Примерна схема за захранване- 27

• 26 440
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Вероятно вече сте обсъждали това, но нали мен ме няма напоследък във форума...какво ви е мнението за пюретата на ДМ, моето дете вече е по-големичко и хвърлих бърз поглед само, но ми се струват добри като цена newsm78
Пюретата на ДМ според мен са хубави (поне тези, които съм вземала досега). А цената наистина е конкурентна.

# 466
  • София
Чула съм за пюретата на ДМ, че се правят в заводите на ХИП, но са приготвени специално за веригите ДМ и затова са с по-ниска цена Peace

# 467
Пюретата на ДМ са от малкото, които яде дъщеря ми. Цената им пък въобще не търпи коментар.

Ета, според мен не е проблем да опечеш и обелиш чушката, а след това да я ползваш в каквото и да е готвено. Ако пък правиш супичка можеш просто да сложиш по-голямо парче и люспата пак сама ще падне. Само трябва да я извадиш.

# 468
  • sofia
Дадох печена чушката. Пробвах първо да я сваря на пара - отделя се люспата, но по-трудно.Печена стана супер, дадох я с картоф и  морков. Прие се добре.

А може ли домат вече? По малко за вкус?

# 469
Опекох чушката, наистина стана много вкусно! Сега да видим дали ще му допадне  Simple Smile

# 470
  • Mediterraneo
Вероятно вече сте обсъждали това, но нали мен ме няма напоследък във форума...какво ви е мнението за пюретата на ДМ, моето дете вече е по-големичко и хвърлих бърз поглед само, но ми се струват добри като цена newsm78
Пюретата на ДМ според мен са хубави (поне тези, които съм вземала досега). А цената наистина е конкурентна.

Първите пюрета на дъщеря ми бяха на тази марка. За нашата възраст няма голямо разнообразие, но това, което има, си го хапва с удоволствие.

# 471
Мисля утре да почвам да въвеждам месо - 1 седмица ли се въвежда?
А може ли веднага след като въведа първото месо да въведа и глутен - овес  или след месото да въведа 1-2 зеленчука примерно и после овес? Thinking

# 472
Ами да, по-добре месото поне 7 дни щом е първо...за глутена аз лично бих поизчакала иначе не е проблем да го въвеждаш вече

# 473
Ами да, по-добре месото поне 7 дни щом е първо...за глутена аз лично бих поизчакала иначе не е проблем да го въвеждаш вече
да и аз така бях решила -да изчакам още с глутена, ама ся четох ,че новата тенденция е за въвеждане на глутен по- рано! Thinking

# 474
  • София
Здравейте! Ние напредваме бавно, бавно със захранването. Досега съм давала ориз, тиквичка, морков и пащърнак. Опитите ми да дам картоф два дни подред бяха абсолютно неуспешни. Днес почиваме и от утре ми се иска да дам някакъв плод - пресен и сезонен, но нямам никакви домашни. Чудя се на едни пазарски нектарини, но не знам дали е добра идея. Дайте съвет!

# 475
Моята схема беше такава - на седем месеца глутен (овесени ядки), на седем и половина месо. На осем въведох сирене и масло.

# 476
Чудя се на едни пазарски нектарини, но не знам дали е добра идея. Дайте съвет!

Ами нектарините са много по-добър вариант от пъпеша например, доколкото той (както и всичките му роднини - диня, тиква, тиквичка, краставица) е склонен към натрупване на много нитрати, а до 12-месечна възраст има извратено ниска норма за съдържание на нитрати в храната (10 мг/кг ако не се лъжа ...). За справка, въпросното семейство е склонно да натрупва до хиляди, ако разбира се са добавени повечко торове при отглеждането.

# 477
да и аз така бях решила -да изчакам още с глутена, ама ся четох ,че новата тенденция е за въвеждане на глутен по- рано! Thinking
Кога си захранила, ако е скоро почакай поне на 7 м и половина...
Моята схема беше такава - на седем месеца глутен (овесени ядки), на седем и половина месо. На осем въведох сирене и масло.
Ами то така на 9 месеца вече май няма да има какво да въвеждаш Joy

# 478
 Mr. Green E тя целта не е зорлен да се чудиш какво да въвеждаш я! Пък и лятото зеленчуци и плодове бол - десетки са.

Аз въведох месо на 6 1/2, глунет на 7, мляко и млечни не съм си правила труда да въвеждам, доколкото дъщеря ми на 2 пъти по време на болничен престой е пила АМ (и не е имало реакция - следователно няма непоносимост към мляко), но каши на Слънчо предлагам за разнообразие от 7-месечната й възраст.

# 479
Да, обаче според мен има много по-подходящи плодове и юеленчуци от глутена, млячните продукти и дори от някои меса...особенно за лятото.

Общи условия

Активация на акаунт