"Слънце весело пече - МАРТЕНЧЕ ще ходи на море"(6)

• 25 597
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Майчета от Варна, моля ви кажете ми добър педиатър във Варна. Бебка има много ситен обив по гърдичките, по раменцата и по гушката. Или е от топлото или от едно мазилце за тяло, с което я мазах тук два дни. Много ми е мъчно за нея. Много е зачервена. Не знам на педиатър ли да отида или на кожен лекар. Ако е на кожен знам д-р Томов и знам, че е мого добър, но за педиатър на частно моля ви да ми препоръчате и къде е най-вече и как да се свържа.
[/quote
 спри с мазилата- всички - къпи детето само с вода- не се е преуморило Grinning дайй за седмица хипоалергични храни. мляко, пярета с А обозначение и не претопляй бебо-от това е - не се шегувам това е- опаих преди време

# 646
elzas, моята коса започна на третия месец да пада, но за сметка на това пада ужасно.Направо имам чувството, че ще оплешивея.Заради кърменето обаче ме посъветваха нищо да не слагам

# 647
  • София
Добро утро!  Hug
Не съм писала последната седмица, но следях всичко.
Честито на всички майки и на техните бебенца, които имат месечинки днес и по-специално на Вики на Ани!   bouquet
Виждам, че коментирате косопада. Неприятно е разбира се, но е напълно нормален процес. Аз смея да кажа, че съм с хубава коса, сега с шепи пада и е останала наполовината, а пък и аз допълнително я боядисвам руса. ooooh!
Та, по време на бремеността  нивото на хормоните /женските Прогестерон, Естрогени и т.н./  се повишава. След раждане рязко се понижава - това води до различни проблеми, които се наблюдават в тялото на жената / депресия, косопад и т.н./.
Състоянието ни е съвсем нормално.
Косопада се проявява месеци след ражането- защото на косъма трябва време   /от умирането му до опадването/.
Купих си едни комбинирани хранителни добавки за подхранване на коса, кожа и нокти. Пия ги вече седмица, но знаете, че ефекта е забележим след около 3 месеца прием на добавките.
Момичета, вече в няколко магазина търся пюре Чист картоф на Хип и няма никъде, искам с него да започна захранването. Някой знае ли къде го има и да не би да е спрян вноса или нещо друго.  newsm78

# 648
feniks10 - спряла съм всякакви мазила, като имам предвид лосиона за тяло, с който я мажех след баята. Слагам и само по малко кремче на дупето, но тя там няма пъпчици. Мсля и със сапун да не й мия тялото вечер като я къпя, въпреки че днес се обаждах на педиатърката ни и тя каза, че може да я мия. Това било най-вероятно от жегата и просто по-често да я обливам с вода. А относно пюретата - за сега няма да й давам никакви. Ще задържа малко да поизчезн обрива. А АМ е ХИПП - с това я храня от самото начало и до сега не съм имала проблеми.
Натали Иванова - разбрах, че свекърва ти е кожен лекар във Варна. Би ли могла да ми дадеш координати?

# 649
добро утро и от нас
не сме писали много отдавна
елзас и според мене пъпчиците са от топлото и ние имаме
ние се захранихме преди месец,михаела всичко обича да хапва.
мерките ни са 8200кг и 68 см
от вчера обаче нещо ми накашля и днес ще я заведа да я види лекарката .
честити месечинки на бебоците.

# 650
Здравейте и от нас

*Антония*, в аптеки Ремедиум със сигурност го има...,но да ти кажа,че чистия картоф на Хип е отвратителен..първо не е с гъстотата на обикновено пюре, а е твърдо...трябва задължително да го разбиеш с пасатора...нито с вилица става,нито с друго..,а и на вкус е доста гаден..незнам защо,но въобще не е като обикновен картоф. Ивет не го искаше...не се и очудвам и й сварих едно картофче и аз си го направих...,но пък при вас може и да се получи, Коко може да го хареса  Hug  

# 651
http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=381       http://vbox7.com/play:a5f32653

Майчета, някоя от вас има ли такава количка? Какво мислите. Пише, че има и стол за кола, който доколкото разбирам се монтирва на рамката и става и за по-малко от 6 месечно бебе. А я вижте и на каква хубава цена е.  Thinking

http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=677 - вижте и това ми харесва. Какво ще кажете?

