Приспиването ме влудява

• 14 916
  • 227
  •   1
Отговори
# 165
Че то е било отделено чак на 5 години, твърде голямо, нормално е това да му повлияе. Значи до пет може, изведнъж, без никаква промяна- не може. Нормално е да реагира по някакъв начин. В случая- този.

# 166
  • Пловдив
valerie, поста ти не е отговор на въпроса, който поставих, а нелеп опит за заяждане, гарниран с неумела ирония. Затова и няма да го коментирам. Но искам да те попитам нещо - когато твоето дете се роди, преди/след раждането вие купихте ли му легълце? Само с "да" или "не", ако може.  Simple Smile

И ако можеше тук да се постне една анкета "Колко от майките при раждането на детето купиха легло/кошара за него?" Не знам дали поне една би отговорила, че не е купила легло за бебето. Ако това е толкова ненужна, травмираща и трайно увреждаща психиката на детето вещ, защо всички я придобиват? Ако е съвсем нормално детето до около поне 3 години /гледам така се очертава тук/ няма нужда от собствено легло - колко от вас не купуват кошара, а директно купуват голямо легло? Мисля, че няма да има такива. Но може и да ме изненадате.  Laughing

# 167
Как ще е нелеп опит за заяждане? Ако се приложат някои от техниките за заспиване, нима според вас няма да има последствия за детето? Най-малкото чувството за изоставеност и невъзможност за общуване с родителите, е гарантирано.
Да, купих му. Единствената ми близка приятелка, която имаше дете преди мен, ми казваше че децата само спят и ядат като се родят и съм щяла да си отпочина хубаво след раждането. Не съм била детегледачка, и детска учителка не съм, разбрах много за различните деца след като родих.

# 168
Че то е било отделено чак на 5 години, твърде голямо, нормално е това да му повлияе. Значи до пет може, изведнъж, без никаква промяна- не може. Нормално е да реагира по някакъв начин. В случая- този.

Това беше поредния опит, при предните като малко не се забелязваше напикаването, защото още беше с памперс  Laughing но агресията от недоспиването си я имаше.

# 169
  • Пловдив
Защото аз го тълкувамкато такъв. Както и да е.

Значи, ти купи легло и единствената причина, поради, която го направи е, че имаш една приятелка с дете и тя ти е казала, че децата след като се родят само спят и се хранят. Мдаааа...  Simple Smile

Аз няма да ти отговарям по твоя начин - неиронично и незаядливо - и по тази причина няма да изкоментирам намека ти, че за да си наясно, че едно бебе не "само спи и се храни" трябва да си детегледачка или детска учителка.  Grinning

# 170
Дара, аз не съм от жените, които от петнайсетгодишни са се подготвяли за майчинството с ежедневна среща с деца. Винаги съм харесвала мъниците, но никога не съм се интересувала от подробности за битието им, особено, когато са  в бебешка възраст. Да, сладки ми бяха, малки пухкави човечета и нищо повече. Започнах да ги наблюдавам по-внимателно едва след като имах собствено дете.

# 171
И ако можеше тук да се постне една анкета "Колко от майките при раждането на детето купиха легло/кошара за него?" Не знам дали поне една би отговорила, че не е купила легло за бебето. Ако това е толкова ненужна, травмираща и трайно увреждаща психиката на детето вещ, защо всички я придобиват?
Не разбирам смисъла на въпроса. Купих легло на бебето си преди раждането и до сега си спи в него. Извън къщи е спала в преносима кошара, на разтегателен диван, в спален чувал, надувам дюшек и голямо легло. И в количка.
Темата май беше за приспиването. По какъв начин наличието на приспиване означава, че детето не спи в собственото си легло? Връзката ми се губи.

# 172
,Напомням, че темата не беше за режима или свръхактивността на сина ми, нито как да се отърва от приспиването въобще, а за това, как да го настроя за сън по-успешно, така че да е спокоен, докато заспива. Но това отдавна вече  загуби значение.
защо не помолиш модератор да заключи темата  newsm78
Дара примера за 14-годишното дете спящо в леглото на възрастните е крайно неуместен.Струва ми се че пишеш в темата от нямане какво да правиш. Peace
Към авторката -чела ли си този линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154850.0

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 11:37 от Вили.

# 173
  • Пловдив
Ескарина, не се чувствай длъжна да намираш връзка. Моите чуденки са си мои чуденки и изводите, които правя в тази връзка - пак касаят само мен. Не е необходимо ти да задаваш същите въпроси, да правиш същите връзки и да имаш същите интереси, опит и идеи. В този ред на мисли, не е задължително и смисъл на въпроса да намираш, щом това ти е непосилно. Който иска ще разбере. Аз от valerie разбрах това, което ме интересуваше.  Simple Smile

Темата си намери своя път и се разви в доста посоки. Всеки пише по нея така, както я разбира и това, което желае да сподели. Тя не е стройна конструкция и предполага тълкувания и отклонения.

Вили, примерът е показателен, а не неуместен.

# 174
Ескарина, това, което, предполагам,  се опитва да докаже пред себе си dara ,  за да затвърди някои идеи за по-сполучливи подходи и адекватно поведение е, че родителите са с предварителна нагласа, че нормалното място за сън на детето, е в неговото легло, но след това поради родителско безсилие,  липса на твърдост и непоследователност, допускат детето им да се настани понякога на тяхното легло.

# 175
Ескарина, това, което се опитва да докаже, предполагам, dara е, че родителите са с предварителна нагласа, че нормалното място за сън на детето, е в неговото легло, но след това поради родителско безсилие, твърдост и непоследователност, допускат детето им да се настани понякога на тяхното легло.
коевто съгласете се е проблем на родителя , не на детето Simple Smile

# 176
Оказва се, че в повечето случаи не е никакъв проблем за родителя, а по-скоро за някой друг, страничен компетентен наблюдател и анализатор Laughing. Поради каква причина, не ми е ясно. Сигурно предположения, че увредените и стресирани от натрапено родителско присъствие деца ще срещнат останалите самостоятелни, дисциплинирани, лягащи си в осем всяка вечер, откакто са се родили.

# 177
  • Пловдив
Valerie, виж как всеки прави своите си изводи. Аз пък от темата разбрах, че "увредени и стресирани" са съвсем други деца, а не тези с "натрапено родителско присъствие".

# 178
Може да си спорим до второ пришествие тука, но аз не разбрах най-същественото: защо авторката настоява да приспива лично детето и то върху спалнята? От целия разказ това ме впечатли - мачкане, дърпане за глезени, стискане между крака, ръмжене и прочее екстри, все едно е въпрос на живот и смърт това дете да бъде приспано непременно от нея и непременно на секундата.

Колкото до примера с 5-годишното, че и с 14-годишното, показателни са и още как. С напредването на възрастта всеки навик се изгражда и разгражда все по-трудно. Не виждам на каква логика почива идеята, че изтръгнатото от родителското ложе дете на годинка страда повече от такова на две или пък четири години. Щото се предполага, че все някога и все някак ще се наложи отделно спане. Или не?

Плюс това, ако допуснем, че спането при родителите е жизненоважно за психичното зраве или че действително има деца с високи или каквито там бяха нужди, какво се случва при наличието на две или повече деца? И накрая, как точно се стига до извод, че детето трябва да бъде в денонощен физически контакт с родителя - само плачът ли индикира подобна нужда?

# 179
Оказва се, че в повечето случаи не е никакъв проблем за родителя, а по-скоро за някой друг, страничен компетентен наблюдател и анализатор Laughing.
ако целта е да се хвърлят камъни в моята градина добре  LaughingАко темата трябва да се превръща в чат между вас двете -хубаво - не мисля да участвам . ooooh!
И ако можеше тук да се постне една анкета "Колко от майките при раждането на детето купиха легло/кошара за него?" Не знам дали поне една би отговорила, че не е купила легло за бебето. Ако това е толкова ненужна, травмираща и трайно увреждаща психиката на детето вещ, защо всички я придобиват? Ако е съвсем нормално детето до около поне 3 години /гледам така се очертава тук/ няма нужда от собствено легло - колко от вас не купуват кошара, а директно купуват голямо легло? Мисля, че няма да има такива. Но може и да ме изненадате.  Laughing
не съм купила легло на бебето си все още - изненадах ли те .И все пак до 15 няма начин да спи при мен.

Общи условия

Активация на акаунт