Веганството - да споделим опит 2

• 106 100
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 735
Големият ми син и свекъра ядат динята със семките  Mr. Green Много добре се чувстват и също действо против запек. А аз даже на гроздето плюя семките, въобще трудно гълтам недобре смляна храна, за хапчета да не говорим. Виж за диненото мляко, не съм пробвала:
http://bulgarian.cri.cn/1/2005/04/04/1@22123.htm
http://anipesheva.blogspot.com/2009/07/blog-post_26.html
http://www.hera.bg/s.php?n=800 - Мъжа ми наистина освен другите странни храни, разправяше, че в Китай има печени динени семки, като слънчогледовите.

# 736
Мацки, искам да ви попитам - какъв зехти ползвате за готвене и какъв за салати?

# 737
Динените семки и моя мъж ги яде с динята. Аз не мога. А иначе преди време бях писала, че продават динени белени семки в индийския магазин до нас.

# 738

А иначе сега се сетих, че леля ми каза и нещо друго - че този проблем се е появил в момента, в който спряла цигарите. Преди това всяка сутрин след първата цигара отивала в тоалетната. Но като спряла и станало това.
Чувала съм за таква зависимост. Също и че се качват килограми след спиране на цигарите.
Според мен всичко това е заради обърканата обмяна на веществата, вследствие пристрастяването към алкалоидите.

да споделя тези дни какво открих. Чай от листа на маслинено дърво. Най- различни миксове.
Някой пробвал ли е?
/мисля да си избера/.

# 739
Чай от листа на маслинено дърво тук ползват масово за понижаване на кръвно налягане.

# 740
Да ви кажа, че на моменти неистово ми се ядат определени храни  Thinking Например тази седмица фаворит са ми патладжани, леща и карфиол и кимион (върви и на трите). Като си ги представя и направо стомаха ме заболява. Случвало ли ви се е? И правя-струвам, гледам някоя от тези храни да я има за деня, ям я така без хляб и салата, по половин тава омитам  Shocked Не че стоя гладна иначе, но точно тези храни ме побъркват в момента.

# 741
Фотина, първо ще ги сушиш тия семки, нали, и после мелене с кафемелачка (или подобен уред/приставка към уред)?

Да ви питам, сигурно ще поръчам био слънчогледово семе оттук - http://www.iherb.com/Now-Foods-Sunflower-Seeds-Certified-Organic … z-454-g/8455?at=0 - и естествено се зачудих какво друго да сложа в кошницата. Чудя се за ленено семе, но кое от двете - златно или кафяво. Въобще каква е разликата? Златното е по-меко като структура? Май нещо такова съм чувала, от Вери ли, не помня. Но иначе има ли някакви други разлики в състава, с еднакво действие ли са като храни?

# 742
М_Ник, за боб и орехи съм била така (и сега отново съм болна за пресни орехи и дълговарен боб) Simple Smile

# 743
Деси в ДМ слънчогледовите семки мисля, че са по евтини, а лененото е на същата цена. Продават и смляно ленено, но май беше по-добре да се смила преди консумация Thinking

# 744
Да ви кажа, че на моменти неистово ми се ядат определени храни  Thinking Например тази седмица фаворит са ми патладжани, леща и карфиол и кимион (върви и на трите). Като си ги представя и направо стомаха ме заболява. Случвало ли ви се е? И правя-струвам, гледам някоя от тези храни да я има за деня, ям я така без хляб и салата, по половин тава омитам  Shocked Не че стоя гладна иначе, но точно тези храни ме побъркват в момента.

При мен е нещо подобно, но с горчицата. Не си спомням да ми се е прияждало така преди и никога не е била в списъка с покупките. Сега само като видя бурканче с горчица и ми се пълни устата. Слагам я на сандвичи, в салатата ми или направо от бурканчето  Crazy .

# 745
Жени, в ДМ са био също, нали - защото не ми се иска обикновени слънчогледови заради ГМО.

# 746
да, био са. Само не съм сигурна за грамажа на семките  Thinking Ще проверя и ще ти кажа.

# 747
Да ви кажа, че на моменти неистово ми се ядат определени храни  Thinking Например тази седмица фаворит са ми патладжани, леща и карфиол и кимион (върви и на трите). Като си ги представя и направо стомаха ме заболява. Случвало ли ви се е? И правя-струвам, гледам някоя от тези храни да я има за деня, ям я така без хляб и салата, по половин тава омитам  Shocked Не че стоя гладна иначе, но точно тези храни ме побъркват в момента.

Точно същото щях да пиша!!!
Че на моменти залитам по някакви храни и мога да се тъпча с тях до пръсване. И това може да продължи седмица, две...много е странно. Последното такова беше с халва. Чак започнах да си мисля, че има някакъв наркотик в нея, толкова се бях пристрастила...и все още ме държи де. Но просто гледам да не я купувам, че ще я омета от раз.
Струва ми се странно това толкова силно като пристрастяване на организма в даден момент към една храна. Не мога да си обясня на какво се дължи. newsm78

Реалист,
бях чела за тези листа и за тяхната най-важна лечебна съставка - олеуропеин.

"*Oleuropein (olive leaf extract) - е химично съединение, което се съдържа в листата на маслиновото дърво. Много силен стимулант, който подсилва значително имунната система при поява на инфекции. Също така, тази съставка има антимикробно действие и помага на организма да премахне вредните бактерии в храносмилателния тракт, които могат да причинят инфекции и да намалят усвояемостта на храната.  Той е мощен антиоксидант и уникален заместител на антибиотиците. Възпрепятства образуването на мастните клетки в костния мозък. Предпазва от остеопороза."

"Много учени се опитват да работят върху ползите от маслиновите листа и проучванията дават все повече информация за влиянието им върху здравето на човека и неговия работен потенциал. Според тях това влияние се дължи на голямото количество олеуропеин (оleuropein) в състава на маслиновите листа, който се намира също така и в зехтина, но в много по-малко количество, отколкото в листата на дървото. Освен мастноразтварящи, олеуропеинът има и антибактериални и антиоксидантни свойства. Призната е неговата способност да понижава кръвното налягане, да предпазва от настинки и да лекува сърдечно-съдови проблеми. Олеуропеинът превъзхожда почти двойно зеления чай със своите антибактериални свойства както и с капацитета си на антиоксидант. "

# 748
  • Linz
Жени, в ДМ са био също, нали - защото не ми се иска обикновени слънчогледови заради ГМО.
Намесвам се с един въпрос- в някой от линковете на първа страница четох, че знакът "био" не значи, че продуктът е без ГМО.
Каква всъщност е истината?

# 749
M_Nik, и при нас се наблюдава това явление- да ни се яде дадена храна повече от другите. При мен е така с патладжан и нахут. Бях писала по-напред, че често преяждам с готвена храна.
Деси, златният лен е по-мек и нежен на вкус. За хранителните му стойности и по какво точно се различава с кафевия, не съм търсила информация.

Общи условия

Активация на акаунт