Защо не се прие законопроекта за инкриминиране на жестокоста към животните?

• 5 727
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
Тъй като въпросът ти остана без отговор, и явно го свързваш с жестокото отношение към животните, ще ти отговоря аз. Никога не извеждам кучето, без да нося през рамо една чантичка, в която има:
- тоалетна хартия или салфетки (като помощни средства при почистването)
- пликчета
- намордник (не ни е нужен по закон, кучето не е агресивно, но просто за всеки случай, ако се озовем сред хора, което по принцип е невъзможно, тъй като го извеждам на полето)
- паспорт на кучето
- телефони на ветеринари (ако недай си Боже някой реши да нарани кучето ми, въпреки че е вързано)

Леле, ако толкова багаж носиш заради едно куче, представям си ако тръгнеш с дете какво ще е  ooooh!
Сори за офа, не се стърпях  Crazy

# 121
KOTE Екото не е неправителствена организация, баш държавна е. Питай ги, защо кастрирани от тях кучета раждат?

# 122
Тъй като въпросът ти остана без отговор, и явно го свързваш с жестокото отношение към животните, ще ти отговоря аз. Никога не извеждам кучето, без да нося през рамо една чантичка, в която има:
- пликчета
- намордник (не ни е нужен по закон, кучето не е агресивно, но просто за всеки случай, ако се озовем сред хора, което по принцип е невъзможно, тъй като го извеждам на полето)
- паспорт на кучето
- телефони на ветеринари (ако недай си Боже някой реши да нарани кучето ми, въпреки че е вързано)

Леле, ако толкова багаж носиш заради едно куче, представям си ако тръгнеш с дете какво ще е  ooooh!

nefeli, ами мацката си е и с деца!

# 123

Само един въпрос имам. Наистина ли смяташ, че ако животно, подчертавам животно, се изсере в градинката, трябва да му бъдат отрязани краката?

Трябва ни закон срещу жестокостта към животни, трябва ни и много сериозен закон, засягащ стопаните на тези животни. Не всеки е способен да се грижи и възпита правилно едно куче, не всеки е достатъчно отговорен да предпазва останалите от него. Оттук идват бездомните, агресивните и прочие.

1) НЕ и стига с тези отрязани крака.. А ти смяташ ли, че е нормално кучетата да минират тротоарите. Лично ТИ как процедираш по въпроса. В интерес на истината видях точно един човек да го прави, жената просто била на гости от Франция и си каза направо "Просто по навик"

2) До правилния извод си стигнала и сама. За мен обаче са в обратен ред - първо сериозни  санкции за собствениците при липса на грижи и адекватно поведение, много по-сериозни глоби и наказания за собственици малтретиращи животните си отколкото на странични хора.

# 124
KOTE Екото не е неправителствена организация, баш държавна е. Питай ги, защо кастрирани от тях кучета раждат?

А как да разбера, че е от тях .. по цвета на марката на ушите ?

# 125
  • София
- пликчета
- паспорт на кучето

Дъщеря ми е вече голяма, сама си носи багажа, пък и не се налага да чистя след нея  Laughing
Иначе като беше бебе, имах голяма чанта за количката и раничка на гърба - понеже с нея бяхме навън по цял ден, ни трябваха и храна, и вода, и мляко, и пюрета, и памперси, и вестници за увиване на памперсите, и пликчета за опаковане, и допълнителни дрешки, и каквото още се сетиш  Simple Smile

А, lady Gargara, и чужди езици ли проговори вече  Hug

# 126
КОТЕ , отрязват им половината ухо (за София). По това ще ги познаеш. В много други градове слагат марка, в София режат уши.

Що се отнася до тортите (лайната) аз също го правя. Имам си и съораженийце за това. Това, което се опитва да ти обясни Jarrita е, че тука сме на едно мнение. За това и спор няма.

Аз самата съм водила дискусии и баш борба с другите собственици на кучета. В началото се правех на неразбрала и ако някой от техните любимци сервира тортата, изчаквам да видя ще предприемат ли нещо и ако не отивам и
"Ооо, забравили сте си торбичка... споко, аз винаги нося в повече" и им връчвам една.

Видяли от мене мами, като я видеха една гостожа, която упорито се правила на не видяла тортата- по същия начин- аа, забравили, ми мие имаме една излишна тука Simple Smile

Отне ми 1 година, но почти всеки в нашата градинка е с торбичка. Пясъчника и детската алея са ТАБУ. За това и мамите ни възприеха малко по малко. Сега или не ни обръщат внимание или идват да питат дали децата не могат да хвърлят топка на кучето.

Това разбирам  аз под толерантност и нормален живот.

Но както казах, жестокоста, издевателствата и убийствата нямат място в моята ценностна система.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 22:06 от vesi792007

# 127

Само един въпрос имам. Наистина ли смяташ, че ако животно, подчертавам животно, се изсере в градинката, трябва да му бъдат отрязани краката?

Трябва ни закон срещу жестокостта към животни, трябва ни и много сериозен закон, засягащ стопаните на тези животни. Не всеки е способен да се грижи и възпита правилно едно куче, не всеки е достатъчно отговорен да предпазва останалите от него. Оттук идват бездомните, агресивните и прочие.

1) НЕ и стига с тези отрязани крака.. А ти смяташ ли, че е нормално кучетата да минират тротоарите. Лично ТИ как процедираш по въпроса. В интерес на истината видях точно един човек да го прави, жената просто била на гости от Франция и си каза направо "Просто по навик"

2) До правилния извод си стигнала и сама. За мен обаче са в обратен ред - първо сериозни  санкции за собствениците при липса на грижи и адекватно поведение, много по-сериозни глоби и наказания за собственици малтретиращи животните си отколкото на странични хора.

1) Събирам ги в биоразградими пликчета, специално купени за целта. Кучето ми е ваксинирано, обезпаразитено и на каишка.
2) Наказания за всеки, малтретиращ, изхвърлящ или неполагащ необходимите минимални грижи за животно. Последното ще рече - храна, вода, подслон, ветеринар и социализация.

# 128
Vesi, за Варна как процедират, тук куче с половин ухо не съм виждала ,  но марките са 3 типа - червени, зелени и бели  newsm78

# 129
КОТЕ пращам линк към програмата на община Варна за борба в бездомните кучета. Там има интересни точки и права, за които може да настоявате с дечко, за да се размърдат общинарите:

http://www.varna.bg/adm/prog/prog_zh.htm

Ще се опитам да проуча за 3-те цвята марки на кучетата, и аз честно казано за пръв път ги чувам, ама може да съм пропуснала нещо  newsm78

# 130
Темата няма нищо общо с тематиката на този подфорум.
В подфорум Клюкарник има подобна тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=511520.0

Тенденциозно не ги сливам, защото може да настане доста голямо объркване при нареждането на всички публикации по хронологичен ред.

Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт