Отговори
# 3 330
Между хапчетата и старта на процеса с вагиналните са цели 48 часа... Представях си всичко в рамките на ден.
А имате ли представа дали обърнатата матка в комбинация със задна и ниска плацента е от значение за протичането на аборта?

# 3 331
Единствената плацента, която би била проблем е ниско разположената или направо върху самия цервикален канал. При мен беше така, затова и чаках до 20 седмица. Обърнатата матка, която също имам, също не е фактор.

# 3 332
Момичета, изчитам темата назад, сега разбирам, че аборт не се прави в АГ отделение, а в Патология. Тоест няма как са го прави следящият ме лекар, нали така?
За Света София срещнах името на д-р Иван Димитров доста пъти. Ако все още работи там, бих ли могла да го избера? И ако има избор на екип, в предвид неясния предварително точен момент, то все пак този лекар ще бъде ли там?

Единствената плацента, която би била проблем е ниско разположената или направо върху самия цервикален канал. При мен беше така, затова и чаках до 20 седмица. Обърнатата матка, която също имам, също не е фактор.
Леле, само да не се окаже, че съм такъв случай, знам само, че е задна и ниска.
Според д-р Стратиева, която ми прави онзи ден хорионбиопсията мога да направя аборт именно още сега, но и тя е единствената, която се реши да ми направи хорионбиопсията.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 23:38 от A_leahi_M

# 3 333
  • София
При мен също беше както го описват момичетата, бях същата седмица, разликата беше, че вагиналните хапчета не ми действаха, може би 3 дена ми ги слагаха и само кървях много без контракции, не ми даваха да ям през целия ден, бях обезумяла от страх, накрая се молех да ми правят направо абразио, но шефа на отделението не разреши (което си беше правилно решение, но аз не разсъждавах трезво) накрая ме оставиха един ден без да слагат хапче за да си почина и нахраня и на следващия ден вече се случиха нещата няколко часа след като го поставиха.
Честно казано явно бях някакъв единичен случай,  всички доктори така казваха, а те се изредиха всички на визитация за целия ми престой в болницата.
Бях с епидурална упойка и въпреки това много ме болеше, сложиха и допълнително, мисля, че не бяха я поставили добре, защото според анестезиолога с тази доза след като свърши всичко краката ми ще са схванати, но въобще нямах проблем, дори ме приспаха с пълна упойка защото не можаха да направят абразиото след това, понеже се стягах от болка.
Нямам идея дали болката беше като истинско раждане, защото после бях със секцио.
Аз почти не кървях след като премина всичко.
Кураж момиче Heart

# 3 334
Момичета, изчитам темата назад, сега разбирам, че аборт не се прави в АГ отделение, а в Патология. Тоест няма как са го прави следящият ме лекар, нали така?
За Света София срещнах името на д-р Иван Димитров доста пъти. Ако все още работи там, бих ли могла да го избера? И ако има избор на екип, в предвид неясния предварително точен момент, то все пак този лекар ще бъде ли там?

Леле, само да не се окаже, че съм такъв случай, знам само, че е задна и ниска.
Според д-р Стратиева, която ми прави онзи ден хорионбиопсията мога да направя аборт именно още сега, но и тя е единствената, която се реши да ми направи хорионбиопсията.

На мен не ми разрешиха преди избор на екип.Лежи се в Патология да.
Мой съвет е вижте в болница Надежда, за да си спестите много неща от 1АГ Света София ,наистина ще платите около хиляда лева но ако имате възможност, наистина го направете.
Имам приятелка с аборт в Надежда а аз от личен опит,НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ 1АГ за прекъсване,ще ви спестя подробности за да не ви травмирам излишно.

# 3 335
  • София
Аз доколкото разбирам, няма да е в 1аг Св. София (бившата Тина Киркова) , а в тази на бул.Булгария.
Иначе, да аз бях в Надежда, хубавото е, че правят всичко възможно да те настанят в самостоятелна стая, в началото бях с друти 2 момичета и ми беше доста тежко, защото те лежаха за задържане.

# 3 336
За Надежда как се случват нещата, ако отида в понеделник към кой трябва да се обърна, чака ли се някъде с часове, аз  физически съм много отпаднала, ще ме настанят ли веднага, въпросната комисия какво представлява, ако ме настанят ще може ли пак да се действа по аборта веднага, тази комисия чака ли се, въобще не ми е ясно.

Дано не пречи да ми вливат банки и за повръщането, докато се чака финала, защото ако се проточи и трябва да ми се гади през цялото време и да повръщам...

Не ме притеснява плащането.
Притеснява ме всичко коетоо следва.
Раждала съм първото си дете естествено, вярно преди 16 години, и сега щях да родя естествено, ако имах такъв избор, а всъщност абортът и всичко много ме плаши... А най-много ме плаши да не ми откажат, и заради ниска плацента да ме карат да чакам седмици, вече чаках цели 3, защото никой не искаше да ми направи хорионбиопсия. Вече съм с 12 кг надолу, като ходя по прегледи съпругът ми ме носи на ръце, защото не мога да извървя 150 метра от паркинга до входа на сградата...

Никой ли няма опит с аборт в св. София?

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 08:13 от A_leahi_M

# 3 337
+1 за Надежда.
Стегната организация и много грижовен персонал. Няма избор на екип, но няма и смисъл. Всички знаят какво правят.
Бях сама в стая, наглеждаха ме без да досаждат, имах визита от психилог и масажист.
Може да им звъннете и да кажете каква е ситуацията с вас и да кажат какво могат да направят.
В която и частна болница да идете, не мисля че ще ви оставят да ви е зле.
Виж, в държавните е вече друга работа.

# 3 338
Подкрепям горното!
Аз също бях в Надежда. Няма да сбъркате ако отидете там.

# 3 339
За жалост отношението в повечето Бг болници не е на нужното ниво. Аз бях в патологията в Майчин дом. Обстановката е отврат.. Бях почти в 19 седмица. Чисто от медицинска гледна точка се справиха добре, след това забременях отново и въпреки опасенията за проблеми с шийката, всичко беше наред. Дано мине бързо и безболезнено. Седмицата е ранна и ще преценят кое е най-добре за вас!

# 3 340
+1 за Надежда.
Стегната организация и много грижовен персонал. Няма избор на екип, но няма и смисъл. Всички знаят какво правят.
Бях сама в стая, наглеждаха ме без да досаждат, имах визита от психилог и масажист.
Може да им звъннете и да кажете каква е ситуацията с вас и да кажат какво могат да направят.

За Надежда как се случват нещата, ако отида в понеделник към кой трябва да се обърна, чака ли се някъде с часове, аз  физически съм много отпаднала, ще ме настанят ли веднага, въпросната комисия какво представлява, ако ме настанят ще може ли пак да се действа по аборта веднага, тази комисия чака ли се, въобще не ми е ясно.

Ще се опитам днес да се свържа с болницата, но в предвид, че е събота не знам ще успея ли.

# 3 341
+1 за Надежда.

Ще се опитам днес да се свържа с болницата, но в предвид, че е събота не знам ще успея ли.

Отивате директно имат 24/7 дежурен кабинет,обяснявате на регистратура за какво става въпрос и ви насочват към този кабинет и ако сте да прием ви приемат

# 3 342
Звънни в кол центъра, обясни им всичко, най-вече с повръщането, защото това е особеното в случая.
Предполагам ще върнат обаждане с информация. Разрешението за аборт е на база хорионбиопсията, обикновено доктор Чачева (тя е фетален) подписва документите. В моя случай, понеже вече беше адово чакане и наистина щях да полудея, след прегледа и разговора с нея още на следващия ден ме приеха. Под комисия не си представяй някакви хора да разпитват нещо, а ти пред тях да се обясняваш. Преглед, запознаване с документация, обяснение какво следва, обажда се в Патологичното да пита каква е организацията към момента там и кога могат да приемат. Дори и да не е тя, протоколът е този.

Допълвам се - или наистина направо отивате на място и казвате, че искате да ви приемат.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 08:48 от hardcandy

# 3 343
И един глуповат въпрос, докато сте в болницата за прекъсване на бременността, в предвид случващото се предполагам, че не ви идват съпрузите на свиждане. Питам, тъй като аз съм все по болници и съпругът ми идва всеки ден, а май е добре да премисля всичко, от което бих имала нужда и да постъпя така, да не разчитам на свиждане?

Благодаря, момичета, реших да направя аборта в Надежда.
На телефон не успях да се свържа с болница Надежда, но съпругът ми отиде на място да разбере дали и как в понеделник може да ме приемат там за прекъсване на бременността.
Казали са с всички документи (най-вече хорионбиопсията) да сме там в понеделник. Ще ме прегледа лекар, и ако има свободно място в отделението ще ме приемат.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 16:19 от A_leahi_M

# 3 344
Момичета, ето че и аз преминах през аборта.
Както споделих избрах Надежда, благодаря за препоръките, правилен избор беше.
Не ме приеха в понеделник, както се надявах, а във вторник.
След приема пих таблетка, чието име не разбрах, гадеше ми се през цялото време. След 48 часа (всъщност бяха към 40) вчера сутринта в 6 поставиха две таблетки вагинално. Бях се наплашила доста какво следва и най-много се надявах да мине всичко в рамките на деня. Към 9 започнаха болките, като при цикъл, не съм искала обезболяващи, в 10 трябваше да изсмуча таблетка топогин (следващата трябваше да е в 14). Позадрямах и към 12 и 30 се притесних, че нещо процесът е спрял и кой знае колко ще се проточи станах да отида до тоалетна, и усетих нещо да се спуска, както по време на цикъл понякога се усеща... и така да не описвам в детайли, звънях на аларма, дойдоха момичетата, по-късно осъзнах, че това е била същинската част, чак когато в операционната ми казаха, че сега ще ме приспят да ме изчистят. Не бях чела тук за такова развитие на нещата, но съм благодарна, че до обяд всичко беше приключило. Днес ще ме изпишат. Кръвното ми е ниско и ми премалява като стоя изправена, но предполагам е и, защото организмът ми е тотално изтощен. Като че ли не ми се и гади толкова вече, надявам се това с повръщането да приключва възможно най-скоро.
Един двумесечен кошмар с ужасен край.

Общи условия

Активация на акаунт