Примерна схема за захранване- 27

• 26 356
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Здравейте, едно въпросче ме измъчва от известно време. Нали преди годинка не беше хубаво да се дават мъхести плодове (тоест праскови и кайсии). Аз съм ги въвела с пюре на ХИП. Сурови не съм давала.
ОБАЧЕ - НЕКТАРИНАТА спада ли към тази категория newsm78 Тя е праскова, обаче няма мъх. Може ли да се дава сурова на малчовците (моя направи вече 9 месеца) или да чакам до другото лято?

# 46
  • Видин
Грешно ти е инфото. Белена сурова кайсия и праскова могат да се дават след 8 месец. Точно мъхът няма да го има като ги обелиш.
Нектарина можеш да даваш спокойно  Peace

# 47
  • Mediterraneo
Това за "мъхестите" се отнася като че ли предимно за плодове от рода на ягодите- ягоди, малини, къпини  Thinking Понеже на тях няма как да им махнеш нещото, което би дразнило.

# 48
 Mr. Green E аз ягоди съм давала преди годинка (дори сурови) - щото съм на принципа, че са малки, червенички, интересни, и ако едно 7-8 месечно бебе лази из тревата ... е много вероятно да им обърне внимание и разбира се да ги налапа. Като беше на 7-8 не ми е хрумвало де, ама 10 не помня имаше ли навършени.

# 49
Я, да не ви изпускам аз... Laughing

# 50
  • Пловдив
Грешно ти е инфото. Белена сурова кайсия и праскова могат да се дават след 8 месец. Точно мъхът няма да го има като ги обелиш.
Нектарина можеш да даваш спокойно  Peace
Много благодаря   bouquet От отдавна се чудя и все забравям да си питам педиатърката  Embarassed

# 51
  • Варненско мишле
И при моята бебка от 2-3 дни има по малко слуз в акото.Тя от 10-на дни яде всеки ден някакви ядки- овесени , ръжени- а нали те при варене пускат лепкава течност.Мисля си , дали пък не е от това Thinking
Може би трябва да се поиска мнението на педиатъра Sad

# 52
  • София
Здравейте, включвам се и аз в темата.
Много моля да ме извините, но съм крайно неориентирана и имам много тъпи въпроси за захранването. Четох туй-онуй, но само се обърках още повече  Embarassed
Отскоро захранвам. Въвеждам храните по 4 дни и досега съм дала морков, тиква и ябълка - еднокомпонентни.
Педиатърката каза като въведа някакви зеленчуци да давам по малко всеки ден на обяд, а плодовете да давам сутрин или след обяд, аз обаче бях забравила и давах само ябълка веднъж на ден  Rolling Eyes Вие как процедирате?
В повечето комбинирани пюрета има ориз, оризов грис или царевица. Трябва ли първо да въведа ориза и царевицата под формата на каша или може с пюретата?
Ще имам сигурно още много въпроси и се надявам да не стана досадна  Wink

# 53
момичета мерси за отговорите за даването на вода наистина в стремежа си да поема течности и от страх да не се обезводни няколко дни давах докато хапва  Rolling Eyes повече няма

мисля тези дни да започнем плавно въвеждането на глутена, но имам едно питане днес купих безмечната овесена каша на Лактана ще започна с малко количество от нея смесено в друга каша или пюре доката стигнем до цяла порция колко време да давам само овес преди да минем на ръж или ечемик?

# 54
  • USA
Здравейте, мами Heart Eyes!
От днес мисля вече да готвя по малко за дъщеря ми и доста от рецептите за супи включват целина. Знаете ли от кога може да се дава? Благодаря предварително  bouquet!
Още един въпрос, какво бихте избрали и защо, рапично олио или зехтин за малко дете(1 годинка)? Тук това са най-препоръчваните , но не знам кое е по-подходящо.
Аманита, до скоро давах плодовете като десерт, докато не прочетох, че трябва поне 30 мин. преди храненеда се дават и вече така правя. Но пък никога не съм ги комбинирала с кисело мляко, защото тя си ги иска на парченца.

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 20:51 от maimun77

# 55
Аз да се присъединя към въпроса за подправките - а дивисил (леощян) дали може и от кога?

Следвайки препоръките на Хедра, аз дадох пресен пасиран плод 2 седмици след захранването, още повече борех упорит запек.

# 56
  • Видин
Днес дадох кисело мляко с парченца кайсия (маймун, и в КМ плодовете могат да са на парчета) и се прие доста добре, чак се очудих  Laughing

# 57
За целината някъде бях чела, че алергизира. Не вярвам като я използваш като подправка да навреди - то е съвсем миниатюрно количество.

Аз пък имам проблем с дъвченето - бебка е на 10 м. и все още иска всичко да е гладко пасирано. Има ли нещо по-зърнесто - плюе.
Как да я науча да дъвче???

Нашето меню за деня е:
Цяла нощ се кърмим на поискване (което е през 2 часа, понякога и по-често)
последно кърмене в 8.00 сутринта (и тръгвам на работа)
10 ч. 1 бурканче плодово пюре от малките
12.30 - около 150 гр. готово пюре - редувам зеленчуково и месно
14.00 - мама си е вкъщи и цокането започва отново
19 - 19.30 зависи кога се приберем - каша
и пак кърмене ...

# 58
elica2009, и аз така. Не мога да го накарам да изяде пюрето, ако не е гладко пасирано. Слагам пред него ситни парченца плодове, но ги гледа сякаш са нещо опасно и не иска дори да ги доближи. А ако има в пюрето, го повръща. Ще следя отговорите.

Трябва ли първо да въведа ориза и царевицата под формата на каша или може с пюретата?

Таря, според мен оризът и царевицата се считат за въведени така или иначе, ако присъстват в съответното пюре. Не е проблем стига да не въвеждаш две неща едновременно, т.е освен царевицата и другата съставка да не е нова. Имай предвид, че тя е силен алерген, а в случай на реакция е добре да знаеш от какво е.

# 59
и аз да питам за киселото мляко-как го давате-като основно хранене,като десерт с плод или?Бу беше писала,че не трябва да  замества хранене,но се чудя като го въведа,което ще е скоро как да го давам?
И още нещо ще питам за пореден път-говеждото отделно л от телешкото се въвежда?

Общи условия

Активация на акаунт