ФЕВРУАРЧЕТО смело опознава света,превръщайки се в на мама гордостта! (14)

• 20 501
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • offshore & overseas
Оф, и аз бая трудно ви изчетох (съм се разхайтила, съм се, както би казала Халюша), а сега пиша и на тъмно, ма не мое да не драсна поне 2 реда за два дена пък. Crossing Arms

Кати, не се притеснявай - ще се включи Мяучето, нашата ветеранка в категорията "Липса на МЦ" да ти каже, че след първото раждане не е имала цикъл над 2 години.  Hug Много майки около мен нямаха по година, особено тези, които кърмят активно.  Peace
hahaha Никича пак се изказа! Най-често при изключително кърмещите, по мои наблюдения, цикълът се възвръща между 10-я месец и годинката, но има секви изключения, в посока плюс и минус. Аз също още нямам. Crazy

Като ви чета повечето какви са ви едри бебчетата и почвам да се притеснявам.Катрин е 6,200кг и 67см,днес я мерих,200г за 2 седмици.Вярно,че си е дългичка,но не е ли пък лекичка?Само на кърма е,замислям се за почване на кашите като навърши 5 месеца.Шаманич,Мяуче,кажете по някоя дума за мое успокоение!
Сега остава, не съвсем в духа на добрите съветници, да размахам пръст и да река „Не гледай кантара, а гледай бебето!“ (имаше такава поучителна статия в библиотеката на кърмаческия, при изявен интерес, мога да я изкопая). Ако бебето е весело, ака и пишка и изглежда нормално, не виждам повод за притеснение. Браво, че още се кърмите!! Grinning

Според мен можеш да опиташ да започнеш деветдестетдневната диета, евентуално с някои „подобрения“, като например повече течности. Не бива да сваляш рязко килограмите, иначе смятам, че диетата е подходяща за кърмачки. Все пак, може би най-добре е просто да ограничиш тестено, сладко и мазно, най-вероятно постепенно ще влезеш във форма.

Цикълът не влияе върху свалянето на кг., или по-скоро по принцип не влияе, а само в отделни случаи, при момичета, които по принцип си имат проблем с хормони. Айде, ще ви спестя личен пример.

Ро, разбирам, че си се притеснила (вероятно и аз бих на твое място), но няма ли начин чрез определен вид прегледи да си изкараш тия гнили идеи от главата? Аз съм на мнение, че ако има начин, винаги е по-добре да се отиде на един излишен преглед, отколкото да преживяваш всеки ден един и същ измислен кошмар. Ти решаваш, но по-добре не чети глЮпости из нета. Naughty

Ел, твоите свекъри са уникум! Shocked М/у впрочем, и Люс спи гола тия денове. Ако зависеше от мен, и Калина така щеше, ама тя е инат, както на всички ви е известно...

Ники, браво за добрите резултати от ортопед и консулт!! Можеш спокойно да почваш захранване, ако ти е комфортно, Макси скоро ще навърши 5 и половина - шест месеца, така че, може би вече е готов. Ти знаеш за какво да следиш. Не е хубаво да се захрани рано, но не се препоръчва и да е твърде късно -- 5,5-6 навършени месеца е една чудесна възраст, стига наистина детето да е готово, но повечето са. Друго хубаво на късното захранване е, че при липса на изявени алергии в семейството, може по-бързо да се въвеждат отделните елементи. Например, не е необходимо да се изчаква по седмица за всеки зеленчук.

Неви, балеринке, завидях ви за селата. Mr. Green

Пухче, аз този път имам амбициите да не използвам колектор за урина, какъвто само веднъж съм използвала полу-успешно. Последния път, когато съм правила експерименти с туй чудо, Калина беше бебе и след 3 неуспешни опита, просто ѝ сложих памук в гащите и го изстисках в чашката -- странно, но нямаше проблем. Не го препоръчвам, обаче, особено пък за стерилна урина.

Люсил вече пълзи ожесточено по дивана и по спалнята, а онзи ден я качихме и на бънджито. В началото се стъписа, но много бързо се окопити и взе да подскача, даже по команда. От няколко дни най-накрая започна да се обръща и обратно, което в нашия случай е от корем на гръб. В петък сме на консулт, където ще я измерят и набоцкат в двете краченца. Аз също, противно на разбиранията си, давам превантивно нурофен или панадол, каквото има вкъщи. А -- освен другото, писанката започна много да бърбори и да обръща специално внимание на котьо, не съвсем за негова радост, но това е животът. Историята се повтаря мо та мо.

