Примерна схема за захранване- 27

• 26 367
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Правилото за ден зеленчук/ ден месо не го спазвам твърдо, а както дойде.

То това "правило" изобщо не е задължително. Аз не съм го спазвала никога. Между другото същото това правило е по-разпространено из БГ схемите. Пюретата с 7-8% месо в тях са предвидени по-скоро за "всеки ден".

# 571
Ако нямах домашни, бих си купила био. Ето тези например:
http://www.bioslunceluna.com/shop/jajca-harmonica-bio.html
Нашите баба ми ги взима "от гъза на кокошката", както се шегуваме. те де факто не са престояли в жегата.
По принцип не е много препоръчително да се дават домашни яйца, освен ако не сте ги проверявали...така ми беше казал педито, а и много др. хора и давах купешки с печат

как точно се проверяват?

# 572
Яйцата никак не се проверяват - опасно е да не са заразени със Salmonella, но това и с купените може да се случи. Те затова се и варят препоръчително 10-15 мин - след това са безопасни. Не знам дали ме разбираш - можеш да занесеш яйце в ХЕИ да се изследва, като си платиш, но ти точно това яйце не можеш да го предложиш, а другото пак може да е заразено ...

# 573
Да, но се предполага че яйцата с печат не би трябвало да са заразени...затова подчертах печат и освн това винаги гледам датата да е много скорошна...а вече давам и домашни понякога, но отначало не смеех. Един съвет за скоро въвеждащите жълтък- пътпъдъчите яйца са много добри за случая с това малко жълтъче. И нали имат ценни качества

# 574
Момичета, здравейте!
Не ми се иска да пускам отделна тема и ще съм ви благодарна, ако и тук ми дадете нужния съвет.........та, малкият вече е на 9 месеца, само кърма, много рядко пие вода, на обяд яде зеленчуково пюре с месо или жълтък, следобяд каша елда с плодово пюре, не мога да преценя дали двете хранения са заместени изцяло,  тъй като не спазвам правила, а според поискването от негова страна спрямо кърменето, но от известно време ми се струва, че има нужда и от сутрешно ядене различно от кърма........И тук идва питанката ми какво да е то?!? Имахме проблем с хемоглобина и по препоръка на педито все още не съм въвела глутен, настъпиха жегите и също не било подходящо за промяна в режима, но все пак - дайте акъл, моля ви се!

# 575
Да, но се предполага че яйцата с печат не би трябвало да са заразени...затова подчертах печат и освн това винаги гледам датата да е много скорошна...а вече давам и домашни понякога, но отначало не смеех. Един съвет за скоро въвеждащите жълтък- пътпъдъчите яйца са много добри за случая с това малко жълтъче. И нали имат ценни качества

# 576
Момичета, здравейте!
Не ми се иска да пускам отделна тема и ще съм ви благодарна, ако и тук ми дадете нужния съвет.........та, малкият вече е на 9 месеца, само кърма, много рядко пие вода, на обяд яде зеленчуково пюре с месо или жълтък, следобяд каша елда с плодово пюре, не мога да преценя дали двете хранения са заместени изцяло,  тъй като не спазвам правила, а според поискването от негова страна спрямо кърменето, но от известно време ми се струва, че има нужда и от сутрешно ядене различно от кърма........И тук идва питанката ми какво да е то?!? Имахме проблем с хемоглобина и по препоръка на педито все още не съм въвела глутен, настъпиха жегите и също не било подходящо за промяна в режима, но все пак - дайте акъл, моля ви се!
Можеш да даваш безглутенови макаронени/тестени изделия или да започнеш да въвеждаш млечните и така да стигнеш до попари/макарони и др. подобни закуски

# 577
Да, но се предполага че яйцата с печат не би трябвало да са заразени...

Едно на няколко хиляди яйца с печат е заразено - просто статистика. Всъщност на доста хиляди.

# 578
  • sofia
Момичета, здравейте!
Не ми се иска да пускам отделна тема и ще съм ви благодарна, ако и тук ми дадете нужния съвет.........та, малкият вече е на 9 месеца, само кърма, много рядко пие вода, на обяд яде зеленчуково пюре с месо или жълтък, следобяд каша елда с плодово пюре, не мога да преценя дали двете хранения са заместени изцяло,  тъй като не спазвам правила, а според поискването от негова страна спрямо кърменето, но от известно време ми се струва, че има нужда и от сутрешно ядене различно от кърма........И тук идва питанката ми какво да е то?!? Имахме проблем с хемоглобина и по препоръка на педито все още не съм въвела глутен, настъпиха жегите и също не било подходящо за промяна в режима, но все пак - дайте акъл, моля ви се!

Можеш да даваш пак каша с плод, и ако държиш да е безглутенова да е от просо или оризова.

Аз давам по два пъти каша, но доста ги разнообразявам. Още не съм въвела млечните - сирене , извара, кисело мляко. Ще ги започвам тези дни и тогава може и да дам попара.

# 579
  • София
Само за яйцата да кажа, че аз вяра нямам на никои, ни домашни, ни с печати, затова варя 15 мин всички. Доколкото знам, 13 мин е минималният срок, аз се презастраховам.

# 580
Благодаря за отговорите  Hug  И още нещо - след като започнах захранването със зеленчуци, кога е удачно да се въведат плодовите пюрета?

# 581
  • Русе
Amica, най-честите препоръки са месец след това.

Да ви попитам за изворната и трапезната вода - забелязали ли сте колко бързо се вмирисва? Мони от скоро пропи вода и съм в ужас как за няколко часа започва да мирише на блато, че и по-зле....  Sick

# 582
  • вече Пловдив
Да ви попитам за изворната и трапезната вода - забелязали ли сте колко бързо се вмирисва? Мони от скоро пропи вода и съм в ужас как за няколко часа започва да мирише на блато, че и по-зле....  Sick
ОnlyOne, за шишето, от което пие детето, ли става въпрос или за тубите?  newsm78 Не, не съм забелязала. Бела пие само изворна Девин от 3-я си месец, пълня шишето й по няколко пъти на ден - не ми мирише (да не е от биберона?)

# 583
  • София
Amica, най-честите препоръки са месец след това.

Като поседи ден-два и се вмирисва ( става въпрос след като се отвори). Решението е да се купуват по-малки опаковки. Аз вместо да взема 1 туба от 3 л. купувам 2 по 1.5 л Peace

# 584
Благодаря ви! Каша от просо не мога да намеря, а ккъде да търся безглутенови изделия...не ми беше хрумнало, а и оризовата каша как им се отразява на по-късен етап от захранването?

Общи условия

Активация на акаунт