Под черешата на кайсиев речел+прасковен конфитюр да обсъдим ваканционния турTR33

• 35 916
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро на всички, за някои добро, за други по-добро  Mr. Green Hug
Да се похваля, че днес съпруга ми се уволнява (не официално, но напуска далечното и напечено поделение) и след една седмица ще си дойде  Flutter   Сега го оставих сам една седмица на грижите на мама, та да му се нарадват едно хубаво, та после да е само мой  Blush Flutter Heart Eyes   
Мислех да почерпя, но предвид ранния час не съм сигурна с какво, та като начало една закусчица може би  Flutter

Да ви е сладко  Hug

# 241
  • Истанбул
Хади едно добро утро и от мен Hug Hug
БЗ най=сетне се появи Hug HugБрей ,май ще трябва да ви търсим из магазинните издания.Кой с кого и как Mr. Green Mr. Greenс ква рокля,с кви обувки.Благодаря за разяснението.В този случай наистина е преведено буквално.И този роман е преведен на турски с помощта на Елиф Шафак.И като си помисля за думата богохулство в турския няма дума .,а е сборно понятие =т/е се състои от няколко думи.Пък и се е подходило с доза предпазливост=да цапнеш на главна страница богохулство #Crazy.Както знаем авторката си имаше неприятности около The bastard of İstanbul ,заради арменския въпрос.
Ангелинче,чела съм я и я препоръчвам. PeaceДаже има филм по романа .
Луизи=честито уволнение и тезкерета Hug Hug Hug
Аз като гледам май има изгледи да заформим 2.ВЕП среща,защото есента  в Истанбул е също много хубава.
Приятен ден Hug Hug

# 242
добо утроооооо банда   bouquet
 луизи честито завръщане, събиране и никакво раделяне повече  Praynig Hug
делти свиркай като си тука , че много ми се иска да се видим пак  Hug аше и ти като сте тука ,ако ти се вписва в програмата можем да се видим за по кафе или баклава или марашки сладолед или ЕФЕС според настроението  Twisted Evil btw честита годишнина на тати, много здраве дълголетие и прекрасни моменти със семейството   bouquet
чувам среща се заформя  Twisted Evil  newsm56 smile3539мммм... таковата... може ли и аз  Whistling
сега ако ви кажа как гризя нокти от яд ,че турския ми не е толкова добър, че да прочета "любов"-та на Шафак  #Cussing out #Cussing out #Cussing out..почвах я три пъти и все не ми достигаха сили и нерви да я продължа..пусто нали се налага да поглеждам често често в речника и губя търпение..ще почакам мама или кака като идват от бг да ми я донесат, та да се наредя и аз сред жените  Embarassed Crazy
кака бз кога ще е следващия  fashion урок  Flutter newsm51 
снощи по тв съобщиха, че влажността е много висока около 85%, а за уикенда се очаквало да се покачи до 96%  Shocked #Crazy..е тогава вече ще се търсят нетрадиционни методи за спасяване от лепкавата влага  Tired
хаде лек и прохладен   Praynig ден на всички    bouquet

# 243
  • Казанлък of all places
Добър ден!
Радвам се да ви видя в добро настроение!
Луизи, честито! Лек път на момчето и успешно прибиране!

БЗ, мислех си и аз дали за типа хора като Елиф Шафак вече има термин, радвам се,че ме осветли. Simple Smile Логично беше в този "глобално селски" свят да започват да се проявяват такив хора - не че преди ги е нямало , но някак си проблемите с различията между нациите стават все по-остри. Медиатори си трябват.
Също така докато четях "Любов" си мислех какъв ли ще е прочита на тази книга от мъж, по възможност на нашата възраст ( нашата с Хаки  , С.Х., Бомбото...) , по възможност живеещ в Турция.  Mr. Green Текстовете и на двете книги могат лесно да бъдат тълкувани като феминистки и от там - погрешно прочетени и разбрани. Затова ми е любопитен и мъжкия прочит.

Лека работа на всички ви и умната !  Grinning

# 244
  • Истанбул
Anдже,мъжо като ме видя захласната ми вика =Я ми я разкажи книгата=това се прави с цел да си ошлайфам  Mr. Greenтурския.Та така аз разказвах ,той ме слуша.И сега не знам добре ли направих или зле,защото  съдържанието го знае и надали ще се впусне да чете.Обаче имам чувството ,че подходих към романа малко неподготвена,въпреки ,че имах представа и за Мевляна и за Суфизма ,но повече информация никога не вреди.
Сега,когато чета Черно мляко=Siyah süt-СИ КАЗВАМ  че предните 2 романа могат спокойно да минат за написани от мъж,докато този е хем автобиографичен хем прави анализ на онова странно женско състояние след раждането,наречено послеродилна депресия.Та искам да кажа ,че засега тоя роман се очертава да бъде много по=феминистичен.

# 245
Благодаря на всички за пожеланията, Мира уцели направо в десятката с пожеланието никога да не се разделяме  Hug  Praynig
Мъжа ми още не е чел книгата, но като му казах че я почвам,каза че много негови приятели са я прочели и горещо я препоръчват, това относно мъжкия прочит на Любов ...  Thinking

# 246
  • Истанбул
Анджи, книгата "Ашк" излезе в Турция с розова корица за жените и със светлосиня за мъжете
Бз,  Hug  bouquet

# 247
  • на морето
luizi , да ти е жив и здрав ашкъма ! Честито му Уволнение ! И от тук на сетне   :..."Винаги Двама ,винаги "... както се пее в една песен... Laughing Heart Eyes Hug Peace  bouquet

Аз бих добавила само ...и около вас деца, и дай Боже ! - внуци , правнуци и т.н..

По тия следобедни часове какво да предложа ?  Thinking Едно сладоледче? Да ви е сладко ! Laughing Wink Heart Eyes

МистикHug Hug Hug Heart Eyes   Мммм...това с цвета на кориците е интересен похват.... Оригинално !

# 248
  • Казанлък of all places
Или ... друга опция за почерпка :
  ooooh!

# 249
  • Varna
Има ли такова чУдУ кЪт лятна бЪклЪвЪ newsm78 #Crazy
Преди малко бях във -МАДО- ама не се поблазних тоя път. НапраУ не можах да сЪ пУзная, ама като знам какво е горещо навънка ми сЪ отщя от бЪклЪви, кЮнИфетЪ и казан дибита.
ЛУИЗИ Hug
Голяма радост, голямУ нЯщУ и твойтЪ къща. Хади Бакалъм, вече все together да стИ newsm10 Важното, че тая служба му се е махнала от главата и вече може спокойно да гледате напред!!!
БЗ-чони Hug
Джанъм, аз кО сЪ бях объркала със тоз Байрам #Crazy и по рано мислех, че е. newsm78 ХУбУ, шЪ запомня датите когато не си си във Станбул. Тъкмо когато дойдем ще е и по прохладно. Ако мина, то ще е за един ден, като пътувам за Кападокия. А иначе нЪл мЪ знаЙш, във Истанбул съм за седмица, тогава ще се обадя.  МожИ да спЪ, ама да съм там.  Laughing Днеска във Мадо, бяхме със Марселинка, та ме питаше за тебе, и разправяше, че е във Истанбул винаги във края на седмицата когато тебе те няма. Така, че ако те е сърбяло дУпетУ, ниЙ дветИ тЪ гУворихмИ Wink Абе, като заидвам ще ти пиша. Може да спретнем една среща отново кЪт ИднотУ нищУ.
МИРЕ Hug
И аз искъм да те видя Grinning. Преди няколко дена изпращах една приятелка да живее във Лондон, още ми е много кофти, защото тука наистина не ми останаха приятелки. Та защо ти го казвам- защото много ми напомняше за тебе. Като се събирахме тайфата, двете още от самото начало, винаги сме били една до друга.  Тъкмо ще се запознаЙш със Ашкъма и твой комшия освен градски Wink
Тука почна да гърми и трещи Shocked и аз пак подскачам от страФ, все едно съм навънка. Може да ми се смеете но е истина, голям страх, голямо нещо съм Sad

# 250
Привет мили дружки Hug Hug Hug

Аше Hug жив и здрав да е тати ти!Само хубави неща му пожелавам  bouquet

Луизи Hug честита ви радост!!!
Пожелавам ви повече да не се разделяте и мнооооого да се обичате!

Относно втората ВЕП среща,аз правя сметка септември да изкарам някой ден от отпуската в Истамбул.Скъпия има рожден ден на 16.09,та някъде около тази дата ще се въртя.
много бих се радвала да се видя с вас Hug Hug Hug

А сега,
PLEASE HELP MEEEEEEEE!!!!!!!!!!
Скоро разбрах,че в турция мога да остана само 3 месеца без виза.Няма женени,няма неженени.
Моля някой да ми каже,какво,къде и как трябва да се направи за да можеме аз и детето да получиме жителство,докато минат 3-те години за да получиме поданство.
Много ме е страх да не се ожениме и да ни върнат Praynig Praynig Praynig

Надявам се да ме посъветвате какво да направиме.
 Hug Hug Hug

# 251
привет дружина   bouquet

Скоро разбрах,че в турция мога да остана само 3 месеца без виза.Няма женени,няма неженени.
Моля някой да ми каже,какво,къде и как трябва да се направи за да можеме аз и детето да получиме жителство,докато минат 3-те години за да получиме поданство.
Много ме е страх да не се ожениме и да ни върнат Praynig Praynig Praynig

аниип вие не сте ли женени ? ако сте женени в бг на базата на издаденото ви свидетелство за сключен граждански брак в бг си изваждате от тука еквивалента му за турция-айле джузданъ..на базата на него се регистрираш  в полицията и от там ти издават временно разрешително за пребиваване- yabancilara mahsus ikamet teskeresi /икамет тескереси/- което се подновява всяка година..цената му е около 650 лири за година..
ако не сте жененни с идването ти тука си подавате документите в общината за сключване на граждански брак и след брака пак по същата процедура за икамет тескересито..
сега има и такива които нямат визи и на всеки три месеца правят излизане и обратно влиане в страната  чъкъш-гириш обаче точно как действа тази система не мога да ти кажа..без да те стряскам , но да ти кажа че съм била свидетел на наожена солена глоба на жена прехвърлила допустимите 3 месеца без виза в тр- глобата е 30 евро на ден  Shocked
айде да се разхладим с една студена диня току що извадена от хладилника

# 252
Благодаря ти Мирамила за бързия отговор .

Все още не сме женени.Чакам всеки момевт да насрочат дата за делото-да изведа детето зад граница ooooh! ooooh! ooooh!

Не звучи много сложно,само дето трябва всяка година да се разправяме.
А има ли опасност да не ми разрешат да остана? newsm78 newsm78 newsm78

# 253
  • София
Да взема да туря късната вечеря за нощната смяна:

Русенско варено с гъби на фурна:

Чушка бюрек - руло.

# 254
добро утроооо банда   bouquet
Чакам всеки момент да насрочат дата за делото-да изведа детето зад граница
А има ли опасност да не ми разрешат да остана? newsm78 newsm78 newsm78
аннип най-важното преди да дойдеш тук  е точно този документ  за гражданско състояние да си го носиш от бг, може и тука да го преведете и легализирате..това  е първият документ, който ти искат в общината за сключване на гражданския брак.
а за това дали  има опасност да не ти разрешат да останеш  newsm78 първо преди да се регистрираш в полицията никой няма да те знае де си,що си но гледай в рамките на позволените ти 3 месеца да си подадеш документите за икамет тескереси  Peace
абе за сложно , не звучи сложно ама в емнийета една система са въвели с електронно рандеву.. по интернет си вземаш рандевуто , принтваш го на цветен принтер и като идеш на уречената дата в емнийета и гледаш за същия час още 20 като тебе...то верно че има 20 гишета ама всичките 20 на веднъж не работят и се затлачва работата...преди да идеш до емнийета си вземи книжка или вестник ми се иска да ти кажа  Crazy..нищо че си имаш електронно рандеву пак си чакаш юнашката  Whistling #Cussing out
деде здраве на ръцете ти, вкусна вечеря си предложил   bouquet  chef...ама не е ли малко късно в този час такива калории  #Crazy
делте къмто кога мислите да идвате тъдява  Crazy Hug
бз  Hug  bouquet Heart Eyes
джорди в азията как е? да нацелуваш малкия сладурко Тео  Hug Heart Eyes
кой къде, кога, как и до кога ще почива да се обозоначи моля  Crossing Arms за да се направи план- графика за предстоящата среща  Sunglasses

банда днес ще си е доста горещичко и влажността ще е вискока кой как ще се спасява? за всички

Общи условия

Активация на акаунт