Веганството - да споделим опит 2

  • 106 343
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 189
Щастливата, огромно благодаря за инфото! От известно време търся от къде да си купя свестни бадеми.
.....не съм писала за пастета, защото нещо не ми се понрави, защото беше от покълнала леща; не мога да ям покълнали бобови /сурови/ и това си е.....а и поници също  Sad , все гледам да си правя кълнове от някакви дребнички семена, че да не ги усещам много....а рецептата е /за тези, които могат да ядат сурови бобови/: 1к.ч. покълнала леща, печен патладжан, 4-5 печени пипера, зехтин, м.сол, лим.сок, кимион, магданоз, склидки чесън

# 631
  • Мнения: 1 849
Фортина, опитай го пастета с варена леща, изглежда вкусен като съчетание  Simple Smile Аз също трудно ям покълнали бобови, имат един такъв особен "земен" или не знам как да опиша вкус, а и като другите съставки са печени в рецептата...

Щастливата, в кой биомаг са тези тикви? На Дойран/Журналист ли?

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 16:41 от M_Nik

# 632
  • Мнения: 925
Благодаря за отговорите за слънчогледа!  Peace
Фотинакларос, вдъхнови ме с пастетите, които правиш и днес и аз направих от печени червени чушки, суров слънчоглед, авокадо и маслини. Стана чуден, само чушките сякаш му дойдоха малко в повече и прилича на лютеница, хаха Simple Smile

# 633
  • Мнения: 416
realist,
забравих да ти благодаря за разясненията за тиквения празник!!! Много благодаря! Hug
Географията ми куца и добре, че беше гугъл да разбера къде е този град в Германия. Защото нещо много се ентусиазирах да ходим догодина. Само от снимките не знам защо ама много готино се почувствах! Странна работа:)

М_Ник,
мисля, че и в двата биомага ги зареждат, на Журналист със сигурност! Peace

# 634
  • Мнения: 1 725
Като заговорихте за кълнове, имам несполучлив първи опит с покълване на конопено семе. Преди малко ги хвърлих - миришеха странно. Може ли някой да ми каже как се прави  Praynig ? Аз ги накиснах във филтрирана вода за цяла вечер и следващите два дни сутрин и вечер ги изплаквах, едва на втория ден само две-три семенца имаха кълнчета повече от 3 мм, останалите почти нямаха.

# 635
  • Мнения: 5 714
Фотина, пасирани бобови кълнове и ние не можем да ядем. Променя им се коренно вкуса. Поници също. Специално бобовите като сме правили с тях кюфтенца или блат за пица, сме ги накълцвали.

Конопът иска много топлина и светлина. Бяхме сложили за покълване от любопитство нелющен коноп преди време и при нас така са случи- само няколко семенца, другото изгни.

# 636
  • Мнения: 682
С небелен коноп какви рецепти могат да се приготвят?  newsm78
Не че тук се намира белен.

# 637
  • Мнения: 5 714
С небелен нищо не сме правили.

Има конопено белено семе, но май на брашно.
Ето:
http://www.ecobul.com/other.html#conop_seeds
http://recipemagician.com/forum/viewtopic.php?p=1254#p1254

# 638
  • Мнения: 19 999
От бобовите пробвайте покълнала черна леща с малки кълнчета на салата с  домати, краставици, чушки и каквото друго се сетите с балсамико и зехтин. Аз също не харесвам други покълнали бобови, но черната леща е много неутрална на вкус и на салата със силен дресинг не се усеща.

А пастетите освен на филия хляб/крекери на какво друго ги мажете или само пастет ядете?

Аз много обичам тиквите хокайдо. Тяхната кора е тънка и се яде. Предолагам, че за тях става въпрос.

Момичета от София, може ли да ме ориентирате от кои био магазини е най-изгодно и качествено да се пазарува?

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 00:13 от Soleil*

# 639
  • Мнения: 5 714
А пастетите освен на филия хляб/крекери на какво друго ги мажете или само пастет ядете?
Със зеленчуци- морков, стрък целина, краставица, броколи, карфиол.

# 640
  • Мнения: 682
Момичета от София, може ли да ме ориентирате от кои био магазини е най-изгодно и качествено да се пазарува?

На мен лично от Биомаг и Балев-био ми е най-удобно да пазарувам. Вземам си всичко нужно без да обикалям 2-3 места. Балев имат и богат асортимент, и цените на някой продукти са по-евтини. От друга страна се намира в мола на Цариградско, където е Карфур, а там също има някои био продукти на добри цени.


# 641
  • Мнения: 19 999
Как се казва този мол на Цариградско, в който е магазина на Балев?

А магазина на Гимел къде е?

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 02:22 от Soleil*

# 642
  • Мнения: 19 999
Момичета, по-рано в темата някой беше споменал среща в Южния парк. Ако организирате нещо такова, може ли и аз да се включа  Blush Heart Eyes

# 643
  • Мнения: 1 732
А пастетите освен на филия хляб/крекери на какво друго ги мажете или само пастет ядете?
Със зеленчуци- морков, стрък целина, краставица, броколи, карфиол.
-Пълня сурови чушки. Става ала чушки бюрек, без панировка.
-Също, на картофени "лодки"/ според пастета/
-мушкам в салата и бъркам.
-правя солена палачинка
Бобовите кълнове/поници ги смесвам с други кълнове, с по- мек вкус , добавям и авокадо;
също, често ги бланширам.

# 644
  • Мнения: 19 999
Страхотни идеи! Вери, Реалист, благодаря ви много!

Момичета, май нищо не стана с фейсгрупата. Искате ли да пуснем отделна тема за рецепти тука/поне всички имаме регистрации и може и без снимка рецепти/ или оставаме на варианта да пишем рецепите в темата?

Ето аз четох за някакъв пастет преди няколко дена, но понеже много бързах и не го записах. Сега не мога да го открия, но както решите вие.

Напоследък много ми се хапват соеви кълнове, но бланширани в нещо китайско. Въпросът ми е мога ли да покълна мунго боб почти до поници и после да го бланширам или да купувам жълта соя?

Общи условия

Активация на акаунт