Отговори
# 210
gala9, не е хубаво да си галиш корема, защото това може да предизвика контракции.
Ти сериозно ли? Crazy Joy
Незнам това от къде го измислихте, но за мен е голяма глупост. Галете си коремите, говорете на децата си, те разбират, чувстват и по никакъв начин вашата майчина ласка не може да им навреди. Peace

vesy_evi  обясниха ми, че не е нищо страшно и е често срещано. Била само преметната. Трябвало в 9 м. 1 седмично на доплер и запис на тонове. Имало значение по време на раждането да се знае и да се следи внимателно поведението на бебето, ако се наложи да се реагира адекватно. Надявам се всичко да е наред, дано да се отвие и да си родя нормално, но каквото ни е писано. Само живо и здраво да е. Praynig

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 23:26 от Валерия

# 211
gala9, не е хубаво да си галиш корема, защото това може да предизвика контракции.
Ти сериозно ли? Crazy Joy
Незнам това от къде го измислихте, но за мен е голяма глупост.

Седях си в този късен час, чудех се какво точно да отговоря на Галя и измъдрих тази глупост!  Peace

# 212
Фъстъчка, кураж, мила Hug! Ще стискам паци всичко да се нареди и да нямаш поводи за кошмари. Поне за бебенцето, че ще е мъничко, не го мисли - нали над 2500 са си доносени бебчета.

gala9, мяркала съм това твърдение за галенето на корема, но честно казано никъде не съм намерила нищо в негова подкрепа. Дори четох на едно място (дали не беше в книгата ми), че галенето отпуска мускулатурата на матката. Аз лично не се притеснявам от такова нещо и си галя коремчето постоянно - това е и силна връзка с бебето.

Разисквахме размерите на дрешките скоро, но все пак забравих да ви питам - вие ще купувате ли пълен набор от дрешки за новородено или само за 0-3 месеца направо? Предполагам, че и в БГ така вървят размерите. Защото аз имам само 2-3 неща за новородено, а наистина има разлика като погледнеш. Ясно е, че Мама на део и принцеска няма да купува  Wink.

Друго, което се сетих да питам мамите с опит - как е най-практично да се изхвърлят памперсите - в специално за целта кошче или просто в най-обикновено, но отделно от общия боклук кошче? Тъй като сме в една стая и се чудя много ли мирише, едно допълнително обикновено кошче няма ли да свърши работа... ей такива подробности.

# 213
добро утро от мен, тъкмо се бях притеснила, че съм единствената станала в този шантав час, но ето -Люляк ме е изпреварила  Laughing

Кафе?

Люляк - тук почти не се намират наистина малки дрешки като за новородено, поне не бг производство. Тези които са най-малкия размер са си като за 4-5кг бебе. Аз специално този път си поръчах гащеризончето за изписване на един приятел от ЮК и е миниатюрно в сравнение с другите дрешки които имам за тази възраст. Ако имаш избор там - вземи си само няколко неща за новородено понеже те първият месец дръпват към 5-6см на ръст и към 1кг на тегло.
За памперсите - има едни торбички, ароматизирани, точно за памперси ги водят. Струват към 2лв за 100бр и вършат добра работа.

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 05:46 от E.L.

# 214
E.L. това ароматно кафенце утре сутринта ще го опитам, щото на мен ми е време за лягане  Laughing.
Оо, да тук има доста дрешки и за новородено, и даже за т.нар. premies - преждевременно родени бебета - толкова са миниатюрни дрешките за тях.

# 215
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мили момичета ,май съм си самичка в темата ,ама нищо да се разпиша.
Вчера по спешност отидох при д-р Николов от АГ (той ме гледа на частно и ще ми води раждането) ,тия гъби се бяха засилили и положението беше кошмарно Sad((( . Изписа ми Gyno-PReval -50mg -15 глобулки ,аз му казах че моята лекарка ми изписа само 3 ама в по -голяма доза,той каза че за бременни най-добре било тези -хем повечко ,хем по-малко дозичка.И аз силно се съмнявах че това нещо може да се излекува само с 3 глобули. Питах го дали са опасни ,каза много ,защото "изяждали" околоплодния мехур и можело да изтекат водите преждевременно и после да с учудим как е станала белята.Мисля ,че има логика в думите му и не една или 2 родилни са минали през ръцете му.Мн ме уплаши това за тия гадни гъби.Каза ,че преди да родя пак ще ми изпише глобули за по-сигърно. Предната ми лекарка ми каза да се подмивам с йод и вода,но той каза,че не е това метода. Каза да се мия само с водичка или на СЕБА Мед гела. Мисля да заложа само на вода ,не искам да се мия снищо вече.
  Гледахме разбира се и бебето ,каза че е 1125гр, 33 см( по таблица че нямало как да я измери нали есвитичко милото) ,главичката беше долу телцето отстрани корема ми и крачетата горе.Каза ,че до 30 и...... не знам коя седмица ще се мята само ,пъпната връв не беше увита,но каза,че е прекалено мн се движат бебетата и един път са заплетене ,после се оправят. Бедрото и беше доста големичко ,явно се е метнала на татко си.
И така общо взето надявам се всичко да е наред Simple Smile))))
Относно галкането на коремчето ,само това ми е връзката и ми е мн приятно .
За сега това от мен ,отивам да уча по икономика утре имам кандидат студентски изпит (на дърти години ,но трябва да вляза за малко и там)
п.с само да ви споделя вчера отивам да си купя сладолед и жената пита дали бил за мен като и казах да ,толкова укорително ме погледан ,и почна да ми обяснява колко вреден бил за бременни жени.Малко тъпо ми стана ,е от другаде си купих ама баш пък толкоз.

# 216
Добро утро и от мен. Simple Smile
 Сладоледът бил вреден за бременни????? Що за идйотщина. И кое по- точно му е вредното обясни ли ти?   newsm78 newsm78
*АДРЕНАЛИНКА и аз имах гъбички, но от окло месец ги няма. Доки ми изписва глобулки на няколко пъти. Взеха ми влагалищен секрет и като излезе гъби доки даже вика че било добре , че няма никакви бактерии. Каза, че не може да навредят на бебето по никакъв начин, нито пък на ппротичането на бременността. Така че споко.

# 217
Добро утро и от мен. Simple Smile
 Сладоледът бил вреден за бременни????? Що за идйотщина. И кое по- точно му е вредното обясни ли ти?   newsm78 newsm78

ами теоретично е вреден АКО е правен по класическата рецепта - с прясно мляко и яйца, заради опасност от листериоза и салмонела. ама мисля че вече никъде не правят сладоледа с пресни натурални продукти, а всичко е сухо мляко, яйчен прах и т.н.
то ако почнем да се вслушваме във всичко което ни казват разни разбрали-недоразбрали.... ooooh!

# 218
Добро утро!
Най-накрая се измъкнах от леглото!Вчера изпратих малката на море и боядисах спалнята,сега съм като разглобена,днес ще подреда и започвам детската,че тя ми е по-проблемна!

Успешен ден на всички!!!

# 219
Добро утро  Simple Smile

На мен това да не си пипам и галя корема, защото предизвиквало контракции, ми го казаха в болницата като лежах. Не съм мислила много по въпроса, защото аз така или иначе не го пипам особено много. Отвреме - навреме мъжа ми или сина ми са си слагали ръка да го усетят като мърда и толкова. Аз го поглаждам само ако много изпъкне отнякъде, да го успокоя да се върне в нормална позиция. Предполагам, че при нормална бременност нищо няма да стане, но като знам аз през какво минах с болки и контракции, нямам намерение да рискувам.  Simple Smile

*АДРЕНАЛИНКА*, аз също си слагах от 15-те глобули по 50 мг. Гино певарил, защото ми се бяха появили гъбички след прием на антибиотик. Всъщност моите гъбички не бяха доказани с изследване, аз просто усетих, че ги има. Сложих около 10 глобули общо. Оттогава са ми изследвали 3 пъти микоробиология и винаги е чиста, значи лечението е било ефикасно. Peace

Аз ще купувам пълен набор дрешки за новородено, защото и двете ми деца ги "изпълваха" най-малките дрешки към втория месец. Не ми се иска да навивам ръкавчета и крачетата им да се губят в ританки и панталонки, както ставаше, ако ги обуех в следващия размер  Simple Smile Може би тукашните дрешки за новородени не са толкова миниатюрни - моите са били по 3500, нормално големи бебета и пак всичко им беше голямо отначало.

