Веганството - да споделим опит 2

• 107 937
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 360
Много благодаря, момичета, за хубавите думи! Трогнахте ме!  Hug

Кантарини, всичко приготвихме събота сутринта. Вкъщи ни отне 3-4 часа, а на място още около час да ги сглобим нещата.

Жени, http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/mini-bor … vinkov-chiizkejk/

От показаните неща на сайта са още "соленки-кошнички" и "истинска сурова тахан халва"

И другите неща ще се качат. Не съм забравила. Simple Smile

# 361
  • София
аз малко извън темата: понеже си говорихме за книгите на Димков - видях се с моето бабче този уикенд и специално потърсих кингата, която тя има - това е само 2 том от второто и напълно преработено от Димков издание на книгата, от 1933 г. е; от този момент книгите са 4 - поне така пише на титулната страница, ето една голямка снимчица ако ви е интересно Simple Smile :

http://img9.imageshack.us/img9/306/p8140170.jpg

намислила съм да я сканирам, защото се разпада и доста страници вече липсват, и по този начин да я запазим

# 362
# 363
Вери, извини ме, но просто настоявам да спретнете един кулинарен курс тук. Ще настоявам до край. Тези неща са невероятни, някои от тях могат да станат ей така по рецепта, ама за други си трябва показване наживо! Laughing

Момичета, искам само да Ви благодаря много ей така, че Ви има и сте се събрали тук. Страшно сте ми полезни по моя път, който вървя сега и направо не знам какво щях да правя без Вас. Тези дни се мобилизирах и реших, че въпреки никаквото време, което имам покрай малкия, ще започна не само да Ви чета, но и да пробвам всички неща от първата тема, които си копирам в един файл. Започнах със сладките, защото обожавам такива и направих вече овесени бисквити и сурови кокосовки - едните ги правих по нощите в 1 часа, другите преди малко, получиха се страхотно и се чувствам адски удовлетворена от себе си - мъжът ми също МНОГО ги хареса, той доста обича сладкото и малко му беше търсене, че вече вкъщи не внасяме купешки работи, въпреки че той сам взе това решение, аз никога не съм го ограничавала. И сега се чувствам адски добре да му предложа неща, които обича, които в същото време са полезни и не на последно място - направени от мене. И на малчо мога да ги давам, въобще...
Не знам какво щях да правя без всичките ваши предложения, напътствия, препоръки, съвети, рецепти най-вече. По този път, който вървя слушам главно себе си и вътрешното си усещане, но винаги действа много добре, когато това усещане е подплатено и с подкрепа, макар и виртуална! Hug

P.S. Мег, какво се случва последно с тази веганска книга, дето сте я започнали? Ще я бъде ли? Много ми се иска да я имам:))) Станала съм много алчна за рецепти! Mr. Green

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 23:27 от Щастливата

# 364
Вери, извини ме, но просто настоявам да спретнете един кулинарен курс тук. Ще настоявам до край. Тези неща са невероятни, някои от тях могат да станат ей така по рецепта, ама за други си трябва показване наживо! Laughing

P.S. Мег, какво се случва последно с тази веганска книга, дето сте я започнали? Ще я бъде ли? Много ми се иска да я имам:)))

аз мога да помогна с измислянето на някакъв сертификат/диплома за преминалите курса при Вери, че като станат известни, никой няма да ми вярва, че съм карала курс при тях  Mr. Green

и аз искам такава книга! има още време до коледа, пък искам това да си пожелая за подарък  Sunglasses

# 365
Момичета, неотдавна Meg сподели, че с книгата нещата са в застой. /за съжаление/
между другото,
Някой знае ли как е Meg? Къде изчезна?

# 366
Момичета, неотдавна Meg сподели,

Това съм го изпуснала, извинете.
Това е много жалко, ако не е проблем да каже защо така се е получило - тя не може, вече няма интерес, липсват финанси за издаване...или? Може пък да побутнем някак нещата, аз много искам такава книга, мисля, че каквато и да е причината за застоя, можем дружно да я отстраним в името на каузата:)

Мег наистина не е писала напоследък, дано да е по хубави причини - море, планина...и тем подобни:)

А някой може ли да ми каже как се прави здравословен печен ВКУСЕН чипс?  Praynig
Ама като на идиот да ми обясни цялата технология, колкото и проста да е, че все нищо не се получава.  Rolling Eyes
Плюс подправките, които го правят вкусен:) Laughing

# 367
Момичета, искам да попитам от къде да си поръчам (за по-големи количества става дума) сурови ядки?
Мъжо каза, че ще ме изсели с коите БИО харчове... да му имам и проблемите!  Mr. Green

Щастливата от какво искаш да си направиш чипса?

# 368
Мег мисля е на почивка.
За чипса не мога да помогна.

# 369
От картофи:) Мислех си, че това е логично, но сега след като питаш - естествено беше да уточня:)

Момичета, искам да попитам от къде да си поръчам (за по-големи количества става дума) сурови ядки?

Присъединявам се към въпроса, много ме интересува и мене!

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 21:32 от Щастливата

# 370
Норчи, според мен още си разбалансирана след раждането, а не е виновна храната. Яж, каквото ти подсказва организма и не се вглеждай толкова - моя хемоглобин също не е особено висок, но важно е как се чувстваш.
И аз си го мислих това....а дали е възможно резултатите ми да са ниска,тъй като кърмя малкия,тоест явно имам нужда от повече,заради това,че голямо количество отива при него.Иначе аз се чувствам много добре,просто се притеснявах щом моите резултати са такива какви ли биха били неговите Confused Но за сега не смятам да му правя каквито и да е било тестове,изследвания и т.н.Прави ми впечатление обаче,че откакто сме тук яде все повече боклуци Sick ,просто гледа от другите деца...и възрастни де,всички тук като ни канят на гости и винаги има по някакви готови сладки и солени неща .Аз гледам да му кажа да не яде,че е късно и да се опитам тихо да му обясня ,че това не е хубаво,ама почти не се получава.НО пък ми прави впечатление,че стои и чака да му дадеш да си вземе,мрънка,гледа жално,ослушва се,ако не дадеш става лошо де,но чака....за съжаление всички ме мислят за тиранин като не му давам,а и от страни изглежда малко кофти как една майка не дава на детето си да яде,особено като е по-слабичко(за масата хора това е храна,а не са боклуци и аз го лишавам от нея Sick).И така,хапва си той предимно някакви бисквитки,солетки,какво да правя....но пък като му кажеш айде стига,или само 1 слуша....е почти винаги де.Може би занапред ще измислим варианти да не се случва така,но за сега...трябва да общуваме с хора Grinning

Вери,честито ти малко,голямо момиче,да ти е жива и здрава,много умна и красива.
Всичко изглежда ммм...направо ужасно вкусно и адски красиво.Това вашето си е направо изкуство.Не знам от къде черпите идеи,но това не е за всеки...просто има хора ,на които им се отдава и им е присърце.Личи си ,че го правите с желание и любов.
А как ми се иска да опитам от всичко....малееее,какъвто съм чревоугодник.Сега съм  по-наблизичко да вас,защо не ми шипните остатъците,ако има такива Grinning

# 371
Така се отплеснах,че забравих защо съм влезнала Grinning
Момичета ,исках да ви питам винаги ли белите бадемите,аз например не ги харесвам накиснати и си ги ям така,но не ги и беля...Точно поради тази причина не ги давам на детето,а ми се иска,защото са доста ценна храна,особено за едно вегетарианче,даже почти веганче.

Оууу да ви се похваля,тук опитах какво ли не,дори и някои не толкова здравословни неща Simple Smile и повечето нови неща ми харесаха.Но онзи ден взех темпе,или как там точно се казва,бях го мяркала тук из темата и си викам да го опитам.Ужас....отварям и почвам да ям,е отвратително беше,после се зачетох има инструкции за варене,печене ,пържене и т.н.Дали не става да се яде сурово,или просто си е гадно на вкус...или може би на мен не ми допада,но беше Sick
Другото ново,което опитах и ми е странно е годжи бери,виждала съм ги 1-2 пъти в Бг.,но так и не съм взимала.Не е лошо,но има доста специфичен силен вкус и се чудя с какво да го комбинирам да омекне малко,Вери?М/у другото видях ,че продавати пресни лиции,те с какъв вкус са.дали може да се опише или сравни с нещо?

И последно,знам ,че сме говорили преди време за това.Гледам ,че тук много продават препарати за миене на плодове и зеленчуци ,уж 100% натурални,повечето на основата на кокос.Някой от вас ползва ли подобно нещо,или всички миете само с течаща вода?

# 372
Не ползвам препарат за миене на плодове и зеленчуци.

Темпе не съм купувала и не съм яла.

Бадемите, ако ги накисвам, ги беля. Иначе ги давам така директно- без накисване и без белене.

Годжи бери, за да омекне, го накисни във вода. Иначе аз го слагам в различни зърнени закуски: покълнала елда, овесени ядки, слънчогледово семе, ядково мляко... Или в десерти.

Пресен лиций или личи имаш предвид? Лиций=годжи бери. Другото е сочен плод, който по вкус най-вече се приближава до крушата.

# 373
Вери мисля,че са пресни лиций,кръгли са малки,като орехи и със същия цвят на годжи берито,леко сбръчканки едни...дали са пак така с леко силен специфичен вкус?Аз годжи берито го накисвам и слагам в десерти,но пак се осеща,ако сложа повече и не е много приятно...ако има повече сушени плодове не се усеща толкова.И за това се чудя как да скрия леко този вкус,но явно с повече сладко.

А меаса къде мога да слагам,особено за да прикирия вкуса й,че хич не ми допада?

Момичета,като купувате водорасли,какво гледате и от къде купувате?

# 374
Не съм яла пресен лиций.

Водорасли купувам от здравословните магазини.

Общи условия

Активация на акаунт