Отговори
# 3 315
При др Стратиева бяхте ли? (Малко по диагонал чета в темата)
Питам, защото когато аз се уговарях за амниоцентезата с нея (според всички лекари беше вече късно за хорионбиопсия, а за амниоцентеза трябваше да чакам още
3 седмици) тя каза, че няма проблем и би направила хорионбиопсия и в тази седмица, не я притесняваше позицията на плацентата (беше много ниско все още, плюс обърната матка).

Свързах с нея, още утре ще ме прегледа в Оскар Клиник, когато и разказах всичко, обърната матка и задна плацента въобще не я 'впечатлиха' като пречка, дано не се окаже, че съм някакъв шантав случай.
Много се надявам още утре да каже, че ще може да ми направи изследването, стискайте ми палци.

# 3 316
Цитирам какво ми каза на мен - “Човек с опитна ръка няма от какво да се притеснява”
Стискам палци да се развият нещата по най - добрия начин!

# 3 317
Стискам палци! Знам през какво минаваш!

# 3 318
Аз съм от големите фенове на Стратиева. Сигурна съм, че ако нещо може да се направи - няма да се поколебае. Успех ви пожелавам!

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 22:31 от Celeste_10

# 3 319
Най-вероятно още в сряда д-р Стратиева ще ми направи хорионбиопсия. Каза, че няма да е много лесно, заради плацентата, но ще се справи. Най-вероятно друг лекар нямаше да се съгласи и щях да чакам още седмици за амниоцентеза...
За момента няма никакви визуални маркери, дори трискупиданата регургитация вече не е на лице.
Най-важното е, че скоро ще имаме финална диагноза.

Според д-р Стратиева от Афродита, където правих базовия пакет на Vision НИПТ теста и даде положителен резултат би трябвало да покрият част от разходите за хорионбиопсията. Някой има ли представа дали има такова нещо?

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 13:43 от A_leahi_M

# 3 320
Имаше такава клауза, когато правих Вижън. Но не ставаше ясно дали те покриват разхода в определена болница/ специалист и тн. Обадете им се още сега

# 3 321
Имаше такава клауза, когато правих Вижън. Но не ставаше ясно дали те покриват разхода в определена болница/ специалист и тн. Обадете им се още сега

Оставям го да се знае, ако и друг се интересува занапред. За другите тестове не знам, но от Афродита (правен Vision - базов пакет) при положителен резултат покриват 250лв, но само от амниоцентеза. За хорионбиопсия - нищо.

# 3 322
На мен от положителен резултат от Нифти ми покриха сумата от теста (1200 лв) и амниоцентезата , която вече не помня какви пари беше..

Оставям го да се знае, ако и друг се интересува занапред. За другите тестове не знам, но от Афродита (правен Vision - базов пакет) при положителен резултат покриват 250лв, но само от амниоцентеза. За хорионбиопсия - нищо.

# 3 323
Хорионбиопсията потвърди резултата от НИПТ теста - синдром на Даун.
Следящият ми лекар е в св.  София и ще прав там аборт.
Моля, който е минал през това да сподели (може и на лично) как протича . В 14 +5 г.с съм.

# 3 324
Моля, който е минал през това да сподели (може и на лично) как протича . В 14 +5 г.с съм.

В коя Св. София? Бившата Тина Киркова ли? Кой те следи, ако си там?

# 3 325

Тази, която се намира на бул. България.
Д-р Кобаков

# 3 326

Д-р Кобаков

Аз бях в другата. Уплаших се да не си там.
Съжалявам, че ще трябва да минеш и през това. Аз бях в 16г.с. и мога да ти кажа най-общо как беше при мен.
Дадоха ми орално да взема едни таблетки по схема, поставиха други вагинално и зачакахме. При мен се наложи и второ поставяне вагинално и чак тогава започна родова дейност. След като родих и плацентата ме упоиха за малко, за да направят проверка всичко ли се е изчистило. Задържаха ме още ден да следят да не направя инфекция и ме изписаха.
Като съвети мога да ти дам да си вземеш нещо сладко и въобще някакви гризини за след това. Превръзки също. На мен ми беше за първи път и не знаех, че ще ми трябват повечко, та ми донесоха по спешност.
За по време на чакането те съветвам да си вземеш книга или нещо друго, което да те разсейва от случващото се.
Стискам палци всичко да мине бързо и леко! Пиши, когато имаш нужда, тук сме.

# 3 327

Д-р Кобаков

Аз бях в другата. Уплаших се да не си там.
Съжалявам, че ще трябва да минеш и през това. Аз бях в 16г.с. и мога да ти кажа най-общо как беше при мен.
Дадоха ми орално да взема едни таблетки по схема, поставиха други вагинално и зачакахме. При мен се наложи и второ поставяне вагинално и чак тогава започна родова дейност. След като родих и плацентата ме упоиха за малко, за да направят проверка всичко ли се е изчистило. Задържаха ме още ден да следят да не направя инфекция и ме изписаха.
Като съвети мога да ти дам да си вземеш нещо сладко и въобще някакви гризини за след това. Превръзки също. На мен ми беше за първи път и не знаех, че ще ми трябват повечко, та ми донесоха по спешност.
За по време на чакането те съветвам да си вземеш книга или нещо друго, което да те разсейва от случващото се.
Стискам палци всичко да мине бързо и леко! Пиши, когато имаш нужда, тук сме.
Благодаря за споделянето.
Мисля си, че като се информирам как ще протече и ще ми е по-спокойно, но не е съвсем така.
Притеснява ме това с прием на лекарства през уста (аз продължавам да повръщам сериозно), дано с дегана там имам късет да ги усвоя.
Това действие се развива няколко часа, ден?
Родовата дейност болезнена като при истинско естествено раждане ли е?
Превръзките са за кървене, предполагам? То и след изписването ли продължава?
Аз ям (силно казано) само плодово кис. мляко и варени картофи последните три седмици, ще се подготвя с тях освен.

# 3 328
И аз повръщах, но лекарството не го върнах.
Иначе обикновено пиеш през устата и след 48ч слагат вагиналните през 6ч при нужда.
При мен беше 13гс. и болките бяха силни, но не и непоносими. Според мен не са като при истинско раждане. Не мога да сравня, защото после имам секцио.
Прегръдки и успех!

# 3 329
При мен всичко приключи с 2 напъна, бях в 20та седмица, случи се много бързо, нямаше време за упойка. Същата схема с хапчета - през устата едно, чакаш 24 часа, после другите вагинално.
В ранна седмица си, не си го представяй като пълномащабно раждане на 3 кила бебе. Попитай как ще се случва обезболяването, за да си спокойна. Стискам палци да приключи бързо и да продължиш напред Heart

Общи условия

Активация на акаунт