Веганството - да споделим опит 2

• 106 254
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 660
Втората я имам. Има полезно инфо. Тази също е хубава и е вегански ориентирана - http://www.bookdepository.co.uk/book/9780658021558/Raising-Vegetarian-Children.Даже вчера я извадих да прегледам рецептите и се зачетох из другото полезно инфо Simple Smile
Ти от къде си мислеше да поръчаш?

# 661
Конопеното брашно може да се използва в различни рецепти както и конопа- мляко, крем, сосове, крекери...

Ядковите млека не са задължителни. Огладнява се след тях, а и след всичко течно и пасирано, защото не се дъвче. А е важно да се дъвчат дори и такива консистенции.

За книгите нямам мнение.

# 662
От Амазон.

# 663
Конопеното брашно може да се използва в различни рецепти както и конопа- мляко, крем, сосове, крекери...

Това значи ли, че в дадена сурова рецепта за кремче, може да сложа брашно вместо белени зърна?

# 664
Да, ако и двете са от белени зърна, не виждам разлика.

Ако брашното е от небелени, има малко по-друг вкус и цветът е сиво-зелен.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 22:24 от Вери

# 665
Aз пазарувам Био продукти от Био свят ( http://biosviat.com/index.php), вносители са на повечето неща, а техните продукти в Био мага и Слънце и луна са по скъпи.
И също  посещавам Био мага.
Карфур  ми е далечко.

# 666
Горе съм се объркала и никой не ме поправя. Laughing
Току-що редактирах.

# 667
Солей, точно за хокаидо тиквата става въпрос. Все й забравям името:) Аз рядко пазарувам от био-магазини, повече диетичните търся. И от биомага и от слънце-луна въобще не съм доволна в някои отношения и малко ме изнервят. За Балев чувам хубави неща, но не съм ходила, далече ми е.
Среща в Южния говорихме с Кантарини, но още се туткаме, ако искаш да се включиш би било супер:)

За родителството с горичка - аз не се записах именно поради факта, че децата под три години нямат занимание. Иначе още преди да пуснат рекламите за събитието бях първа на опашката. Но тогава ми писаха, че са решили занималнята да е за деца над 3 години и всичко пропадна. За дете на моята възраст е немислимо да го оставя толкова време без мене. Не става въпрос просто за кърменето, а по принцип.

Гледам коментирате за ядковите млека и огладняването...аз огладнявам след всичко. Днес изядох огромно количество манджа с нахут по рецепта на Мег, беше станала страхотна, старах се да дъвча бавно, което рядко ми се оттдава, но малкият спеше, обаче след половин, максимум един час бях като озверяла. Едвам издържам вече с това ядене. Вкъщи нищо не остава. Не знам какво да правя, в чудо съм се видяла! Sad

# 668
Щастливата, нали кърмиш; може би от това ти се яде повечко  Peace

...за форума: на мен после ми пратиха съобщение /т.е. след като платихме/ за регистрация на децата и гледам за под 3 год. всеки се спасява.....осигурен паркинг за колички и място за смяна на памрерси - на нас нито едното не ни трябва, а ни трябва място за игра и други деца...... Оговаряме бабата да идва с нас, другият вариант е да нарушаваме спокойния дух в залата... Laughing За следващ форум вече били помислили и за дребните  Mr. Green

.....меля си тиквените семки с шлюпката /немам нерви да ги беля имам доста../ на кафемелката и така ги слагам тук там. Има ли известни противопоказания? Разсъждавам си...от гледна точка на цялостта, че и там нещо полезно има... newsm78 или..?

Мег, ядеш ли мед? /май само ти си веган тук  newsm78 /

# 669
Фотина, да, и аз мисля, че е от кърменето, но това, че знам от какво е, не ми помага особено:)
Тиквените семки ги продават и белени:) А иначе и мене ме мързи, но ги беля, защото ми се струват мръсни отвън и въобще...не знам през какво точно са минали. Иначе не знам дали има някакви противопоказания.
Аз от няколко месеца се водя веган, тоест - когато се включих тук точно бях спряла всички млечни, и от онзи момент не съм се връщала към тях, а и не изпитвам нито нужда нито влечение. Мед обаче консумирам и то доста, знам, че някои го водят много силна и концентрирана храна, но така го чувствам и така го правя.
А ти сигурно питаш дали веганите консумират мед, мисля, че суровоядците бяха тези, които не го ядат и него.

# 670
Суровоядците ядат мед, защото има и суров.
Пък за меда не ми се влиза в спор и без това съм на педал днес.
Но аз не ям нищо животинско, не знам каква съм, не ме и интересува. Мед присъства вкъщи, никога не съм крила този факт. Отделен е въпросът по колко се яде като количество и интервал т.е. рядко или умерено (всеки сам да си прави изводите). Ползваме го в рецепти като трябва да се направи нещо по-фино и нежно. Агаве няма да купя, ако ще и най-гадния експлоататор да ме нарекат. Смятам, че достатъчно помагам на околния свят.  Peace

# 671
Ето критериите за веганска храна Wink - http://www.vegansociety.com/lifestyle/food/criteria-for-vegan-food.aspx
''...Bee Products

Bee pollen, bee venom, beeswax, honey, propolis, royal jelly...'''

# 672
Тиквените семки са си наши, т.е. от тиквите, които сме консумирели. Купешки не бих купила небелени... Peace

Само за инфо питам за меда, щот нали и той е от животни...

# 673
меда не е ли от полен и слюнка на пчелите  Rolling Eyes
значи не е съвсем животински Mr. Green

аз се побърках с тоя пчелен прашец  Crazy какви ли варианнти не пробвах-засега съм се спряла на чай- правя любимият им джинджифилов чай,от вечерта съм разтворила малко полен+мед във вода,като поизстине малко чая ,разреждам с водичката-хем да е по-бързо,че няма време сутрин да духам чайове  #Crazy ,хем да не повредя полезностите  Joy

# 674
Ами на мене пък въобще не ми харесват тези етикети - вегетарианец, веган и т.н., но нали в такъв свят живеем, или поне по-голямата част от хората така общуват, така се самоопределят и определят останалите.

Вери, дано да си се успокоила, каквото и да те е напрегнало. Hug
Да те питам, защо казваш, че слънчогледът се оставя максимум 24 часа да покълва?
В моята книжка за кълновете пише 1-3 дни, дори 5 на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт