Радарен детектор

• 6 409
  • 111
  •   1
Отговори
# 75
ще си позволя да се самоцитирам

...
народ, който кара така идиотски, си заслужава съдбата и управниците
...
Не се цитирай , а публикувай цяла книга. Joy Joy Joy
Спирам да спамя в темата. Sunglasses

# 76
ще си позволя да се самоцитирам

...
народ, който кара така идиотски, си заслужава съдбата и управниците
...
Аз пак не разбрах. Какво значи "идиотски"???
Защо реши, че кара "идиотски"? Едно е да надвишиш малко скоростта, /колкото да те глобят / -друго е да караш идиотски. Naughty
И коя съдба, от кои управници? Висящите чакали катаджии. Разбирам да са свестни, и да не приемат рушвети, та парите да отидат там където трябва, отколкото да идат в техните джобове.
Няма пък, и аз ще си купя такава джажда. Joy
Честно да си кажа, и аз надвишавам /ама леекинко/ ограниченията.

# 77
По твойта желязна логика , аз не трябва да излизам от затвора. Законите са за това , да се нарушават.Не вярвам да си толкова примерен.
За да си закононарушител, не е необходимо да си лежал в затвора. Максим например не лежа.
Колко примерен? Не съм, но не се гордея с това, не го афиширам. Срам ме е. Embarassed

# 78
Вълкът е много прав, но се изисква определена степен на еволюция на съзнанието, за да се разбере позицията му.
Едно е да счупя кошче за боклук в парка, съвсем друго да използвам въпросната джаджа.
Време е да се заключи това недоразумение.

# 79
Вълкът е много прав, но се изисква определена степен на еволюция на съзнанието, за да се разбере позицията му.
Едно е да счупя кошче за боклук в парка, съвсем друго да използвам въпросната джаджа.
Време е да се заключи това недоразумение.
Нелепият пример който даваш ,показва колко ти е еволюирал сивака. Joy Joy Joy

# 80
И двете са нарушение на закон или морална норма.
Исках да акцентирам на сериозността на второто, който трябваше, ме е разбрал.
Няма да коментирам твоя "сивак", очевидно е за какво иде реч.  Wink

# 81
Понеже говорите за нарушение на закона, бъдете така добри и посочете кой член от кой закон се нарушава.

Престъпник е човек, извършил престъпление посочено в НК и осъден с влязла в сила присъда.
Закононарушител е човек, нарушил закон.
Разлика има. Закононарушителят може да не е престъпник.

# 82
Престъпник е човек, извършил престъпление посочено в НК и осъден с влязла в сила присъда

Ах, да, точно така. Тоест искаш да кажеш, че България - фактически погледнато -  си е една бяла и добра държава без престъпници, нали?

В случая никой не говори за престъпление, а за престъпно намерение. Дели ги ръка разстояние и едното винаги поражда другото. Надали има човек, който се качва на колата си с изричното намерение да разплеска нечий мозък из околния пейзаж.

# 83
Ами ти започна да обиждаш първа. Даже не от тук, а от по-напред. От кой бил мъж, и кой не бил.
Това, че ти си автор на темата, не ти дава никакви права. Или можеш да си я водиш в необходимата насока, или не можеш.
Нарушението на закон, пък бил той и за движение по пътищата, си е нарушение. Даваш пари за детектор, с намерението да го нарушаваш. Престъпник е гражданин, престъпил закона. Закононарушител. В много полезната ти тема ти ни учиш как.
Много добре знаеш, че съм рецидивист с два бана, и ме предизвикваш, нали? Ако аз съм дребнав и отегчителен, да ти кажа каква си. Снобка си. Сега отиди си купи нещо, което нямаме, и ела да пуснеш тема, да те светнем за какво е.
Е,какво толкова,че не те смятам за мъж.Толкова ли е важно моето мнение за теб?Аз никого не съм обидила първа,по-скоро мен се опитаха да обидят.Не нарушавам закона,защото няма забрана за радарните детектори.А че си рецидивист,честно казано не знаех,защото не се интересувам.Заклевам се.Смешно е да си мислиш,че мечтата ми в този живот е да те баннат.

# 84
Престъпник е човек, извършил престъпление посочено в НК и осъден с влязла в сила присъда

Ах, да, точно така. Тоест искаш да кажеш, че България - фактически погледнато -  си е една бяла и добра държава без престъпници, нали?

В случая никой не говори за престъпление, а за престъпно намерение. Дели ги ръка разстояние и едното винаги поражда другото. Надали има човек, който се качва на колата си с изричното намерение да разплеска нечий мозък из околния пейзаж.

Каквото исках да кажа - го казах.
Нямам никакво намерение да дискутирам установени юридически термини. Ако някой има желанието да ги оборва, то не следва аз да съм му адресат.
Също така, не мисля  да изнасям лекции по наказателно и административно право на хора, които очевидно си нямат и понятие за какво точно говорят.

"В случая никой не говори за престъпление..."
Нима?

И пак да повторя - употребата на пасивни антирадари не е забранена. Следователно, който притежава такъв нито нарушава закона, нито извършва престъпление, още по-малко пък - нарушава морални норми. Не разбирам защо подскачате до тавана от тази тема? Ако идеята ви е да насочите някого към разумно шофиране и спазване на правилата за движение или принципно да изкажете възмущението си от неразумни шофьори, то не това е начина. Грубият тон и обидите към потребител, когото въобще не познавате, нито пък знаете как шофира са меко казано неуместни. Не искам да адвокатствам на Шанел, обаче масово във форума във почти всяка тема някой се прави на специалист и се заяжда на дребно.
Имала била джаджа и значи автоматично е за разстрел. Ами и аз имам пушка в нас. И ножове имам. Това какво означава - че съм убиец ли?
Вярно че е жега навън и вероятно са ви се поразмекнали мозъците, ама хайде спрете се с нелепите обвинения и заяжданици.

п.п. не се чувствайте длъжни да ми отговаряте, защото няма да споря с радио точки.  Wink

# 85
За мое най-голямо щастие имам някаква обща култура в областта на правото, затова много внимателно боравех с термините, дори мисля, че не съм използвала такива.
Що се отнася до моралните норми-за твоите или за моите говорим, защото морални норми по света много?  Wink
Ще се съгласиш също, че правото не може да покрие всички аспекти на човешкия живот, има си едни неписани морални правила, които малко или много направляват живота ни в руслото на овладения хаос.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 21:57 от zila1

# 86
Зила, ще се съглася с теб, но първо формулирай коя е  морална нормата, която според теб е нарушена от притежаването на джаджата?

# 87
  • на брега на морето
Зила, ще се съглася с теб, но първо формулирай коя е  морална нормата, която според теб е нарушена от притежаването на джаджата?

Намерението да я ползва за прикриване на нарушение, може би newsm78

# 88
Норма силно казано, но в моите очи всякакви устройства, целящи заобикаляне на някакъв вид отговорност, не са приемливи. Особено когато последствията излизат извън собствената ми цялост и сигурност.
Мисля, че е въпрос на време да се забранят и пасивните антирадари със закон у нас.

# 89
  • София
Проблемът изобщо не опира в моралмите норми.
Проблемът засяга красивите жени, шофиращи големи черни и скъпи МПС-та.
Разбира се, аз не за пръв път се сблъсквам с този феномен, който дефинира шофирането на скъпо МПС от красива жена за неморално задължително, но наистина аз не виждам никакъв смисъл да се дискутира този толкова стар въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт