалъшлар „Латифе ханъм” .
Казаха ми,че от нея мога да науча много за историята на Турция и сега нямам търпение да я прочета.
Вие какво ще кажете.

Много  Hug на Цялата група

# 207
  • на морето
Здравейте компанията !  Hug Hug Hug Hug Hug

Да започна аз първо със софрата .... Днес тати има юбилей - 75 лазарника .Да ми е жив и здрав!

Луизи , мерси за закуската ! Златни ти ръце !
Дядо Хаджи , страОтно изглежда това кулинарно творение! Не се съмнявам ,че на вкус ще е още по ....

Лорче , при вас , във Варна няма ли "Хеликон" ? Там е на 10 място в читателската класация -днес благополучно се сдобих с нея , т.е.  "Любов " на Елиф Шафрак. Беше на маса точно срещу входа ,наредена до останалите номинирани и с гордо означен пореден номер от списъка на най - четените ... Даже не се наложи да задавам въпроси -фиксирах я от вратата ....

Алююю, Варненките ...насам ли ще ни  пратите  дъжда  ????  Sad Rolling Eyes Crossing Arms .... Тук за сега само се чумери , сивее и духа .... Ама   метеорологичната разведка е докладвала   Mr. Green,че от две страни идват бури къмто нашето град ...да видим шЪ сЪ унищожат ли взаимно или  ще реализират Потоп ...
Весе , мило , като най- близо прибиваваща до въпросния регион ,за който питаш .... newsm78 newsm78  да се изкажа по въпроса ... Щом 5-6 годинки не си ходила в Сънито и ти няма да го познаеш .... Там вече може да си ходите на гости в съседните хотели направо през терасите .... Mr. Green Mr. Green  Зависи все пак къде са си резервирали места ...има и прилични местенца -като комплекси затворен тип ...но пък плажа , меко казано е ..г..з до г..з...  Всъщност аз имам странични впечатления , защото като курортист там никога не съм била ... , но като временен посетител ...за съжаление не ми прилича на място за почивка ..все едно ще прибиваваш в стандартен жилищен комплекс , ама много гъсто застроен ...Но все пак вие си решавате .

Анджи , снимките са  великолепни  !Още в Стамбул ти оцених по достойнство фотоапарата ...ама зад апаратното устройство   Wink Laughing Mr. Green е мнооого по - важно!!!!

Делтич , как е  сега след тренировката , като изразходва енергията ...шЪ викаш или шЪ мълчиш ?  Wink Sunglasses Laughing newsm78 Thinking

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 20:17 от asha

# 208
  • Казанлък of all places
Последно изказване и да вървя да правя салата .Simple Smile
Веси, аз също не препоръчвам Слънчев бряг. Освен ако идеята за добро прекарване не е тип" скумрия в собствен сос".
Ани, казваме да я четеш! Книгата е за една трагична жена, живяла извън времето и мястото си. При други обстоятелства може би съдбата и би била различна. От гледна точка на съвременната история на Турция, книгата е добра. От гледна точка на разказа за Латифе , малко в стил "оборване на легенди". Добре е да има с кого да я обсъждаш, докато я четеш.

Ашей, кака, дали ще си в Бургас около 15-ти август?

# 209
  • на морето

Ашей, кака, дали ще си в Бургас около 15-ти август?

Ми не знам    newsm78...   ама за тебе шЪ  бъда !!!!! Peace Hug  bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт