ДЕКЕМВРИ'09

• 31 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
petia_sport да си жива и здрава, много щастлива и винаги обичана    bouquet
Иван, от четвъртък е с втори зъб, да видим кога ще е следващия  Simple Smile

# 676
Привет момичета кокичета   bouquet

Ралтриф кажи си мила болката, аз интригите приятно ги пропускам покрай ушите си (в случая очите си), подобни негативни емоции са ми излишни, винаги може да четеш избирателно и да не участваш там, където нямаш желание  Hug На мен ми стана интересно, какво сте си напатили, много гадни вируси има напоследък.

За зъбите си мисля, че само ние сме май без нито един, ако има и други да си признават без бой  Mr. Green

Някой ще ми пусне ли на лични паролата от албумчето, че съм я забравиля, а искам да видя варненските хубавелки  Flutter

# 677
  • Велико Търново
Bibi2202 спокойно и Ани няма зъби, пък няма и изгледи. Ето признавам си без бой   Wink

# 678
Пете, жива и здрава!   bouquet

Биби, и Андрейката е без зъби. На сестра му излязоха малко преди първият РД, тъй че не ги чакам скоро и при него  Simple Smile

# 679
Хайде и ние се редим на опашката за беззъбите усмивки LaughingНа баткото първото зъбче проби на 9м.
Днес бях обещала на Мартин да го водя в зоопарка.Това захлаждане не можа ли да изчака един ден Tired
При нас нищо ново и интересно, затова само надничам в темата.
Аааа, захраних тази седмица с пуешко(първото месно).Много му хареса  chef
Исках и друго да питам-има ли бебе, което все още връща храна?Никола не се спира.По цял ден връща.Преди известно време го водих на гастроентеролог, прегледа го и нищо му нямало.Аз обаче започвам да се притеснявам.

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 08:27 от Rumito

# 680
Добро утро момичета Hug

Ето ни и нас завърнали се от почивката ни в Трявна.Една седмица мина толкова бързо че въобще не ми се прибираше.Обоколихме близките забележителности и красоти (Етара,Дряновския манастир,Соколския, пещери и др.)Малкия младеж се представи чудесно имайки предвид това хайманосване .Хотела в който бяхме отседнали беше в гората,а в същото време на 5 мин.от центара,много спокойно и приятно място.Абе може за 1 седмица,но друго си е човек да се откъсне от шумотевицата на големия град.
Да дам отчет и от последната ни консултацийка точно преди да тръгнем 9,450кг(+150кг) и 74см(+2)

Ей отбележете ни е нас на опашката  без зъбки(я виж колко много станахме Joy)

Момичета почерпете се  party023 моят мъж днес има рожден ден.И все пак да си кажа че не съм ви чела но при първа възможност и това ще стане,че още багажи оправям ,а и ставам да се приготвям че и гости ще си имаме.От мен приятен ден   Hug

# 681
Почерпете се за здравето на Лизи,която днес става на цели 3 години!  Party

# 682
  • Велико Търново
Честит Рожден Ден на Лизи! Желая и най-щастливото и изпълнено с хиляди усмивки детство!

# 683
  • sofia
Честит Рожден ден на Лизи. Да е добра и грижовна кака!  bouquet

Болестта при Коко, имаше и продължение. След  като още един път вдигна 39.6 и цяла нощ не спахме, на другия ден беше малко по-добре, Изпоти се няколко пъти и като че ли започна да се оправя. Да , ама не - направи афтозен стоматит - рани в устата. Педито ни прати при детски стоматолог. Мазахме раните - почти минаха. В момента е с алергичен обрив - от какво не знам. Ситни пъпчици по цялото тяло. Заради разстройството храненето му беше изключително ограничено и не ми се вярва да е от храна. За грипа му давах само хомеопатични - Инфлуцид, Гастрокинд.  Дано това вече да е края,че ми идва да се  #2gunfire

И той няма зъби, чакам ги към година.

Е, аз си споделих проблема, Не ме интерисуват клюките, които някои се опитват да вкарват в темета. Всъщност така си помагаме като споделяме проблемите, които е възможно да се случат с децата ни , и как сме ги разрешили.

Хубав ден на всички.

# 684
Честит рожден ден на Лизи, жива и здрава и все така обичлива кака bouquet
Алба, дано това да е било наистина края на болестта, а за споделянето и аз съм ЗА, а за Инфлуцида също давам положителен глас  Peace
Лек ден

# 685
  • Бургас
Честит рожден ден на малката кака Лизи!!! Лили, да ти е жива и здрава чаровната сладурана!!!  newsm59

Отдавна не съм писала, ама чета редовно  Grinning Мишо има две зъбчета, но скоро други не виждам да напират. И той е в отбора на слаботелесните със скромните 7.480 кг. Уж яде, ама не качва, важното е да е здрав. Иначе е страшно шило - пълзи, обикаля прав кошарата си, че дори успява да пази равновесие за 2-3 секунди. После тупва и се хили като ряпа.

На мамите, с които се видяхме вчера - беше ми много, много приятно да се видим на живо и да запознаем и бебоците. Снимки има в изобилие, но Мишо днес е крив и сополив, та не ми остава време да кача от моя апарат.

Бързо възстановяване на всички болни бебоци  Hug

# 686
Честит рожден ден Петя   bouquet

Честити три годинки и на Лизи  Hug да расте здраво, весело и щастливо хлапе  Hug

Албе, много кофти, душа  Confused направо те съжалих... и Коката, де  Confused

# 687
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МЪЖА НА миммм  newsm67 да е жив и здрав и много да те слуша  Grinning

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛИЗИ!!! ДА Е ЖИВА, ЗДРАВА, ВЕСЕЛА И ВИНАГИ ДА НОСИ РАДОСТ НА МАМА И ТАТКО  newsm67 newsm38

Алба много се е измъчил Коката, ти също покрай него  Hug Дано не ви спохождат повече болести.

Румито за връщането мисля да се допиташ и до друг лекар, най-вероятно е рефлукс. Крис беше с рефлукс, но след 7-8 месец вече не връщаше изобщо. Знам че при някои дечица продължава до към годинка, а при някои се налага лечение. Елма беше с доста по-лека форма на рефлукс и в момента, в който я захраних изчезна напълно.

Да похваля мойта госпойца, че вече яде с охота домашно приготвените пюрета. Захранила съм я с почти всичко вече, яде и телешко и агнешко, яде вече и сурови плодове, кисело мляко, извара и прочие. За изварата ми дойде идеята по спомен от едни пюрета, които купувах в БГ, мисля че бяха на ХИПП, извара и плод. Тук няма такива, но сама си направих извара с круша и банан и се прие с голямо мляскане и доволна усмивка  Party Вчера й правих тиква, морков и грах с макарони, това също много го хареса. Общо взето до сега само на броколи и картоф се е мръщила.

# 688
Rumito, Мишел винаги е връщала по малко млекце. Като започнахме със захранването, връщаше и другата храна, но по-малко и по-рядко. Търсила съм много пъти решение на проблема, но лекарите винаги са казвали, че щом не губи тегло е нормално да върща и не се счита за Рефлукс състоянието.

Ходихме преди месец както споделих в клиника по хранене и там разказах не само за хранителните й навици, но и за съня й и че е много гладна нощем (иска да се храни през час-два, най много 3 часа и всъщност яде по 3-4 пъти на нощ). Не може да се наспива пълноценно, върти се (някой път не само се върти, а се мята като риба на сухо по цяла нощ ). Аз съответно не спя почти - давам биба, вода, храня... Често и проплакваше, по-скоро извиква за секунди и продължава да спи. Спеше на една страна с извита назад главичка (не знам как да го опиша по-ясно) или пък по корем.

Оказа се, че всичко това са симптоми на рефлукс. Детето просто търси нощем да пие мляко, защото така му се облекчава паренето за час-два и после отново дискомфорт и отново иска да се храни. Напоследък храна и млекце почти не се връщат през устата, но аз чувам как й се връща по хранопровода, и тя си го преглъща обратно. После съответно започва много да хълца.

Според консултантката няма смисъл да се чака детето да го израсте до към годинката. Изпрати ни на друг лекар, за който чакахме дата си около 20ина дни и всъщност посетихме в петък. Изписа ранитидин след вечерното хранене и още на първата вечер детето спа отлично. Пак искаше да хапва, но изпиваше по буквално 2-3 глътки и продължаваше да спи спокойно. Снощи пък не мръдна цели 6 часа, което при нея до сега беше просто немислимо. Та се надявам оттук нататък нещата да се подобрят.

allba_a, при всички бебешки вируси, най-четият съпътстващ клиничната картина симптом са обривите. Като организмът на детето се изчисти и пребори с вируса, обривът изчезва. Дано при вас да е от това и да се махне скоро!

П.П. А Биби  ме е изпреварила за рефлукса.  Wink

П.П.2 Румито, ти кърмиш ли? Питам, защото ми казаха, че една честа причина мамата да не успее с кърменето е рефлукс при бебето. А аз не успях да кърмя пълноценно и съвсем приключихме на 5 месец. Мишел никога не е можела да изпива повече от 90-120мл. от бутилка и не ме е изсуквала добре. Аз правех много буци, дори антибиотик пих веднъж. Казаха, че децата с рефлукс се самоконтролират да поемат по малко и не доизсукват гърдите, но и така да е вече е минало-свършило!  Sad

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 16:51 от Jennie

# 689
Не, не кърмя.На АМ е почти от раждането.През нощта спи спокойно(почти 12ч пауза между вечерното и сутрешното хранене).Вода отказва напълно.Само сок и чай пие през деня.Но той постоянно връща!По цял ден.
Имам направление за друг лекар, обаче в едната клиника е с номерца.Взимаш си номерче в 8ч сутринта, в 10 започват прегледите и е възможно часове да вися там.Затова се отказах.В другата клиника гастроентеролога се връща от отпуска средата на септември.Онзи ден се рових за други клиники, но така и не ги прозвъних за час.Тази седмица това ще ми е основната задача.Ако някой знае добър гастроентеролог, моля да свирка на лични! Hug

П.П. изяжда по 150мл мляко.

Общи условия

Активация на акаунт