Ше ги избия

• 10 628
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
Простотията е неизлечима болест.
Идеята с полицията е добра, но при тази ситуация ( не искат да идват и несигурен резултат),
сигурно бих се изнесла с детето някъде докато отмине 'купонът'.
Друга идея мога да ти дам да отрежете тока. Грубо, но може би наложително.

# 31
  • София
Няколко пъти съм разказвала как се разбрахме с двамата младежи над нас.
Просто при всяко покачване на децибелите се качвах до горе.
Ама явно много добре нацелих формата на общуване с тях.
Хем твърдо, хем не нападателно, хем в стилистиката :"Абе пичове, мно'о ме кефи музиката; да беше преди 15 години и аз щях да искам да се кача; ма на - детето реве..."
И спряха.
Но си тропаха честичко, де; шумни хора просто.
Една година си живяхме относително спокойно, след това още по-добре, понеже продадоха апартамента.

# 32
Супер!И аз колко години все чакам да го продадат.Да ама не!Вече започвам да се замислям дали пък аз да не се изнеса newsm78

# 33
  • София
От ІХ РПУ редовно идват на повикванията. При мен проблема не е силна музика, а пиян съсед който крещи в коридора и ни заплашва. За съжаление за силна музика можеш да претендираш само в часовете за почивка. Като дойдат от полицията задължително искай да има писмено предупреждение. Ако след това не го спазят и викнеш още веднъж полиция в рамките на 24 часа тогава има глоба от 500 лв и нощувка в районното.

# 34
Да, тропането на малки кра4ета, вла4енето на всякакви игра4ки, бутането на камион4ета и пр. също си е жива мъка Sad Това е самата истина, няма що да се лъжем. А нон стоп рев от колики, особено среднощният....Ад под небето ooooh! Съзнавам го напълно и многократно искрено и дълбоко съм се извинявала на съседите под нас. Но разлика има голяма, защото ако бебето си не можеш нито да вържеш, нито да му натъп4еш парцал в устата, за да пази тишина, то водка  можеш да си я пиеш и в бара, нали? Както и музиката можеш да си слушаш навън или поне по-тихо вкъщи Peace
За да бъда честна - на детенце или родителите му никога не съм правила забележки, колкото и непоносим да е бил шума.
Просто ги разбирам до някаква степен хората. Макар че мен са ме възпитавали по друг начин, но какво да се прави...
Дразня се от генерализациите и изопачаването на нещата.
Ето, в предния пример, не мога да си представя да забраня на някого, от съседната кооперация да се смее!
Само защото аз вече имам дете и съм забравила колко шумна съм била аз като по-малка, колко ми е било смешно на мен, докато съм била студентка и т.н.
Вярно е, че пиянските запивания под каквато и да е форма не са приятни...
Но по-добре смях, отколкото музики, кавги, побоища, стрелби и т.н.
Просто хубаво е хем да сме справедливи, хем и толерантни с хората, за да очакваме същото от тях...

# 35
За 9-то РПУ мога да кажа само хубави неща. Честно, не съм очаквала толкова бързо и добре да работят, викали сме ги по различни поводи - и по-сериозни, и за музика. Винаги идват и оправят нещата.

...
Абе, знам, че ще излезе като заяждане, но да попитам - когато Вашето дете ревне по цяла нощ, трябва ли да се обадя в полицията?
А когато навън е дъждовно и тичането, тропането, влаченето на камиончета и играчки се правят вкъщи?
Хайде, знам, че не може да се сравняват особено двете неща, защото едното е гледане на собствения си кеф, а другото - стечение на обстоятелствата, но чак пък и да не се смеят хората... Това ми идва прекалено много...
Не се заяждам!

Всичко извън болестните състояния е въпрос на възпитание.
1 път ми се е случвало да плаче нощем и то е било, когато имаше силни болки.
Не позволявам да се тропа по пода, има дебел килим в стаята и в/у него може да прави, каквото си иска - не се чува. Не допускам викане, скачане, освен, когато имаме гости, съседите са предупредени и става дума за час преди полунощ.

И все пак не съм съгласна, че трябва да сравняваме рева от болка с умишления шум, недното е неизбежно, но временно.

# 36
Не, аз не говоря за ситуациите, които са в резултат от болестни състояния. Няма да е човешко, ако се сърдя за такива неща.
Говоря за капризите, игрите на воля, пред погледа на мама и тати, тичането и онези състояния на "полудяване" на децата, които и всеки е имал и дори си спомня - когато просто ти се дивее на воля...
Това е до възпитание, да!

# 37
Не, аз не говоря за ситуациите, които са в резултат от болестни състояния. Няма да е човешко, ако се сърдя за такива неща.
Говоря за капризите, игрите на воля, пред погледа на мама и тати, тичането и онези състояния на "полудяване" на децата, които и всеки е имал и дори си спомня - когато просто ти се дивее на воля...
Това е до възпитание, да!

Ами то е същото - дали ще надуят музиката в дискотека, ще тракат с токчета или ще оставят децата си да "съборят" блока, разлика няма  Simple Smile

# 38
  • по пътя на светлината
Заглавието на темата ми говори много за отношението и манталитета на потърпевшата от съседите,може би ако смени собственото си поведение и речник,ще има повече съпричастност и съдействие от страна на полицията.

# 39
Доколкото разбрах, съседите са слушали силно музика в 18.00 ч, т.е. полицията нищо не може да им каже... или очакваш някой да се съобразява с твоето бебе??

Има истина в съветите да оправиш малко тона. Не за мен, на мен не ми пука.

# 40
#Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Ще ги избия писна ми  - в апартамента до нашия във съседния вход има купон - надули са музиката от шест след обед. На няколко пъти ходих  до тях да ги помоля да намалят музиката защото има малко дете а те всеки път щом си тръгнех увеличаваха все повече и повече.... 
Kirk Hammett, отбележи само, че музиката е пусната ОТ 6 вечерта, а времето на поста е 3:35 през нощта. В 18:00 полиция няма да дойде, но в 3 и 30 през нощта - трябва.
Тонът може да е и по-спокоен, но едва ли - с болно детенце на ръце, което не можеш да успокоиш заради истерясали комшии  Stop

# 41
  • Варна
Заглавието на темата ми говори много за отношението и манталитета на потърпевшата от съседите,може би ако смени собственото си поведение и речник,ще има повече съпричастност и съдействие от страна на полицията.
Ей, все да се направим на интересни бе! Stop
Представи си до къде и е дошло на авторката, щом говори по този начин. Само, който не е имал подобно преживяване може да се изказва толкова плоско.
Полицията е длъжна да реагира на всяко оплакване, без значение колко пъти е викана.

# 42
  • по пътя на светлината
Всички имаме малки деца ,някои от нас и деца не само болни,но и хронично болни,това не е мотив да се  изразяваш по този начин,на против...
Нищо лично,с този речник и поведение,едва ли някой би се отнесъл сериозно към проблема и така ще си остане не разрешен.

# 43
  • София
Като оставим настрана факта, че много обичам да викам полиция заради шумни заведения, считам, че когато иде реч за междусъседски отношения,полицията е наистина, ама наистина краен изход.
Защото в много случаи дънещите музика шумаджии не са най-интелигентните същества на света, и една "война" с такива хора може да има неприятни последствия, включително и материални.
Именно тук е най-голямото предизвикателство човек да ги изработи фино, даже да ги превърне във "френдове" един вид.
После става по-лесно.
Скромното ми мнение е, че максимата за благата дума и желязната врата обикновено работи добре, стига да се разиграе умело театро.

# 44
  • Варна
Мда, баш речника И е причината проблема да не е разрешен.  Stop
С мили думи всичко се постига. Дори можеш да накараш полицаите да си свършат работата.

Общи условия

Активация на акаунт