Примерна схема за захранване- 27

• 26 416
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Ами то основно за фастъка иде реч, той даже май и не е толкова полезен-аз давам и бадеми от известно време и лешници и орехи-ако иска

Фъстъците съдържат голямо количество белтък (около 27%) при това с добър аминокиселинен състав, както и много голямо количество вит.РР (други добри източници на този витамин са картофите и пилешкото). За сега се отхвърля твърдението, че като се въведат по-късно фъстъците в менюто ще намалее риска от алергия (а то е все едно дали алергията ще се прояви на 1 или на 3 или на 5 години).

# 511
Choosy ето цитат от Косе Босе
Благодаря.

# 512

За другите ЯДКИ  Twisted Evil - ами и аз знам, че единствената причина е рискът от задавяне тъй като са остри и може да стане много кофти...

Задавяне, попадане на чуждо тяло в трахеята и от там в белите дробове. А това е доста страшно.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 23:47 от eta

# 513
Купи червена - тя е почистена от люспи.

Благодаря, а откъде?
навсякъде я има

# 514
Червената леща не я има навсякъде  Mr. Green. В по големите магазини и в здравословните такива  Wink.

# 515
  • София
Аз пък да питам давалите прясно мляко - какво сте ползвали, каква марка? Нашият категорично отказа АМ, а ако реша да му правя някакви грисове и нишестета... newsm78

# 516
Червената леща не я има навсякъде  Mr. Green. В по големите магазини и в здравословните такива  Wink.
ами аз съм си купувала и от женски пазар даже- което за мен си е доста широко разпространение WinkИ съм я виждала по доста магазини- не само големи

# 517
  • вече Пловдив
Аз пък да питам давалите прясно мляко - какво сте ползвали, каква марка? Нашият категорично отказа АМ, а ако реша да му правя някакви грисове и нишестета... newsm78
Лято, на практика съм въвела прясно мляко с кремчетата от детската кухня. Не вярвам да е супер елитна марка млякото, което купуват там. Още не съм давала чаша прясно мляко. Иначе скоро предложих домашен крем с яйца и прясно мляко (Лактея 3 %). Грис и мляко с ориз Бела категорично ми отказа  Crazy

Да попитам пак: давате ли патладжан на децата и как го приготвяте за тях?

# 518
  • София
Имам питане относно млечните - бях решила да започна със сирене, но се наложи да пътуваме и не ми се мъкнеше, та вместо това взех няколко пюрета с извара. След като въведа изварата, мога ли веднага да дам сирене или трябва да има пауза и да въведа нещо друго междувременно?

# 519
Имам питане относно млечните - бях решила да започна със сирене, но се наложи да пътуваме и не ми се мъкнеше, та вместо това взех няколко пюрета с извара. След като въведа изварата, мога ли веднага да дам сирене или трябва да има пауза и да въведа нещо друго междувременно?
можеш веднага да го дадеш- нали идеята е по-скоро да се дава няколко дни,че да се следи за реакция, а не дали се дава млечен след млечен...а и те според мен са доста подобни по състав

# 520
ами аз съм си купувала и от женски пазар даже- което за мен си е доста широко разпространение WinkИ съм я виждала по доста магазини- не само големи
Съгласна съм, че може да я има на много места, но не навсякъде  Naughty в кварталния ми магазин я няма! Написах къде трябва да я има със сигурност  Peace!

# 521
Ами явно в кварталния ви магазин не си падат по здравословно хранене Joy Да, права си за тия места и аз лично си я купувам(от както я давам на Виктор) от магазини за био храни...то сигурно и на пазара е същото качество, но някак си ми се ще да вярвам, че е по-хубава в Слънце Луна Wink Wink Heart Eyes

# 522
... на практика съм въвела прясно мляко с кремчетата от детската кухня. Не вярвам да е супер елитна марка млякото, което купуват там...

Rolling Eyes То не е въпросът дали е "елитна марка" ... а дали отговаря на изискванията за детско хранене. На практика, ако млякото е приготвено от сухо обезмаслено мляко и растителни масла - май няма да отговаря на изискванията ... щото от една страна има норма за транс-мазнини дневно, от друга - в продуктовия набор е залегнало "пълномаслено краве мляко". На много места обаче съм чувала, че приготвят кремчетата със сухо мляко.

То в тоя ред на мисли не може да ползват и кайма "народна", щото е с консерванти, тоест съдържа нитрати мноого над допустимото ...  Rolling Eyes ама тук не пише ли нито един юрист? Някъде май нещо ми убягва, ДК май не трябва да се подчиняват на изискванията към готовите храни за деца до 3-годишна възраст? Нито пък до 12-месечна (тоест изискванията за храни за "кърмачета")?

# 523
  • София
Момичета, имам питане и аз Simple Smile
Мъжа ми чел недочел ми купил каша на ХИП със захар. Видях четейки назад в тази тема, че се престрашавате към 10тия месец да дадете захар на мъниците, но до колко е вредно и кое точно, пък и какво количество би станла тя като сложиш 5-6 лъжички на 100тина мл кърма+пюре? Как да постъпя със 7-8 месечния си юнак?
В блога на Косе Босе видях само това "захар = нежелателна (внася още калории, но разива ненужно вкус към сладкото и вреди)"
Иска ми се да въведа елда, но имам каша със захар на ХИП. Купил ми е и царевица на Милупа, но тя пък е млечна. Имам и оризова на Топфер, но нея пък вече я въведох и се чудя дали да се връщаме пак на нея...?
Дайте съвет с коя да продължа след въведен ориз и просо...

# 524
искам да въведа млечните мога ли със сирене направо какво трябва да е то (краве, козе) препоръчайте марка, обезсолява ли се преварително,също и за маслото ме интересува колко трябва да дам като за начало  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт