Отговори
# 3 300
Може би е разумно да направите фетална ехокардиография. Разбирам че сте от София, мисля че момичетата тук биха препоръчали лекар, който прави такова ултразвуково изследвание. Обикновено са и детски кардиолози.

# 3 301
Аз също за това се сещам - една фетална ехокардиография на сърчицето, докато чакате.. По принцип повечето тестове излизат доста бързо, дано и при вас е така.
Много съжалявам за това, през което преминавате и целия стрес!!

# 3 302
Д-р Румен Маринов в Надежда. Имам час за утре, 25.03, в 16.30 и бих Ви го отстъпила веднага. Имам аборт заради сърдечен порок и съм минала през всички светила в сферата, но д-р Маринов за мен е най-невероятната комбинация между лекар и човек. Пишете ми, ако искате часа, но мен не ми е спешен прегледът, така че не ме притеснява да запиша друг за по-натам.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 09:47 от Bobby_g

# 3 303
  • Sofia
И аз препоръчвам д-р Маринов. Много спокоен и изслушва всичко, което имаме да споделим. Не внася излишно напрежение. Оглежда много подробно сърцето и обяснява всичко.
Той направи и моите фетални ехокардиографии, а после проследи децата и след раждането.

# 3 304
Здравейте мами,

Благодаря на всички за сърдечните отговори. Bobby_g, много благодаря за предложения час, наистина оценявам жеста!

Вчера излезе резултата от неинвазивния пренатален тест - 95% за Даун.

Днес имаме час при д-р Чачева и ще искам да обсъдим прекратяване на бременността.

Предвид тежкият сърдечен проблем и синдрома на Даун сме в абсолютна безизходица. До колкото разбрах, някои форми на АВСД се оперират в България, но след това очакванията за живот са около 20 години, при добро стечение на обстоятелствата, и това не е нещо което искам да причинявам на семейството си и по-големия ми син.

Някой от вас има ли опит с аборт в Надежда/Майчин дом? Колко време продължава? Колко време се стои в болницата?

Знам, че комисиите са вторник и четвъртък. Ако се разреши прекъсване във вторник, още същия ден ли се започва с манипулацията?

# 3 305
Ще ти пиша на лично да ти обясня как протича аборта в Надежда. Моят беше там.

# 3 306
Здравейте мами,

Благодаря на всички за сърдечните отговори. Bobby_g, много благодаря за предложения час, наистина оценявам жеста!

Вчера излезе резултата от неинвазивния пренатален тест - 95% за Даун.

Днес имаме час при д-р Чачева и ще искам да обсъдим прекратяване на бременността.

Предвид тежкият сърдечен проблем и синдрома на Даун сме в абсолютна безизходица. До колкото разбрах, някои форми на АВСД се оперират в България, но след това очакванията за живот са около 20 години, при добро стечение на обстоятелствата, и това не е нещо което искам да причинявам на семейството си и по-големия ми син.

Някой от вас има ли опит с аборт в Надежда/Майчин дом? Колко време продължава? Колко време се стои в болницата?

Знам, че комисиите са вторник и четвъртък. Ако се разреши прекъсване във вторник, още същия ден ли се започва с манипулацията?

Съжалявам за развоя на събитията! Моля те, не ходи в Майчин дом! Тук имаше страховити истории за там. Аз от своя опит не препоръчвам и Тина Киркова - отношението е отвратително и ще си тръгнеш с по-голяма емоционална травма, отколкото е необходимо.
От това, което момичетата тук споделят, в Надежда е било добре откъм отношение и максимална помощ за жената. Желая ти бързо възстановяване и да мине възможно най-леко!

# 3 307
Така е за Надежда.
Letqshta ptica, писах ви и аз на лично.

# 3 308
Здравейте,

Много благодаря за подкрепата и информацията, момичета!

Д-р Чачева след прегледа вчера ме насочи за преглед при д-р Румен Маринов (детски кардиолог). Прегледа мина днес вечерта, вмести ни от днес за утре, за което съм му страшно благодарна. За жалост, нещата със сърцето се оказаха, даже по-зле. Освен пълното АВСД, което каза че дори тук може да се оперира и човека да живее нормален живот, има деградация на едната камера, за сметка на другата, което било много сериозен проблем, който не може да се оправи и бебето няма шанс за живот.

