китен

• 183 606
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
В Китен препоръчвам хотел Марина. Намира се на самото яхтено пристанище. Има собствен плаж с чадъри и шезлонги. Кухнята в ресторанта е уникална , със закуски и обедно меню. Ходим там вече 9-та година.  Simple Smile http://marinakiten.com/

# 601
  • Пловдив
До побутна моето питане за бунгала до плажа- дали има. smile3506

# 602
До побутна моето питане за бунгала до плажа- дали има. smile3506
Всички бунгала са в гората на 5-10мин от плажа.

# 603
Не писах името на другия хотел, за да не се сметне за реклама, но виждам, че проявявате интерес. Хотелът се казва Елмар 3*, семейно хотелче е доколкото разбрах и явно хората се стараят. Бяха супер любезни и сме много доволни от макар и краткия си престой там. Хотелът е близо до северния плаж. След като съпоставихме двата хотела, решихме, че следващата почивка в Китен определено ще бъде в Елмар.
На тези, които питат за бунгала в Китен, ще им препоръчам да се запасят с репеленти. Комарите и разни други насекоми са в изобилие там. Последният ни неуспешен опит за почивка там беше преди години, но още си спомням гадната скрипя (вид стоножка) , която мъжът ми уби в бунгалото  Naughty

# 604
  • София
Почивала съм в Елмар,но за мен там е скъпо на фона на това,което предлагат
Закуската беше вкусна,изгледа на терасата е много красив.
Аз така и не можах да се настроя да взлезна в тоя басейн,вечно беше ледена водата,а мъжа ми се прибра и с конюктивит от него...
Другия основен минус беше шума,ужасно беше,бара отпред чуваш,Карибите на плажа ги чуваш,а сега на самата улица към плажа има и 2 бара  точно на тротоара,единия чалга,другия хаус...
Много "приятно" изкарахме с малко дете....

# 605
Някой бил ли е в хотел"Елит".Очаквам отзиви и впечатления,ако имате такива.Предварително благодаря

# 606
  • София
Не съм почивала в него,но ресторанта към него е просто един път Crazy

# 607
Почивала съм в Елмар,но за мен там е скъпо на фона на това,което предлагат
Закуската беше вкусна,изгледа на терасата е много красив.
Аз така и не можах да се настроя да взлезна в тоя басейн,вечно беше ледена водата,а мъжа ми се прибра и с конюктивит от него...
Другия основен минус беше шума,ужасно беше,бара отпред чуваш,Карибите на плажа ги чуваш,а сега на самата улица към плажа има и 2 бара  точно на тротоара,единия чалга,другия хаус...
Много "приятно" изкарахме с малко дете....

За скъпото- скъпо си е, но тук правим паралел между Принцес Резиденс и Елмар. В първия хотел двойна стая със закуска и вечеря е 106 лв/вечер, а във втория е 75 лв/вечер. Не бих казала, че си струва хотелът с по-високата цена, видяхме и двата хотела и това ни е мнението.
За басейна- не знам по кое време сте почивали там, но ние като ходихме миналата седмица водата беше супер приятна, имаше хора в басейна, включително и малки деца. Никой от нас не е имал проблем след къпането в басейна.
Относно шума- да, има бар пред хотела, но хората се съобразявят и в часовете за почивка (между 14 и 16 часа, както и след 22 часа) няма силна музика. Карибите на плажа не сме ги чули изобщо, а за чалга и хаус клубовете- те са до Принцес Резиденс, а не до Елмар  newsm78

# 608
  • София
Явно  има положителни промени,което е ок,ние като бяхме определено никой не се съобразяваше за шума,музика се чуваше до 1-2 през нощта,а относно басейна,предполагам,че някои филтър не е работил,за да поддържа такава студена водата,иначе не виждам логика.Тогава басейна си беше вечно празен...

# 609
  • Пловдив
punch 
Значи все на късмет ни е било, без стоножки и без комари. Честна дума никога не са ни яли комари по бунгалата. Не че не сме виждали, ама за нашествия дето някой пишат не сме случили. Mr. Green

Благодаря за отговора за бунгалата в горичката.

# 610
Здравейте момичета, вчера се завърнахме от Китен.
Бях резервирала - силно казано, по-скоро запазила по телефона без превод на пари, един апартамент в Китен, по препоръка на съфорумка....Уморена от търсене и ядосана , че никой от семейството не ми оказва съдействие или поне да изкаже мнение  запазих това място, съпругът ми знаеше само че отиваме в Китен, въпреки че гласно бе изразил предпочитението си за Равда, Несебър , Слънчев бряг...
На тръгване само измрънка - най-добре ще е да не бяхме в Китен, ама...
Пристигнахме рано сутринта, първата приятна изненада - насатаниха ни веднага,не се налагаше да се мотаем безцелно до два часа, Приятна впечатление ми напарви още сградата от вън, въпреки че не бе снимана в почивка.бг се оказа нова красива добре поддържана сграда, освен това отзад имаше и басейн с кристално чиста вода, и няколко шезлонга и масички, апартамента се оказа че притежава всички екстри, които предлагат и хотелите, имаше козметика , кърпи и всичко необходимо, а относно готварска посуда - чаши ,чинии, вилици лъжици, джезве, ренде... Това успях да зърна, ние се хранехме на вън, та не съм ги ползвала, но ако някой се спре на вариант с готвене, може спокойно да разчита, че там ги има повечето неща... Така самият апартамент се състои от две помещения с обща площ около 35 кв. мВ едното помещение има елипсовидна маса за хранене с 6 стола , разтегателен холен диван с малка холна масичка пред него, гардероб и обособена кухненска част, с мивка, кухненски шкафове и готварска печка и хладилник, другото помещение е спалня, и двете помещения са с панорамни прозорци , има и тереса - огромна от три страни на сграсдата, и изглед към морето,
сградата се намира на главната улица, което за мен беше плюс, има закуски , магазини и всичко необходимо "под носа ти", а от другата страна по едни стълбички се оказваш точно на входа на южния плаж...От мястото сме повече от доволни, специални благодарности на момичето което ни го препоръча....
А сега за Китен...Била съм там преди около десет години...Но в момента в който тази година влязохме в градчето, аз останах запленена от това място....Хора всякакви, с всякакви вкусове, но Китен е точно по мой вкус - с малките си китни хотелчета, с джунджуриите и сергиите с разни лъскотии, с множеството ресторантчета за всеки джоб и по всеки вкус, с тълпите от деца, които със своята глъчка създават едно весело настроение....
Отсядахме основно на южния плаж, за мен е невероятна място, морето гладко, без нито една вълничка пясъка ситен, водата топла...Малкия който е на две години не излизаше от водата,...
Чадър и 2 шезлонга - 15 лв, шезлонгите са с шалтета, много мекички и удобни за лягане, въпреки че ходехме на плаж късно - към10.30 винаги успявахме да си вземем на първа линия,все още няма много навалица...
Северният плаж е по-малък, чадър и 2 шезлонга -18 лв, забранен е за домашни любимци, но пък около него има повече заведения, на самия плаж има хубав детски кът и водна пързалка - за едно спускане- левче, за 10лв - неограничен брой...
Ето и малко цени, че стана прекалено дълго- палачинка -2 лв, царевица -2 лв, гюзлеме-1.50, пица на парче2-3 лв,фрапе-3 лв, коктейли на плажа - 6 лв...
Стана прекалено дълго, утре ще пиша още впечатления...

# 611
Дано има повече такива отзиви в тази тема.  bouquet

# 612
bleido сподели и на нас координати за този апартамент   bouquet

# 613
  • Русе
Блейдо, отчета ти ме зареди много положително.  Hug
Утре може да споделиш впечатленията си от сносните заведения за хранене, къде се намират и долу-горе какви са цените.

# 614
  • София
bleido сподели и на нас координати за този апартамент   bouquet
И аз се интересувам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт