Защо не се прие законопроекта за инкриминиране на жестокоста към животните?

• 5 747
  • 130
  •   1
Отговори
# 30
Hear Again  Peace Точно това се опитвам да обясня тука. Радвам се, че някой е разбрал идеята ми  Hug

# 31
  • София
А вие каква сте? Модератор / Администратор, че да ми определяте къде да пиша #Crazy

Аз не чета, а и Вие на четете ли!

Детето ми бе поти нападнато, ако може да се нарече "почти" само липсата на ухапвания.
Детето ми играеше на детска кола на детската площадка, когато изведнъж бе обградено от озверелите спокойни животни. Лаещи и зъбещи се... къде бях аз? - на 10 метра, за да може сестра му бебе на няколко месеца да може да спи. Детето го виждах, но не забелязах от храстите глутницата.

ИЗЧИСТЕТЕ улуците от бездомните животни, защитете хората - деца и възрастни, защитете и домашните кучета и тогава обещавам да ви подкрепя

Galactic Voyager
, да "познавам"-  въпросната г-жа спомената от мен. Откупува всеки път кучетата, когато ги приберат, за да може да се "възстанови равновесието" Sick, храни ги със сурово месо до детската площадка.
И аз съм афектирана от тази природозащитника, защото детето ми сега бяга от кучета - домашни или улични, а преди едва го удържах да не ги пипа, страхът ми се прехвърли и върху сестра му.
Пак повтарям тези кучета са  глутница в нейно присъствие и са спокойни и припичащи се на слънце, когато я няма. Ако някой не познава ситуацията и види наранено куче (кога ли на някой ще му писне) пак хората ще са виновни, независимо че може да има поне 5-6 нахапани хора.

Колко хора трябва да бъдат убити, обезобразени, наранени, да се страхуват? Ами махнете животните от улицата, така ще намалите желанието на хората да се саморазправят - общините не помагат.

# 32
Desem не може да ме познавате, просто аз живея много далече от вас. Както казах, темата няма нищо общо с бездомни кучета, нито с глутници. За това и ви призовах да я прочетете. Не виждам иначе за какво да ви отговарям.
И да, не необходимо да съм модератор, за да трябва да изисквам, като се пише някъде, поне да е по темата. Със същия успех си пуснете поста в "Наш дом" или "Красива мама". Просто не обсъждаме това тук!
Разбирам ви, че много ви се е насъбрало и в сравнение със здравето и щастието на децата ви, нищо друго не е от значение. И съм на същото мнение. Точно за това ви казвам, че ако бяхте прочели всичко, щяхте да разберете, че тука не става въпрос за това, даже напротив.

# 33
Колко хора трябва да бъдат убити, обезобразени, наранени, да се страхуват? Ами махнете животните от улицата, така ще намалите желанието на хората да се саморазправят - общините не помагат.

А вие ще помогнете ли да се махнат? Защото хората, които искат този закон не си изхвърлят животните на улицата. Това го правите вие и подобните на вас, а после се оплаквате от бездомни глутници. Т.нар. кучелюбители също не искат да има помиари, които да нападат тях, децата и домашните им любимци, но поне правят нещо по въпроса. Знаете ли какво правят? Прочете тук-там...прибират бездомни/изхвърлени животни, грижат се за тях, ваксинират ги и ги предлагат за осиновяване. Безплатно. За да не са на улицата и за да не "почти" нападат. А това, че има луди хора, хранещи кучета със сурово месо (много опасно, между другото), не ви дава право да се произнасяте за всички останали.
Вие какво направихте досега? Колко кучета заведохте в приют, на колко намерихте дом? Най-лесно е да се каже "някой да направи нещо", инак саморазправа.
Не ме разбирайте погрешно, аз съм твърдо "за" саморазправата. Тази с хора, обаче. Имам въздушна пушка и професионални познания върху токсичните вещества. Ако някой пипне моето ваксинирано, обезпаразитено и винаги вързано на каишка куче, ше си изпати. Ако видя някой, тормозещ бездомно животно, ще си изпати. Ако видя някой, изхвърлящ домашния си любимец на улицата, също. Преди 2 страници призовавах към цивилизованост и хуманност. Е, не можеш да си цивилизован с хора, живеещи още в 18 век, за които животът не значи нищо.

За да не спамя повече, добавям го тук: горното е лично мнение, само и единствено мое. Аз не говоря от името на природозащитниците, кучелюбителите, осиновителите на бездомни животни и пр. Не лепете, моля, етикети. Ако ме избива на агресия, ме избива лично мен, а не всички собственици на кучета. А ме избива на агресия при мисълта, че някой може да нарани член от семейството ми, защото кучето ми е точно това - член на семейството. Толкоз.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 00:12 от labby

# 34
  • София
Добре, а последните случаи с насилие върху животни не бяха ли улични?
За обесеното куче се писа/говори че било добро. Е и "нашите" добри.
Та къде тогава ми е встрани писаното.
И пак Ви казвам не сте Вие човека, който да определя кой къде да пише!
Пиша точно по темата тъй като когато говорите за животните забравяте за хората.

Ето и сега жена е почти убита от защитена животно.
Добре го каза една баба: "Ако бях аз синът ми, който е ловец, независимо от законите щеше да я... "
Ето затова намалете риска от посегателство, намалете уличните животни - приберете ги грижете се за тях.
Случили се нещо на животните убили дете - не.  случили се нещо на закрилничката им? - не.

Аз въпреки неприятностите знам как да възпитавам ненасилие.
Но няма да си мръдна пръста да защитавам животните, докато живея в страх от тях.

labby, как да им помогна. Никога не съм имала апартаментно куче, така че не съм спомогнала за равновесието на вън. Домашни котки - да, на село - приютих 2 броя апартаментни, които не ги искаха. Домашни кучета - да пак на двора, вързани и безопасни за околните.
Г-жата, за която говоря е точно "осиновителка" и "грижеща" се за бездомните.
Ами да ти дам адреса на г-жата да дойдеш с пушката, или може би от медиите да вземете адреса на г-жата отглеждаща кучета убили дете?
Мога да се обадя на Екоравновесие да дойдат да приберат кучетата, но знаете ли не го правя, защото като чуят района не идват!
Какво да направя още? Длъжна ли съм да прибера кучета развъждани от някого (горепосочената в това число) дори да нямам желание? Къде да си пратя междувремемно уплашените деца?

Ето за това говорих готови сте да наранявате хората!

# 35
Аз въпреки неприятностите знам как да възпитавам ненасилие.
Но няма да си мръдна пръста да защитавам животните, докато живея в страх от тях.

Не мога да те разбера. Вече няколко пъти обяснихме много ясно връзката между защитата на животни и защитата на хора, даже посочихме пример, в който е можело да се спаси момиче, ако някой реагираше на насилието над животни, ти не, та не. Това е просто правене напук.

# 36
Hear Again и аз не мога да я разбера. Благодаря ти, че и ти като мене, поне се опитваш, обратното явно не важи.
Много исках да задържа темата по конструктивно, надявах се и още се надявам на смислени и логични мнения по въпроса, а и да дам един реалистичен поглед върху нашето ежедневие... без интриги, без провокации и без клишета.
Много хора, като чуят една дума и считат, че могат да изразяват мнение. Но тука не си играем на асоциация. Не е въпроса да кажа "Животно" и всеки да пише, каквото му дойде наум. Радвам се, че поне няколко човека ме разбраха.
Темата е друга и ДА, ако след магарето тези "човеци" бяха виснали на съдебната скамейка, па дори и само за пробация, това момиче можеше да е още "цяло". Има много други примери, за масовите убийства в Германия и Англия (в училища), където пострадаха общо над 20 деца. И в двата случая виновните са започнали с животни. После имаме масови убийци с психични отклонеия, единия 31 жени, друг 18 мъже, пак е имало сигнали... то и в последствие от там май са хванали единия. Примери много..
Жалко, че приемаме насилието под каквато и да е форма, докато разсъждаваме така, ще продължават проблемите. Лошото е, че потърпевши на нашите грешки са винаги децата.  

ПС: Аз не можах да разбера с тази "г-жа" мен ли визирате или някой друг? Защото доста мами ме познават лично и знаят, че нито се "грижа" нито пък храня животни бездомни, еле пък със сурово месо  Sick . Намерете си друга тема за животни или си създайте своя. Аз в тази визирам ПРОЕКТОЗАКОН!

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 00:47 от vesi792007

# 37
 Защо не се прие закона ли? Защото фонадациите като WWF ,  ,,Четири лапи'' и т.н. и  т.н. нямат никаква, ама никаква дума както в народното събрание и така сред обществоото!
 Аз съм за приемането на  този закон, не само защото обичам животните, макар, че са ме хапали кучета и т.н. , а защото така е в нормалните държави!
 България отново доказа, че не е готова за ЕС!!!

# 38
  • в моя гьол
Имам въпрос.
Как един такъв закон ще ограничи психопатите?
Сериозно питам, без ирония и не се заяждам.
Човек, способен да изпитва удоволствие от гавра с живо същество, измъчвайки го или убивайки го мъчително е с явни изкривявания и дефицити на "горния етаж". Не знам как се квалифицират тези психични отклонения и подлежат ли на лекуване, но едно съдебно дело с издадена дори ефективна присъда по никой начин не би наместило чарковете на разхлопаното дюшеме.
Вадят се статистики на серийни убийци.
Ако ги глобят или затворят за гавра над животно, би ли предотвратило това следващи престъпления след изтичане на присъдата? Едва ли...за съжаление.
Но пък за сметка на това под лапите на закона ще попадне бесния баща, застрелял помияра, който е наръфал детето му. Щото - закон - требе да се спазва.
Не са дообмислени нещата в детайли ми се струва, но това е лично мнение и не ангажирам никого с него.

# 39
  • Beyond the Frontiers
Десем, разбрали сте ме леко погрешно. Аз не визирах разни лелки, за които висша форма на защита на животно е да му занесат сурово месо. Говоря за истинските природозащитници, дали сте запозната с тяхната дейност? Защото и те ще ви отговорят същото това, което прави тази госпожа е сбъркано, и всъщност ще застанат на ваша страна. Жалко е да се слагат всички под един знаменател. И авторката не ви забранява да пишете в темата, а по скоро моли да се запознаете с първия пост и да пишете по този въпрос, а не да избиваме в крайности и в противопоставяне на хората и животните. Peace

Нали, надали някой си въобразява, че с магическа пръчица ще спре психопатите. Но аз ги виждам така нещата - често такива хора са започнали да измъчват животни в млада възраст, дали ако в този момент се намесят властите и пратят човека на съответния психолог например, няма да има ефект  newsm78 е, това в сферата на добрите пожелания.

# 40
  • София
Имам въпрос.
Как един такъв закон ще ограничи психопатите?
Сериозно питам, без ирония и не се заяждам.
Човек, способен да изпитва удоволствие от гавра с живо същество, измъчвайки го или убивайки го мъчително е с явни изкривявания и дефицити на "горния етаж". Не знам как се квалифицират тези психични отклонения и подлежат ли на лекуване, но едно съдебно дело с издадена дори ефективна присъда по никой начин не би наместило чарковете на разхлопаното дюшеме.

По същата логика не трябва да съществува и наказателния кодекс, защото няма да ограничи психопатите. Ако бъде инкриминирано деянието, поне ще има инструменти, с които да се противодейства на подобни прояви. Много от хората не си дават сметка, че проявата на жестокост към друго, чувстващо, същество е на крачка и от посегателството върху човек. Жестокостта към животни е проява на психични отклонения, така че за мен най-нормалното, което може да се направи, е да се приеме подобен закон.

# 41
  • Бургас
Неразбран народ.  ooooh!  Защо смесвате ухапванията от куче, с жестокостта към такова? Обяснете ми връзката? Аз ли съм тъпа?
Бездомните или агресивни животни нямат нищо общо с болните мозъци, които бесят, режат лапи, заливат с бензин и палят. Днес ще е мишка, утре куче, после може да е нечие дете. Възпитаваме чувство за безнаказаност. Това не го ли проумяваме?
Как възпитаваме дете и нямаме против то да мъчи и убива животни, а му обясняваме, че на хора не може? Мат с пешката му казвам на това.
Друг е въпроса, че няма строга санкция за тези, които разхождат животни без повод и надморник. Но за всичко си намираме оправдание. Единия си разкарвал песа без повод и надморник, за да не го нападнело улично, а той пък изял дете  ooooh!
Въпрос е на съвест, но е добре да си има и закон. И като му отнемат животното и го приспят защото не го води както трябва, втори път няма да посмее.
На депутата мога лично да му тегля една за примера с прасето. До колкото знам нямат право да си отглеждат и колят прасета по дворовете. Та доста нагло изказване.

# 42
Неразбран народ.  ooooh!  Защо смесвате ухапванията от куче, с жестокостта към такова? Обяснете ми връзката? Аз ли съм тъпа?

Защото се оказва, че правим закони за защита на животните от насилие, а нас хората, няма кой да защити от тях.

# 43
  • София
Има закони, защитаващи хората, и то много. Най-големият ни проблем е, че тези закони не се спазват, никой не контролира спазването им и най-често никой не санкционира неспазването им. Тези закони касаят както животните, така и хората, ама от това, че ги има тези закони, без да се спазват, файда никаква.

# 44
Има закони, защитаващи хората, и то много. Най-големият ни проблем е, че тези закони не се спазват, никой не контролира спазването им и най-често никой не санкционира неспазването им. Тези закони касаят както животните, така и хората, ама от това, че ги има тези закони, без да се спазват, файда никаква.

Тогава какъв е смисълът от приемането на ОЩЕ ЕДИН закон, който никой няма да спазва  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт