Под черешата на кайсиев речел+прасковен конфитюр да обсъдим ваканционния турTR33

• 35 925
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Мирамиличка, благодаря и на теб за пожеланията, много си мила, а да остареем заедно е най-прекрасното нещо на света!
Ангелинка, много добре изглежда туй кафене, дали не е част от ... едва ли, но все пак кой знае... в Турция има верига кафенета, със същото име "Kahve Dünyası". Аз съм била само в едно от тях, в Тавшанлъ, едно градче близо до Кютахия, където работи на съпруга ми сестра му, много ме впечатли и като декориране и като избор на кафе (половин час избирах), и като обслужване разбора се....

# 181
  • Казанлък of all places
Луизи, и аз съм била в "Kahve Dünyası" ( Джорди, нали в такова ни води? Simple Smile) в азиатската част на Истанбул. Не, не е същото, поне не е част от верига. Иаче концепцията е стара и употребавана на много места по света, да. Хубаво е човек да има избор . Simple Smile

Абе,колко народ в темата сме се омъжвали през юли?

# 182
.....................

Абе,колко народ в темата сме се омъжвали през юли?
анжи аз съм от следващата група-другия месец/то и аз къде се навирам сред жените  Blush женени сме само от една година, ама все пак да се изпъча и аз като награден кооператор де/ иначе сега умувам с какво да изненадам половинката за първата годишнина от сватбата ни...иска ми се да  е нещо диво /та да му държи влага до другата година  Twisted Evil/ но незнам как да го организирам, че май по това време ще сме на почивка, а точно къде ще е почивката още не е факт  Crazy та в такива чуденки съм сега де  Flutter
анж   Hug добре дошла мила...къде да четем пътеписа "до львов и назад"  Whistling Whistling

# 183
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА ЛУИЗИ!!! Пожелавам ви  с всяка година да се радвате на все повече щастие и семейно разбирателство!

# 184
  • Варна
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА , ЛУИЗИ !

Понеже се оказа , че порцеланът е подходящият подарък и за втората годишнина от сватбата   (http://www.galanto.com/content/view/142/32/lang,bg/ ) ,
моето пожелание към теб и твоя любим , е свързано с тези прекрасни порцеланови статуетки (колекция на испанската компания Lladró) ,
образуващи серия , наречена " Еволюция на любовта " .

Фигурките символизират три стадия в любовта и нейното развитие . Крехките цветчета сякаш сближават влюбените .
Първата двойка се целува страстно , а лицата им са напълно покрити със ситни цветчета - първото дихание на любовта е заслепяващо .
Влюбените не виждат и не чуват нищо наоколо .
Втората двойка е покрита още по-гъсто с цветчета , които закриват главите и раменете им , превръщайки ги , сякаш  , в едно цяло .
Последната двойка от серията представя зрялата любов - влюбените са напълно покрити с цветя и се виждат само техните лица . Това е най-важният период на любовта , когато двамата споделят общия жизнен път . Тази фигурка е украсена с най-голямото количество порцеланови цветчета в цялата история на Lladró ... Можем да си представим колко часа е отнела усърдната работа над нея ... Ръчното изработване на всяко цветче , прави всяко от тях различно и уникално ...
Та ... това , което ви пожелавам , на теб и твоя любим , е :

Бъдете здрави и с търпение и постоянство отгледайте вашите собствени , прекрасни и неповторими цветя !

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 19:39 от Lora-Di

# 185
Лорче, Анипче, трогната съм, благодаря за пожеланията  Hug

Лорче, наистина красиви и красноречиви статуетки, много, много ми харесаха. Още преди да прочета историята, подобно нещо ми мина през ума, докато им се наслаждавах, съзерцавайки ги  Flutter

# 186
  • Varna
ЛУИЗИ Hug
Като спомена Кютахия и се сещам да ти кажа, че страшно харесваме със мъжът ми техния порцелан. Имам две много красиви неща от там, които са със сертификат за уникат и златно покритие. Имам и от другия цветния порцелан, но тези две неща които са със сертификат, са уникални и не мога да им се наситя да ги гледам толкова години. Подарък са ни. Ето и сега гледам едната красота. Едната е тука във моят будуар newsm03 другата красота е във хола. Laughing

# 187
Делтич, точно така, доколкото аз знам там се прави най-добрия им порцелан ... радвам се, че вие се радвате на красотите  Hug

# 188
А-ха какво с/м изпуснала, я да видим Crazy Mr. Green Laughing

Почвам по ред  Laughing:

bouquet  bouquet  bouquet

Luizi,
Честита годишнина ! Живи и здрави !

Ще цитирам  Solomon  “Two is always better than one, when one falls the other will lift him up"(2 e по добро от 1 и когато единият падне, другият ще му помогне/ще го изправи) и ще завърша с една известна поговорка “May you grow old on the same pillow.”(Да остареете заедно на една възглавница). Дай Боже  Praynig Hug Wink!

Наздраве !

bouquet  bouquet  bouquet

На всичкото ново були у темата Mr. Green - таз година булkа, догодин люлка, както е казал народа Whistling Crazy Wink. Иншаллах Hug !

Тук наистина е ужасно, не толкова топло, колкото влажно ... по 3 пъти душ + климатик и почти без дрехи Whistling Crazy Blush Mr. Green(това дОма Whistling Joy hahaha) и пак нЕма оправия ooooh! Outta Joint Crossing Arms Mr. Green ....(Мисти, ти биде предупредена, ама ша видиш каква е жега  Laughing Crazy Mr. Green)... Хаки - по лятната къща как е ? диша ли се  Hug Crazy?

Mile - море, а  Whistling Sunglasses Wink... И подаръци ... Aз знаеш какво ти пожелавам .... хайде стискаме палци, крака, уши и там кой каквото може и иска  Laughing Wink Whistling Hug Peace.

Дружина, започнали сте деня с кафе, аз предлагам и едно вечерно такова , но малко по-различно   chef bowuu Mr. Green ...

Нарича се  mırra=мъp'pa(етимология; от аrabic 'mur'=горчив) и характерно за районите на Urfa и Мardin(Хаки, да пийтe едно таквози и  за нас Whistling Mr. Green и после да пишеш Laughing); приготвя се мноooooго бaaaaвно(c 4acoBe ...oT 1 ...  дo .... 4+ 4aca Shocked Whistling Crazy) на баaaaвен u cлaaaб огън. В кайвето не се слага никаква захар, a caMo малkо кардамон; то е толков горчиво и силно, че е известно още като "sarhoş ayıltan"=that which brings brings a drunk to his senses hahaha Joy Whistling Crazy Mr. Green Laughing Sunglasses Wink. А как разбираме, че е готово - ами когато кафето 'изрисува' вътрешната страна на чашката(k/o e без дръжки) (kaTo cHuMka No.2) , в която се сервира. А-ха и тук идва един интерсен момент - това за групата дето ще ходи по тез места Mr. Green - фнимавайте Naughty!важно  Mr. Green!(да се надяваме и аз ще с/м по тези земи догодина Praynig Party Wink ...) PuTyaлът по пиенето на кафе е следният--> ДомакинOт(или този к/о приготвя кафето) пълни чашкaтa само до половина и гъ подава на госта Laughing; след като кафето е изпито гостът го връща обратно на домакина, к/о отново го пълни до половина и го предава на следващия гост. Така една  чашка обикаля гостЕтУ Whistling Crazy. И всeкu път тя трябва да се предаде обратно на този, к/о сервира. Но какво става, ако някой забрави за това правило - чисто u просто ще трЕбе  1)да напълни чашката със злато и/или 2)да се омъжи/ожени за човeка,к/о сервира кафето, и/или 3)да му помогне да се ожени/омъжи, и/или 4)да набави чеиза за булката. Тa с 2 думи - да ви е сладко , и фнимавайте (да нЕма после ... опаа що стана'а та не вечера'аме  Mr. Green Joy...), тамам мъ  hahaha Joy Mr. Green Laughing Wink Hug Grinning?

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 22:25 от bz

# 189
Бизи, благодаря за пожеланията и на теб  Hug

Ей, много интересни неща разказваш, ама това кафе толкова силно изглежда, че ако го пийна сега, ще ме държи до утре по това време  Shocked   

# 190
Здравейте девойки!

Добре дошла Весе.Радвам се,че компанията се увеличава. Hug

Луизи,честита годишнина! Wine Glass

Да остареете заедно в любов и разбирателство.

Момичета,чета редовно и радвам се,че сте добре.Прегръдки и цАлуФки от ваЩа леля.

Отивам да набирам сили  sleepuu

# 191
  • на морето
Добър вечер  ,компанията !

Луизи , честита ви годишнина , миличка  !Любов , разбирателство , хармония , уважение и много , много здраве за да споделяте дълго щастието си заедно !
Анджи , .....баварска бира викаш , душо .....Ми на Здраве тогава !  Тъкмо да се поразхладим в жегите ....

БЗ - слънце за очите ми , радост за сърцето ми !  Hug Hug   bouquet   Както винаги конкурираш приказната разказвачка на истории .
 Пила съм мноооого отдавна кафе с кардамон ...като вкус малко е особенно ,но предполагам  е първоначално такова за несвикналите с подобен вкус.  Е, тогава първо не беше в такива чашки , и после .... newsm78 ..доколкото си спомням върнах чашата ....  Laughing Laughing Wink Mr. Green  Ама като си спомня алтернативите ...май без да знам съм си направила услуга ... hahaha hahaha Joy Joy   Или пък не ?   Thinking  Следващия път ще си помисля ....Зависи кой поднася кафето ....

Ама , всъщност това не  ли все едно нашенското кафе на пясък ,но без подправката  ?Освен въглените и пепелта ,като че и пясък ми се види в тепсията ...или се лъжа ....

# 192
Добро утро, момичета  Hug  Благодаря сърдечно и на Спасето и Ашето, за хубавите пожелания.... Hug  а в знак на благодарност към всички за уютната и много топла обстановка в темата, сервирам закуската  Heart Eyes

Да ви е сладко! Afiyet olsun!

# 193
  • до вятърните мелници
Привет дружина!   bouquet  bouquet  bouquet

Луизи, честит семеен празник   bouquet  bouquet  bouquet! още 50 по толкова, поне и пълна къща!

Лори, страхотни фигурки! Колко ли по-прекрасни ще са на живо?!

Анджи, много уютно кафене, наистина! Много по-топло от Кахве Дуниясъ. А и целия град изглежда пленително. Много артистична атмосфера, красива архитектура, впечатлителни снимки!

БЗ, много интересни кафени обичаи! Ти пила ли си такова?

от мен по едно ледено кафе, че тук е към 30 градуса от заранта още ...

# 194
  • Казанлък of all places
За тези, които се чудят за какво говори Джорди, ето : http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=185575&id=596284404&ref=mf

Общи условия

Активация на акаунт