Фотография 50 - юбилейна :)

• 35 126
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
Помощ!
Камерата не ще да снима ... дава ми грешка 99, пише да включа и изключа, но не се оправя, затворът издава странен звук...  smile3511 (с 40Д съм....)

# 691
леле, рибо, дано не, ама както го описваш...
Err 99 ми се е случвал доста пъти, така и не разбрах от кое беше, общо взето при изключване и включване се оправяха нещата. Пробвай също да изчистиш контактите на обектива и на байонета - с гумичка на молив, внимателно. Но относно звука на затвора - най-добре е да посетиш Зентех, и ти желая да не е сериозно  Hug

# 692
Praynig Aсол, дано е поправимо
аз си възстанових файловете с Риковър май фото, ще я хвърлям тази карта, явно е дефект и не мога вече да разчитам на нея

# 693
Асол  дано не е сериозно, за първи път чувам за такъв проблем;(аз на скоро се замислих, дали да не си взема още едни резервен апарат, че ако ми се случи нещо такова ще съм много зле;(даже сега съм при майка ми в друг град и за първи път реших да не си взема апарата за два дни и се чуствам много страанно, все едно съм без ръце;(а имаше какво да се снима;(

Моморадвам се че най- накрая  видяхме бебето Ноа Hug

Точно такъв торс търся като с корсет или рокля направен от метални конструкции каото приличат на дантела;)а онзи беше направо без пари............как можах да се чудя толкова време, а и незнам защо реших ,че друг никой няма да се впечатли от него и че след два дни ще си е пак там ако реша да се върна;((((

mimi_79 веднъж и на мен ми се случи същото с картат и снимките ,на компютъра ми излезнаха празни правоъгълни файлове с едон червен хикс в средата, така и неразбрах какво е това, смених картите и повече не съм имала такъв проблем;(след известно време ми се наложи да снимам пак със същата карта и не съм имала проблеми;)

# 694
  • в гората
Aсол, какво пише в упътването за тази грешка.
Виж обектива дали е на най-затворена бленда сложен.
С всички обективи ли го прави?
Ако да, утре в Зентекс!

Момо, да ти е жив и здрав, прекрасен нежен кадър е това, браво!

# 695
Момо, мевероятен е малкият Ноа, снимай го повече, моля те.
Асол, дано бързо да оправиш камерата.

Ето от мен още няколко нсимки от почивката и една с меченцата.

# 696
Някой снимал ли е с това: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&pr … nal#slides-pane-1
Трябва ми нещо широко и се чудя между това и някой фиксиран или нещо от сорта на 10-20. Но сякаш това ще е най-практично.
Или пък това .... http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211406075001.html

# 697
  • Анкх-Морпорк
Някой снимал ли е с това: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&pr … nal#slides-pane-1
Трябва ми нещо широко и се чудя между това и някой фиксиран или нещо от сорта на 10-20. Но сякаш това ще е най-практично.
Или пък това .... http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211406075001.html
Тамронът наскоро пак го обсъждахме. Имаше съфорумка, която си купи за Никон такъв модел и на два пъти го сменя, защото нещо не фокусираше и не сработваше добре. В базара на фотофорума продават един за 290 лв, защото давал фронт фокус. А и Тамрон май нямали сервиз тук.
Сигмата 17-70 е популярна, струва ми се, тук от форума Фрий соул снимаше с такава за Пентакс.

# 698
 firebird благодаря ти за инфото, аз сега се замислих за варио, иначе заглеждам фиксираните и съм пропуснала какво се е обсъждало. А искам да си взема и 105 на Никон, ама да видим, че ще ги изплащам 3 години...

# 699
Не, аз снимах около 2 години със Сигма 28-70/2,8, продадох я.
Сега понеже нямам нищо широко, а ми се иска нещо такова и зууместо  Laughing (и не много скъпо  Crazy), също се ослушвам за Сигми и Тамрони, обаче не мога да си определя фаворит.

Тамроните се славят с фронт фокус, на мен не ми се рискува.  Rolling Eyes
Има и Сигма 18-50/2,8. Има добри отзиви и за нея. Аз като реша да купувам, чета ревюта във photozone.de, в разни пентакски форуми и разглеждам снимки.

Хм, сега видях в Павилиона, че тази Сигма 18-50/2,8  за Пентакс са я намалили със 100-на лв.  Thinking
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&pr … r=SG&start=70

Портретчета от уикенда на Паничище.

# 700
Всичко пробвах - не става...    newsm45
Благодаря ви за отговорите ....

Подозирам, че проблемът е в затвора - или е блокирал, или е за смяна...  Thinking

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 13:53 от Асол

# 701
Всичко пробвах - не става...    newsm45
Благодаря ви за отговорите ....

Подозирам, че проблемът е в затвора - или е блокирал, или е за смяна...  Thinking

тел на зентекс  Rolling Eyes:

0888 972 776 николай

оправя се, но е скъпо Sad

# 702
  • Den Haag
diana lobodova , пейзажи снимам с китака. Ще трябва да те добавя в контактите си за да можеш да виждаш снимката  Wink
шоши имаш страхотни пейзажи, значи за сега ще продължа да снимам с моя китак, а като събера повече парици ще си взема хубав широкоъгален  Peace

Иначе съм си записала в тефтера на мечтите за макро Nikon AF-S VR Micro-NIKKOR 105 mm 1:2,8G   Heart Eyes

# 703
Асолче, силно ти съчувствам, дано да е лесно поправимо:))

# 704
Oh, Асол, страшно съжалявам!

Ноа е прекрасен!!!

Общи условия

Активация на акаунт