Априлки 2011г - Добре дошли!

• 39 653
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Alin,всички ще минем през това,няма как...но определено си заслужава....
На мен през първите бременности ми се гадеше до края на бременноста,в първите 3 месеца повръщах постоянно,после пак повръщах,но беше по-рядко.Киселини имах страшно много и много ме тормозеха,леля ми беше пратила едно разтворимо лекарство от Италия и от него имаше голям ефект,но не помня името....Главоболия,болки в кръста...през всичко ще минем....
ice_ ,ами хайде де,правете нещо по въпроса и ела да си правим компаяния и в тази тема,не само в октомврийската Laughing Hug Hug

# 121
Поздрави на всички новодошли!
Я "препатилите" да ме светнат нещо, моля.
Когато съм в 5г.с. и 4 дни, това 5та или 6та седмица се води?
А когато съм точно в 6 г.с. и 0дни? - в 6 или 7 семица съм?
Въобще не ми е ясно как се брои... за пръв път ми е  Blush

# 122
adi_rz, 5г.с. и 4 дни е 6та седмица, 6 г.с. и 0дни е 7ма седмица. Като цяло гледаш колко навършени имаш, значи си в следващата. Ако са 7 навършени без значение + колко още дни, си в 8ма Simple Smile

ice_, давай смело  Hug

Аз пък не съм повръщала, киселини имах основно накрая, но с по-често ядене на по малко доста се подобрява положението, като преядеш става ужас Simple Smile

# 123
Днес си купих книга - Какво те чака, когато чакаш дете, и не спирам да чета откакто съм я взела. Мн съм доволна. Иначе гаденето мина бързо - май бяха само киселини. Просто получавам остра болка в стомаха, когато огладнея и бързам да хапна. лека вечер Simple Smile

# 124
 Би ли снимала книгата да я видя каква е, че и аз искам да си купя нещо подобно...че тук информацията ми е много противоречива, а като е само от едно място е по добре Simple Smile

# 125
А относно книгите аз ви препоръчвам ето тези http://www.books.bg/books/263/148457.html
http://www.books.bg/books/263/143387.html
И в списание "Дете в семейството" преди публикуваха много полезни и интересни неща,но не знам дали още съществува това списание.

# 126
http://www.book.store.bg/p18590/kakvo-te-chaka-kogato-chakash-de … jn-ajzenberg.html

Здрасти Поли, ето това е линк за книгата. Хубав ден от мен на всички Simple Smile

# 127
  • Ямбол
Здравейте момиччета, аз няколко дни лежах и си почивах и не съм писала. Сега ще виразкажа около мен какво е. Течение кафяво все още имам но вече е значително слабо. Искам да ви кажа, че този дуфастон ми разказа играта, от както го започнах, ме започна и адско главоболие, повръщане. От вчера го спрях и съм значително днес по добре, не знам защо така стана.Не можех да се надигна от леглото. Помислих си че повръщането е от самата бременност, но май няма да е...ще се наблюдавам тези дни и ще ви кажа. Имам леки опъвания ниско в корема около яйчниците, понякога са резки за секунда. на корема постоянно ми е едно такова тежко и гадно, хем съм гладна, хем не, едно такова никакво. Ами това е от мен засега. Около 20 съм на преглед, дай боже всичко да е наред.

# 128
Здравейте, момичета,
радвам се, че вече има тема за априлки.
Ако всичко при нас е наред в средата на април и ние ще се радваме на второ детенце.
Желая на всички ви много здраве!

# 129
Миш, ти пиеш ли го този Дуфастон?
Аз съм на Утрогестан (еквивалент на Дуфастона, пак прогестерон), но си го слагам вагинално - 2 пъти по 3 перлички.
И нямам никакви странични ефекти. Не го спирай така на своя глава - опитай вагинално да ги слагаш.
Важно е след това да лежиш поне 30 мин, т.к. изтича. Моя лекар ми каза, че така се усвоява по-добре.
Той компенсира прогестероновия дефицит на жълтото тяло в началните седмици на бременността.
Аз предполагам, че ще съм на него до към 12-14 г.с.

Moiraine, благодаря за отговора
Значи, по моите сметки от днес съм в 7 г.с.
Все още не съм ходила на преглед, т.к. клиниката, където правих инвитото в момента почива, а в Разград не искам да ходя при никого.
Като ви чета как повръщате... ами малко ви завиждам - на мен нищо ми няма, ама абсолютно нищо!!!
Дали е нормално това? ЧХТто иначе си расте нормално...
Може би чак следващата седмица ще отидем до София за първи преглед - дано да не подлудея от притеснения до тогава.

Целувки на всички и хубава седмица!

# 130
adi_rz, не е странно, че нищо ти няма. Казват, че 50% от бременните само имат гадене и други екстри. Така че всичко си е наред при теб, даже си късметлийка Simple Smile Четох че, психологическия фактор също оказва голямо внимание, така че не трябва да се впрягаме толкова Simple Smile

# 131
Здравей те  мами!Как сте днес? Аз се чувствам много добре.Утре ще ходя на лекар ,дано всичко е добре.

# 132
Привет слънчовци,и ние се завърнахме от морето:))))засега всичко с беб е добре,чакам с нетърпение идната седмица,за да ида на доктор да чуем сърчице:)
Да се похваля,от три дни съм леля на бебе Ангел-3,100 и 51см:)))
леко да бременеем и да напълним темата само с хубави вести:)))

# 133
Здравейте мами. Аз в четвъртък получих леко кафеникаво зацапване. В петък ходих до шейново. Там ме гледа на вегинален видеозон, каза че има плодно сакче, но не виждал жълто тяло. Питах го кухо яйце ли е-рано било да се каже.След седмица да ходия да ме види пак, а до тогава да си почивам. Беше много груб лекаря и не мисля да се връщам при него. В Ст.град има един частен кабинет Мед-Рал мисля там да ида в сряда да видим какво е положението. Сега си почивам и пия Утрогестан 3*2. И една надежда ме крепи всичко да е наред. Лек ден.

# 134
bravy: честит племенник да ви е жив и здрав и да ви радва всички Hug  bouquet                                    hape78bg: на теб ти пожелавам когато отидеш на лекар да ти кажат,че има бебче в сакчето Praynig Hug бъди спокойна и мисли позитивно всичко ще бъде наред.  Hands Thumbsup  Hands Thumbsup искам да попитам който са от София  от кой квартал сте?

Общи условия

Активация на акаунт