Отговори
# 3 420
Благодаря ! Искам също да попитам как стоят нещата в Надежда към днешна дата за процедурата прекъсване по мед причини. Като условия, отношение, цена, колко дни се стои и като цяло как преминава всичко, аз съм в 15г.с .

# 3 421
Успех ви желая и дано да не се налага прекъсване на бременността! Относно Надежда мога да споделя опит единствено от 2022 година, лежах три пъти за задържане и условията и отношението са повече от прекрасни! Със сигурност бих им се доверила.

# 3 422
Аз бях в Надежда за прекъсване в 20та седмица. Бях сама в стая, грижиха за мен изключително внимателно, стоях 4 дни (останах 1 ден повече под наблюдение) , процедурата беше под контрол (въпреки че при мен нещата станаха много бързо всичко премина максимално щадящо). Един ден е за прием и първата част от таблетките, на следващия ден няма нищо като терапия, на третия ден рано сутринта са втората част от таблетките, някъде по обяд започват контракциите, изчакат процеса да тръгне, слагат упойка (при мен нямаше време), в такива седмици нещата се случват сравнително бързо, след това приспиват за кюретаж, събуждане, наблюдение и ако всичко е наред те пускат същия или в някои случаи на следващия ден.

# 3 423
  • София
Не мога да помогна с инфо за Надежда (аз съм била в друга болница), но стискам палци всичко да се развие по най-добрия за вас начин! Heart
Кой установи сърдечния проблем? До колкото знам този вид проблеми са напълно лечими и се коригират още съвсем в ранна възраст.
Сила и нерви пожелавам, да се съхраните покрай всичко, без значение от финала.

# 3 424
Задължително отидете при д-р Румен Маринов щом съмнението е за сърдечен проблем. Има в супердок часове за МЦ, а и в Надежда преглежда бременни.
Аз имам прекъсване в 16г.с. заради друг сърдечен проблем.
От изчетеното през годините тук, за себе си съм установила, че в Надежда е най-добро отношението в такива случаи. Аз самата бях в Тина Киркова и никога на никого не препоръчвам да ходи там.
И, за да Ви дам кураж -да, ще забременеете, ще имате здрави дечица. Тук много от нас успяха след неуспехите.
За генетик не мога да дам мнение.
От сърце Ви желая коледно чудо и сгрешена диагноза! Пишете ни, когато имате нужда! Този форум и момичетата тук ме спасиха преди години, така че винаги чета и гледам да се включа, защото знам и помня колко ми беше важно да споделя с някой, който знае какво е, а не ми приказва кухи фрази от типа "млади сте, ще си имате друго".
Прегръщам те!

# 3 425
Много ви благодаря за подкрепата, това истински помага в такъв момент ! Ходихме при доц. Маринов и за жалост потвърди диагнозата. Да, наистина много състояния на Фало са лечими, но при нас за жалост е най-тежката форма на болестта и то изключително рядка. А в Надежда имате ли някакъв предварителен разговор с доктора, който ще извършва процедурата. Понеже на мен това ще ми е втори кюретаж и съм адски притеснена дали това няма да бъде опасно за вбъдеще...

Също искам да попитам как се справихте психически, на моменти силно ме напада вината, посетихте ли психолог ?

Благодаря ви отново, момичета ! Вие и вашите истории ми вдъхват сили ! ❤

# 3 426
  • София
Много съжалявам за случващото се Cry
В Надежда нямаш конкретен лекар, който да те поеме и да извърши процедурата, там принципа е който е на смяна, но това да не те тревожи.
При мен аборта беше 2019г и за съжаление бях от редките случаи, при които вагиналните хапчета не действаха особено, стоях може би седмица и повече и се запознах с всички доктори.
В един момент толкова бях полудяла, че исках да ми направят направо кюретаж, добре, че  шефът на отделението не разреши.
Не, че в последствие след кюретажа матката ми не се сдоби с множество сраствания, но поне нямах проблем с шийката през успешната ми бременност.
Как се справих - много трудно, не съм посещавала психолог, плачех постоянно, върнах се на работа бързо, което отчитам като голяма грешка, защото като ме питаха добре ли съм, без да са запознати със ситуацията, аз започвах да плача, а колегите ми са само мъже.
Лека-полека с времето взех да се съвземам, но бях развила страшна хипохондрия.
Продължих с опитите инвитро и когато вече реших, че приключвам и това е последния ми опит, взе, че стана някакво чудо и забременях.
През цялата бременност умирах от страх за всичко, дори сега нямам много ясни спомени за този период, защото си бях в къщи не смеех да излизам да не прокървя и всичко ми се слива.
Успех ще се справиш Heart

# 3 427
Много съжалявам за случващото се Cry
В Надежда нямаш конкретен лекар, който да те поеме и да извърши процедурата, там принципа е който е на смяна, но това да не те тревожи.
При мен аборта беше 2019г и за съжаление бях от редките случаи, при които вагиналните хапчета не действаха особено, стоях може би седмица и повече и се запознах с всички доктори.
В един момент толкова бях полудяла, че исках да ми направят направо кюретаж, добре, че  шефът на отделението не разреши.
Не, че в последствие след кюретажа матката ми не се сдоби с множество сраствания, но поне нямах проблем с шийката през успешната ми бременност.
Как се справих - много трудно, не съм посещавала психолог, плачех постоянно, върнах се на работа бързо, което отчитам като голяма грешка, защото като ме питаха добре ли съм, без да са запознати със ситуацията, аз започвах да плача, а колегите ми са само мъже.
Лека-полека с времето взех да се съвземам, но бях развила страшна хипохондрия.
Продължих с опитите инвитро и когато вече реших, че приключвам и това е последния ми опит, взе, че стана някакво чудо и забременях.
През цялата бременност умирах от страх за всичко, дори сега нямам много ясни спомени за този период, защото си бях в къщи не смеех да излизам да не прокървя и всичко ми се слива.
Успех ще се справиш Heart

Радвам се, че си имала щастлива развръзка на историята ❤ Минала си наистина през много.

Как се справи със срастванията и те вследствие на грубо изчистване ли се получиха ?

# 3 428
Не бих се притеснявала от кюртаж. Имам вече не знам колко на брой (не по собствено желание) и все пак забременявам и износвам (със съответните вече подпомагащи медикаменти) деца без проблем. Това не е като едно време.
Стискам палци!

# 3 429
  • София
Аз така или иначе правех само инвитро, но в случая при мен срастванията се получиха от кюретажа да, сдобих се с така наречения синдром на Ашерман.
В последствие имах множество хистероскопии при които се изрязваха, слагаха ми гел, балон-катетър и след месец пак същото, матката ми беше с намален обем, тънка лигавица макс 6,5 мм на места, почти не реагираше на естроген.
Какво да кажа явно просто съм нямала късмет или организмът ми е бил предразположен към такъв развой на нещата.
Ти не мисли от сега какво ще се случи, най-вероятно всичко ще е наред, много жени преминават през кюретаж, включително и сестра ми има поне 4 и то някои от тях в провинциална болница, не по желание, след естествено забременяване,  накрая направиха инвитро в Киев и трите ембриона се имплантираха и се наложи редукция.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 16:07 от kupu

# 3 430
  • Sofia
Включвам се само да успокоя, че не след всеки кюртаж се получават сраствания. До организъм е.
И аз много се притеснявах от сраствания, но при мен нямаше никакви след кюртажа.
Но след него и аз дълго време имах проблеми с тънка лигавица, което с времето се оправи.

# 3 431
Да те успокоя и аз - срастванията са относително редки, някои жени са склонни към тях, други не. Аз бях в доста късна седмица, с проблеми в плацентата, наложи се дълбоко доизчистване. Имам правени 2 хистероскопии след това - работата по кюретажа е свършена перфектно и нямам никакви проблеми с лигавицата.
Не съм имала тънка лигавица, нито проблеми с цикъла.
В болницата (поне аз докато бях) дойде 2-3 пъти психолог да си поговорим.
След това продължих с психотерапия около година, година и половина при друг специалист. Със сигурност имах полза, успях да се адаптирам към ситуацията, да приема случилото се, да не се чувствам виновна и да имам сили да продължа напред.

# 3 432
  • София
Много ви благодаря за подкрепата, това истински помага в такъв момент ! Ходихме при доц. Маринов и за жалост потвърди диагнозата. Да, наистина много състояния на Фало са лечими, но при нас за жалост е най-тежката форма на болестта и то изключително рядка. А в Надежда имате ли някакъв предварителен разговор с доктора, който ще извършва процедурата. Понеже на мен това ще ми е втори кюретаж и съм адски притеснена дали това няма да бъде опасно за вбъдеще...

Също искам да попитам как се справихте психически, на моменти силно ме напада вината, посетихте ли психолог ?

Благодаря ви отново, момичета ! Вие и вашите истории ми вдъхват сили ! ❤

Ех, съдба. Няма за какво да се обвиняваш, просто някои неща не можеш да контролираш в този живот и това е. Остава урокът да приемем, да се смирим и да продължим напред към желанията и целите си.
А жените сме силни, самата ти сега ще откриеш сила в себе си, за която не си подозирала. Ще мине всичко, ще видиш.
Както се казваше в една приказка “няма да е все така”.
Относно сраствания - и аз мисля, че няма нужда да се притесняваш от сега. Рядко се случват някакви сериозни проблеми. Като погледнеш тук от всички жени колко процента не са имали…не го мисли от сега негативно, матката не е чааак толкова крехко нещо.

# 3 433
Включвам се и аз да дам малко кураж!
Аз имам прекъсване в 12-13гс в Надежда 2021г. Страхотно отношение от страна на целият персонал. Пътувах от Варна специално за Надежда (буквално и преносно).
6 м след прекъсването забременях от раз и износих успешно! Вярвам че и при вас ще бъде така! 🫂❤️

# 3 434
Искам сърдечно да ви благодаря, момичета ! ❤ Вашите думи ми дадоха много кураж, вие сте истински герои ! Радвам се за всички, които са успели в тази така нелека борба и пожелавам на всички, които продължаваме да се борим в най-скоро време да успеем !

В понеделник отивам в болница Надежда и се надявам всичко да мине нормално. След това ще оставя време на психиката и тялото да се възстановят и продължавам напред. Страховете са много, след три неуспеха, но вашите истории ми дават вяра, че и ние с ММ ще успеем един ден да имаме дете. ❤

Общи условия

Активация на акаунт