Скъпите университети

• 166 549
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Май най-успешно работи варианта, където може разбира се,
работа след средното, ама не в Макдоналдс, а нещо като джуниър в областта,
после висшето и после издигането и реализацията стават по-лесно и естествено.
И аз го харесвам този вариант, но както каза, не винаги е приложим  Rolling Eyes
Моят се е ориентирал уж какво иска да следва и за сега сме вдигнали мерника на Бристолския университет, между другото този в Нотингам също не е лош, за специалностите от които се интересува Wink Но все пак още две години има подготовка за уни, до тогава може други идеи да му дойдат в главата. Тук май си е традиция, независимо от резултатите ти, да пуснеш апликация и в Кеймбридж или Оксфорд. Те сигурно вече са свикнали всяка година много откази да разпращат  Crazy

Гласувам с две ръце за университета Уорик-определено разгледайте и него, не излиза от топ 10 класациите през последните години. Страхотно място и много добри условия. Сравнително нов е - строен през 60-те. А ако избраната специалност е нещо свързано с бизнес, мениджмънт и т.н. - няма равен - всички големи фирми вземат студенти от там:)
http://www2.warwick.ac.uk/

Не знам дали е традиция да кандидатстваш в Оксбридж по дифоулт, но не мисля, че много хора биха си го позволили, ако не са сигурни в способностите си, защото когато кандидатстваш имаш право да посочиш 6 университета (по мое време бяха 5). Сега обаче съжалявам, че не опитах, поне за един от двата Simple Smile

# 676
  • Bristol
Burmichka, нямаш право да подадеш за двата, води се една оксбридж апликейшън и трябва също да посочиш за кой точно колеж  Crazy Много им е сложна системата, още не съм навлизала в детайли, само слушам какво другите разправят. Това намерих с един бърз сърч за разясняване Five things you should know about Oxbridge applications
Има много добри университети в Англия с изключителна история и традиция, всичко зависи от кандидата какво иска да учи, как да го учи, предпочитана локация и т.н.

# 677
Има много добри университети в Англия с изключителна история и традиция, всичко зависи от кандидата какво иска да учи, как да го учи, предпочитана локация и т.н.

Мдам...наличие на култува рок кръчма, където свирят най-известните световни банди за него време  Whistling
Аланглето наистина така е предпочел Нотингам на времето-искал е да работи в един от най-известните рок клубове
и така е предпочел и университета след като са му предложили на няколко места.
Мъже. Въздъх.

# 678
zlatnata tolumba, че това е много силен мотив, не мислиш ли  Laughing Аз знам за хора, избрали преди години да живеят в Мадрид заради футболния им отбор.
Не знам дали е вярно, но ми беше попадала информация, че университетът в Бристол е един от тези, в които може да се кандидатства и директно, на място, не само през UCAS. Което автоматично вдига възможностите за избор с още 1.

# 679
  • Вече на светло в София
zlatnata tolumba, че това е много силен мотив, не мислиш ли  Laughing Аз знам за хора, избрали преди години да живеят в Мадрид заради футболния им отбор.
Не знам дали е вярно, но ми беше попадала информация, че университетът в Бристол е един от тези, в които може да се кандидатства и директно, на място, не само през UCAS. Което автоматично вдига възможностите за избор с още 1.
Това за Бристол не го знаех. От скоро ли е?
Подкрепям мнението за Уорик с двете ръце Peace

# 680
Така бях чела по форуми м.г., когато кандидатстваше дъщеря ми. Децата се питаха - ти директно ли кандидатства там или чрез Юкас. Предполагам, че може да се провери в сайта на университета. При нас кандидатстването беше съсредоточено в Шотландия и не съм проверявала. Иначе знам, че е много реномиран университет, в челото на класациите за много специалности.

# 681
Следя ви отдавна с надеждата, че темата ще завие към Германия, но май там няма "скъпи университети".  Laughing

# 682
Ще отворя отделна тема за университетите в Германия, ако някой се интересува от висше образование на немски език, да заповяда.  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726869.0

# 683
  • Вече на светло в София
Идеята на B l a n k a е много добра. Не знам  модератор ли трябва  да отдели( преименува) тема за университетите в Англия и ако има интерес друга  за САЩ, така ще е по прегледно и удобно за търсене на информация

# 684
  • Там, където ме обичат
Да споделя класацията за унитата през 2014:
http://www.guardian.co.uk/education/table/2013/jun/03/university … league-table-2014

# 685
Мерси Simple Smile Малко съм разочарована Sad

# 686
  • Там, където ме обичат
А защо?

# 687

Уорик е изгубил доста позиции Simple Smile

# 688
  • Вече на светло в София

Warwick, е много хубав университет, не се разочаровай

# 689

Warwick, е много хубав университет, не се разочаровай