Кака ѝ чат пат ме изкарва извън релси, но се окопитвам бързо и се старая да не дерайлирам толкова често. Забелязах, че ми стига да броя до 25, за да ми мине яда. Ама като кипна, нещо не ми излиза бройката. Стигам до три и се взривявам. Joy Иначе ми е сладурче тя, мамина златна.

Във ФБ има невероятни снимки на нашите февру мъници. Ето малко и от нас: Керките и Люсил соло

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 02:51 от Мяуче

# 511
 Момичета, благодаря ви че споделихте и ме успокоихте, че не е само моя господин дундьо Hug Мяу и аз за преглед си мислех ама педката ни е отпуск до понеделник , а аз тогава яхам самолета за БГ. Може пък там да взема да му направя някое изследване. Като ви слушам как урина давате може и да е по добре там. Тук на Стоян от както се е родил един път само искаха да му взимат урина в спешното заради някакъв вирус с повръщане, ама той не даде. Кръв му взеха, след това в родилното, чак миналия месец по мое настояване, за да видя дали не му липсва нещо при храненето. Изобщо големи са стипци от към изследвания.
 От поста на Мяу се сетих да ви препоръчам при ваксините едни хомеопатични гранулки Туя, на Климент при последната му давах ден преди инжекцията и веднага след нея и доста по добре я прие от първата Peace

Иначе да дам и аз отчет след днешната консултация.
Боряна е 65 см ( +2) и е 7,100 (+ 600гр).Доки каза,че е екстра за кърмаче.
Чудя се дали да захранвам....
Аз се чудя що ше се мориш  Mr. Green след като си е перфектна мадамата остави си я да направи 6 месеца пък тогава го мисли Peace
 Иначе при нас педагогическото ми "захранване" вече действа Twisted Evil ( под захранване разбирайте кърмене докато аз ям Mr. Green) - вече спира да цоцка като си слагам нещо в устата и се опитва да го гепи, примляскване и слюнки също са на лице. Обаче, за да захранвам наистина, ще чакам не 6-тия месец, а да си седне сам на дупата като човек, щото съм велик мързел. Пък и егоистка - още не искам да минавам пак към здравословно хранене. Момъка, както стана ясно има запас, ако не му стига нещо да си взима от там Embarassed
 Викторита, мерси Hug открих го Sunglasses, у нашенско струва 130 евро , ама ме грабна точно че се мие в миялна, аз и лесно да е, мразя да мия каквото и да било, еле па  тенджери и сие. Само дето началството каза ако го искам да си правя сметката по време на отпуската, за да си го позволя за следващия сезон  Rolling Eyes
 Слънчезара, и Климент ми заспива само на гърда вечер, но през деня само на ръце Crazy добре че му хванах цаката и за 10-15 мин е готов. Аз да ви се похваля усвоявам нови кърмачески пози за кърмене в кола  Laughing при това всички участници сме вързани с колани  bowuu голяма акробатика пада.
Ел Пи от лекар знам, че най ефикасното средство за сваляне на температура при бебе например, е да спи голо гушнато в мама - кожа до кожа и така бързо температурата му се изравнява с нейната. Дано ви размине варицелата или леко да я изкара. А иначе за спането, моя в големите жеги го оставям по боди потник и една басмена пеленка на крачетата, което си е почти гол ама без боди се изприщва целия от потта.

# 512
ДУ!
 Нещо ми е bambam.За втори път ми идва цикъл и направо се усещам все едно ме е газил влак(бляксавско!).Аз се чудех защо толкова усилено задържам килата,а се трудя сериозно по тяхното намаляване,а то защо било(по принцип покрай цикъл качвам 1-2 кила,които като свърши изчезват от самосебеси).
Хайде все пак да сложа масата:

# 513
  • offshore & overseas
Бобиш, може да е покрай цикъл (ПМС), а може да е от растящата луна, в такива случаи обикновено се задържа вода, поне аз задържам.
.
П.П. Моята закуска ще бъде подобна на тази -- препечени филийки с масло и квото има, като тук нямам предвид мъжката част на семейството.

