Радарен детектор

• 6 391
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
Радарите, предназначени да засичат скорост на метални подвижни обекти, работят на следният принцип: Излъчват импулс с висока честота, върти ми се нещо в главата за 13.7 МГHz, и приемат отразения, като отчитат времето. След точно определено време излъчват втори импулс, и пак отчитат времето. Скоростта на подвижния, изследват обект е правопропорционална на разликата в тия две времена. По старите радари аналогово преобразуваха тази разлика в скорост в км/час и го показваха на стрелкови уред. Съвременните го преобразуват с аритметико-логически устройства, което позволява да отчитат скоростта и на отдалечаващ се обект, и от движещ се обект да засичат и изчисляват скоростта на движещ се обект.
По принципа на действие си антирадарите от тук нататък работят на два различни принципа.
Пасивните засичат по честота излъчениият импулс, генерират звук в чуваемия спектър, който водача чува. Не ми е известно, ако радарът е включен, но не засимча, дали излъчва нещо. Т.е. ако един пътен полицай е скучал 10-15 минути и рече да засече точно вас, дали няма да чуете предупреждението късно, т.е. когато вече ви е отчел скоростта. Електромагнитни импулси с такава висока честота не се разпостраняват надалеч, защото лесно заглъхват от гънките на местността и от масивни сгради, с железобетонни конструкции.
Активните радари излъчват постоянно такава честота. Радарът излъчва импулс и моментално получава такъв, който възприема като вече отразен. Което физически отговаря на ситуацията, че автомобила е непосредствено до него. Излъчва втори, и веднага възприема сигнала от антирадара като негов, отразен. Разликата във времената е нула, т.е. скоростта е нула.
Активен радар видях през 1982г. Водачът го глобиха 200 лева по друг закон, за неправомерно излъчване в ефир.
За мен и двата вида радари са опит за заобикаляне на закона.

П.П. Какво за възрастта, ако не бях си я турил в профила, много щеше да знаеш каква е. Когато съм изучавал радиолокация в града ти, твърде вероятно е баща ти да не е познавал майка ти. Което няма никакво значение. Законът дели гражданите на 18- и 18+.

# 61
Вълчо , не можах да схвана .... притежанието на радарен детектор и други екстри във возилото , въпрос на престиж ли е?За хора които са нон стоп на път , съвсем нормално /да не кажа задължително/ да ползват РД.

# 62

Ами в Гърция например, изобщо не се интересуват активен ли е, пасивен ли е, включен или изключен е. Глоба 2000 евра. Аз лично би трябвало да сляза от колата си, да им дам ключовете, и да сме квит.

Аз не съм по-престижностите. За това си има потребители. Оставам с впечатление, че да имаш много екстри, високотехнологични джаджи, е престижно, да.
Може да ти завиждат във форума, следователно е престижно. Пък ако не ти завидят, лошо. Тогава казваш, че те плюят, че са нещастници, че водят лош живот, че са в критичната - каквото ти дойде наум. Длъжни са да те забележат, да се откроиш.
Може да пуснеш тема - кое е престижно във форума.

# 63

Ами в Гърция например, изобщо не се интересуват активен ли е, пасивен ли е, включен или изключен е. Глоба 2000 евра. Аз лично би трябвало да сляза от колата си, да им дам ключовете, и да сме квит.

Аз не съм по-престижностите. За това си има потребители. Оставам с впечатление, че да имаш много екстри, високотехнологични джаджи, е престижно, да.
Може да ти завиждат във форума, следователно е престижно. Пък ако не ти завидят, лошо. Тогава казваш, че те плюят, че са нещастници, че водят лош живот, че са в критичната - каквото ти дойде наум. Длъжни са да те забележат, да се откроиш.
Може да пуснеш тема - кое е престижно във форума.

Във Франция също са забранени антирадарите , но там има култура по пътищата.
Византийците не ми ги споменавай даже. Joy Joy Joy
П.п Хемингуей не беше ли накакъв алкохолик? Joy Joy Joy
Това за темата е идеа , ще лъсне голата истина  .

# 64
Да, като закъсал за кинти, е пишел. Като вземе кинтите е отивал на сафари и си купувал алкохол. Освен на сафари, веднъж е отишъл на война. Като му е писнало от войната, е фъснал с една мед сестра. Написал книга, и с парите отишъл на сафари. Жените в живото му са се появявали, без това да му коства усилие. Евалла. Не само, че не се е депилирал, но дори не се е бръснел.

# 65
  • на брега на морето
пък понякога се отпускам и карам по-бързо.
Ами консултирай се с километража, вместо с детектор. Тъкмо е по-разбираем. Grinning

Яко   tooth

# 66

П.П. Какво за възрастта, ако не бях си я турил в профила, много щеше да знаеш каква е.
О,паметта ти изневерява.Точно след  моя констатация,ти си сложи една възраст 100 в профила.Но въпросът не е във възрастта,о не!А в това,че ти си дребнав и отегчителен.Аз зададох въпрос за честотите-ти защо не ми отговори,щом знаеш?Аз знам защо-защото в моя тема ти не би отговорил полезно,ти просто би се разходил като мишок из темата.Ей така,колкото да кажеш "цър","цър".

# 67
  • Варна
Chanel излагаш се!

# 68
какво ви става на вас?Аз поисках помощ за нещо,което не разбирам.Попитах първо в  бг мама.От един-двама получих адекватна намеса.На другите не разбирам,какво ви има.Не съм ядосана,не съм подразнена,за първи път недоумявам,какво наистина ви има.За мен темата е приключила,това,което исках го научих.Благодаря отново на тези,които ми помогнаха.

# 69
Джоел,ти сигурно водиш много труден живот,сигурно си много нещастна.Такава злоба строи от теб,че всеки път когато пишеш си представям как кашляш и се давиш,от преглътнатата слюнка.Защо не посетиш психотерапевт?И карай внимателно.
Ами ти започна да обиждаш първа. Даже не от тук, а от по-напред. От кой бил мъж, и кой не бил.
Това, че ти си автор на темата, не ти дава никакви права. Или можеш да си я водиш в необходимата насока, или не можеш.
Нарушението на закон, пък бил той и за движение по пътищата, си е нарушение. Даваш пари за детектор, с намерението да го нарушаваш. Престъпник е гражданин, престъпил закона. Закононарушител. В много полезната ти тема ти ни учиш как.
Много добре знаеш, че съм рецидивист с два бана, и ме предизвикваш, нали? Ако аз съм дребнав и отегчителен, да ти кажа каква си. Снобка си. Сега отиди си купи нещо, което нямаме, и ела да пуснеш тема, да те светнем за какво е.

# 70
Джоел,ти сигурно водиш много труден живот,сигурно си много нещастна.Такава злоба строи от теб,че всеки път когато пишеш си представям как кашляш и се давиш,от преглътнатата слюнка.Защо не посетиш психотерапевт?И карай внимателно.
Ами ти започна да обиждаш първа. Даже не от тук, а от по-напред. От кой бил мъж, и кой не бил.
Това, че ти си автор на темата, не ти дава никакви права. Или можеш да си я водиш в необходимата насока, или не можеш.
Нарушението на закон, пък бил той и за движение по пътищата, си е нарушение. Даваш пари за детектор, с намерението да го нарушаваш. Престъпник е гражданин, престъпил закона. Закононарушител. В много полезната ти тема ти ни учиш как.
Много добре знаеш, че съм рецидивист с два бана, и ме предизвикваш, нали? Ако аз съм дребнав и отегчителен, да ти кажа каква си. Снобка си. Сега отиди си купи нещо, което нямаме, и ела да пуснеш тема, да те светнем за какво е.
По твойта желязна логика , аз не трябва да излизам от затвора. Законите са за това , да се нарушават.Не вярвам да си толкова примерен.Аз перманентно съм в нарушение и не се гордея с това.Каквато е държавата , такъв и народът .Не защитавам никой , но бъдете малко по -толерантни.

# 71
Каквато е държавата, такъв и народът

Грешиш. Какъвто е народът, такава и Държавата. Докато хората правят каквото си искат /оправдавайки се с Нея/ и Тя ще им отвръща със същото - те ще си купуват антирадари, Тя ще им предлага антиполицаи и всичко ще е точно.

# 72
Каквато е държавата, такъв и народът

Грешиш. Какъвто е народът, такава и Държавата. Докато хората правят каквото си искат /оправдавайки се с Нея/ и Тя ще им отвръща със същото - те ще си купуват антирадари, Тя ще им предлага антиполицаи и всичко ще е точно.
Грешка е да , че не живея в Марсилия  или  Калахари .И за двете места нямаше да ми трябват такива "екстри".

# 73
ще си позволя да се самоцитирам

...
народ, който кара така идиотски, си заслужава съдбата и управниците
...

# 74
Е, то тук голяма боза е станала за един детектор.
Какво лошо има в това, че някой си има такъв?
Еми, и аз бих искала да имам...ама нямам Joy
Още малко, и ще я изкарате убийца /да не чува дявола/
Не се ли замисляте, че това нещо не се използва, всеки ден, но по някога е наложително?
Дълъг път, море, полицаи чакащи по пътя някой да надвиши 10км. от допустимото и да търкат ръчички, и да си казват:
 "О, тази кукла, в скъпа кола, ще се изръси доволно" Sunglasses
Не е казано, че трябва да летиш с 200км за да си сложиш тази екстра.
99 на 100 от шофьорите надвишават позволената скорост. Значи ли това, че всички са заплаха за народа? А вие шофьори? Спазвате ли до точност ограниченията?

Общи условия

Активация на акаунт