Веганството - да споделим опит 2

• 107 937
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 330
Много Ви благодаря!!! Hug
А нахутът с какви подправки върви?
Как го правите Вие, за да е вкусен?

# 331
аз да добавя само,че човечето може да иска храни с по-разнообразна консистенция вече Peace
моите отказаха пюретата към 10месечни-оттогава не пюрирам нищо-в началото понамачквах само с вилица по малко

# 332
  • София
освен хималайска сол има и морска и още май 2 вида други "добри", аз морска ползвам, защото я има в кварталния ни магазин; относно магданоза - не мога да си простя как съм го забравила да спомена - него го хрупам директно от връзката  Embarassed много обичам - от него на всичко можеш да слагаш, само да е наситнен, че много дечица се харесват как залепват листенцата и развиват неприязън към него поради тази причина (знам няколко случая такива); не знам дали е подходящо да се дават натурално маслинки, но те много вървят с картофки и често ги ползвам вместо сол; както е казала солей - наистина екстра върджин зехтинче или всяко друго студенопресовано олио ще дойде добре на всяко ястие; нахутът отива с пикантни и миризливи неща - кимион, черен пипер, кориандър, чесън

# 333
  • Пловдив
Аз ползвам морска сол, има една която е смляна ситно.
Скоро ми подариха тази: http://tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=artic … tno&Itemid=58
Харесва ми, но ми идва скъпа, пък и сама мога да си я направя: морска + подправки... Wink

# 334
Привет - днес правих Баба Гануш със суров патладжан - http://www.recipemagician.com/recepti/dipove-i-pasteti/surov-baba-ganush/
Много ми хареса - препоръчвам  Peace

не мога да намеря иконка, на която й тече лигичка, но само докато чета рецептата и вече слюнкоотделям обилно. обожавам патладжан, всякак!

# 335
Момичета, ние пак сме с нов проблем. Преди малко детето се събуди с подуто око и чело. Направо ми иде да се гръмна. Няко има ли представа какво може да е? Отиваме на лекар при личната сега.

# 336
  • София
алергия? а може и да е нещо по-прозаично - ухапване от комар - аз така се подувам като ме хапнат - на лицето още повече, обикновено след няколко часа минава и тогава се вижда и дупчицата от ухапването

# 337
Днес си направих смути от половин зелен пъпеш (нали е ок несладки пъпеши и дини да им намирам такова приложение - иначе ги хвърляме Confused), магданоз и джоджен (пресни) и смлян лен. Баба ми донесе 1 торба джоджен от село и понеже не готвя много много и да не става зян пак реших да му намирам разни такива приложения, може би и чай ще си направя, и за Настя също. Та исках да ви питам, освен за пъпешите и дините в смути дали са ок, също и за такъв тип подправки като джоджен в случая. Той и магданоза е подправка, но за него зная, че го ползвате на воля в смути. Просто няма избор сега от зелении на пазара - поне марули (салати) да имаше! Е, аз всъщност скоро не съм минавала покрай пазара, от близките квартални пазарувам, където няма голям избор така или иначе. Но и в големите магазини в Бургас - знаете, не е голям избора. Ако някой от Бургас чете, нека ми пише, ако има някъде био зелении, подходящи за смути, вкл. и по-рядко срещани.

# 338
На био щанда на ДМ (този с продуктите на Алнатура) имаше някаква морска сол, но не обърнах каква е, че имам в момента от хималайската.

Броколи моето дете яде само ако съм ги пасирала в крем супа Simple Smile Иначе карфиол обича. Той кога излиза по пазара?

Soleil* на ухапано ми звучи.

# 339
Карфиол- есента.
Солей, и аз мисля, че може да е комар. Като дете също така се подувах.

Деси, може, защо да не може.
Диня с мента миналата година бая изпихме.

# 340
Уф, Солей, много неприятно.
Ако е ухапване би трябвало да си личи все пак къде е боднато - някъде в средата може би.
Малкият също реагира доста на ухапвания, но винаги си личи, че е от такова, просто няма как да го сбъркам с друго, затова не се притеснявам.
Кажи после какво се оказа.

А къде е това ДМ в София, досега не съм била. Това, което има био щанд с продукти на Алнатура.

# 341
Солей, и моя малчо се надува така от ухапано от комар в областта на окото, чак му се притваря. Същото беше направил и при един вирусен конюктивит, мазах го със сребърна вода очето. Помня, че и с чай от очанка го мазах, добре му действаше. Иначе личния изписа капки...
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/05/ochank … -za-ochite.375045

# 342
Момичета,здравейте,най -после да ми остане малко време да ви прочета и вас.
мерси на всички за съветите как да повиша желязото-голям смях падна днеска.Чета аз темата ,пиша на един лист какво да купя,отивам в магазина,бъркам в джоба,листа го няма ooooh!,много съм разсеяна.Та пазарувах по спомен.Но ще трябва да потърся из нета подробна информация за желязото.Дано имам подобрение,макар че не знам кога ще е следващия път когато проверя как се движа.Притеснявам се за детето,че нали не яде животински никави,освен че е опитвал млечни де,и само аз го кърмя,а като гледам аз съм зле и не знам...А нямаше време вече в Бг. да се правят каквито и да е други изследвания,нито повторни на мен например някъде другаде за проверка,нито на детето,напрово не знам това много ме плаши.А нямаме някакви видими проблеми newsm78.Интересно,че с майка си правихме заедно изследванията на нея всичко й е ок,и ми вика видя ли ти се съобразявашкакво ядеш,а виж ,аз не ,а съм по-дбре от теб(тя не знае че съм вегетарянка,знае ,че не избягваммесото,но...),много ми стана гадно и наистина се получиАтака-аз се опитвам да живея здравословно,а то какво.....Аа и при гинеколога бяхме заедно и там пак аз с проблем,тя не...е кажете после как да обедиш хората,че го правим за добро и че е важно.
Сега изчаквам малко да се адаптираме и ще си обърна сериозно внимание на здравето,сега и да искам  нямам време и възможнос ,както и уреди и т.н. да се храня изцяло здравословно...

Помня,че тук се говореше за стъклени дъски за рязане,взех такава-малии как се чува като се реже ,и скърца и ...ужас направo

Да ви питам,някой знае ли какво означава expeller pressed,пише го на много рстителни масла/олиа ,мислих че е рафинирано,но на много от тях пише unrefined expeller pressed newsm78 .На много пише и High oleic,което също не знам какво е,нящо като нехидрогенирани май  newsm78

# 343
Ооо забравих да ви питам още нещо,което се каня да питам от много,много отдавна.
Тези от вас,които са вегани,защо са такива,тоест защо не ядат млечни и т.н.?А тези от вас ,които са само вегетарианци защо ядат млечни и яйца?В тази връзка,помня че бях питала Жени защо е била веган през бременността ,а сега не е,но не помня дали ми беше отговорила.

И един малко странен въпрос с нееднозначен отговор,но как трябва да балансира добре диетата си един вегетарианец,какви храни е много важно да яде,как ,кога,какво да избягва,явно нещо ми куца в диетата.Мислих,че трябва да ям това,което ми се иска и колкото,както и когато ми се иска,но явно не е на 100 % така и ми се иска да се опитам да се храня по-правилно,а не само с по-здравословна храна,явно не знам как да комбинирам,кога и т.н.И също според вас има ли разлика в диетата на една жена и един мъж,говоря за вегатарианци.Кой пол на какво трябва да наблегне?

# 344
Норчи, месото и млечните не са най-доброто за теб,бъди спокойна Simple Smile Отделно млечните също имат хормони и химии,което повече вреди,отколкото да ти помага.
Има много заместители- лесно се намира информация.
При липсата на млечни и яйца в менюто е възможен недостиг на йод(в келпа) и на вит.Б12(последният абсолютно не се намира в растителни храни).

Общи условия

Активация на акаунт