Отзиви за Invisalign

• 204 688
  • 1 268
  •   2
Отговори
# 480
И при мен слагането на атачмънти беше около 30 -40 минути. Отне ми около 2 седмици да свикна със самите алайнери и тяхното махане, което ме затрудняваше, но вече много лесно ги махам. Simple Smile

# 481
Атачмънтите и при мен сложиха бързо, около 30 мин може би. При мен са 14, като има зъби с по 2, не знам като отделни ли се броят. Със свалянето нямам проблем, но със самите алайнери не мога да свикна още, доста силно напрежение, дразнене, а сутрин всичко е изтръпнало. На 10 комплект съм. На мен не са ми дали всички комплекти. Дават ми колкото е необходимо до датата на следващия преглед.

# 482
  • Бургас
Привет дами,
първи на първа шина съм на моменти ужасно ми се гади...
дано отшуми,че не се издържа

# 483
Здравейте. Аз очаквам моите шини да пристигнат до две седмици и започвам. Много се притеснявам какъв ще е резултата и каква ще е болката. Аз имам четирите предни горни зъба криви и останалите ми са ок, но и дълбока захапка. Плана на лекаря ми спрямо Clincheka е по един изпъкнал напред зъб да подреди другите три и после всичките четири пък да ги върне назад,.защото като са напред няма да има контакт между горни и долни предни зъби. Също така ще прави стринг на горните, защото няма място. Аз винаги съм си мислела, че като няма място да се вкарат в редицата се местят всички зъби назад, но лекаря ми каза, че не можело, защото сме имали синуси назад хората и освен това рискуваме да ми се вдлъбне навътре горната устна. Аз пък се притеснявам, че зъбите ми с изключение на тези четири и дълбоката захапка са доста добре подредени и се страхувам дали това местене напред назад ще върви по план и да не станат нещата по-зле от сега. Някой друг имал ли е подобен план на действие ? Това ли е обичайния начин за действие ? Иначе съм взела пакет с неограничен брой алайнери и основния ми план е 31 седмици и след това.т.нар. refinements. Казаха ми да не се надявам на 7-8 месеца, а по-скоро година и един два месеца.

# 484
И мойта захапка е дълбока и предните ми резци стърчат пред костта и ще ги прибираме назад, това за хлътването на устните ми беше притеснение при други варианти на лечение с вадене на зъби, понеже моите са много широки, но понеже не се налага сега вадене, ми отпадна притеснението. Предните ще се разместят и после малко ще се приберат назад, повечето работа при мен ще бъде с кътниците да се преместят настрани и наклона да се оправи, да стане по-широка захапка. Всичко трябва да се изговори с лекаря, ние изговорихме, че не си харесвам слабата брадичка с напрежение на долната устна, за да държа затворена уста, но си харесвам изпъкналата горна устна, понеже придава плътност на устните ми и по-младежки вид, и това  е съобразено в плана. И при мен ще има стрипинг, но той не отнема такива разстояния, както ваденето на цели зъби, а само помага на точните изчисления до милиметри

# 485
При мен стрипинг и атачмънти на всички зъби без 4 (но пък на предните 2 имам по 2 атачмънта) отне около час и 15-20. Като два атачмънта правиха по 2 пъти, че се разместиха. Обаче първите 2 дни след слагането на новата шина с атачмънтите беше сууууупер болезнено, едвам ги свалях, едвам се хранех от болка. Сега вече разбрах как да ги свалям лесно, а и с кукичката от алиекспрес, дето си поръчах, е в пъти по-лесно. Следващият път ще ми слагат бутони за ластици.

# 486
Здравейте. В България намирали ли сте от къде да си купите Orthokey или само от чужбина от Амазон мога да си взема ?

# 487
Аз си взех от алиекспрес, но си е чакане Sad

# 488
Здравейте. В България намирали ли сте от къде да си купите Orthokey или само от чужбина от Амазон мога да си взема ?

Здравей,

Аз също поръчах от амазон, но ако не ти се чака може да си потърсиш зъболекарска сонда. На мен зъболекаря ми (не од) ми подари една, докато чакам кукучките да пристигнат. Предполагам, че ще може да се закупи от някъде и не мисля, че е от най- скъпите консумативи.

# 489
  • sofia
Детето свикна, вече си ги маха сам. В понеделник е на контрола и ще слага вторите. При него се налага по-често следене и по-бавно местене.
Даже намери начин да яде с тях... яде силно казано, гълта кат пате, ама като си отишъл непредвидено на купон и си решил да не се прибираш, намираш начин да не умреш от глад Joy
Без куката изобщо не виждам вариант да се свалят. То с нея егати дърпането, докато се откачи отзад алайнера. Дадоха ни я комплект с някакви соли за почистване и едни гумени тампончета, които се дъвчат/притискат за по-добро наместване на алайнерите. Все си мислех, че това е стандартно "оборудване", което върви с алайнерите ...

# 490
Веси, какъв е проблемът да ги сваля и после да ги сложи пак? Аз понякога нямам достъп веднага до четка за зъби, плакна с вода и ги слагам пак, и примерно след 2ч си мия зъбите и не е драма. Или имаш предвид, че не си носи кукичката с него?

# 491
  • sofia
Не си беше взел куката, щото не беше планирал да не се прибира.

# 492
Аз в момента съм с Invisalign монтирани в Пловдив. Казаха ми, че имам нужда от около 3 или 4 шини. Всяка е по 100лв.
Къде Ви изработиха алайнерите на такава цена? Звучи много достъпно!

# 493
  • София
Някой да има скорошен опит с Д-р Петрова и confident dental clinic? Цени, мнения? Обмислям консултация там.

# 494
Някой да има скорошен опит с Д-р Петрова и confident dental clinic? Цени, мнения? Обмислям консултация там.
Тя беше първата, при която се консултирах за инвизалайн. Цените бяха доста по-ниски от останалите места, но излезе по майчинство миналата година, не знам дали се е върнала. Изненадах се, че и тя като класическите ортодонти планираше да ми вади премолари. За мой късмет, докато тя беше по майчинство, се консултирах и с други специалисти, които казаха, че ще се оправя и без вадене на зъби. За уточнение, моите зъби са непропорционално големи за лицето ми, и вадене на 4 зъба щеше да остави бая пространство + хлътване на горната устна като на бабичка, ефект състаряване

Общи условия

Активация на акаунт