Днес празнуват първата си година-АВГУСТинчетата .....тема №20

• 30 428
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Ох, момичета, все ме няма вкъщи и не мога да ви изчета...Сори!
Честит Първи Рожден Ден на малките мишлета! Да са живи и здравички и всички около тях, да слушкат много и да станат истински Човеци.
Гледам пишете за режима..Ето на Батко Шокрю!
8 - попара
12 - обедното от кухнята
16 - крема от кухнята
19 - супата от кухнята
19:30,20 - 150 мл АМ и заспиване на биберона...Без млякото не заспива, ако ще да е най-сития човек...

Гледам за зодията разисквате...аз имах избор...Дева или Лъв...Лъвът ми е една от най-несъвместимите зодии, особено мъжете...но за доброто на детето реших да е Лъв..Имам много мъже Деви в рода и знам, че са много добри, но не достатъчно амбициозни..А лъвът ще си изяде гьона от амбиции и няма да спре докато не постигне каквото е решил...И затова ...за доброто на Брат Пит..все пак..

И така....
Лека нощ и дано съм по-в кондиция, та поне да ви прочета... Hug

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 22:21 от ivu6a

# 721
B БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО МОМИЧЕТА. НЯМА ПО- ХУБАВО НЕЩО ОТ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО.

Пиша само на Гануша, че четох на диагонал.

Гануша -  на мен ми гориха раничка преди 2 месеца   и доктора каза, че можем да правим спокойно второ от август - нищо, че съм и секцио - а аз на него много му вярвам. Ние още се чудим. Нищо не усетих.

За водата - ние пием само изворна и малкия няма много избор. Но не е проблем и не преварена - но какво ли не пипат.

# 722
  • В друго измерение
Здравейте, момичета!

Ганушке
- за раничка незнам нищо, чувала съм, че не е болезнено, просто неприятно! Дано мине при теб леко! Успех с решението за второ бебе, както и да решите, но да ти кажа, че Божа работа е, не се притеснявай, когато стане, тогава.  Hug

Силви - миличката Алекс!  Hug Стискам палци да се оправяте!

Янче от Видин - много неприятно, дано ви върне парите този!  #Cussing out

Аси - не се притеснявай, че е отслабнал Ради, той е много активен, а и големи жеги са при вас.  Hug Също така, в една от моите книги пише, че около годинка, спадал леко апетита на детето за известно време, незнам дали при вас важи и колко е вярно.

Рене - много вярно е това за лъвовете. Аз познавам доста, семейство, приятели, колеги - амбициозни, много работливи, допадат ми и много се разбирам с тях, особено с колегите е голяма веселба, въпреки, че аз съм риба и далеч не сме перфектната комбинция, но при мен е друга история и ти знаеш. Wink Дете лъв не съм искала, просто си стана, но дали лъв или друго, все ми е едно, да ми е живо и здраво само!

Нашият режим е следния:

9-10ч - закуска, ядки със масло, сирене и кисело мляко + плод
13-14ч - обяд, каквото съм и направила: супа или ядене с хляб + плод
17-18ч - следобедна закуска: кисело мляко с плод, с бисквита, сутляш с козе мляко, или безглутенова каша с плодове
20-21ч - лека вечеря: супа с малко хляб.

По време на храненията или след пие кисело мляко. АМ не пием.

Мариелче
- Савана се буди към 7ч сутрин, но я взимам при мен да се гушкаме и заспива веднага. Понякога спи и до 10ч така, тогава закусваме.

Захар (в директна форма) не съм давала, не мисля и да давам скоро, било то бяла или кафява. Има една пекарна, от която купувам на мъжа ми обикновени кроасани, миналата седмица и дадох малко и на нея, че много настървено ми искаше. В него има малко захар, както и яйце, та може да се каже, че белтък под някаква форма е въведен. Grinning Обикновени бисквити също давам, мисля, че и в тях има захар.  newsm78 Сол не съм и слагала, аз ям 100% без сол, мисля, че е по-добрия вариант, ще мисля по-натам как да процедирам. Вода преварявам още, време е да спра, но не съм го направила още. Чешмяна не пия изобщо, аз с това се занимавам, работя по проекти за изследването на водата тук в града и затова не пия и не готвя с нея. Имаме система за пречистване, както и филтър на хладилника, нея ползвам. Минерална има тук, но много се дискутираше откъде точно идва тази вода, затова не купувам, според мен е много далеч от качеството на изворната в Бг.

# 723
ЧЕстит първи рожден ден на малките слънчица!Много да слушкат и да радват мама и тати!

# 724
Честит рожден ден на всички малки бебоци, които вече са станали на една годинка! Пожелавам им много здраве, щастие и усмивки! Много да радват мама и тати!
Ние се готвим за рождения ни ден, който е утре и малко ми е притеснено. Дано да мине весело - ще имаме гости и роднини и много дечица на нашата възраст.

# 725
  • Sofia
Мариелка, добре си правиш, че му даваш АМ сутрин рано, нищо не бъркаш. Ако София ставаше толкова рано и аз щях да й давам, но тя се буди към 10 ч. сутрин и затова всичко нататък се измества. Аз затова й давам айран преди обяд, за да пие повече мляко под каквато и да е форма, защото сега на тази възраст за децата продължава млякото да бъде най-ценно в развитието им.

За коланите - кога с тях кога без тях, а на ръчичики, как ми падне, така ще я водя, но признавам си, че с тях наистина не ме боли кръста и е много по-удобно. Особено днес както 1 час без прекъсване ме караше да тичаме и да се въртим след една кола, която караха батковците....  Embarassed Направо умрях от яд че я облякох с рокля с презрамки и на практика нямаше как да й сложа коланите.

Аз за стерилизиране и миене на играчки не се вманиячавам, отдавна съм спряла да ги мия при всяко падане. Но по принцип водата от чешмата не ми е любима и затова няма да я предложа скоро и на София. Виж на село, балканска водица ще й дам, защото тя е не само хубава и студена, но и вкусна, както и да ви звучи това ...

Янче вд, дано наистина ви върнат парите, че много неприятно.

Деси Стз, ще мине празника с най-приятни и незабравими моменти, ще видиш!  Grinning

# 726
  • На плажа
Честит първи рожден ден на Теди,Митко и Ема

Гануше дано всичко се нареди така,както вие искате и скоро да се похвалиш  EFP
Аси ето и нашия режим:
5-6ч.-кърма
8.30-9ч.-попара
12ч.-пюре,и аз вече не си играя да давам жълтък,всеки ден сме на месо Mr. Green
4.30-5ч.-грис/ориз с мляко или с плод,нишесте с бисквита и плод,цедено кис.мляко с плодове
8ч.-кисело мляко с бисквити или от готовите каши на Ганчев,ама от др.седмица е на кухня и ако я хареса ще ядем супа
9-30ч.-кърма
Гануше не и махай вечерното мляко,нищо че даваш вечеря.Хубаво е поне до втората годинка да пият,ако сами не се откажат разбира се  Peace
Янче и аз да кажа за водата.Ние си я пием Обзорската вода,макар доста хора да казват,че не става за пиене.И на Нико започнах да му давам от време на време.Но ще продължа с минералната до втората година  Peace
И за мен тези прекалени втелясвания са излишни  NaughtyАко видите Нико как обикаля из парка пълзешката Laughingходи и на тревата и на асфалта,много си играе.Само внимавам да не лапа нещо от земята Peace

Не бързайте толкова за второ бебче.Когато се появи то,първото минава на заден план,колкото и да не ни се иска.А те още са си бебчета,искат си внимание,не сте им се нарадвали дето се казва-мое мнение Peace
рени-вм честити ви зъбчета,да са бели и здрави  Hug
Лилия и вашите зъби ще излезнат,като им дойде времето.Няма беззъби деца Mr. Green
Яна -вд успех с новата квартира и дано да ви върнат капарото от първата  Peace
И накрая...но не на последно място....ПОЛУЧИХМЕ СИ ПОДАРЪКА ОТ ВЕСИ  newsm44 newsm44
Просото е страхотен,Ники много му се радва, а Вики беше на седмото небе ,като видя книжката от Таня  Hug
Имаше и картичка с най страхотното пожелание,ще снимам всичко и ще ви покажа Laughing
Веси благодаря ти  bouquet

# 727
Честит Рожден Ден на Николай4о,Антон4о,Никол и Мария....
Да сте живи и здрави мили де4ица....Винаги щастливи и усмихнати

Честит празник и на мамите Дани,Джемма,Деси и Г-ца Кобрети

# 728
честит рожден ден на Ники, Тони, Мими и Никол,да са живи и здрави и мнооооооого щастливи и игриви

# 729
  • Sofia
Честит 1-ви рожден ден на двете госпожици  Никол и Мария и на младежите Николай и Антон!   bouquet   bouquet   bouquet Да растат здрави, засмени и безгрижни!!!  Hug  Hug  Hug
Честит празник, горди майчета!   bouquet   bouquet   bouquet

# 730
Честит рожден ден на Никол,Мария,Николай и Антон.Бъдете здравички и слушкайте мама и тати.Прекрасно детство ви пожелавам изпълнено с много емоции. Честит празник на мамите и татковците.Нека винаги ви радват дечицата.

Благодаря ви мами за подкрепата  Hug

Цяла нощ не можах да мигна.Като закапак некви дечорлига си играеха в храстите пред блока  ooooh! ooooh! по едно време и полиция дойде та ги накара да почистят пътя от храсти.Навън така вали  Laughing най сетне малко въздух.

Ето и кафенце

# 731
Честит рожден ден на Никол, Мария, николай, Антон...Да са винаги здрави, щастлии, безгрижни и да слушкат много!
Честит празник и на старите им майки!

# 732
Добро утро! Благодаря на ранобудните, дето ме накараха да се усмихна с честитките! Една виртуална почерпка от мен и моето голямо момиче

Честито и на останалите рожденици - Никол, Николай и Антон. Нека са весели и здравички! Целувки на всички от нас!

# 733
Честити първи годинки на госпожиците Никол и Мими и на господин4овците Ники и Тони. Много да са здрави и много късмет да имат в живота си. Пожелавам на майките им един прекрасен и незабравим празник - Джемма вси4ко ще мине по план, ще видиш  Hug
Аз да ви се похваля, 4е моето мом4енце в4ера много добре се е държал в градинта. Отронил е няколко крокодилски сълзи4ки, но след ставане от сън, което и вкъщи си го прави понякога. Изпапал си е вси4ко, което са му дали, даже и неща, които не е ял като сушени плодове например, а най-голямата изненада е, 4е ми е нарисувал първата си рисунка на п4ели4ка  hahaha  Joy Направо ми потекоха сълзите като я видях, а у4ителките ми показваха снимки как рисува и в петък ще си я поискам за спомен, 4е беше мокра и съхнеше, а навън валеше страшен дъжд и щях да я унищожа, дори и снимка ми казаха, 4е ще ми извадят за спомен  Party Е няма такава гордост моми4ета, ще видите и на вас ви пожелавам да го изпитате скоро   bouquet
За яденето ... сега с градината става пълна обърквация, но трябва да измислим нещо  newsm78
Досега :
8:00 - каша или едни безглутенови звезди4ки (като кус-кус) с масло и сирене- редувам ги
13:00 - 240мл АМ
3:00- местно пюре (и аз не редувам)
6:00 - банан+авокадо да ре4ем или може и кисело мляко с бисквита за гризане
21:00 - 240 АМ
(дотук пак съм с лакомо детенце, но я вижте градината...  hahaha )
САМО ДА УТО4НЯ, 4Е НЕ ДАВАМ НИЩО ОСВЕН ВОДА МЕЖДУ ХРАНЕНИЯТА, АМА НЯМА ТАКИВА ДА ОПИТА, ДА СИ ПОИСКА...ИМА СИ 4АС ЗА ЯДЕНЕ И ТОЛКОВА  Naughty

8:00 - прясно мляко с овесени ядки и т.н. (незнам как да ви го обясня то4но как изглежда, ако знаете какво е weatabix)
10:00 - лека закуска (в4ера е било препе4ена филийка) + банан+ пъпеш и сушени плодове
12:30 - обяд (в4ера беше макарони със зелен4уци, a в петък ще е спагети болонезе)
15:30 - лека следобедна закуска (грис с плод или пар4енца като пърленка на ленти4ки и неща за топкане в тях - само не припадайте има хумус, майонеза с крастави4ки и разни такива, но съм казала това да не му се дава, бъркани яйца + плодове на пар4енца и т.н.)
това е от градината и моето продължава нататък, 4е в 6:30 си го вземам

Аз днес ще ходя да се подстригвам, 4е и мама е 4овек  Mr. Green и после пак ще яхвам метлата по зада4и  Tired

# 734
Честит Рожден Ден на Никол и Мими и на Ники и Тони

Общи условия

Активация на акаунт