Веганството - да споделим опит 2

• 107 937
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 345
Норчи, дори и да ядеше животински, не е гаранция, че всичко ще е ок.
И въобще защо ходиш да си правиш изследвания? На моя син изобщо не знам каква е кръвната картина откакто се е родил. На дъщеря ми също не сме пускали кръв и урина вече 3 години. Тук такива неща не се правят. Дори, когато бяхме в спешното, пак не са искали това да изследват. За мен е важно общото състояние. За Б12 много се е говорело. Не се намира само в животинските продукти.
А защо съм веган? Ами защото за хората/децата е измислена човешката кърма. Другото си е за съответното животно.
Според мен не е важно кой какъв е и защо такъв е. Прави това, което чувстваш, че за теб ще е добре.

# 346
Според мен първо трябва да се поуспокоиш малко и да не се притесняваш за всяко нещо Simple Smile Най-важна е вътрешната нагласа!

# 347
И аз това си мислех след като писах тук.

# 348
Най-вече не бива да обръщаш внимание на страшните предсказания от страна на роднини, познати и пр. какво ще ти се случи, защото не ядеш месо.  Laughing

# 349
Малко снимки от вчерашния празник. Всичко беше веганско и сурово:

Тортата с малини:

Букет от 2 вида сурови бонбони и ягоди:

Букет от плодове:

Боривинкови мъфини:

# 350
Цветя от зеленчуци:

Солени кошнички и топчета от леща:

Цялата маса:

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 00:51 от Вери

# 351
Вери,поздравления за малката голяма Маги!

останах без думи от вида на масата  Grinning
такива красоти,такива вкуснотии  newsm10

# 352
Благодаря ти! Simple Smile
Нямаше да се справя без мъжа ми.

# 353
Вери, цяло изкуство! Дори на снимка доволно радват окото, представям си реално, а и вкуса като прибавим! А без мъжа ти - просто нямаше да ти стигне времето за всичко това, иначе и сама можеш да сътвориш не една и две такива красоти, на който му се отдава, отдава му се! Hug А на мъжа ти му предай, че си има доста поклоннички вече. Wink

Жени, аз ли се бъркам, не зная, защото мислех, че си веган, а Норчи казва, че си веге?

# 354
Вери, превъзходна трапеза, не смея да си помисля колко е вкусно!
Това вашето си е изкуство достойно за награда!  smile3501
Колко време ви отнеха приготовленията?

# 355
Супер, супер Simple Smile
Дай рецептата за боровинковите мъфини  Wink

# 356
  • София
Вери, прекрасни неща наистина! Поздравления и на теб и на мъжа ти - трудът не е бил малък, но крайният ефект е поразителен! Сигурна съм, че сте спретнали празник за чудо и приказ Simple Smile

# 357
Вери - прекрасна, прекрасна трапеза!!!

Тези от вас,които са вегани,защо не ядат млечни и т.н.?А тези от вас ,които са само вегетарианци защо ядат млечни...

И един малко странен въпрос с нееднозначен отговор,но как трябва да балансира добре диетата си един вегетарианец,какви храни е много важно да яде,как ,кога,какво да избягва,явно нещо ми куца в диетата.Мислих,че трябва да ям това,което ми се иска и колкото,както и когато ми се иска,но явно не е на 100 % така и ми се иска да се опитам да се храня по-правилно,а не само с по-здравословна храна,явно не знам как да комбинирам,кога и т.н.И също според вас има ли разлика в диетата на една жена и един мъж,говоря за вегатарианци.Кой пол на какво трябва да наблегне?

Не следя темата, но не ям месо вече няколко години, напоследък не ми се ядат млечни и клоня здраво към суровоядство. ( Не се правя на интересна и в общество хапвам по малко от каквото ме почерпят, освен месо. Забелязвам също, че хората стават все по-толерантни. )
Норчи - на въпроса
Защо?
При мен ( и смятам, че така е правилно) отговорът е - защото така иска организмът ми. Aбсолютно права си да ядеш каквото ти се иска с малки изключения -
прекаленото наблягане на сладки и какао говори за депресия ( нужда от любов, замества се с тези храни). Повече от 2 малки чашки кафе говори за неправилен режим, за начин на живот, който изхабява, а ако не можеш да замениш кафето с чай през ден, има и известно пристрастяване ... което не е чак толкова страшно.
За алкохола и цигарите е ясно - те не са храна.

При мен всички изследвания показват, че съм "супер в нормата" , както се изрази кардиологът по време на периодичните задължителни прегледи, които отскоро ( ще) правят всички работещи.
Съвет:
не се насилвай за нищо, спазвай някои основни правила и си наблюдавай периодично показателите - за твое и на близките ти успокоение.

# 358
Вери ,
Поздравления! Grinning И на съпруга ти - непременно му предай! Пожелавам му успех във всичко!

Сътворили сте изящество и на всичкото отгоре, вкусно Wink
Ех, защо това не беше масовката и стандарта? Така ми се иска наживо да преживея подобен кулинарен празник, а не само у дома да майсторя самичка.
И аз чакам с нетърпение рецепти.  Simple SmileИ за предната прелестна торта, моля.

# 359
Вери, да е жива и здрава щерката! Мисля, че вашият рожден ден е бил много оригинален от към меню и е събрал доста последователи на веганството! Невероятни сте и искрено ви се възхищавам!  Peace Имаш и много важна подкрепа, без която човек трудно успява да отстоява себе си! Поздравления!   bouquet

Норчи, според мен още си разбалансирана след раждането, а не е виновна храната. Яж, каквото ти подсказва организма и не се вглеждай толкова - моя хемоглобин също не е особено висок, но важно е как се чувстваш.

Общи условия

Активация на акаунт