П.П.1 Снощи не можах да заспя сумати време, а днес се чувствам.... Явно след закуска пак ще се дреме, щото това 4 часа не е сън.

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 08:28 от Мяуче

# 514
Добро утро дами   bouquet
Бобиш, аз вече два пъти качвам по 2 кг, аха да дойде неговата верица, ма ТЦ  Sad
Мяу, прекрасна ти е Калината - да я слушаш  Stop нема ко да ми броиш  Crossing Arms
Хайде Убав ден, слънчев но прохладен и мирни деца  Laughing

# 515

Цикълът не влияе върху свалянето на кг., или по-скоро по принцип не влияе, а само в отделни случаи, при момичета, които по принцип си имат проблем с хормони. Айде, ще ви спестя личен пример.

Mr. Green Joy

# 516
  • Плевен
Добро ви утро. На мен си ми идва вече цикълът, нищо че е само на кърма маймунчо. Напоследък се буди по 2 пъти нощно време да апва...Наваксва човека. Ще го захраня като навърши 24 седмици - демек към 5 август някъде. Гледа ме като ям, но най-голямо внимание обръща на сладоледа. Надига се да сяда сам, яде си краката...изобщо пълна програма. Айде лек ден, отивам да се изкъпя на спокойствие,че майка ми го изкара с количката. Ние доста рано излизме - към 7:40 вече сме навън, ама нали хем да е на слънце, хем да не е силно...та... Иначе отчет от консултацията май не съм давала - 6600 (+400) и 63 см (+1 см). Не е много, но..това е. Педиатърката каза, че пак му е мека главицата отзад, но пък фонтанелата му е много малка. Някой беше споменал за първа степен рахит (извинявам се, че не помня). Можеш ли да споделиш какви симптоми има детето? Ох, айде,че след малко пак ще иска да яде детето.

# 517
Добро утро дами и мадами  Mr. Green

Балеринка, жива да си! И аз съм се закахърила с тая урина...дано успеем. Пухич, на нас док ни каза, че е задължително да се даде урина  Thinking

Ей да доложа какво стана с нашия Синфлорикс - писах мейл до РИОКОЗ, взех го от сайта им. Писах, че ДКЦ-то няма инфо за тва кой е безплатен и кой си  купува и, че педи ни е казала да си купим. И ми се обажда тя вчера (сигурна съм, че беше застанала на стойка Ф), пита ме кой ми бил искал пари, а на мен пари не са ми искали, а каза да си я купя...та нямало такова нещо, било ни безплатно, как съм могла да се оплаквам, а аз писах запитване, нали сме се познавали...и сега...се притесних дали ще обръща внимание на Александра и дали ще се грижи за нея като до сега...ебаси...Нейсе, ако трябва ще я сменям.

И още нещо - жалвах се аз онзи ден тук, че Али не се обръща...ми започна и кво - ми същото като при всички тука - не се спира и за миг, мрънка щото не може пак да се върне по гръб, повръща, а беее лудница. Сутринта баща и я намерил по корем да спи. Може ли така или не е желателно...какво може да стане... Thinking

Килцата гледам нищите пак...ужасТ...нЕма сваляне ей  ooooh! Аз диетите не ги мога, но успешно гладувам по принцип, но сега нещо не ми връзва. Корема си стърчи, килата си седят +9, ама айде и 6 да махна - спирам да мрънкам. И на мен вече два пъти ми идва, но ефекта е нулев, ходя да подскачам като имам време - по 1-2 пъти в седмица, но явно е недостатъчно, та ще наблегна там, да видим как ще стане. Ралипо, ти нали имаш служебен фитнес - Атлетика на Янко Сакъзов. Аз също ходя там, та ако се решиш казвай да си правим компания  Flutter

Айде мацки хубав ден и приятни разходки. Ние днес сме на Джъмборето, ако някой иска да се заповяда  Party

# 518
  • София
ДУ!  Hug

Аз съм станала с Д-то нагоре.  ooooh!

Ни за килограми ми се говори, ни за нищо (щот' освен да се оплача, друго не мога да се изкажа  Crazy ).

А това моето диване с вид на ангелче пак ме прецака.  Crossing Arms Първо, не мога да я тръшна вечер по един час да заспи и то след около 6 часа будуване, после ми се буди по 3 пъти през нощта да си хапне Wink и накрая ми се ококорва в 7ч.  ooooh! И естествено се върти, пъшка и иска внимание.  Tired

Иначе се радвам да прочета (т.е. успокоявам се  Crazy ), че има и други майки-балами като мен, дето си приспиват детето на гърда. Ми то моето не мож' го приспа иначе. Някой път да се излъже да заспи само с биберон-залъгалка в уста, но задълже трябва да ме е гепила за потника/ръката и да си е изпънала краката върху моите (демек да ме усеща около себе си). Колкото и да е изморена, колкото и да ѝ се спи, в момента, в който се отдръпна (или в близките моменти) и тя се ококорва.  Rolling Eyes Още от сега ми се е лепнала за задника.  Crossing Arms hahaha

# 519
Добро Утро !

Днес , нашата къща празнува ! Съпружето има РД  Heart Eyes !

Почерпка  Hug !

Още от сутринта съм в добро настроение, след като видях , че  той си е добавил инфо за работодател и длъжност във ФБ  Mr. Green !

Работа и образование

Employers     С.Пенчева
 длъжност       Слуга

# 520
  • offshore & overseas
Люсил вече също заспива само с цица в уста -- научих я и нея, след 2 години ще се чудя как да я отучвам. Майтапче, не знам колко дълго ще кърмя този път. Много съм изтормозена и ми се ще да е по-кратко, особено като се вземе предвид, че големия Дзмей още суче... Mr. Green Мен кой знае защо това не ме тревожи, така ми е най-лесно, а не съм от майките, които ще пробват пасивно-аглесивния метод, щото откъм леснина сукането го следва по петите.

Стеле, да ти е жив и здрав съквъртираТЮТЮ и повече да слушка!

# 521
  • София
Добро утро!

Мерси за закуската, Бобиш Simple Smile

Пух, сигурна съм, че ще се оправят нещата при вас. И аз малко се притеснявам от Рахит, че с тези 3 капки в най-слънчевия период newsm78.

Ясен също е едро бебе. Не го мерихме този месец и ваксините отложихме но е над 8 кила и около 67 сантиметра. Аз на неговата възраст съм била около 6 кила.

Аз с килограмите съм доста минус вече. След като бях на всички възможни диети по 1 ден се спрях на Дюкан. За 2 дни махнах 2 кила, което е вода ест. ама много стимулиращо ми подейства. Не я спазвам стриктно защото кръвното ми пада много.

След малко сме на лекар. Много се надявам да е Варицела а не някоя алергия Praynig. Има 5-6 пъпки, не е дигал Т и е много спокоен и весел. Стискайте ни палци.

Стар, да е жив и здрав и да слуша!

# 522
  • offshore & overseas
Ел, стискаме здраво да е варицела или нищо, че да ти олекне. fingerscrossed Най-тежка е неизвестността по отношение здравето на децата, потвърждавам.

Теди, не се притеснявай за спането по корем -- явно на всичките ни февруарчета сега им е дошла музата да вирят заспали дупета. И Людачка спи възнак също.

Люсил е всеизвестна с дебелините си, но на мен ми е тооолкова сладурска -- сигурно е 8 кг. вече най-малко. Е, нищо не е в сравнение със зетко, но пък нали е дама. Laughing Естествено, че няма нищо общо м/у пухкавината на бебетата и по-нататъшното им развитие. Всичко това го пиша с извинение към майките на по-еУегатни бебочества.

Поздравления на всички, които успяват в диетуването!! Аз едното каЙВе не успях да спра. Тоест, спрях го и от днес пак го започнах. Егасимуси и мекотелото съм понякога.

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 11:01 от Мяуче

# 523
Теди, според мен док. вече ще е по-Фнимателна с вас  Peace Нали вече знае, че има обратна връзка с началството и контрол по качеството на услугата, та не се притеснявай  Twisted Evil
Радвам се, че са реагирали  Hug
Ел , стискаме ви палци  Hug

# 524
  • София
Ел,  fingerscrossed

Стар, да ти е жив, здрав и изпълнителен подчинения!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт