ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 364
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
Поли, и Никола все пищи за мен, но аз го отдавах на престоя в болницата, не че там съм го оставяла сам, но мислех че се е уплашил нещо. Иначе е също като при вас, баща му доста се занимава с него, спи и при наште. Период е явно някакъв  Peace

Promiscious girl, дано не е нещо сериозно   Hug

На всички болни бързо оздравяване  Hug

# 601
  • Плевен
Мариетка, присъединявам се към думите и съветите на останалите момичета. Сигурна съм, че с много търпение и постоянство всичко ще е наред с Еми  Praynig На теб една голяма  Hug
Промишъс гърл, и на теб  Hug Вярвам, че и при вас нещата ще се развият положително. С вас сме!

Благодаря на всички ви от сърце за милите пожелания към Андреа, просто тогава ми беше страшна лудница - 3 празненства в 1 ден и просто накрая едва мърдах от изтошение и не можах да се включа тук  Hug

Момичита, много ви моля: Стискайте ни днес много, много палци! Имаме нужда от много стиснати палци и положителна енергия днес, а после дано да мога да се похваля с хубава новина за цялото ни семейство! Благодаря ви предварително!  Hug

От днес вече и децата, и аз сме с дълги ръкави и чорапи. Егати, мин. година по това време отидохме на море, сега треперич тук като циганета...

За спането - от 3-4 дни спи с боди с късо ръкавче, завивки не понася, тази нощ му сложих и чаршафа около него, явно добре му го бях увила, че не е успял да го махне. Иначе като е по-хладно или сме на караваната и двамата са с тънките чувалчета, от малки са с тях и завивки на търпят.

Вчера обсъждахте как се скарвате на децата. Аз пък да споделя нещо смешно: Като прави нещо, което не му е разрешено или направо забранено, все пак си го прави но само като ме муе, че поемам шумно дъх за да му се скарам и веднага пуска или хвърля нещото и гледа стреснато, като хванат на пестопрестъплението крадец, много е смешен...

Хайде чао и поздрави... Че почнах да чета "Здрач" и не мога да я оставя, всяка свободтнаа минута искам да чета. Благодаря на Полито, че сподели за книгата. Те кога се връщат, вече ми липсва тук?

# 602
  • Germany
Благодаря на всички за подкрепата Hug
Ани аз Здрачните книги ги четох, когато бях бременна. С това си спомням бременността си - с  книгите на Стефани Майер и с Хари Потър. Явно бая съм се била вдетенила от хормоните Laughing

Я кажете, къде си пишете във фейсбук да се присъединя и аз, ако може де Rolling Eyes

# 603
Promiscuous Girl много прегръдки и от нас за Тино Hug, дано лесно се разреши проблема. И сестра ми има такива опасения за очичките на малката, аз пък не забелязвам кривене и още не сме ходили на преглед EmbarassedТова е линк към групичката във ФБ:http://www.facebook.com/profile.php?id=100000777064767#!/group.p … ?gid=144338785971
Благодаря за подкрепата момичета   bouquet, днес вече сме по-добре и двете. Бързо оздравяване на всички болнички. Praynig

Да отговоря на въпроса на Петя - не знам дали говорим за една и съща паста моята беше хомеопатична грейпфрут, с консервант бронопол или 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol/който често присъства особено в българската козметика Twisted Evil/. Проверявам съставките тук http://www.cosmeticsdatabase.com//може да се търси и по марка козметика/ Hug

По другите въпроси: вкъщи седи с чорапки, завивка също не иска, веднага я изритва.
Аморе, адмирации за труда, отзивчива както винаги.  bouquet
Ани - стискаме палци, успех! Ха, и Маги така уплашено хвърля всичко и бяга, но когато към нея се втурне кака й. ooooh!
Поли поли, при нас пък е обратното, едва напоследък взе да заспива с татко, досега все аз я приспивах и никой друг не признаваше, дори и за секунда да я вземе. Rolling Eyes Предполагам, че е период и скоро ще отмине щом си е свикнал с тати.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 09:53 от vanny_

# 604
   Ето ни и нас след кратката морска ваканция smile3548Щеше да е страхотно,ако Йоана не беше вдигнала температура Ill.Драмата беше 24-часова,викахме два пъти педиатри,които казаха че е вирусно,гърлото и гърдичките чисти,нямаше нищо друго  newsm78
   Едната педиатърка ме навря в на коня ауспуха с думите:
"Акъл имаш ли да тръгнеш с толкова малко дете на море??? Embarassed
Другата пък ми се скара:
"Как само за 5 дена ще дойдете на море???Поне 10 дена са нужни за почивка на море с детето  Naughty
  Ще оставя без коментар противоречивите им мнения Angry
Бяхме в Албена,там гъмжеше от малки деца,някой бяха 3-4 пъти по-малки от нашите   ylinfant
   Нали знаете,че обичам да наблюдавам другите  как гледат децата си search и нямаше как да не се възхитя на хора(основно чужденци),които бяха тръгнали с една тумба деца  family6 и излъчваха такова спокойствие.
   Не видях чужденец да се кара или удари детето си Naughty,но за сметка на това Бай Ганьо и жена му много бяха нервни на келеменцата си ,че им нарушаваха почивката RageЕдин турбо гъзар така нашамароса детето си на басейна пред всички,че ми идваше да го удуша с два пръста.
  Дано пак не ме сметнете да махленска клюкарка,но няма как да останеш равнодушен пред подобни сцени на насилие,физическо и психическо върху дете.Далеч съм от мисълта да правя категорични разграничения между българи и чужденци,но ми направи впечатление че са по-уравновеси и толерантни към пакостите и превъзбуденото състояние на децата им  Wink
   Понеже и моЙто отроче често ми вдига албумина на урината с белите си,открих за себе си най-правилното поведение  ignore2 Нула внимание,все едно нищо не е станало,независимо че е свършила една камара щуротии или е изпаднала в бясна истерия  #Cussing out Нула внимание,отивам на терасата и я наблюдавам скришом как след 2-3 минути започва да си пее fiuuuuuu
  АНИ,с нетърпение очакваме добрата новина  Hug
  Всички болни дечица много много бързо да оздравяват  Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 10:42 от MAMA LEILA

# 605
  • София
Добрах се до компа....
Мариетка, не знам какво да добавя. Пожелавам ви да израсте проблема. Може би да се поразтърсим за безглутенови благинки, които да привличат и каката... Иначе Аморето е изчерпателна както винаги.

Нашият Монтански рай се превърна в малък монтански ад, та нямам търпение да си ида у дома.
Таткото на Мони е вече с диагноза, която не е страшна ако се лекува. Вече е на антибиотик и вярвам, че до няколко дни ще му мине. Ще си удължи отпуска с известно време болнични.
По въпросите: Спи с боди с къс ръкав и тънко одеало, което през 90% от времето не е на нея. Купих много хубаво чувалче точно за есента, но ще видим дали ще го иска. Миналата зима в чувалче спеше. Ходи с чорапи, но тук е навсякъде с килими, у нас и у свеки с чехли. Вода давам само Девин изворна. По заведенията и минерална давам, изненада ме, че може да пие от шише, а от чаша не иска  Crazy
За пластмаси и тем подобни не се втелясвам, не е лесно да си заобиколен от безвредни неща, да не говорим, че хич не е евтино.
За спането. На Моника кошарката е с вратичка с цип. Винаги е отворена. Пие си вечерното мляко, влиза в кошарката и си ляга и заспива. През деня същото, но без мляко  Mr. Green Не я приспивам никога, не държа да спи в определен час, въпреки че тя го прави в едни и същи часове всеки ден.
Пиите едно винце за здравето на моето момиче! Днес и празнуваме имен ден!  Wine Glass В това лошо време няма как да изляза да и взема нещо. Аз съм дошла тук с дрехи за 40 градусови жеги, а то... Сега ще трбва да си купя нови Mr. Green

Ани, стискам палци!

п.п. Простете за разхвърляността на мислите ми, но така са "подредени" и в главата ми...

# 606
MAMA LEILA, четейки твойте впечатления от морето и как хората си гледат децата да споделя и аз мои впечатления, малко като клюкарски ама  Embarassed В Гърция , където бяхме ми направи впечатление, че чужденците основно германци, сърби, македонци, гърци- сред почиващите имаше хора с по 2 и 3 деца, имаше и няколко бременни, някой от които с 1 и 2 деца, а самите те бяха в доста напреднала бременност 6, 7 месец, една от жените беше с огромен корем може би беше в 8 месец и въпреки това си ходеха на плаж, забавляваха се, много им се радвах.

Относно възпитателните методи само една сръбкиня видях да нашляпа детето си и то защото риташе една топка на полянка, където имаше деца под 3г., които тичаха и то след като топката прелетя близо до малките деца...но като цяло доста спокойно си гледаха децата без викове и шамари...незнам дали защото искаха да се насладят на почивката си или просто бяха спокойни, защото все бяха с по 2 и 3 деца...

И аз като Мама Лейла, съм на мнение, че чужденците са по-толерантни към пакостите и кипящите от енергия деца...
Другото, което ми направи впечатление е, че имаше доста бебенца на по няколко месеца, които ги водеха на плаж и ги оставяха върху кърпа на пясъка да лежат и да си играят и вече съвсем като една истинска клюкарка- само споделям не искам да се разпалват спорове, но по отношение на храненето на децата -сок се даваше масово и на деца на видима възраст под 6 месеца /но може би за да не се обезводнят newsm78/, и масово се хранеха с адаптирано мляко , само една гъркиня кърмеше /детенцето и беше над 2 г/, но явно колкото и нетолерантни съвети да се дават по въпроса с кърменето у нас, то поне се практикува, докото чужденките наблагат на АМ в пъти повече , отколкото българките.

Ани, стискам ти палци!

Бързо оздравяване на всички болни!

# 607
Поли и Мама Лейла, не искам и аз да се заяждам, но пак не съм съгласна защото виждам разминаване в мненията ви.
Първо писахте, че децата са невъзпитани по градинки и площадки, мръсни и бият вашите деца, а после давате за пример чужденките как толерантно си гледат децата.
Нали се сещате че обградена от Бг мами, ако така си гледам детето по парковете ще ме обявят за най-нехайната мама, че си оставям детето да прави каквото ще. И съм сигурна че ако вземете да излизате с тези толерантни чужди мами пак ще се възмутите от невъзпитаните им деца.
Не подкрепям биенето и крещенето, първото не го правя с изключение на две три плясвания през ръката когато лапне някой фас, а крещенето ще трябва да го спра, ама аз си крещя по рождение, та незнам ще успея ли, но децата са различни и методите на възпитание трябва да са различни.
Гледам че има деца с едно две обяснения и разбират какво им се казва, ама моето диване не ще да разбира какво му говоря дървена глава и това е.
А и по-разглезени и невъзпитани деца от тези  на чужденците не съм виждала.

Това е мое мнение може и да греша и пак повтарям не търся заяждане а търся истината.

# 608
Аз като изляза си гледам моите деца, а и не ме интресува кои как си възпитава децата.
Не обичам крайностите, както пълен игнор и детето да пощурява така и само да ходиш след него и да му казваш и показваш  какво да прави. Всяко дете е индивдуално и иска индивидуален подход.

# 609
Здравейте и от нас , и нас не ни подмина напомнянето за есента , вчера беше 30 градуса ,а  днес сутринта стуууд и дъжд, към обяд пекна слънче и веднага излязохме .

От днес вкъщи му обувам чорапки , иначе досега си шляпаше бос . Навън с тениска , отдолу потник и нося връхна дреха , а надолу дънки / имам пролетно-есенни които са доста тънки / , слагам му и чорапки , днес и маратонки .

Вкъщи все още е жега и задушно , така че си спи по същия начин , с боди или нощничка , бос и отвит  Whistling

Аз отново се съгласявам на 100 % с Алиена , взе му думите от устата  Peace Peace Hug

НО да кажа и моето мнение относно чужденците , три години имах наблюдения как чужденците си гледат децата по черноморието , мога да кажа че аз не бих си гледала детето по този начин , за мен тяхната толерантност граничи с мързел , въобще не следят децата си какво правят , дори и да вършат нещо опасно за тях , нямат нищо общо с държанието на една българска майка , според мен не обръщат достатъчно внимание на децата си , да не говорим че ги държат по памперси на по 4 години и нагоре , с биберони и т.н. Затова има доста капмании в чужбина по този наболял проблем , гледам че тези кампании взеха да достигат и до нас . При нас има друг проблем с насилието над деца , както и преди съм казвала единствено ако видя насилие над дете ми прави впечатление .

PeaceАнито , силно стиснати палци  Praynig

# 610
  • Пловдив
Аз като изляза си гледам моите деца, а и не ме интересува кои как си възпитава децата.
Не обичам крайностите, както пълен игнор и детето да пощурява така и само да ходиш след него и да му казваш и показваш  какво да прави. Всяко дете е индивдуално и иска индивидуален подход.
Подкрепям напълно.  Peace
Както и това:
А и по-разглезени и невъзпитани деца от тези  на чужденците не съм виждала.
Като бяхме на морето се нагледах на разглезени и невъзпитани деца на чужденци. И защо са такива-защото не им се карат, не им правят забележка за нищо, а просто си гледат почивката и спокойствието.  Peace

За облеклото-и ние днес бяхме облечени като Юли  Grinning А в къщи процедирам все още като Минди.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 14:15 от ninand

# 611
  • София
Ейй добре, че не ходихме на море това лято  Mr. Green

# 612
  Нямам сили да споря,всеки е свободен да изопачава и интерпретира думите ми както си иска Peace Впечатлих се от търпението в изнервени ситуации на чужденците към децата им,естествено че не съм възхитена от памперси и биберони на четири годишни.
  Съжалявам,че споделих мнението си....
Не е случаен факт,че тук остана един "файтон хора",а някога бяхме стотина  Tired

# 613
Здравейте!

Не съм писала отдавна, но си ви чета.  Laughing  

Мариетка  мила не знам какво да ти кажа. Косите ми настръхнаха като прочетох поста ти. През какво се е наложило да преминете. Бъди силна и вярвай, че всичко ще се оправи. Вярвам, че Ема ще преодолее всичко това с ваша помощ. Не бих могла да ти давам съвет. За първи път чувам за тази диагноза  Embarassed , но щом вече е поставена с много сили и търпени всичко ще се нареди.  Hug

Аморе на теб и всички вие, които сте все така отзивчиви да помагате с каквото можете, ви се възхищавам от сърце и благодаря, че ви има   bouquet 

Оххх уж седнах да попиша и аз туй онуй и ето всичко ми се изпари от акъла. За това и не пиша често. Така ми се губи мисълта, че няма на къде.  Mr. Green То човек като не пише често и после се чуди от къде да започне.  Embarassed  

Ще се опитам все пак и аз да се оплача.
И така при нас е много кофти положението с никненето на зъбките. До сега винаги е било с вдигане на Т, губене на апетит, разтройство, хрема и там всички екстри.  #Crazy Този път вече е прекалено. От миналата сряда е с Т 38,4 и си я вдига постоянно. В петък дори и и АБ ни изписаха. Док. го изписа, защото от сополите вече кашляше много и беше възпалил и гърлото. Предния път така го докара до бронхит и тя явно реши да не рискува, а пък и аз не бях против. Та изпи си човека и АБ и нищо, все тая. Е намали кашлянето и гърлото се оправи, но температура си вдига. Вчера правихме снимка за пневмония и изследвания пуснахме, всичко му е наред няма нищо, но аз вече не издържам да го гледам така това дете. Останал е да избие четвъртия кътник, който е доста набъбнал, дори сутринта ми се стори, че боде от едната страна и така се зарадвах, но уви пак си вдигна човека Т. Вече си мисля да няма нещо друго .....  newsm78  И за капак от два дни започна да се изрива от парацетамола. То една седмица е на калпол и свещички, давам и нурофен, за да ги редувам, но явно вече се пренасити, знам ли защо така стана. И друг път сме пили калпол и не е имало проблем.  ooooh!  Както и да е оплаках се вече. Ще спирам че мога цял ферман да изпиша. То така както преди малко си изгубих мисълта, така сега ми дойде в повече. Моля се само да е зъб и по - скоро да пробие, че вече лудвам и аз и той.

Май стана доста объркано, за което ме извинете, но както казах така е като не пиша често.  Mr. Green

Иначе сме добре. Предстои ни стягане на ученичката, на която хич не и се ходи на училище
Исках да пиша и по други въпроси, но ще е малко по късно, за да не отегчавам.  Grinning

Скорошно оздравяване на всички болни

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 14:48 от biskai

# 614
Стискам палци на всички с проблеми,дано се оправят дечицата Praynig
Ани и на теб стискам палци,за това което те вълнува!

Да се похваля с ПЪРВОТО ЗЪБЧЕ на Еми Mr. Green Толкова съм щастлива,след такова чакане..........май второто се подава

И да се оплача-работодателят ми няма да ме вземе на работа,а аз затова пускам Ема на ясла,за да се върна #2gunfire А ни е много близък-изобщо не го очаквах! Зимата нямало работа и тн...дрън дрън
Сега какво ме чака незнам-интервюта,кой знае на какво ще попадна,в тая криза и в тая зима...много мрачни мисли ми минават.

За облеклото-Ема спи с пижамка боди с къси крачоли и ръкавче.Почти никога не е завита,,освен ако не ставам по 100 пъти.

За възпитанието-аз викам много,но моето диване ме изкарва от нерви като не и позволя нещо и легне на земята да се тръшка.
освен това факта,че никога няма на кой да я оставя за половин час,аз да си взема въздух явно ми се отразява на нервите.

Понякога се възхищавам на спокой ни майки,понякога ме дразнят като оставят децата да правят каквото си искат.Незнам къде е златната среда. някой ако каже изпитан възпитателен метод,който детето да разбира-моля да сподели!

Общи условия

Активация на акаунт