Примерна схема за захранване- 27

• 26 403
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • Видин
Ако правилно виждам и бебето е на 5 месеца ви е много, много рано за сирене и масло  Peace

# 526
  • Варна
искам да въведа млечните мога ли със сирене направо какво трябва да е то (краве, козе) препоръчайте марка, обезсолява ли се преварително,също и за маслото ме интересува колко трябва да дам като за начало  newsm78
Малко ми се вижда бебето за млечни, още 6 месеца няма...
Препоръчителна възраст за включване в менюто на детето
на млечните продукти  е около 10 месеца.

Някой да ме светне, как се приготвя домашен сухар моля...
По спомен се препича и после се суши в тензух на проветриво място...
Или нещо бъркам !?

# 527
  • Варна
Здравейте,
Имам бебе на 5 мес. и половина. Само на кърма сме. Мисля като навърши 6 месеца да го захранвам. Въпросът ми е дали едобре вместо с безмлечна каша да го захраня с млечна каша? Не искам да се цедя. Втория месец давах на малката в продължение на 2-3 седмици по 1-2 пъти на ден по малко АМ от притеснение, че не и стига кърмата, но след като наддаде 1 килограм и реших, че е безмислено и спрях АМ окончателно.

# 528
Pesa,Можеш да правиш кашата с вода,а да кърмиш преди или след даването й.Най-добре кърми ,а след 30-40 мин дай кашата,приготвена с вода.

# 529

Някой да ме светне, как се приготвя домашен сухар моля...
По спомен се препича и после се суши в тензух на проветриво място...
Или нещо бъркам !?

Ами със сигурност се пече във фурната или на решетката или в тава...но за сушенето не съм убедена как става

# 530
Въпросът ми е дали едобре вместо с безмлечна каша да го захраня с млечна каша?

Може, няма пречки. Препоръчително е като за начало да е с АМ кашата де, но е допустимо и да не е с адаптирано (например на Хумана са с такова). А може и да приготвяш безмлечни каши с вода (но тогава не са особено калорични, ако не са хидролизирани).

Мъжа ми чел недочел ми купил каша на ХИП със захар.....Иска ми се да въведа елда, но имам каша със захар на ХИП.

Безмлечната каша на Хип "елда" е БЕЗ добавена захар, ако става въпрос за нея - нещо не гледаш правилно какво пише на опаковката. В добавянето на някакво количество захар по принцип няма нищо страшно, ако то не е голямо. Ако пък кашата или изобщо храната е подсладена с рафинирани въглехидрати - няма никакво значение какви са те, тоест и да има надпис "без добавена захар", ако кашата съдържа голямо количество глюкоза и фруктоза = рекламен трик.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 12:50 от bibona

# 531
  • София
Бибона, мерси за бързия отговор, но става въпрос за елда с плодове на ХИП и си пише баш "захар".
Та се чудя в тази сутуация как да разбера какво значи "много" или "малко" захар?
Пише, че в банановата маса която е 7% има захар, което си е захар в 7% нещо демек нищо, но отделно си има захар, която не е обяснено колко е?
Надпис "без добавена захар" - няма. Има си и ви питам да си купувам ли друга направо, при избор от тези трите каши, макар че тази с млякото ще е след годинка си мисля...

# 532
nora_di аз съм писала и преди, но всички каши които взимах безмлечни досега са все със захар. Ами давам ги, катоне мисля че има кой знае какво количество захар PeaceПоне аз така реших

За ДК- в нашата готвят със сухо мляко и според мен така е по-добре. Няма опасност да се вкисне. В яслата, където ходеше батково изкарваха прясно мляко на Пършевица и се оказа че било развалено всеки път като е в срок на годност Тъй че е по-безопасно да е сухо.
За марки, аз бих заложила на Верея, а има и на My Day някакво за деца над 1год Peace

# 533
Ако правилно виждам и бебето е на 5 месеца ви е много, много рано за сирене и масло  Peace

не бих си позволила ако е на 5 месеца да давам млечни Naughty, от линийката не се вижда добре 8 месеца и 26 дни сме, на 17 прави 9м.

# 534
nora_di, тази каша за която говориш наистина съдържа захар - не е повече от 10% количеството на добавената захар, което означава 25 г в 2 литра каша приблизително ... тоест в 100 мл каша излиза че има 1,25 г, което за мен е абсолютно нищо и смело съм я давала. Тоест ..... до сега дъщеря ми е изяла поне 15 опаковки от нея, абе направо я редувам с други.  Mr. Green Например хидролизираните каши на Ганчев също съдържат 10% захар, но опаковката от 200 г е за 600 мл готова каша (защото е хидролизирана) и всъщност ... е повече от двойно по-сладка. А има и още по-подсладени,  Mr. Green при това на уж по-реномирани производители.

# 535
  • Варна
Благодаря ви много за бързите отговори. Аз не мисля да спирам кърменето или да го замествам набързо, но се чудих, нали уж е най добре да се захрани с еднокомпонентна храна. Ще се ориентирам направо към готовите млечни каши , да речем оризова млечна на Лактана, на Милупа май имаше. Тези безмлечните са супер безвкусни /за мен де/, а аз искам да свикне с вкуса на разни млечни храни и продукти един вид да и отворя апетита, ако разбирате какво искам да кажа. Честно казано се вълнувам от захранването. Не знам от какво зависи формирането на вкуса и желанието за хапване при децата, но имам кака на 2г и 3 месеца, с която и до ден днешен имаме проблеми с яденето. Нея я захраних със зеленчуково пюре.

# 536
  • Видин
Ако правилно виждам и бебето е на 5 месеца ви е много, много рано за сирене и масло  Peace

не бих си позволила ако е на 5 месеца да давам млечни Naughty, от линийката не се вижда добре 8 месеца и 26 дни сме, на 17 прави 9м.
Извинявай, наистина не се вижда добре осмицата, реших, че е петица  Crazy Можеш вече да въведеш млечните в този случай   bouquet

Pesa, за да нямаш проблем с вкуса на храните най-добре да дадеш безмлечна каша. Те са по-неутрални и по-блудкави, но това е плюс, защото ако започнат с тях захранването след това няма да отказват и такива безвкусни храни. Поне при нас действа. Правилото за кърмене преди/след кашата си остава. Аз захраних със зеленчуково пюре, но първата каша беше безмлечна оризова на Лактана ако не се лъжа  newsm78 или Милупа. Не помня вече. Сега давам млечни следобяд, защото има по-голям избор, а и хлапето се изхитри и вече отказва безмлечните и безвкусни каши. Но преди това не съм имала проблеми. Той и досега всичко си яде де  Rolling Eyes Освен безмлечните каши.

# 537
  • София
Бибона, ти ме нави Simple Smile почвам я!
Арвен, аз до сега съм взимала безмлечни, безглутенови и без захар на Топфер - пълнозърнест ориз и на Холе - просо Peace. Те и двете се водят био бебешки каши. Доволна съм! Simple Smile

# 538
  • Варна
Ще видим сега какъв ще е апетита на бебока. Засука с желание и това много ми помогна за кърменето като цяло. Каката даже не искаше да сучи...
Какво се има предвид под хидролизирани каши?

# 539

да, наистина изглежда като 5 м...но като се загледах (и то чак ти като писа) се вижда 8-та Wink Сирене се дава като се изкисва продължително време по 24 часа напр.аз го изкисвах от ден за утре. Има едно много хубаво сирене на с.Съединение- не веднъж сме го коментирали- доказано,че е с добро качество. Може и био сиренето на хармоника....чакай да пусна пак ония таблици за млечните:
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=171
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=173
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=79&test=1

Общи условия

Активация на акаунт