След това предвид и позитивният резултата за Даун ме насочиха за прекратяване и в понеделник ще ме приемат.

Тежко ми е, но съм благодарна, че има диагностика и че разбрахме за този проблем сега, а не да загубим бебето при раждането или малко след това.

# 3 309
Момичета, не ходете в Майчин дом. Когато аз прекъсвах бременност в Селена, имаше едно момиче, с което си писах, тя беше в Майчин дом. Такива ужасии претърпя, как оцеля, не знам! Относно хорионбиопсия пти обърната матка - аз съм с обърната и 2 пъти ми правиха, не е имало никакъв проблем. 
Д-р Б.Стоилов в Пловдив ми я прави, изобщо не усетих какво става, много лека ръка и невероятен специалист по фм.

# 3 310
Момичета, не ходете в Майчин дом. Когато аз прекъсвах бременност в Селена, имаше едно момиче, с което си писах, тя беше в Майчин дом. Такива ужасии претърпя, как оцеля, не знам! Относно хорионбиопсия пти обърната матка - аз съм с обърната и 2 пъти ми правиха, не е имало никакъв проблем. 
Д-р Б.Стоилов в Пловдив ми я прави, изобщо не усетих какво става, много лека ръка и невероятен специалист по фм.

Относно хорионбиопсията не е точно така. Очевидно зависи как точно е позиционирана матката като е 'обърната', аз сега влязох в 14 седмица, след 4 дни съм отново на преглед за да се види ще е ли възможно вече да ми се направи хорионбиопсия, тъй като на последния преглед преди почти 2 седмици все още коремно на ехограф нямах никаква видимост, съответно в тази ситуация няма как да се направи инвазивно изследване при което с игла се взима материал през корема. Тъй че обърната матка и възможността за хорионбиопсия е относително - изцяло зависи от положението на матката, а също и от положението на плода в матката.
Стискайте ми палци в четвъртък да може вече да ми се направи, защото се побърквам, и повръщането ми се влошава, има вероятност заради него да вляза за 3типът в болница дори преди четвъртък.... Чувствам се в капан. Само се моля вече да ми направят хорионбиопсията и да имаме яснота.

# 3 311
Момичета, и аз съм с обърната матка и с хорионбиопсия, но тя не е определяща. Определящо е положението на плацентата. Моята плацента е висока и предна. Чувала съм, че със задната плацента се взима по-трудно материал. Стискам палци за благодприятен развой на събитията Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 13:33 от Gery666_

# 3 312
Момичета, и аз съм с обърната матка и с хорионбиопсия, но тя не е определяща. Определящо е положението на плацентата. Моята плацента е висока и предна. Чувала съм, че със задната плацента се взима по трудно материал. Стискам палци за благодприятен развой на събитията Simple Smile
Дам, моята плацента е задна... Всички къси клечки

# 3 313
Последният пост е мой, но продължавам да търся информация. Много се притеснявам, че е възможно на 3ти, заради задната плацента пак да не мога да направя хорионбиопсията, а много искам нещата да се изяснят вече. Това чакане, докато се опитвам да задържа глътка вода или лъжица храна (и така вече 47 ден) определено започва с всеки ден да ми влияе все по-зле на психиката.

Искам да попитам има ли някоя от вас, на която все пак лекар е направил хорионбиопсия, въпреки че на друго места му е била отказана, заради обърната матка и задна плацента? Съответно, ако има, ако може да сподели при кой лекар и къде.

Предварително благодаря!

# 3 314
При др Стратиева бяхте ли? (Малко по диагонал чета в темата)
Питам, защото когато аз се уговарях за амниоцентезата с нея (според всички лекари беше вече късно за хорионбиопсия, а за амниоцентеза трябваше да чакам още
3 седмици) тя каза, че няма проблем и би направила хорионбиопсия и в тази седмица, не я притесняваше позицията на плацентата (беше много ниско все още, плюс обърната матка).

Общи условия

Активация на акаунт