# 220
Привет  wavey
Първо пак започвам с молба за Димяни и бебките и,дано Бог ги закриля и скоро мине всичко благополучно,много прегръдки за малкия Райан,той е силно момче и ще остиска  Hug !
Валерия,за оплетената пъпна връв е много относително,докторите казват,че всяко 2-ро дете се ражда така.Много зависи каква е пъпната връв,защото не при всички е дълга.Спри да се безпокойш всичко ще бъде наред  Hug .Ако не усетиш бебка 1 ден иди за успокоение да те видят или чуят тоновете  Hug !
За пипането на корема,ако не съм аз,ще го ръчка баща му  Mr. Green .Да не кажа че цяла нощ ръката му е на корема ми и понякога дори избеснявам  fight .
 bubbast,лека работа и да не се преуморяваш  Flutter !

# 221
  • София
Здравей тумбачета,
Адреналинка, много неприятна история с тези гъби, а и от доста време вече те мъчат. Дано този път да има ефект от лечението.
Абсолютно вярно е това, което E. L. каза за сладоледа:
ами теоретично е вреден АКО е правен по класическата рецепта - с прясно мляко и яйца, заради опасност от листериоза и салмонела. ама мисля че вече никъде не правят сладоледа с пресни натурални продукти, а всичко е сухо мляко, яйчен прах и т.н.
то ако почнем да се вслушваме във всичко което ни казват разни разбрали-недоразбрали....

Принципно, всички храни със сурови животински продукти са потенциално опасни, т.к. те могат да станат причина за гореизброените (и мн. други) неприятни заболявания и е добре да се избягват. Аз не ям тирамису (а го правя невероятно добре), крем карамел, крем брюле и тем подобни. Признавам си, че 2 пъти ядох суши  Embarassed. Понякога хапвам прошуто, което също не е препоръчително, но се осланям на добрия санитарен контрол на италианците.
Сините сирена също са забранени.
Сладолед, обаче, можем да ядем на воля, защото той се прави с яйчен прах и сухо мляко.  

# 222
добро утро и от мен момичета ...... два дена се занимавах само с домакински неща и сега гледам 15 страници!
 Пожелавам хубав и усмихнат ден на всички!

# 223
  • В царството на мечтите
момичета много пишете когато ме няма а като съм в нас от време на време Laughing

# 224
здравейте банда  wavey
Днес ме е налегнал голям мързел .Нищо не ми се праВИ. От къде ми дойде вчерашната енергия за чистене не знам , но дано поне събера сили да си прибера дрехите от простора. Тези дни мисля да одведа малкия на басейн, но аз сигурно няма да влизам.Много ме е страх да не прихвана гъбички. И аз съм податлива да си ги отглеждам така че трябва да се пазя .
Вече си спа непробудно - само как се хваля наляво и надясно да не ми се завърне безсънието  Crazy че тогава пак ще съм като призрак разхождащ се по улиците.
Дано Димяни е добре и да има само хубави новини за тях.
За яденето пък си ям каквото ми се яде и въобще не му се притеснявам . Те и плодовете и зеленчуците са с нитрати , млечните продукти не се знае колко мляко са видяли , така че няма да се затормозявам и за това кое колко е вредно. Прияло ми се е сладолед - ще си ям . Та да не изям 3 килограма. Или да не ям пушено месо или риба- пълни глупости.
За галенето на корема за първи път чувам тази теория , а колко материал съм изчела  .................... Като усетя бебо да се мърда и веднага ръката ми е там - еми то е толкова приятно да те ритне по ръката. Виж сега като знам може по малко да си го галя, че на мен кажи речи ръката ми е все там - то това си е навик. А таткото хич  не иска да ми го докосне и с един пръст дори. С Кики пак не беше от най любопитните да усети как мърда бебо , но все пак имаше по голяма тръпка във всяко едно отношение. Но аз не му се сърдя - сега на сила хубост не става. Важно е да се обичаме и да се разбираме .
Бъдещият батко обаче е луд фен на бебето - само ме преследва да ми целува корема и по цял ден му пее песнички и му говори , че го обича и разни такива милички неща и бебо започва бясна акробатика. Но като си сложи ръчичката и спира да помръдва ,а той миличкия иска толкова много да го ритне , ама не ИНАТ .
    Хайде оставям ви момичета. Извинете ме за романа , ама се унесох.

Виждате ли на какво е способен човек само и само да не чисти. Ама все пак се усетих на време - можеше още да си пиша  Mr. Green

ччччааааааааааааааооооооооооооооооо

Общи условия

Активация на акаунт