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 11:10 от elzas

# 652
  • Сред обкръжението
Антония Аз купих пюре на Хип чист картоф от Вис Виталис. Но както нинчу ти е казала - пюрето всъщност не е пюре. Имам чувството, че са набутали цял картоф. Става на трохи и определено трябва да го разредиш. Накрая и аз постъпих като нинчу. Намерих си домашни картофи и започнах аз да си правя пюрето.

# 653
  • София
Мерси момичета, освен и аз да купя домашни картофи. А вие като сварите картофа и пасирате, добавяте ли малко мляко за да стане по-хомогенна сместта?

# 654
Дааа добавям от АМ вместо водичка...и става екстра...,даже и малко масълце слагам  Peace

# 655
Здравейте маминки  Hug
Честити месечинки специално на Вики на ахони, и Мария  на мама IvGB  bouquet  bouquet  bouquet
ЧРД и на GeriTo   newsm67 newsm59
И ние имаме пъпчици много ситни, но по лицето  newsm78
Ние днес щяхме да си ходим , но го отложихме за утре .... с децата едвам чакаме  Wink
За косопада и аз го имам от две седмици  ooooh!
Ами това накратко от нас  Laughing
Лек ден ви желая  Peace

# 656
  • Сред обкръжението
Аз на варения картоф му добавям само малко преварена вода и нищо друго.

# 657
*Антония* Нинчу ти е казала за картофеното пюре.По-добре не го купувай.Аз взех такова и Божидар го повърна.Много е странно - не е като пюре, а едно такова желирано, тричаво....отвратително.Аз също добавях АМ към него и го пасирах и въпреки това пак не го ядеше Божидар.
Косопад и аз имам.Косата ми е доста дълга и при всяко ресане събирам една стабилна топка коса  Sad Вече два месеца съм така и миналата седмица се принудих да се намажа с чесън, защото просто положението беше трагедия, а за мен това е истинска драма  hahaha Имам мания по отношение на косата си  hahaha

Ние днес бяхме на консултация - 8700кг и 67 см. Сантиметрите нещо май ги обърка док., защото ние онзи ден го измерихме в къщи и беше повече, но това не е болка за умиране.Биха ни последен прием Пентаксим и Синфлорикс и довечера ме чака тежка нощ - по цяла нощ ставам да го проверявам дали има температура.

Подготвям се за кръщенето - питки, митки, вина, кърпи, истории  hahaha и в тая жега не ми се ходи никъде.В къщи на климатика си е най-добре.

# 658
elzas, аз имам такава http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=509  става, ама чиполино втори път не бих си купила, пък и 15 кила количка...

# 659
  • София
Здравейте,
бързам да ви почерпя за 5-тата месечинка на моето слънчице. Направо не мога да повярвам, че минаха 5 месеца, но нормлано когато човек е толкова щастлив да не усеща как лети времето.
Светличка, и моят кош няма напълно легнало положение, но на мен така много ми харесва - Вики спи като бебе така (много по-добре от легналото), няма опасност да изпадне (дори понякога не я връзвам с коланите, дори много често), седи й одеалото без проблем, много лесно пръцка и се изхожда. Много ми харесва така, ама тя Вики поначало не обича много да е напълно легнала и с този кош се родих. Макар все още да не обича да седи дълго в него, но поне спи много добре.
Елзас, съвсем нормално е да ти пада косата, тъй като по време на бременността не пада колкот преди и всички тези неопадали косми трябва да паднат. Недей да я третираш с нищо, защото може да влошиш положението. Ще мине от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт