Веганството - да споделим опит 2

• 106 139
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 720
Деси, само калций така или иначе показва калциеви йони, не знам какво значи "йонизиран". Не са скъпи наистина, може и двете. За мен референтните стойности са ОК. Т.е. ако си в рамките им е ОК положението. Ако си извън, не е задължително да не е ОК Simple Smile

# 721
А как се правят тези изследвания? На мен преди години ми бяха измервали с някакъв уред, в които си слагам крака, но не беше в БГ Simple Smile

Освен това, което пише Мег, според мен трябва да знаеш преди това колко ти е бил, за да направиш сревнение.

# 722
Мерси, Мег. Hug Аз сега говорих с ЛЛ и ми каза и двата да си направя, ако искам, щом не са скъпи. Йонизираният калций показвал за сърдечният мускул (сърцето). Иначе каза същото относно референтните стойности - ако съм извън тях, тогава да отида при нея да я питам.

Жени, за изследване на кръв става въпрос. Мен от игли не ме е страх - дори обичам да гледам като ми взимат кръв от вената. Малко нещо вампирче си падам май, не е никак удачно да ги говоря такива в тази тема, но се сетих за модните тенденции в киното от известно време. Laughing 

# 723
Аха, а на мен май изследваха плътността на костите и нивото на калция в тях. Стъпалото се слагаше в една ваничка и ставаше за секунди. После ми бяха пратили един доклад, но не помня вече какво пишеше и къде е (тогава бях в Англия и на един вегански фестивал имаше проучване). На мен също не ме е страх от игли.
Иначе за калции и костите е добре да се правят упражнения и изобщо да има движение Simple Smile

# 724
Като ще изследваш калция, виж си и фосфора. Те са силно свързани и се изследват заедно, да не обяснявам: http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=3047
А цената е като на калция.

# 725
Деси, къде ще ги правиш тези изследвания? Замислих се и аз за такива, не че имам причина, ама ей така...от любопитство.  Simple Smile

Да Ви кажа какво се сетих тези дни докато бях при баба и дядо, с леля си говорихме и стана въпрос за това, че тя от известно време има много сериозен проблем - запек. Тогава се сетих, че преди и аз страдах ужасно от запек, но вече не. И се замислих за промените, които съм установила, откакто промених основно храненето (включително откакто спрях млечните). Сетих се, че може да си споделяме тук и такива неща. Пак ми се струват свързани с веганството.
Та, аз да си кажа за мене:

- нормализира ми се изцяло отделителната система, ходя поне по веднъж, а понякога и по два пъти на ден и то с голяма лекота
- вече не ми излизат толкова много пъпки
- и нещо много интересно, поне за мене - когато се потя вече въобще не мирише.

# 726

Аз понеже чак сега седнах да изчета последните страници, затова да те питам, Реалист, в кой град се провежда тиквената изложба? Леля ми живеят там и и препратих инфото по Скайп, още не се е включила и не зная дали го знае всъщност, тя живее в Хамбург иначе.

Това е в Лудвигсбург. Аз съм на час път до този град, но леля ти е далечко, ще й трябва повече време. Но пък си заслужава. Peace
Щастливата ,
радвам  се, че сте имали успех с кюфтетата. Simple Smile И моят син ги лапа с мерак Laughing
За запека- много преплетен е този проблем.
Чудесно е, че при теб нещата се регулирали.  Hug
Аз откакто се помня имам голяма склонност към запек. Независимо от диетата ми, фибрите и т.н. Причината за запек не е само в ленивите черва.  Peace Дано леля ти успее да намери своята причина и решението за нея.

# 727
Солей, нямам инструменти за карвинг. Правя ги нещата с 2 обикновени ножа. Единият е по-тънък и крив. Зеленчуковия ми отне около час-час и половина от самото начало до края. Плодовия по-малко. Там съм ползвала салата айсберг. Гледала съм, че също така става с глава зеле или пъпеш.

Норчи, не давам витамини.

Щастливата, не мисля, че можеш да ги покълнеш точно тези семки и да консумираш.

А чия ползвали ли сте? Много много гледам да не залитам по супер храните, които не се срещат на нашата географска ширина, но пък ми стана интересно.
Ползвам, да. Писала съм мисля по-напред за нея.

# 728
Вери,
и аз веднага реагирах така.
Обаче баба ми твърди, че може... Crazy
Тъй че просто ще пробвам и после ще докладвам.

Реалист,
казваш, че не опира само до храненето, така ли?
Защото аз доста съм чела именно, че запекът е заради неправилно хранене. newsm78

# 729
Вери, ще споделиш ли рецептата за маринована бамя? Търсих в сайта, но не намерих... още не е качена или е елементарна за приготовление?  Wink
Големите красоти сте направили за пореден път!!!
Имам и още един въпрос, големите плодови цветя от какъв плод са? На ананас ми приличат.

Аз пък днес се провалих с моите кюфтенца, на вкус бяха приказни (дори мъжа ми изяде половината), но на вид станаха грознички и безформени.

# 730
Кантарини, виж тук в албума. Под снимката съм дала линк към рецептата:

http://picasaweb.google.com/mikemastercorp/DaTvorim#5518580356252188962

Да, големите цветя са от ананас и съм ги "рязала" с формичка за сладки.

# 731
Е, Вери много си бърза. Аз когато гледах, нямаше рецепта... Мерси боку!

# 732

Реалист,
казваш, че не опира само до храненето, така ли?
Защото аз доста съм чела именно, че запекът е заради неправилно хранене. newsm78
Това е може би най- разпространената причнина, да. Simple Smile
Но има и анатомични причини,
например, като спадане на вътрешните органи- червата, напречното дебело черво в малкия таз. Или блокировка на червата.
Може да е нарушена функцията на щитовидната жлеза-Хипотиродоизъм. Недостигът на хормоните, произвеждани от нея, предизвиква запек. Това се засилва точно сега, есента и зимата.
има и т.н. психоматичен запек; такъв породен от лекарства и разни други, страшни болести......

# 733
Щастливата, аз съм си събрала динени семки и ще си ги меля, а за покълване не мисля, че не знам вкуса най-вероятно няма да мога да ги ям....

Цитат
Ceмĸитe нa пъпeшa и динятa cъдъpжaт фитocтepин. He ги изxвъpляйтe – мoжeтe дa ги ядeтe ĸaтo тиĸвeни ceмĸи. Te cпoмaгaт зa пoнижaвaнe нa xoлecтepинa.

# 734
Реалист,
благодаря за отговора.
Аз така си и мислех, че надали винаги е толкова просто, та да кажеш - от това е и точка. Предполагам винаги е комплексно, резултат от повече от едно неща, или пък от дълго време натрупване на разни причини. Понякога си мисля, че телата ни бая търпят разни "посегателства" и "издевателства" над тях, преди да се започнат да дават сигнали и органите да се скапват един по един.
А иначе сега се сетих, че леля ми каза и нещо друго - че този проблем се е появил в момента, в който спряла цигарите. Преди това всяка сутрин след първата цигара отивала в тоалетната. Но като спряла и станало това.

Фотина,
супер информация, благодаря ти, май и аз ще се ориентирам към такова консумиране. Simple Smile
От мързел де, не от друго.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт