Примерна схема за захранване- 27

• 26 360
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Mariya_, oткъде си? В София ние пазаруваме от "Вис виталис", просо съм взимала на "Hole", а елда - на Хип

# 586
каша от просо може да поръчаш и от този сайт: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:RgnqpH0yRxY … ct=clnk&gl=bg

# 587
Оф, взех плодови пюрета на Ганчев  и чак като се прибрах видях,че 2 от тях съдържат / освен захар  smile3555 / модифицирано нишесте - какво ще рече това модифицирано нишесте ???

Брашно от просо има в магазин за здравословно хранене и биопродукти ! Grinning

# 588
  • София
Означава химически модифицирано, не генно. Simple Smile
Каша просо има и на ДМ, тоест Бейбилав.

# 589
Мисълта ми е не е ли вредно това химическо модифицирано нишесте за бебко?

# 590
Модифицирано нишесте обикновено означава ензимно хидролизирано нишесте - е, добавено в пюретата не е естествен продукт, но пък вредно не е. Между другото, на същия процес се дължи втечняването на кашите, разтворени в кърма. Аз старателно избягвам готови хидролизирани каши, но в пюретата количеството на нишестето е много малко и ... няма значение че е хидролизирано.

# 591
Благодаря за отговорите  Hug  И още нещо - след като започнах захранването със зеленчуци, кога е удачно да се въведат плодовите пюрета?
Ами месец след захранването, ако ще е като врото хапване- ако само ще въвеждаш плодове може да въвеждаш плод, после зеленчук и така да редуваш

# 592
Модифицирано нишесте обикновено означава ензимно хидролизирано нишесте - е, добавено в пюретата не е естествен продукт, но пък вредно не е. Между другото, на същия процес се дължи втечняването на кашите, разтворени в кърма. Аз старателно избягвам готови хидролизирани каши, но в пюретата количеството на нишестето е много малко и ... няма значение че е хидролизирано.
Bibona как разбираш, че кашата е хидролизирана? Ако има модифицирано нещо си ли означава,  че е такава? Изобщо не се бях замисляла за това..  ooooh!

# 593
В кашите обикновено директно си пише че съдържат хидролизирани нишестета и брашна (обикновено това се счита за "добра" практика, доколкото така по-голямо количество сухо вещество се разтваря в по-малко течност и кашата е по-калорична), всички каши на Nestle, Humana, Ганчев, Фризо са такива (има и други де, но тези съм засичала ... все пак тук няма кой знае какъв избор от каши).

В пюретата, в които е добавено модифицирано нишесте, целта е същата - да се постигне калоричност без да се добавя захар, при което и вкуса става по-сладък.

# 594
  • Русе
ОnlyOne, за шишето, от което пие детето, ли става въпрос или за тубите?  newsm78 Не, не съм забелязала. Бела пие само изворна Девин от 3-я си месец, пълня шишето й по няколко пъти на ден - не ми мирише (да не е от биберона?)

За шишето. Но пробвах и с тези шишенца 330 мл "спортните" и там пак се вмирисва за няколко часа! Всяка сутрин му слагам нова и на обяд вече мирише... Дали е възможно да е от контакта със слюнката?

# 595
  • вече Пловдив
Аааааааааа. Аз мия шишето при почти всяко пълнене, но на мен пък ми мирише биберонът, макар и него да мия всеки път. Шишето и биберонът ни са на Нук, каучуков.

# 596
  • Видин
И при нас се носеше зловонна миризма и затова си купих Кана Брита. Вече не мирише. Пълня водата сутрин и дори и вечер пак не мирише.
А преди минерална/ чешмяна преварена ползвах -  Sick

# 597
  • Mediterraneo
никога на нищо не ми мирише водата  Thinking Бебето пие изворна вода на Девин, откакто изобщо е пропила вода( на 5 месеца).

пп Аманитка, честита ти лентичка!

# 598
 Flutter Честита лентичка и от мен!

# 599
Bibona мерси  Hug
На мен по-скоро ми миришат шишетата на препаратът за миене, който използвам. По принцип взимам на surcare, но напоследък не съм купувала и водата ми има вкус на препарат като поседи... Шишетата на колко време ги сменяте?

Общи условия

Активация на акаунт