Рецепти против нахални гости

• 24 692
  • 257
  •   1
Отговори
# 165
И аз останах с впечатление, че гостите са желани от мъжа. Препоръчвам ти да се съобразиш с желанията и душевния комфорт на мъжа ти, ако след като обсъдите въпроса, той потвърди, че така предпочита. Аз бих постъпила така. Ако не ти подхожда и във вашето семейство решавате по друг начин нещата момичетата са ти дали достатъчно съвети за номера. Аз не мога да измисля други, впрочем ето, за да бъда в тон с темата - пусни им скорпиони в леглата и им кажи, че тая година по морето има нашествие.
По повод на всички разказани жални истории за нахалници, измуфтили и прецакали някого - може, има такива хора - ами защо им се оставяте, а после се оплаквате?

# 166
 Wink Не мисли за проблема, мисли за разрешението, майната му как се е стигнало до идването, догодина ще го мислиш преди да се стигне до там   bouquet
...
По повод на всички разказани жални истории за нахалници, измуфтили и прецакали някого - може, има такива хора - ами защо им се оставяте, а после се оплаквате?
Явно според теб е по-добре да си развалим отношенията с цялата близка рода? Кротко в настъпление, ако не помогне включваме тежките думи.  Peace И прави разлика между оплакване и споделяне.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 11:25 от delices8

# 167
  • Пловдив
Предложили са им оферта, те са приели. Ако е така, хората нямат вина. Ако искате да променяте условията, ще бъде много по-коректно да им го кажете в очите, а не да ги черпите с баница, а после да има одумвания "аме те що ядат".

Да, но останах с впечатлението, че не са им предложили, а са се обадили да питат/по-точно да информират, че ще дойдат.

# 168
Я виж наистина какъв ник си си сложила - ами тогава кажи: Аз туй няма да го търпя, и толкоз.

# 169
Я виж наистина какъв ник си си сложила - ами тогава кажи: Аз туй няма да го търпя, и толкоз.
smile3532 smile3532 smile3532
лек офтопик:
Ако има и една леля Ог наоколо да бутне едно мощно рамо и един шантав котак стой та гледай как ще бЕгат по-далеч от дома ти

# 170
  • под кривата круша
Готино Joy
Та да добавя към предишния си постинг, това мълчаливо изнудване е и добре отработено през годините с всякакви близки и далечни роднини. Като си помисля на колко имени дни съм ходила с тях като 8-ми човек още преди да се оженим, иде ми да потъна в земята Embarassed Та така, интересно е да наблюдаваш такива типажи.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 12:35 от Есме В.

# 171
Не ги кани-те му се обаждат, че идват. ...

Ми кофти. И ние имахме едни такива - обаждат се и казват "тръгнахме към вас, сега сме на бензиностанцията след Етрополе" примерно.
Каквито и съвети да ти даваме, няма да ти помогнем много.

# 172
  • под кривата круша
Каквито и съвети да ти даваме, няма да ти помогнем много.
Така е, и все пак brainstorming-а е голяма работа Simple Smile

# 173
Темата явно е само за оплакване, след като на всеки съвет заявяваш че нито ти нито съпруга ти имате намерение да предприемете някакви действия (като един съвсем нормален човешки разговор например).
Роднините няма да се сетят сами, не е ли ясно?

# 174
  • под кривата круша
Темата явно е само за оплакване...
Проницателно заключение Simple Smile Аз по принцип хваля нахалниците, ама сега види се, съм слънчасала, затова се оплаквам. Аз лично мерки смятам да взема и далеч не отхвърлям всяка идея. Виж, откровения разгвор, макар и най-почтен вариант, няма да доведе до нищо добро-както искаш така ме разбирай. Хора разни.

# 175
Есме В, какво означава че откровеният разговор няма да доведе до нищо добро?
Ти какво очакваш все пак, след като са свикнали да им покриваш разходите по почивката да ти се зарадват като им кажеш, че няма да го правиш ли?
Ами няма как да стане, но вече от теб зависи дали ще продължиш да ги храниш и да им слугуваш всяко лято, или не.
Наистина не виждам смисъл от оплакване, когато щом ти се обадят че идват ти ще се съгласиш покорно.
Просто си чешеш езика тук и явно нямаш намерение да предприемеш нищо.
Пък и видях че пишеш как да оставиш децата им гладни - ами че който си има деца трябва да се грижи за това да са нахранени. Теб това не те интересува. Като не им сложиш ядене да си мислят как да си хранят децата, не си им длъжна в крайна сметка.
Аз мразя навлеци, ако някой ми се изтърси по подобен начин ще го изтърпя 1ден от възпитание и на следващият ще му бъде посочена вратата.
Да не говорим, че в тези времена да храниш 7човека за по 1седмица е доста натоварващо за бюджета.

# 176
  • под кривата круша
Ох, честно, имам чувство, че хич не четете какво пише ама бързате да кажете каквото сте си решили. Обяснявам пак-никой не се обажда на мен, обаждат се на мъжа ми, той казва ок. Аз да изрева и след него да звънна да кажа "стойте"? Нещата не са толкова прости колкото изглеждат на чужд гръб. Обидени ще има, но както казах, искам да го направя с памук. То с шутове всеки може.
Иначе с това постоянно предъвкване темата наистина се изчерпа и досади.
Уилма, ще редактирам тук, че много станаха постовете ми. Изобщо не говоря за домакинстването-мога да им оставя цялата дом. работа и те ще я вършат с готовност до степен да се чувствам аз на гости в дома си. Разбираш, не ми е приятно. Става въпрос единствено за финансовата част.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 14:20 от Есме В.

# 177
Няма нужда ни от памук, ни от шутове Simple Smile Най-разумните съвети бяха от гамата "Добре сте дошли! Знаете кое къде стои, най-близкият магазин е..., така че се чувствайте като у дома си!", а ти самата се концентрираш върху детето си. Никакво пазаруване, готвене и оправяне на легла. Последното определено ме втрещи, честно. Аз, като имам гости с преспиване, избягвам да влизам в спалнята "им". Аз като преспивам у някого, не напускам определената ми за такава, без да оправя леглото. Просто не ги оправяй! Сега кажи, че им переш и бельото след баня, и банските след плаж, та да ме убиеш Wink
Неизмити чинии? Чакаш мъжа си - нека той ги мие. Ако не, като станат планина, все някой ще го досрамее. И така нататък...

# 178
  • Пловдив
И как да сервира за тесния си семеен кръг, като другите 7 човека, сред които има деца, са в къщата и "чакат" ? Не става.
Аз, ако съм с малко дете и в такава ситуация, вземам си детето и през деня си изкарваме на разходки, с приятелки-млади майки, в детски център на кафе. През това време у вас няма да има кой да сготви и сложи, а мъжът ти като го направи 3-4 пъти, ще види как е на твоето място и може да си промени мнението за нещата.
То пък тогава свекървата ще вземе да каже: тая снаха по цял ден ходи и държи мъжа си гладен, не е само едно зло.

# 179
Е, аз какво казах? "...а ти самата се концентрираш върху детето си" - не е ли същото, но с по-малко думи?

Общи условия

Активация на акаунт